Hepimizin hayatında beklenmedik harcamalar olabiliyor. Bu ani harcamaların birikimlerimizi ve aylık gelir-gider akışını bozmaması için öncelikle acil durum parası biriktirilip, kenara konması gerektiğini düşünüyorum. Bu para TL ve nakit olmalı. Sonrasında diğer hedefler için birikim yapılmalı.
Evdeki elektronik eşyaların bozulması durumunda yenileme veya tamirat parası, ani gelişen sağlık giderleri, birden haberimizin olduğu düğün, sünnet vs. gibi organizasyonlar acil durum kapsamında değerlendirilebilir. Ancak kışlık ayakkabı vs. gibi ihtiyaçlar acil durum değildir. Öngörülmesi ve aylık bütçede yer alması gereken ihtiyaçlardır.

güle güle oturun, Rabbim ödeme kolaylığı versin inşallah
önce biz de öyle dedik, birimizin maaşını ayıralım baktık öyle olmuyor çok darboğaz yaşıyoruz belirli bir rakam kararlaştırıp onun üzerinden gidelim dedik ama onu da bir türlü yapamadık.
aslında bizim peşinat olarak kullanacağımız bir birikim var çok şükür ama ne kadar az kredi çekersek o kadar az faiz ödeyeceğiz ve taşınma sırasında çıkacak masraflar, nakliye, tapu, ve aklımıza gelmeyen bir sürü şey olur ve şu an devam eden bir banka kredim daha var onu kapatırız diye niyet ettik birikime ama nakit olarak tutma konusunda pek başarılı değiliz malesef

Kış geldi artık evlenmesinler :)))
Bize de yazık ama.
bizde okul sezonu=düğün sezonu
yazın herkes bir yerlerde olduğu için böyle organizasyonlar olmuyor
şimdi başladı sezon kar yağana kadar artık devamı gelir

haklısınız, bizim acil durum fonumuz yok. elimizdekini ona kullanıp yerine koyma yolunu seçtik hep ama yanlış yaptığımızı biliyorum
bunun üzerine çalışacağım, her şeyden ayrı bir acil durum parasını az miktarla da olsa ayrıca biriktirebiliriz biz de
hem dediğiniz gibi birikimimizi etkilemez hem de genel gider durumumuzu etkilemez
bu ay bizi düğünler çok sarstı. bu ay 1 çeyrek 1 yarım şimdiye kadar aldıklarım, ve daha 2 çeyrek ve 100 TL daha takı yapacağım.

buzmavileylak canım sağlıkla al kucağına inşallah.
ben geçen gün netten bulaşık mak. deterjanı almıştım. anneme uygun sen de al istersen dedim.onlar da alamamışlar bir türlü sabah aradı sen alabilir misin diye. e tabi aldım parasını da istemem geri.bu vesileyle 80 tl çıkmış oldu benden ama hoşuma gitti keşke borçlarımız olmasa da böyle ailelerimize bir şeyler alabilsek hep.

iyyim bende canım, size bir erkek minnak getirdimm :)) doktor değişebilir diyor ama cinsiyetine erkek dedi :)))

Hayırlı olsun canım. Sen yine de sakın şimdiden cinsiyete göre birşey alma. 20. Haftaya kadar bekle :) 20. Haftadan sonra daha kesin bilgi oluyor.

Hayırlı olsun canım. Sen yine de sakın şimdiden cinsiyete göre birşey alma. 20. Haftaya kadar bekle :) 20. Haftadan sonra daha kesin bilgi oluyor.

yok kuzum ben son aylara kadar alısverıs yapmayı duusunmuyorum

Bugün kasaba et siparişi verdim. Eve getiriyorlar.

Oğlum için yarım kilo kuzu kıyma ve kuzu incik. Bizim içim de 2 kilo dana kuşbaşı. Toplamda 140 tl ödedim.

Burada güvenilir yer bulmak çok zor. O yüzden yüksek fiyat demeden, bilip güvendiğim yerden alışveriş yapıyorum.

Kızlar pazara gittim geldim.
1kg Patates
1kg Karnabahar
1kg Elma
1kg Mandalina
1kg Üzüm
Yarım kg Hamsi
10 tl verdim

Hamsinin kilosu ne kadardı?

Marmara hamsisi sanırım. Karadeniz daha çıkmadı. Karadeniz hamsisine bayılırım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…