- 22 Ağustos 2019
- 1.741
- 4.606
- 133
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #69.001
Herkese diyom valla karşılıklı ne verirsen onu alırsın gerek maddi gerek manevi her konuda kız ben önceden çok pısıriktimBizim taktıklarımız mecbur getirdi.
Yoksa en yakını kocinin gram taktı .Durumu da gayet iyi.
Ozel okulda müdür adam.
Beklemesen de o bir saygi,Benim aile hariç taktığım hiç bir altın geri gelmedi. Beklemedim de zaten. İçimden geldi yaptım.
Olsun zararın neresinden dönülse kardır:)Herkese diyom valla karşılıklı ne verirsen onu alırsın gerek maddi gerek manevi her konuda kız ben önceden çok pısıriktimbaktım böyle olmuyor herkes eziyor beni kendimi kişisel gelişim kitaplarıyla biraz cesaretlendirdim herkese mesafe koymayı öğrendim hayır demeyi öğrendim hayır diyemiyirdum biliyonmu o günlere gidince nasıl pişmanlık duyduğumu bir bilsen bir lafmi söz mü var işte diyor bana geçmişim ve şimdiki aklım lazım
Niye kız turkiyede halaları var dedesi gil var amcaları var burda çevrem yok ama turkiyede doluÇevre de yoksa kim altın getirecek ki
Biz mi alalım
Bende vefa duygusu yüksektir. Elinden bir bardak su içsem unutmam. Faydam dokunsun isterim çevremdekilere. Ee bunu enayilik olarak gören de kullanmaya kalkıyor hâliyle. En fazla 1 kere yapar tabii,sonra yol alır. Kâr görüyor insanlar küçük hesapları. 3 kuruş için insan kaybetmeyi göze alıyorlar işte.Beklemesen de o bir saygi,
Yapildiysa götürmek gerek şahsî fikrim.
Sonra ben ona söyle takı yapmıştım o bana böyle lâfları almak istemem.
Seneye hasati toplarsın o zamanNiye kız turkiyede halaları var dedesi gil var amcaları var burda çevrem yok ama turkiyede dolu
3 5 kuruş için öyle oyunlara gerek yok ama.Bende vefa duygusu yüksektir. Elinden bir bardak su içsem unutmam. Faydam dokunsun isterim çevremdekilere. Ee bunu enayilik olarak gören de kullanmaya kalkıyor hâliyle. En fazla 1 kere yapar tabii,sonra yol alır. Kâr görüyor insanlar küçük hesapları. 3 kuruş için insan kaybetmeyi göze alıyorlar işte.
Ben de aynı fikirdeyim.Beklemesen de o bir saygi,
Yapildiysa götürmek gerek şahsî fikrim.
Sonra ben ona söyle takı yapmıştım o bana böyle lâfları almak istemem.
Grubu sürekli takip ediyorum ama hiç bildirim yapmadım. Geçen ay 20 bin lira kredi çektim ıvır zıvır işlere gitti yarısı ödediğim bir kredi vardı onu kapattım kalan 10.993 liraya altın aldım bu gün yine 350 liralık aldım toplam 28,67 gram altınım var şu an. 395 den almıştım altını. yaklaşık 4 aylık taksidini çıkardı.5300 lira maaş 2498 lira ev kredisi ile beraber aylık sabit 3000 lira ödemem var evin masrafları faturalar mutfak eşime ait ama ben eve giderken falan uğrayıp alıyorum bişeyler yine. 2 kızım var onların kıyafet bez vs ihtiyaçlarını internetten ben alıyorum. Geçen ay bankaya gittim aylık 300 liralık bireysel emeklilik yaptırayım diye işlemi yaptılar ama para hesaptan çekilmedi sordum 10-15 güne kadar olur dedi, yine olmadı.Bu bir işaret olabilir dedim her ay 350 liralık altın almaya karar verdim.
Çok karışık yazdım umarım anlaşılır olmuştur. Normalde çok alışveriş yapan bir insanım ama bu topik sayesinde ciddi azalttım sürekli tasarruf birikim vs düşünüyorum ama zaten ev kredisi ödüyorum kredi de ödüyorum üstüne. Parayı çocuklar ev için harcarım kendim için nadir alışveriş yaparım.Hediye almayı bişeyler ısmarlamayı severim. 2 çanta 2 ayakkabı 0 takı :) makyaj yapmam 5 yıllık bluz var üstümde şu an kilo alıp verdiğim için arada eskileri çıkardım.
Artık düzenli yazmaya çalışıcam umarım daha motive eder beni.
Keşke biz de çalışmaya başlasak, çok özlüyorum kahvemsi hanım günlerimiAy benim ev hanımlığı son günlerinde
Pazartesi aramasin gözlerr ,o şimdi çalışır
Dolar 7 lirayı geçti, altın da çok yükseldi. Piyasalar Beyruttan etkilendi sanırımAltın 467 olmuş. sene sonunda 600 olacak yazdığımda gülmüştü arkadaşlar. İnşallah olmaz tabii ama bana göre bunlar iyi günlerimiz.☹
Sizde başlarsınız cnm hiç belli olmaz bak ne olacağı.Keşke biz de çalışmaya başlasak, çok özlüyorum kahvemsi hanım günlerimi
Maasimi, mesailerimi, ekstra yemek paralarını
Bir yerlerde birşeylere çarpan durumlar direkt bizim altin piyasasini da çarpıyorDolar 7 lirayı geçti, altın da çok yükseldi. Piyasalar Beyruttan etkilendi sanırım
Altın uçmayı da geçti, işinlaniyor artık.Altın 467 olmuş. sene sonunda 600 olacak yazdığımda gülmüştü arkadaşlar. İnşallah olmaz tabii ama bana göre bunlar iyi günlerimiz.
Çok çok geçmiş olsun canımBugün esim yine soklarda
Doktorla konuşturken saat 9da ödeme yaparım ona göre başlayalım tedaviye bugün,
Bir daha git gel yapmayalım dedim.
Adamın gözler yerinden çıktı.
Bir saat var daha dedi doktor, siz herseyi hazırlayın ben iki dakikada EFT yaparım dedim.
Eşim diyorki kredi mi alıyorsun yok dedim ben dün plan yaptım, böyle birşey ile karşılaşacağımızı biliyordum, kredilere baktım ama altın da yüksek elimdeki bu rakamı karşılamaya yetiyor.
Zaten ev kredisi ve diğer tedaviden devam eden bireysel kredi var yeni bir borca gerek yok ben altın vereceğim, sen de altın olarak ileride yerine koyarsın dedim.
Hastanenin ödemeyi yaptım, eşimi seansa aldılar, eczaneye gittim kendi ilaçlarımı aldım.
Bayramda olmayan ilaç yine yok, onu sipariş verdim evin ordaki eczaneye yollayacaklar.
Yalniz ilaçlara da çok zam gelmiş herşey gibi
Piyasalar bir kaç kişinin elinde . Onlar ister yükselir, isterse düşer. Spekülasyona bile gerek yok artık. Açıktan oynuyorlar.Dolar 7 lirayı geçti, altın da çok yükseldi. Piyasalar Beyruttan etkilendi sanırım
Bu gidişle çok değil yılbaşında altin tahminen 600e gelir.Altın uçmayı da geçti, işinlaniyor artık.
Bir de dolar desteğini alırsa asıl o zaman kopacak.
Bu kış her açıdan zor geçecek, sağlam stok ve hazirlikla girmemiz gerek.
Bu mesajı dikkate alın okuyan arkadaşlar. Tamamen katılıyorum. Üzücü ama gerçek bu.Altın uçmayı da geçti, işinlaniyor artık.
Bir de dolar desteğini alırsa asıl o zaman kopacak.
Bu kış her açıdan zor geçecek, sağlam stok ve hazirlikla girmemiz gerek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?