- 20 Eylül 2017
- 13.876
- 56.780
- 598
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #66.161
Ceviz yok mu sizdeLutenitsa çok severiz, vazgeçilmez kışlık hazirligimizdan
Ama tam tarif annemde.
Sizde yapiyor musunuz?
Bildiğim kadarıyla anlatayim,
Atiyorum 15 kilo domates yıkanır, dogradir, kaynatilir özel kiyma makinesinden geçirilir. (Kabuklar ayrilsin diye)
15 kilo kapya biber kozlenir,kabuğu soyulur o da makineden geçer.
(Lutenitsanin özelliği kapya çok olmali)
(Aci olmasını istersen yarim kilo aci biber közle, makineden geçir.)
Domates sosu ve kapya biberler ayni yerde birlestirilir,pisirilir,kaynamaya baslayinca yarim lt lt sıvıyağ ve tuz az da şeker eklenir.
Kivami koyulasinca sicak sicak kavanozlara aktarilir ,şişeler kaynatılır.
Göçmen lutenitsasi
Herkes özellikle çocuklar çok bunaldi, siz bilirsiniz cnm.Karavan lazım sana turtiş
Eşimin arkadaşları adalara gitmiş foto paylaşıyorlar adam bunalıma girdi iyice.
Biz de hafta içi gidelim mi demeye başladı.
Onu konusurken is arkadaşım aradı, çocukları adalara götürmüş onlarda.
İki ayın var normallesmek için sonra yine eve tikilacagiz elini çabuk tut diye söylendi bana.
Ben iyiyim dedim ama tabi 15 yıllık mesai arkadaşım biliyor beni, sen güneş enerjisiyle çalışıyorsun kalkın gelin gece de biradayiz dedi.
Her yerden baskı görüyorum
Kamber biber turşusuKırmızı biber turşu yapmıştık gecen sene o da güzeldi, kamber neydi adı :)karamelli_turta
Ceviz koymuyoruz cnm ,yok.Ceviz yok mu sizde
hâkim ve savcıların mali ve sosyal h a k la r ın a ve sicille r in eKanunları buraya yapıştır buradan oku
Toplu gelen paraları yok kabul edip biriktirdimSen bizimle önce tuyolarini paylaş bacim
Ikinci evin pesinatini ne ara hazirladin
Enez çok güzel ve ülkemizin en temiz sahillerindenHerkes özellikle çocuklar çok bunaldi, siz bilirsiniz cnm.
Nerede kalinir gece,temiz olur mu bilemiyor insan.
Umarim gideceğimiz sahil temizdir.
Eneze gideceğiz, sen biliyorsun oralari gelsenize
Kardeşim bir kez görün hep orasini isteyeceksiniz dio.
Taa antalyayi gördük, eneze gitmemisiz dibimizde henüz
Benim daha bir büyük kavanoz var hiç açılmamış, bir tane de yarımKamber biber turşusu
Yatiya giderim onun için
Annem yapti geçen yıl bana kış bitmeden bitirdim 12 yarim kiloluk kavanozdu.
Hakim veya savcı itirazda bulunacaksa görev yaptığı yere en yakın bölge idare mahkemesi olacak diyor.hâkim ve savcıların mali ve sosyal h a k la r ın a ve sicille r in e
ilişk in k o n u la r la , m ü fe tt iş h a l k â ğıt la r ın a k a r şı a ça ca k la r ı ve id a r e m a h -
k e m e le r in in gö r e vin e gir e n d a va la r d a y e t k ili m a h k e m e , h â k im ve y a
sa vcın ın gö r e v y a p t ığı y e r in id a r i y a r gı y e t kisi y ö n ü n d e n b a ğlı o ld u ğu
b ö lge id a r e m a h k e m e sin e e n y a k ın b ö lge id a r e m a h k em e sin in b u lu n d u ğu y e r id a r e m a h k e m e sid ir . bu altını çizdiğim yeri tarif edecek olan var mı
Beni hiç ilgilendirmeyeceğini düşündüğüm şeyler okuyorum ya hadi hayırlısıHakim veya savcı itirazda bulunacaksa görev yaptığı yere en yakın bölge idare mahkemesi olacak diyor.
Konum atıyorum benim ev
ilk defa duyuyorum bunu şimdi baktım netten harika görünüyorKamber biber turşusu
Yatiya giderim onun için
Annem yapti geçen yıl bana kış bitmeden bitirdim 12 yarim kiloluk kavanozdu.
Rica ederim ☺karamelli_turta çok seviyorum, hep niyetleniyorum aöa bir kısmet olmadı yapmak inşallah bu sene teşekkür ederim tarif için.
ilk defa duyuyorum bunu şimdi baktım netten harika görünüyor
Hiç öyle düşünmeBeni hiç ilgilendirmeyeceğini düşündüğüm şeyler okuyorum ya hadi hayırlısı
Türkiye ye badem ithalatı baslatacakmis...yağ yakan bademler asmin den@Asmin75 bu mesajlar aşırı kıskançlık içeriyor farkettim mi
Felaket fit olman Türkiye'de büyük yankı uyandırdı
Öyle baktığım için okuyorum yaHiç öyle düşünme
Sen görevinde yukselirsen maaşın artmayacak mi
Bak seninle çok ilgili
Bugün bende ciddi ciddi düşündüm.işe gidiyorum, insanların yoğun olarak geldiği bir işim var, tatil işimden daha riskli olmayacak gibi.Kendi arabamla, çok kalabalık olmayan bir yere tatile gidebilirim.Gittiğim yerdede burdaki gibi sosyal mesefeme dikkat ederim.Bugün iki arkadasimla konuştuk.
Biri gece Antalya'ya yola çıkacağız dedi, erken değil mi dedim.
Herkese gidiyor evde sıkıldı çocuklar da annemde hep beraber gidiyoruz dedi. Otele gidiyor.
Diğeri Çanakkale'deyim dedi. Arkadaşına gitmiş kalmaya, eşi de çocukla köye gitmiş.
Kız KV ile görüşmediği için evde yalnız kalmak istememis.
Eşime diyorum ki ben hala market siparişlerini online veriyorum diyemedim ikisine de
Teşekkür ederim :) Nasıl katılabilirim acaba? yol gösterir misiniz :)Aramıza katılmak isterseniz bekleriz
Hoşgeldiniz, biraz kendinizi tanitir mısınız ?Teşekkür ederim :) Nasıl katılabilirim acaba? yol gösterir misiniz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?