- 22 Mart 2017
- 1.520
- 2.526
- 53
- 39
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #10.881
Canım ben seni neden eklemedim, görmedim mi acaba hedefini yazdığında?
Kusura bakma tatlım sen yaz hemen ekliyorum ben...
Eşim biliyor ama miktarını bilmiyor
Pek anlamaz birikim işinden o yüzden ben ipleri aldım elime :)))
Aynen bakıyorum annem babam çok yaşlı bir evleri var tek emekli bu devirde nasıl zorlanıyorlar. Üstünden 10 20 yıl geçtiğinde bizler Rabbim ömür verirse ve evlatlarımız nasıl da zorlanacağız diyorum elime 1 lira geçse ayırmaya çalışıyorum.Canım en iyisini yapıyorsun.. Heleki bu zaman hesaplı kitaplı gitme zamanı..Ne biriktirsek kar..
Ben eşten ayrı bir miktar birikimin de olması taraftarıyım.
Ya da hepsi ayrı olsun.
Belki kızacaksınız ama bence böyle...
Aynen alani genis bulunca bnm esimde hemen o para bitmek zorunda gibi hissediyorkaramelli_turta davanda yerden goge haklisin sen. kadinlarin buyuk cogunlugunda ayakkabi, canta, kiyafet zaafi, erkeklerde de teknoloji zaafi var galiba. Arkadasimin esi de senin esin gibi.Nerde yeni bir sey cikmis hemen almak istiyor. Hatta h.sonu gorustugumuzde ben de dedim, madem oyle alanini daralt. Evin asil yukunu ona birak, sen sadece belli basli seyleri ode. Kalanini da biriktir. Simdi oyle deneyecek bakalim. Adam alani genis bulunca madem savuruyor, daraltmak lazim.
Yazık günah değil mi canım diimi ama...olduk olduk valla :))
yaa içim dayanmadı okurken ne paralar dökülmüş bana da çok saçma harcamalar olarak geliyor bunlar. ablam da aynı ilk çıktığında iphone 5 aldılar sen evde oturan bir kadınsın neyine o kadar pahalı telefonu çıkar çıkmaz dimi ama. o telefon da sağlam ama sıkıldı geçen sene onu kv sine verdi kendine başka birşey aldı şimdi o hemen bozulmuş yine iphone alacakmışben de hesap yapıyorum (sıyırıkgillerden olduğum için) 2400 e almıştım telefonu 8 yıl kullansam yıllık 300 tl ye geliyor diye kaldı 5 yıl
karamelli_turta davanda yerden goge haklisin sen. kadinlarin buyuk cogunlugunda ayakkabi, canta, kiyafet zaafi, erkeklerde de teknoloji zaafi var galiba. Arkadasimin esi de senin esin gibi.Nerde yeni bir sey cikmis hemen almak istiyor. Hatta h.sonu gorustugumuzde ben de dedim, madem oyle alanini daralt. Evin asil yukunu ona birak, sen sadece belli basli seyleri ode. Kalanini da biriktir. Simdi oyle deneyecek bakalim. Adam alani genis bulunca madem savuruyor, daraltmak lazim.
Birikimlerin bereketli olsun canımGünaydın,
karamelli_turta Kasım ayı birikimim 700 TL ile gram altın. :)
Erken rezervasyondan yararlanmak için yaz tatilini ve uçak biletlerini ayarladım. Çok fazla taksit imkanı olmadığından bir kaç ay zorlanacağız. Umarım birikime dokunmadan atlatırız. Para ayıramasam da olur yeter ki birikimden tırtıklamayalım :)
Bereketli olsunAltın birazcık düşüşe geçmiş, elimdeki parayla şimdilik 158.28'den 2.5 gram aldım. :)
Birikimlerin bereketli olsun canım
Ayy çok sevindim erken erken halletmişsin.
Bizim izinlerimizi söylenmeden yapamicam sanırım. Ama ets fiyatları bana çok uçuk geldi bu yıl...
Bereketli olsunmorceket
Bence de dogru yoldasin. Hala kizinin kocası cok musrifti, zamanla hala kizi da oyle oldu. O harciyorsa ben de harcarim, ne kasayim kendimi vs. E elde avucta bir sey yok. Yas olmus 37(galiba oyleydi) kiradan kurtulamadilar. Gelir de iyi yani. Hala annesine yuk oluyor. O kadar cok savuruyorlar ki, ay sonunu getiremeyip anneden para aliyor. Zamaninda ev gecimini kocasina yukleyip, kendi birikim yapsaydi evlerini alirlardi. O kocasinin yolundan yurumeyi tercih etti. Aklima geldi yine, hem kiziyorum hem uzuluyorum.Yazık günah değil mi canım diimi ama...
Ne gerek var o kadar pahalı Tlf ona, ha aldın madem kullanmak lazım.. Sıkıldım deyip verilir mi ama işte ablan aynı benim eşim...
Biz sıyrıkgiller olarak yapalım hesabımızı.. Daha en az 5 yıl gider o telefon...
Benim bu sony xperıa z telefonum geçen yılbaşında yere düştü ekran bir daha kırıldı :))) eşim tutturdu sana yeni Tlf alalım, şöyle ıphone var böyle özellikleri var..
Yok dedim istemem ekrana 200 tl verdim yaptırdım, mis gibi hala kullanıyorum..
Adam kendi alıyor, beni de kandıracağını sanıyor :)))
Yimezler. ...
Janita diimi canım ya... Haklıyım...
Bazen düşünüyorum haksızlık oluyor mu acaba bencillik mi benimki diye..
Yok diyorum zaten biriktirip tek başıma yemiyorum ki...
Geleceğimiz için, Ailem için..
Arkadaşına güzel akıl vermişsin umarım seni dinler.
Ben öyle yaptım çünkü evin en büyük yükü eşimde..
Madem birikime yanaşmadı..
Bir yandan da takip et, kredi kartlarina bulasmasinAynen alani genis bulunca bnm esimde hemen o para bitmek zorunda gibi hissediyor
Bnmde alani daraltmam gerek anlasilan :)
Bizde evlendik sonrası bir dünya borçlar var, bir şekilde ödedik bitirdik derken eşim çok harcadığını görüp de ben harcamıyorken bende dedim, madem o harcıyor ben niye sıkayım?Bence de dogru yoldasin. Hala kizinin kocası cok musrifti, zamanla hala kizi da oyle oldu. O harciyorsa ben de harcarim, ne kasayim kendimi vs. E elde avucta bir sey yok. Yas olmus 37(galiba oyleydi) kiradan kurtulamadilar. Gelir de iyi yani. Hala annesine yuk oluyor. O kadar cok savuruyorlar ki, ay sonunu getiremeyip anneden para aliyor. Zamaninda ev gecimini kocasina yukleyip, kendi birikim yapsaydi evlerini alirlardi. O kocasinin yolundan yurumeyi tercih etti. Aklima geldi yine, hem kiziyorum hem uzuluyorum.
Arkadasima da bu ornegi anlattim. Onlarda savuran koca, her seye yetismeye calisan kadin. Ben de savururum demiyor kiz, sonra da elde avucta kalmiyormus. Ucu ucuna geciniyorlarmis. Bu ay rest cekip, bir kac fatura ve temizlikci parasini vereyim bakalim dedi. Insallah basarir, yillar cabuk geciyor. Zararin neresinden dönülürse kar.
Bizde evlendik sonrası bir dünya borçlar var, bir şekilde ödedik bitirdik derken eşim çok harcadığını görüp de ben harcamıyorken bende dedim, madem o harcıyor ben niye sıkayım?
Aslında yanlış.
Geç de olsa farkettim cnm.
Umarım arkadaşın da başarır..
Resti çeker...
Savurganlık da alışkanlığa dönüyor gerçekten..Birikim yapmak gibi, savurganlik da aliskanlik olabiliyor demek ki. Ama farkeder farketmez hamle yapmak gerekir. Ne mutlu sen basarmissin canim
Çok haklısın söylediklerin o kadar doğru ki..Hayatın insanlara ne getireceği gerçekten belli değil..
Bundan 4 ay kadar önce evliliği oturmuş, çok iyi anlaşan hatta herkesin gıpta ettiği mükemmel bir çift olarak gördüğü, asla boşanacak gözüyle bakılmayan çiftin erkek olanı yanıma geldi...boşanma davası için...yapmayın etmeyin dedim...vazgeçmedi...davayı açtık, bir ay içinde de boşandılar...yeni ev almışlardı...onun paylaşımında da bir sürü sorun yaşandı...Kadın gizli saklı birikim yapıp ev almış başkası üzerine bir de..evde adamın eski eşinden olan çocukları hak sahibi olmasın diye.....hepsi ortaya çıktı...maddiyat bir aileyi bitirdi...para yine olur da mutlu bir yuva tekrar ne zaman, nasıl kurulur kim bilir?....
Ben birikim yapılması ama gizli olmaması taraftarıyım. Nitekim ailede bu eşler arasında güvensizlik yaratıp boşanma sebebi dahi olabiliyor...eşiniz miktarını bilmesin ama bilsin...sonuçta o aileye giren para o evin parası...ayrı gayrı olmamalı...gizlilik saklılık; güvensizlik ve şüphe yaratır... eşiniz sizden para saklasa ne düşünürsünüz? eğer ki parayı çarçur ediyorsa, kötü alışkanlığı (kumar, gece hayatı vs) falan varsa o ayrı tabi...Para biriktirdiğinizden haberi var ve hatta destekliyorsa, hesap sormuyorsa bu en güzeli...
Canım yanlış hatırlamıyorsamKızlar az önce bi arkadaşım aradı Mersin'den eşine oldukca iyi bir iş teklifi gelmiş,heyecanlanmis bana sordu ama ben de hiç gitmedim hayatımda. Mersin'de yaşayan var mı aranızda? Nasıldır yaşam? Özellikle dışarıdan gelenler için? Yaşamak için önereceği biz bi semti var mı? Arkadaşım İzmirli ufak bebeği var,çok zorlanır mi adapte olmakta?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?