biz de düğün zamanı 5-6 kuyumcu gezdik altın bozdurmak için bankayla aynı fiyatı verdi canım biz de gidip bankanın altın gününde bozdurup altın hesabına aktardık direk.

Canım nacizane tavsiyem faiz e aslaa bulaşma haram mal bereket bırakmaz bi yerden çıkıyor inan buna çok tanık oldum cevremde .altın şuan yüksek ama17o gidecek diyen analist ler var ne kadar dogru bilinmez ama aşağı da düşebilir tabi ben para biriktiriyorum nasip olursa altın düşüşe geçince gidip hepsiyle altın alacağım .sende istersen sat karını al dususe geçmesini bekler istersen satma 170 olunca sat kii buda kesin değil sana kalmış karar senin ne kadar kaç gram altindan bu kar i sagladin .?ben de ev almadan önce hep altın al sat yaparak çok kar elde ettim şükür.evimizi aldık şimdi yine böyle yapıyorum hatta kuz kardeş im de 20000 kadar verdi onun için bu altını al sat yapıp cogaltacagim inşallah kar zarar i kabul etti tabii..

Toplam 53 bin gibi bir altinim var. Iste bu al sati beceremiyorum. Bizim de ev alma gibi bir dusuncemiz var

fiziki altın mı yoksa bankadaki altını mı al sat yaptınız ?

ayın 5inde 1000 tl birikim yapıcaz inşallah neyi tavsiye edersin canım mesela direk böyle sorıyım diğer kızlarada sormış olıyım

Ben altın tavsiye ederim
Ata altın
Çok yükseleceğini düşünüyorum
inşallah canım ya bide şöyle düşünüyorum mecbur kalsak bozdurmak için ihtiyaç olsa yada birine takı yapmamız gerekse acaba bi kaçtane gram falan bulundursammı? atayı bozdurduğunda hepsi gider diye korkarım çünkü.
bu arada bu ayki birikimimi net olarak ayın 5inde söylicem canım tmmmı :)

Toplam 53 bin gibi bir altinim var. Iste bu al sati beceremiyorum. Bizim de ev alma gibi bir dusuncemiz var
Canım bu al sat işi biraz sabır işi aslaa zararına satmayı dusunmeyeceksin orta uzun vade düşünmeden kar olmadan satmayacak sattığını gibi de daha önce aldığının altına düşünce alacaksın duraklı hergun hatta her saat altın canlı fiyatları takip edeceksin işte en zor kısmı da buradi zaten .öyle öyle alışacak işinin uzmanı olacak altın fiyatları vs ile hemhal olacaksın yaklaşık 10 yıl bu isle uğraştım zor oldu ama değdi birde abimler kuyumcu döviz işletiyor biraz da o alt yapi var diyelim bekarken onlarla çalışıyordum telefon vs bakıyordu m. Bayağı bayağı öğrendim .

fiziki altın mı yoksa bankadaki altını mı al sat yaptınız ?
Ben fiziki çalışıyorum canım kuyumcu aile ounca saklamak zorunda değildi ama evlendimm başka memleket vs saklamak bayağı zorladı ama şükür eve yatirdik.birde bu işin esas kuralı bu isle uğraşmak niyeti varsa katiyen bilezik vs taki falan olmaz kar kalmıyor ya ata yada gram biriktiraceksin sürekli ayrıca neden banka değil fiziki dersen dinen altın sanal olarak görülmeden vs alınmaz dedi hocalar hatta kredi vs bu şekilde de caiz değil.pesin elden almak caiz olan.ama burasi bunu konuşma yeri değil tabiki ceza almayalım şimdi dini konu açtık diye herkes istediğini yapmakta özgür ben böyle inandim böyle yaptım bereketini de girdik elhamdülillah fazlasıyla hemde

kizlar merhaba.birkac gundur hic ojuyamadim burayi. elimde 4000 tl var. ne tavsiye edersiniz?? dolar mi altin mi? banka altin gesabim yok.alirsam fiziki altin alicam

Tabiki olur canım

peki her ay 2 bin 3 bin kenara ne seklınde koyulmalı? gram mı ata altın mı ?biz de 1 sene sonra ev ıcın kullanıcaz ınsallah ? ne almalı sence? hangısınden daha az zarar ederım

ayın 5inde 1000 tl birikim yapıcaz inşallah neyi tavsiye edersin canım mesela direk böyle sorıyım diğer kızlarada sormış olıyım
Yatirim tavsiyesi yapamam canim. Ama kendim, fiyatina bakmaksizin her ay 5gr kadar altin hesabimdan almaya devam edicem. Ayrica her ay bir ata ve bir yarim altin aliyordum fiziki olarak, o konuda ne yapacagim bilmiyorum. Bu isler biraz da kismet isi. Gectigimiz yildi sanirim, 24 ayar gr altin 112 civarlarindan 127 ye bir anda firlamisti. O ara bir cok kisi dusmesini bekledi ve almadi. Ama altin dusmedi ve bugunku noktaya geldi. Ben rutin altin alimimi o zaman da yapmaya devam etmistim. Uzun vadeli ve cok cok yuksek miktarlarda almadigim icin, sanirim bir miktar doviz alsam da, altin almaya devam ederim. Bir sure takipteyim.

peki her ay 2 bin 3 bin kenara ne seklınde koyulmalı? gram mı ata altın mı ?biz de 1 sene sonra ev ıcın kullanıcaz ınsallah ? ne almalı sence? hangısınden daha az zarar ederım
Canım tabiki yatırım tavsiyesi yapamam ama nacizane fikrim ben de senin gibiyim ve bu ara tl olarak biriktirip toplu altın alacağız.ama sen istersen bi kısmı ile altın ata olarak bi kısmı da tl de dursun olurda çok duser Se zarar etme o altigin altınlardan olur yükselirse kar edersin yani riski yarı yarı ya dusurmus olursun en azından.ya nasip de basla

Bak bu konuda çok haklusin bazen dussun de alayim derken beklersin bi bakarsın bi türlü alamadin yüksek diye. aslında uzun vade düşünmek ve her ay küçük bi miktar altın almak ileride dengeler ve yine kar olur ama yüksek paralar la bi anda alıp satmak risk işi tabi konunun diğer tarafı ben risk i tercih ettim hep ama çok şükür kar ettim 6000 yada 7000 vs.hic bilmeden buna kalkışmak büyük cesaret olur tavsiye etmem

Acil ihtiyaç için bir miktar tl de tutabilirsiniz, hediye takı içinse birkaç çeyrek ayrı konulabilir cnm nacizane :)

Bende altın biriktirmeye devam ettim odönemden beri. Hatta ilk atamı aralıkta geçen yıl 850 den almıştım. Çeyrek 210 falandı. Bir ay sonra gram altın 127 lere fırlamıştı. O dönemde de az az hep aldım. Ama gördüm ki altın hiç değerini kaybetmiyor.
Almaya devam etmeyi düşünüyorum.

Ben de alip, bir kac ay sonra bozmayi dusunmedigim icin devam ederim. 2 sene kadar sonra karavan almayi dusunuyoruz, o zaman bozarim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…