- 20 Ocak 2018
- 572
- 1.419
- 43
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #16.421
Kötü örnek oluyorsunuz çocuğunuzadasiz yalan söyleyemiyorsunuz onun için kocaniza diyorsunuz ama çocuk onu yanlış algılar...iyisimi peşin peşin canım çekti biraz nefsimizi köreltelim diyin gidin
bence de kar edersınız en azından tl de kalmaktan ıyıdır benceArkadaşlar bende size birşey danışıcam. Benim arabam yok,ihtiyacım, isteğimde yoktu açıkçası..ama oğlum var okula giden. okula ben götürüp getireyim istiyo hep..
Eşimde akşam bana,sana her ay 3 bin lira vereyim,altın al (adama burdan o kadar bahsediyorum ki,ya bezdirdim,ya etkiledim) biraz biriksin üzerine de katıp alalım artık dedi.
Şimdi şöyle bir durum var ki,maksimum 1 yıl biriktiricem. Sizce altın almak mantıklı olurmu. Sonuçta uzun vadeli diyo herkes altın için. 1 yıl o kadar uzun vadeli bir yatırım sayılmaz.
Sizin fikirlerinizi de almayı çok isterim.
Başlarda okuduğumda ev alın diyecektim ama arabanın yanında arsada olunca oda iyibir yatırım...ama yinede siz en iyisi arsa ve ev alın arabayı sonra alırsınızKızlar sizden de fikir alayım arada kalıyorum sizin fikirleriniz ile şekil alırım belki,
Bi arabamız var km yüksek şu an 220 bine geldi çünkü çok uzun yol yaptık zarar etmeyelim diyorum onu değiştirelim ama Üzerine 20 bin falan koyup daha iyisini alalım diyorum, onu halledelim sonra ev alalım diye düşünüyorum ama sizce hangisi daha mantıklı önce ev mi alsak yoksa araba mı değiştirsek, arabayı değiştirirsek arsa da alabiliriz yani araba değişimi ve arsa alabiliriz ya da ev
Ama bu arada istanbuldayız ama seneye gideceğiz yüksek ihtimalle aldığımız evi İstanbul’da istemiyorum diğer taraflarda da istediğimiz ilde ev fiyatları yüksek değil öyle kolay da yükselmiyor gibi takip ettiğime göre, alınca hemen oturmayacağız yani 4 sene oturmayacağız
o zaman yine boyle yapilandirma degil yeni cekenlere indirim vardi. Simdi de oyle yapilan sey yapilandirma degil yeni cekenlere %0.98lik faiz uygulaniyor. Piyasayi canladirmak anlamindaZiraat yapılandırma yapmıyor mu neden yapmadı
Canım bu konuda cok ortak noktamız var bizimde arabanin km si degil ama yasi yükseldi bizde zaman zaman dusunüyoruz arabayi degiştirmeyi eve alma düşüncemiz hep var arsa fikride son zamanlarda ağirlikli bizde cünkü bizde bu sehirde geçiciyiz 3 seneye tayin istiycez lojman hakkimiz var bizde tam olarak cıkamadik işin icinden su an icin kararımiz olabildigince yapabildiğimiz kadar birikim yapıp çıkan firsatlari değerlendirmek cünkü su ana kadar cok begendigimiz arsalar oldu elimizde yeterli birikim olmadıgı icin kacirdık simdilik birikim yapıp fırsat kolluyoruz biz canım nasipte ne varsa artik bahtımızaKızlar sizden de fikir alayım arada kalıyorum sizin fikirleriniz ile şekil alırım belki,
Bi arabamız var km yüksek şu an 220 bine geldi çünkü çok uzun yol yaptık zarar etmeyelim diyorum onu değiştirelim ama Üzerine 20 bin falan koyup daha iyisini alalım diyorum, onu halledelim sonra ev alalım diye düşünüyorum ama sizce hangisi daha mantıklı önce ev mi alsak yoksa araba mı değiştirsek, arabayı değiştirirsek arsa da alabiliriz yani araba değişimi ve arsa alabiliriz ya da ev
Ama bu arada istanbuldayız ama seneye gideceğiz yüksek ihtimalle aldığımız evi İstanbul’da istemiyorum diğer taraflarda da istediğimiz ilde ev fiyatları yüksek değil öyle kolay da yükselmiyor gibi takip ettiğime göre, alınca hemen oturmayacağız yani 4 sene oturmayacağız
Evet çok farkındayım ama gerçekten bu konuda kolayı yok eşimin. Sonrasında öğrendiği zaman tek kelime etmez ama izin almaya kalksak mümkün değil izin vermez. Bazen aşırı darlıyo. Meyveye bile şeker var diye bir porsiyon fazlasını yedirmez çocuğa.çikolatayı sadece bitter yiyebilir,patataes kızartması,cips falan bunlar hep hayal.. E ama buda çocuk en nihayetinde..arada gizleyip yiyoruz yalan yok..çocuğumada baştan belli etmesin diye tembihliyorum. Tamam alırım ama babana söylemek yok diye..sonrasında tabi kendim söylüyorum o ayrı.
Başlarda okuduğumda ev alın diyecektim ama arabanın yanında arsada olunca oda iyibir yatırım...ama yinede siz en iyisi arsa ve ev alın arabayı sonra alırsınızçokmu zorlar sizi
o zaman yine boyle yapilandirma degil yeni cekenlere indirim vardi. Simdi de oyle yapilan sey yapilandirma degil yeni cekenlere %0.98lik faiz uygulaniyor. Piyasayi canladirmak anlaminda
Gunaydın dostlarherkes iyi mi keyifler nasil bakalim
lucky_gla canim ben senin yerinde olsam altın yapardim belki bi kismi dovizde olabilir altın 1 yilda bile ortalama %20 civari kar getiriyo ortalama faizlerden daha yükaek ama arastir derim aklına nasıl yatarsa öyle yap
Canım bu konuda cok ortak noktamız var bizimde arabanin km si degil ama yasi yükseldi bizde zaman zaman dusunüyoruz arabayi degiştirmeyi eve alma düşüncemiz hep var arsa fikride son zamanlarda ağirlikli bizde cünkü bizde bu sehirde geçiciyiz 3 seneye tayin istiycez lojman hakkimiz var bizde tam olarak cıkamadik işin icinden su an icin kararımiz olabildigince yapabildiğimiz kadar birikim yapıp çıkan firsatlari değerlendirmek cünkü su ana kadar cok begendigimiz arsalar oldu elimizde yeterli birikim olmadıgı icin kacirdık simdilik birikim yapıp fırsat kolluyoruz biz canım nasipte ne varsa artik bahtımıza
aaa oyle mi sen yine de bankanka gorus cnm pesini birakmaKızlar ya şimdi bir haber okudum canım sıkıldı
0,98 faiz konut piyasasını canlandırmak için yapılan bir kampanya olduğu için yapılandırma da geçerli olmayacak diyor
tek tek alintilamayi beceremiyorum bir el atin kizlarrr
Çok sevindim canım ne güzel. Öğrencilerin çok seviyor seni demek ki. Ne mutlu sanakizlar bugun oyle mutlu oldum kiii
ogrencilerim ve velilerim bana anneler gunu suprizi hazirlamislar cicek ve tencere seti almislar
ben onlardan hediye beklemiyorum ama onlar cok seviyorlar
past
a borek harika bir ders gecirdik
Altın hiç değer kaybetmiyor aksine katlanarak artıyor canım. Karar sizin tabi ama burdaki çoğu arkadaş gibi bende birikimimi altın olarak yapıyorum.Arkadaşlar bende size birşey danışıcam. Benim arabam yok,ihtiyacım, isteğimde yoktu açıkçası..ama oğlum var okula giden. okula ben götürüp getireyim istiyo hep..
Eşimde akşam bana,sana her ay 3 bin lira vereyim,altın al (adama burdan o kadar bahsediyorum ki,ya bezdirdim,ya etkiledim) biraz biriksin üzerine de katıp alalım artık dedi.
Şimdi şöyle bir durum var ki,maksimum 1 yıl biriktiricem. Sizce altın almak mantıklı olurmu. Sonuçta uzun vadeli diyo herkes altın için. 1 yıl o kadar uzun vadeli bir yatırım sayılmaz.
Sizin fikirlerinizi de almayı çok isterim.
Olsun kuzum bozma moralini. Bi süre geçsin sen yine bankanla görüş. Zaten senin tanıdığın vardı di mi bankada. Yardımcı olur olabilecek birşeyse. Olmazsa da canını sıkma. Çok şükür aldın evini.Kızlar ya şimdi bir haber okudum canım sıkıldı
0,98 faiz konut piyasasını canlandırmak için yapılan bir kampanya olduğu için yapılandırma da geçerli olmayacak diyor
Bizde de eski bi araba var. Yaşı da km si de var. Düşündük ettik tabi uzun sürdü. Arabayı kullanmaya devam etmeye karar verdik ve ev peşinatı yapmak istedik. Tabi araba sürekli bakım istiyor. Bu ay en az 1500tl kadar arabaya gidecek.Kızlar sizden de fikir alayım arada kalıyorum sizin fikirleriniz ile şekil alırım belki,
Bizde de eski bi araba var. Yaşı da km si de var. Düşündük ettik tabi uzun sürdü. Arabayı kullanmaya devam etmeye karar verdik ve ev peşinatı yapmak istedik. Tabi araba sürekli bakım istiyor. Bu ay en az 1500tl kadar arabaya gidecek.
Yani birazda kişinin önceliklerine göre belirleniyor. Siz bi amaç için birikime devam edin de fikriniz daha çok değişebilir.
Boyle bir hamle bekliyordum zaten. Inanir misin hic sasirmadim.Kızlar ya şimdi bir haber okudum canım sıkıldı
Aynen ya bugun ara yoldan tirin biri hizla cikti. Son anda frene bastim. Adamin umrunda bile degil. telefonla konusa konusa yoluna devam etti. Bnmde dalginligima gelse buyuk bir kaza olacakti.Selam kızlar. Nöbetten çıktım stajdayım şimdi. Çok durmam kaçarım :)
Gece otobanda ölümlü kaza vardı maalesefşu otobandan çok korkuyorum ben ya. Bide böyle kazalara sürekli gitmekten araba kullanmaktan da soğuyorum. Neyse..
Herkese güzel bir gün diliyorum.
Benimki oldum olası biriktirmeyi,bişeyler edinmeyi sever. Eskiden olsa oda”zaten ben biriktiriyorum boşver sen”diye çıkışırdı bana. Akşamki teklifi şaşırttı benide açıkçası.
Bide ben baya ciddi ciddi oturup tasarruf planı falan yaptım. Market,pazar listeleri,gelir gider tablosu falan..
Tabi kendi çapımda.onada bu ay 1 gram altın ve 50 dolar yapmam lazım diyede izah ettim.
Belki bunlardan etkilenmiş olabilir. Hoşuna gitti galiba. benimde hesaba dahil olmamı istedi..normalde karıştırmazdı pek beni böyle alacak verecek olaylarına
Gerçekten çok uygunmuş ev. Çok kısa sürede ödemesini de bitirirsin inşallah. Çok mantıklı aslında.Evet masraf çıkabiliyor bende geçen aylarda 2000 tl verdim
Haklısın bakalım Ağustos ayı şekillenir, Güne girdim ağustos ayında ben alacağım Üzerine de ben eklersem 20 bin falan yaparım 10 binde biz maaşlardan falan ekleriz kredi bitirecek onu da kenara koyarız, eylül ayında karar vermek istiyorum yani aslında Eylül’den aralık ayına çok fiyat yükselmez sanırım alacağımız yerde, eğer öyle olursa 20 binde öyle eklersek aralık ayına 50 bin yaparım beğendiğim ev 100 bin hemde gayet güzel İstanbul’da almak imkansız daha az kredi çekerim kısa vadede öderim olmadı seneye satarım arabayı giderken, gittiğim yerde alırım aslında öyle düşünüyorduk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?