- 20 Eylül 2017
- 13.876
- 56.780
- 598
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #69.061
Yatırım yaparken kazanmak için risk almak gerekiyor ve altı ya da döviz her neyse bozmadigin sürece zararda değilsinBöyle de konuşmuşum ama hiç bi bilgiye sahipliğim yok. Sadece cahil cesaretimi paylaşmak istedim
Beni düşündüren de bu iste.. Ben hep birikim için aldım altını.. ilk defa kazanmak için almayı düşünüyorum acaba yanlış bir şey yaparsam korkusu var..Değer kazanacağına eminim aslında ama işte garip bir korku var..Yatırım yaparken kazanmak için risk almak gerekiyor ve altı ya da döviz her neyse bozmadigin sürece zararda değilsin
Ben de olsam senin gibi yapardım.
Ytd
Tabiki ytdBende ayni şekilde düşünüyorum nasıl cesaret ettik de bu kadar borca girdik diye kendime kızıyorum birde mecburduk ev de güzel bir birikim diyorum.. Şuan için tek düşündüğüm elimden geldiğince ana parayı düşürüp ödemeyi azaltmak.. Ayrı bir yerde de her zaman ne olur olmaz diye altın birikimim olurr..
Uzun yillar önce yerinde 2 ileri 1 geri saymisligi var ama şu son 5 senedir ileri 8 geri 2-3 şeklindebugüne kadar 6 ay icinde hic kaybettirdi mi altin? Ben hic öyle büyük uzun düsüsler hatirlamiyorum
Böyle borca hiç bulaşmayani biraz rahatsiz ediyor yüklü miktar olmasi sebebiyle.Bende ayni şekilde düşünüyorum nasıl cesaret ettik de bu kadar borca girdik diye kendime kızıyorum birde mecburduk ev de güzel bir birikim diyorum.. Şuan için tek düşündüğüm elimden geldiğince ana parayı düşürüp ödemeyi azaltmak.. Ayrı bir yerde de her zaman ne olur olmaz diye altın birikimim olurr..
Kuyumcu tanıdığımız da aynısini söylüyor hiç bir zaman değer kaybetmez üç ay için bile olsa altın kazandırır şu durumda diyor..bugüne kadar 6 ay icinde hic kaybettirdi mi altin? Ben hic öyle büyük uzun düsüsler hatirlamiyorum
Risk almak lâzım,Yatırım yaparken kazanmak için risk almak gerekiyor ve altı ya da döviz her neyse bozmadigin sürece zararda değilsin
Ben de olsam senin gibi yapardım.
Ytd
Evet bu fikir çok daha mantıklı haklısınız tabiki ytdTabiki ytd
Yatırım tavsiyesi vermek yasak onun için ytd kulanmak gerekiyor bu durumlarda.
Ben senin yerinde olsam 3e böler, TL altın ve USD alırdım. Yakında düzeltme olur o zaman mesela.
TL yi de vadeliye koyarım.
Her ay krediyi odeyecekmisim gibi elimden geldiğince de üstüne eklerim.
Fikriniz doğru, bir yıl biriktirip ilk ödemeyi ara ödeme ile başlamak ciddi faiz karı getirir.
Ama zaten çok düşük faiz ile kredi çektiğini göz önünde bulundurularak ve ödemelerin her ay sabit ama altinin her zaman yukselecegini gozununde bulundurarak bir değil iki yıl sonra yapacağın ara ödeme de sana yine kazandırır.
Son kararı sakin şekilde vermelisin, panik ya da baskı ile değil.
Asla risk alamam diyorsan da tl de bekleBeni düşündüren de bu iste.. Ben hep birikim için aldım altını.. ilk defa kazanmak için almayı düşünüyorum acaba yanlış bir şey yaparsam korkusu var..Değer kazanacağına eminim aslında ama işte garip bir korku var..
Evet şuan bende aynı durumdayım neyi nerden kisabilirim nasıl daha çok ödeme yapıp rahatlayabilirim diye düşünüyorumUzun yillar önce yerinde 2 ileri 1 geri saymisligi var ama şu son 5 senedir ileri 8 geri 2-3 şeklinde
Böyle borca hiç bulaşmayani biraz rahatsiz ediyor yüklü miktar olmasi sebebiyle.
Aynı hisleri bende yaşadım özellikle ilk ödemeler başladığında.
Tatil matil herşeyi iptal ettim o dönem
Ama iyiki diyorum öyle yapmasaydik borcun azalacağı yoktu.
Altin candir
Çoğumuz aynı yollardan geçiyoruz, beyin fırtınası yaparak alternatif yollar bulmaya çalışıyoruzEvet bu fikir çok daha mantıklı haklısınız tabiki ytdama akıl akıldan üstündür diyelim çok mantıklı..
Altın gördüğü yeri asla unutmazBen meselâ ekimden itibaten altina dönüş yapacağım bir miktar, kesin karar verdim
Uzun vadeli birikim araci olarak görüyordum ama kisa vadede de değeri düşmüyor.
Tl yerinde sayiyor.
Şu an ederinin altina düşmez diyorsun doğru her zaman da öyle olduAltın gördüğü yeri asla unutmaz
Kısa vadede bile ciddi kazançlar sağlıyor tabi sıkı takipçi olmak gerek vede sakin, sabırlı
Tabii ki de ytd
Zayen şu eşlerin dırdırı olmasa bide + onların sitresiEğer olurda altın düşerse eşimin dilinden kurtulamam.. Benim kendi birikimim hep altın olmuştur hiç de zarar etmedim ama kısa vade ve piyasalardaki dengesizlik beni düşündürüyor.. Birde daha da ne kadar çıkabilir daha fazla yükselmez dedikçe yükseldi..
Iyi cesaret 6 ay.
Ama kazandirmasa da batırmayacagi bir gerçek.
YtdAltın gördüğü yeri asla unutmaz
Kısa vadede bile ciddi kazançlar sağlıyor tabi sıkı takipçi olmak gerek vede sakin, sabırlı
Tabii ki de ytd
Sabırsızlık kötü zararlar hep böyle oluyor bir anda panik ve hop bozuldu altınlarŞu an ederinin altina düşmez diyorsun doğru her zaman da öyle oldu
Ama tutmayan tek kriterim ben sabırsız bir koç burcu kadınıyım
Katılıyorum sene başında aldığım gramlar neredeyse x2 olacakZayen şu eşlerin dırdırı olmasa bide + onların sitresi
Ytd
Yani benim düşüncem hiç ummuyorum ki 6 ay da bile olsa zarar ettirsin. 1 ay ya oldu ya olmadı kalın bi bilezik aldım düşünün maşallah şimdiden hesaplıyorum 2.200 karda çıkıyorum
Euro ya kullanıyorumseçim tercihimiPeki şöyle giderlerden artan 20,30,40 tl gibi para ile hesaptan usd mi yoksa eur mu mantıklı ysd olsun buda
Soru sorarken ytd deneme gerek yokPeki şöyle giderlerden artan 20,30,40 tl gibi para ile hesaptan usd mi yoksa eur mu mantıklı ysd olsun buda
Yani sizin ytd niz olsun yazacaktım hahaaaSoru sorarken ytd deneme gerek yok
Bence sterlin al
Burasi ytd
Euro dan yana kullanıyorum bende oyumuPeki şöyle giderlerden artan 20,30,40 tl gibi para ile hesaptan usd mi yoksa eur mu mantıklı ysd olsun buda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?