Selam kızlar.
Benim çocuklarımın arasında 5 yaş var, bence en az 5 olmalı. Çünkü henüz büyük olan da anca o dönemlerde kavrayabibiliyor kardesi.
Ikinci oğlum da planlı bir gebelikti sürpriz değil yani. Ama ikinci hamileliğimi öğrendiğimde acaba erken mi davrandık? Büyük yavruma haksızlık mı ettik diye hep düşündüm. Hatta büyük oğlumun daha geri planda kalabileceğini düşünerek Üzüldüm bile. .
Ama oğlumu hiç ikinci plana atmadım kıskanmaması için elimden geleni yaptım. Çünkü henüz o da çocuktu.
Hatta doğuma gitmeden büyük bir hediye paketi hazırlamıştık, kardeşi gelirken bu hediyeleri sana getirmiş diyerek..
İnandı ve çok Mutlu olmuştu.
Çocuklarıma hep eşit davranmaya çalıştım ve hala çalışıyorum.
Şu an odaları olduğu halde koltuk açtırıp sarılarak uyuyorlar.

Bizde küçük oğlum biraz karakter olarak kıskanç, dillenip konuşmaya başladığında abimin annesi olma, sadece benim annem ol, abimi sevme beni sev diyordu, ki ben ısrarla ben ikinizi de aynı ve çok seviyorum, ikinizin de annesiyim diyordum.

Zaman çabuk geçiyor ahh o günler anne için yoğun oluyor çocuklar gayet keyifli :))

Hoşgeldiniz buyrun tabi
Çalışıyormusunuz, evlimisiniz, birikimi ne için yapmayı düşünüyorsunuz yani kendinizden bahsedermisiniz

Evliyim çalışıyorum.Yaklaşık 4 yaşında oğlum var.İsteğim yatırım amaçlı bir ev almak.İstanbuldan işe yakın uygun ev bulamam ama uzaktan da olsa bir ev peşinatı biriktirsem.Kim bilir belki ilerde onu da satar daha yakınını alırım.Hayal dünyası işte.Hayal çok icraat yok.

Amin canım.
Yakında çok konuşur seninki de.

Hoşgeldiniz aramıza
önce bir hayal olacak ki gerçekleştirmek için mücadele olsun
hepimizin gönlüne göre olsun dilerim

Burada herkes aylık bir hedef koyup onu mu biriktirmeye çalışıyor?
Hoşgeldiniz.
Hayalinizin planlarınızın olması güzel
Kendi adıma hayalim olmadığında biriktirme gereği duymuyorum
Ben hedef koyup onu biriktirmeye çalışıyorum
Her ay 2 gram hedefim var.çalışmadığım için hedefim küçük ama hayalim büyük

Önemli olan kenara atmak on parası olan 1 atar,yüz olan bir atar.Sizin de çocuk var sanırım.İnsan çocuğu olunca daha da çok düşünüyor.Bir de gün geçtikçe masrafları artıyor.Kış geliyor en basitinden montu,botu,eşofmanı,oyuncağı.Belki ev alamam da sıkışık bir gün elimizin altında olur.

Belki peşinat olarak kullanabilirsiniz.
Evet oğlum var 3 yaşına yakın. Masraflarını en aza indirdim.evde giyeceklerini ayırdım. Sağolsun annem örer birde çok kıyafet almıştı 5 yaşına kadar almama gerek kalmadı.mont ve bot aldık dışarda giymeyede 2 takım eşorfman 1 pantolon aldım bu yıl geçen yıl yaptığım gibi bilinçsiz harcamadım. Birikime başlama sebeplerimden biri de oğlum için birşeyler yapabilmek.

Ben de hep mothercare'in uyku tulumunu kullanıyorum. Hep terletmiyor hem de sıcak tutuyor. Yalnız sezonda pahalı olduğu için şubat sonuna doğru indirimdeyken seneye giyeceği 2 tulumu alıyorum.
Ben de aldım canım 2.5 tog değerli olanı. Çıtçıtlı badi ile giydirmeye başladım ev 21-23 derece arası. Havalar daha da soğuyunca ev ısısına göre içine başka şeyler de giydirerek kullanılır herhalde? Ya da bu dönem için 1 tog değerinde olanı mı almalıydım bilmiyorum. Şubat sonunda düşüyor mu baya seneye için olmazsa ben de alayım

Ben de oğlumun küçülmüşlerinş yıkayıp kaldırıyorum.İkinci bir bebek olursa inşallah açacağım çıkınlarımı.Bu sene kreşe başlattığım için bol eşofman altı aldım.Geçen seneden kalan az küçülmüşleri de evde giydiriyorum.

İnanmak başarmanın yarısıdır derler İnan'ın buraya da gelmişsiniz ve olur inşallah neden olmasın

Bende sizin gibi yapıyorum.
Kışlıkları çıkarırken yazlıkların yıprananlarını lekelilerini attım temizlerini yıkadım kaldırdım .

Canım ben tog değerini bilemiyorum ama orta kalınlıkta olan tulumlarından alıyorum. Küçükken hep çıtçıtlı body üstüne giydirdim. Şimdi de atlet külot var içinde sadece.
Şu an evimiz sıcak olduğu için henüz giydirmedim. İyice soğuklar gelince giydiriyorum. Bu mevsimde daha ince pijama takımı giyiyor

Aramıza hoşgeldiniz...
Güzel birikimler yaparız inşallah..
Aylık ve yılbaşına kadar hedeflerimiz var canım.
Bir de kumbaralarımız var yılbaşına patlatacağız

anladım canım teşekkürler. Orta kalınlıktaysa muhtemelen sizinki de 2.5 tog değerindedir. Kızlar belki alakasız olacak ama bana araba koltuğu tavsiyesinde bulunabilecek var mı, kullandığından memnun olan

İkinci çocuk konusu geçmiş
Ben evin ilk çocuğuyum birde erkek kardeş aramızda 4.5 yaş
Bide evlat ayıran anneler var neyazıkki
Benim ki mesela beni ciddi ciddi hiç sevmedi
Bir kere olsun kucakladığını bilmem
29 yaşıma geldim hala daha herşeyimi eleştirir başkalarının yanında eşimin yanında hep azarlar küçük düşürür falan filan

Bende böylesini anlayamıyorum işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…