- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #75.001
Hoşgeldiniz .
Hakkinizda hayirlisi olsun.
Bütçe yaparak başlayabilirsin bence.
Ailenin yanında misin,tek başına misin çocuk varmi bunlar bütçede gideri azaltip/eksiltebiliyor.
Ben her ay para ele geldiği gibi aliyorum alacağını birikimimi yapıyorum.
Sona birakinca olmuyor, para uçuyor.
Altin bence zamani yok,her an alinir yeter ki paran olsun
Bütçe için gelir gider listesi yapiyorum ben.Tek yaşıyorum. Çocuğum yok. Param sadece bana ait. Nasıl yapacağım bütçe gelirini. Mesela dün kuaföre gittim. 650 lira tuttu saç boyası. Sok oldum. Önce pazarlık yapmam lazımmış. Bilmiyordum. Hiç hesapta yokken para cıktı elimden. Güzel oldum orası ayrı da. O kadar kötüyüm ekonomi konusunda. Ama öğrenirim umarım .
Aylık giderleri mi not etmem lazım önce. Faturalari mesela otomatik ödemeye verdim. Onlara bakmıyorum hiç. Takip mi edeyim onları?
Fik fik geziyolar resmenÂmin canım rabbim herkese ferahlik versin inşallah.
Ben doğalgazı açtım burasi çok soğuk oluyor gece, ayazimiz malûm meşhur.
Kisliklari da 3 hafta önce çıkardım.
Size de geçmiş olsun canım
Ya ben cidden anlamiyorum şu ortayaş rahatlığını
Bizimkiler de benzeri çünkü, kv geçen istanbula düğüne gitti gitme dediğim hâlde.
Neymiş onlar bize gelmiş
Bu hafta cok yogundu toplantilar falan. Bu dönem yogun gececek belli. Sen napiyorsun kolayladin mi ev isini?
F fizikopat hoşgeldin.
Maaşını alınca tüm ödemelerini yaz.
Kira, faturalar, kk, ne oduyorsan. Ve birikimi de bir ödeme kalemi gibi listeye ekle.
İlk gelir gider dengeni bilmediğin için gram altın ile baslayabilirsin.
Birikimi harcamaları yapmadan yapıyoruz yani burası önemli.
Bir kaç ay böyle bütçe yaparsan sonra nereye ne harcadigin net olarak ortaya çıkar.
Uygulamalar var onları indirebilirsin teelfonuna, böylece herşeyi anında kaydedersin.
Ay sonunda da elinde para kalırsa döviz ya da altın alırsın.
Para yönetimi kullanıyorum benHangi program o? Aslında şey yapabilirim son 1 ayın giderlerini yazabilirim. Ben bi kahve yapıp uzerine duseyim şu işin
EnişteyeHaftasonu eşi çalışan bir koca öveyim biraz
Çocuklara yemek yapmış, evi temizlemiş, akşam yemeğini hazırlamış.
Ben gelince de alışverişi yaptik tamamdir.
Bu hafta çocuklara baba bakacak izin kullanacak çünkü
Sabah kahvalti için menü hazırlamış kafasinda onlara,dedim daha erken kalkip yap da bende yerim
Bende bulaşıkları doldurdum, bir posta da çamaşır attim astim, küçüğü yikadim ütü yapacağım birazdan.
Daha da birşey yapmam.
Uzat ayaklarını dinlen güzelim.Gün nasil akşam oldu anlamadım.
Kisliklari çıkardım, bazanin altını boşalttım. Yazlıkları tamamen kaldırdım.
Kaç makina çamaşır yıkadım saymadım.
Utude bitti ama sanırım ben de bittim
Mavimli nasıl sizin grup,aktif mi.Bu hafta cok yogundu toplantilar falan. Bu dönem yogun gececek belli. Sen napiyorsun kolayladin mi ev isini?
Hoşgeldin,bir yerden başlamak lazım,dünyanın gidişatı iyi değil.elimizden gelen desteği veririz.Ben de katılayım gruba, altın ne zaman alınır? 4 bin lira maaşım var. Aylık bin lira kira ödüyorum. Ne kadarlık altın almalıyım acaba her ay? Siz ay sonu artan paradan mi alıyorsunuz? Yoksa maaş yatınca mi alıyorsunuz altın?
Tek yaşıyorum ve ekonomi ile ilk defa ilgileniyorum. Yeni boşandım da
Ne zaman alınır altın nasıl alınır?
Maşallah,darısı yapmayan bütün erkeklere olsun. Senin mesai saatin niye arttı turtacım. Yorucu olacak senin için.Haftasonu eşi çalışan bir koca öveyim biraz
Sabah kahvalti için menü hazırlamış kafasinda onlara,dedim daha erken kalkip yap da bende yerim
Bende bulaşıkları doldurdum, bir posta da çamaşır attim astim, küçüğü yikadim ütü yapacağım birazdan.
Daha da birşey yapmam.
Gel tabi bekleriz 5. Takim güzel bir grup kaptan isini severek yapiyor . Alt listede kalirsin istersen konuk oyuncu olarak bir bakarsinMavimli nasıl sizin grup,aktif mi.
Ben fena kilo alıyorum bu ara. Demir ilaçları iştahımı açıyor. Tatlı sevmeyen ben tatlı hayalleri falan kurar oldum. Konuk oyuncu alırsanız gelirim bak.
Teşekkür ederim cnm.usutmusum bellikiAy hadı gözün aydın
Nırmal soguk algınlıgıdır belki
Ihlamur falan ic bol bol.
Allah güç kuvvet versin bacimSelâm kızlar
Ay bana tatil yok gözünü sevdiğimin özel sektörü tatil yaptırmıyor karşılığını alsak da yetişemiyorum. Her pazar çalışacakmışız taa yılbaşına kadar ne güzel çok güzel
Ne var ne yok şimdi okuyciim geçmişi.
Teşekkür ederim cnmCennetmeyvesii cano çok sevindim
Enisteye maşallah nazar değmesin insallahHaftasonu eşi çalışan bir koca öveyim biraz
Daha da birşey yapmam.
Teşekkür ederim cnmSelamlar herkese
Ben de yeni oturdum bugün.Evi ,dolapları elden geçirdim.Atilacak,verilecek bir şey çıkmadı bu sefer. Temizliği iyi yapmışım sezon başında demek.
Küçüğüm 2. Grup oldu, perşembe-cuma gidecek okula. Önlemleri alıp göndereceğiz artık. Allah a emanet.
Cennetmeyvesii çok sevindim sonucuna, gözün aydın canım.
Haftasonu eşi çalışan bir koca öveyim biraz
Daha da birşey yapmam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?