- 21 Temmuz 2008
- 17.367
- 54.202
- 1.123
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #9.941
Aa çok sevindimiyyim bende canım, size bir erkek minnak getirdimm :)) doktor değişebilir diyor ama cinsiyetine erkek dedi :)))
Kış geldi artık evlenmesinler :)))bu hafta sünnet, haftaya nikah ve nişan var. bunlar hep çeyrek yaa
Aa çok sevindimbuzmavileylak
Hayırlı olsun canım artık ihtiyaçların renk seçimini bu yönde yapabilirsin :))
Hepimizin hayatında beklenmedik harcamalar olabiliyor. Bu ani harcamaların birikimlerimizi ve aylık gelir-gider akışını bozmaması için öncelikle acil durum parası biriktirilip, kenara konması gerektiğini düşünüyorum. Bu para TL ve nakit olmalı. Sonrasında diğer hedefler için birikim yapılmalı.ekim ayı hesapta olmayan giderler ile gidiyor, tabi bu durumda bütçeyi sarstığı için önümüzdeki ayın birikimini etkiliyor
şimdi ben altın birikimi ve ev peşinatı için eşimle ortak ayrı nakit birikim yapıyordum ya
o konuda sıkıntı var. ihtiyaç olunca o paradan kullanalım ay başında yerine koyarız olayına döndük iyice ve bu durum benim hiç hoşuma gitmediği gibi canımı sıkıyor. o parayı yok gibi düşünemiyoruz ikimizde
benim ayrı yaptığım altın hesabını da ona para transferi yaparken gördü. altın hesabımı biliyordu ama tutarı hakkında bilgisi yoktu, hiç gizlim saklım kalmadı
gerçi altın hesabına ekle diye günlük ufak tefek paralar veriyor ama bilmemesini tercih ederdim
ben de şöyle düşünüyorum her ay bir ata altınının parasını ayırıp ortak birikime oyle katkıda bulunmaya karar verdim.
artık o ayki duruma göre 100-300-500 ne kaldıysa maaşımdan onu aktaracağım ortak hesaba.
altın hala yüksek bu ayki birikimimi altın yapmayıp TL olarak bekleyebilirim ama TL olunca da azar azar kullanır mıyım diye de çelişkide kalıyorum
maaş alınca birikimi ayıracağım için o zamana kadar altın gram olarak bankada 150 TL'nin altına düşerse gram yapayim, olmazsa vadeli hesap açtırıp oraya yatırayım diye düşünüyorum
Aslinda son zamanlara yaklasinca almak daha mantikli... birde soyle bir durum var altin ve para takamayanda bebek icin biseyler alip gelebiliyo... hayirli olsun bu arada :)degısırmı dıyorum o yzden daha bısey alamadım :))
güle güle oturun, Rabbim ödeme kolaylığı versin inşallahCanm bizde sizin gibiydik maasimizin birini yok sayalim oyle gecinelim diyoduk ama olmadi bir turlu
Her seyde ordanda cekiyorduk
Biz gecen sene ev icin pesinat biriktirelim dedik 1 yil gecti bir baktik elde var kocaman sifir...
Snra baktim boyle olmayacak evi kredi cekip aldik ilk taksidi odendi bile sukur
bizde okul sezonu=düğün sezonuKış geldi artık evlenmesinler :)))
Bize de yazık ama.
haklısınız, bizim acil durum fonumuz yok. elimizdekini ona kullanıp yerine koyma yolunu seçtik hep ama yanlış yaptığımızı biliyorumHepimizin hayatında beklenmedik harcamalar olabiliyor. Bu ani harcamaların birikimlerimizi ve aylık gelir-gider akışını bozmaması için öncelikle acil durum parası biriktirilip, kenara konması gerektiğini düşünüyorum. Bu para TL ve nakit olmalı. Sonrasında diğer hedefler için birikim yapılmalı.
Evdeki elektronik eşyaların bozulması durumunda yenileme veya tamirat parası, ani gelişen sağlık giderleri, birden haberimizin olduğu düğün, sünnet vs. gibi organizasyonlar acil durum kapsamında değerlendirilebilir. Ancak kışlık ayakkabı vs. gibi ihtiyaçlar acil durum değildir. Öngörülmesi ve aylık bütçede yer alması gereken ihtiyaçlardır.
buzmavileylak oğluşun olacak demek:)) Allah tamamına erdirsin.
atlamışım ben, sağlıkla kucağına al inşallahamin inşallah canım
demek oğluş geliyor hadi hayırlısıkızlar ben sıze yazamadım ne zamandır cok ozledım napıyorsunuzz
iyyim bende canım, size bir erkek minnak getirdimm :)) doktor değişebilir diyor ama cinsiyetine erkek dedi :)))
Hayırlı olsun canım. Sen yine de sakın şimdiden cinsiyete göre birşey alma. 20. Haftaya kadar bekle :) 20. Haftadan sonra daha kesin bilgi oluyor.
demek oğluş geliyor hadi hayırlısı
Kızlar pazara gittim geldim.
1kg Patates
1kg Karnabahar
1kg Elma
1kg Mandalina
1kg Üzüm
Yarım kg Hamsi
10 tl verdim
Bilmem hamsi yazıyordu)) 5tl kilosu iki kişiye ancak yarım yeter diye yarım aldımHamsinin kilosu ne kadardı?
Marmara hamsisi sanırım. Karadeniz daha çıkmadı. Karadeniz hamsisine bayılırım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?