- 20 Ocak 2018
- 572
- 1.419
- 43
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #17.461
canım oğlun kaç yaşında? Aslında alışverişlerde ona parayı vermen ve alışverişi yaptırman parayla tanışması hesap yapabilmesi değerini öğrenebilmesi için güzel bence. Bunu ara ara yapmanız bana göre doğru.Yanlız yazarken farkettim. Pinti bir çocukmu yetiştiriyorum ben acaba. Hiç istemem..herşey dozunda güzel..
Küçüklüğünden beri banka,döviz,altın alma satma durumlarında hep onuda dahil ettim. Markette bazen parayı ona verip (son2 yıldır) hadi bakalım şunlar lazım. bugün alışveriş senden deyip,parayla tanışsın istedim. Yada ay içindeki şahsi borçlarımı ona toplattım,beraber yaptık ödeme planını falan.
Ben iyi bir şey yaptığımı sanıyorum hep ama son günlerdeki tutumunu düşündüm sanki hata yapmışım gibi hissettirdi
Küçücük çocuğun bu denli olması iyi değil cimri olacak sanırımiyiniyetli
9 yaşında..aslında benimkide paylaşımcı. ya parasına kıyamaz kendinede almaz,ya yanındakinde alır.
Ama mesela haftasonu misafirlerim vardı, markete gönderdim bir karton yumurta alsın diye.3 market gezmiş uygun olsun diye (ben yapmam )
Geçen aceleyle yaprak aldım sarma yapmak için kötü çıktı. Tutturdu geri götürelim,böyle bir hakkımız var diye.
Geçen okul gezisinde para harcamadan gelmiş,gittikleri yerde ederinden fazlasına satılıyomuş diye...
Bu yıl 4.sınıfta..bilinçli tüketicilikle alakalı ders işlediler. Zaten ilgisi vardı para yönetimine,üstüne bu ders denk gelince ayarı fazlamı kaçtı acaba:)
Bide genle alakalıysa kaçışı yok zaten. Babamız sağolsun,onda bu gen fazlasıyla mevcut:))
Küçücük çocuğun bu denli olması iyi değil cimri olacak sanırım
Cimrilik ile tutumluluk çok farkli
Cimrîlikle tutumluluğu birbirine karıştırmamak gerekîr. Tutumlu insan, hayatı ve zorunlu olan ihtiyaçları için para harçamaktan çekinmez. Cîmri ya da pinti kişiler, yaşaması ve sağlığı için gerekli olan şeylere bile para harcamaktan korkar. Hastalandığı zaman bile doktora gitmez ve ilaca para vermeez.
Hayat zor..geçim zor..uygun sağlıklı olanı almal varken neden cocuk pahaliya alsın
Tutumlu olmakla cimri olmak çok farklı umarım değiştirebilirsinizEvet,korkarım öyle olacak..ve işin kötüsü payım büyük.
Neyseki küçük,birazda tersi davranması için ön ayak olursam belki ortasını bulabiliriz.
Ne benim gibi savurgan olsun,nede babası gibi tutumlu olsun istiyorum aslında. Ama bunu nasıl başarabilirim en ufak bir fikrim yok.
Ben psikoloji mezunuyum çeşitli kuramlara dayandırarak kişiliği açıklamay çalıştık okul sürecinde... Ama çocuklarımda ve öğrencilerim de gözlediğim kadarıyla kalıtım çok önemli...iyiniyetli
9 yaşında..aslında benimkide paylaşımcı. ya parasına kıyamaz kendinede almaz,ya yanındakinde alır.
Ama mesela haftasonu misafirlerim vardı, markete gönderdim bir karton yumurta alsın diye.3 market gezmiş uygun olsun diye (ben yapmam )
Geçen aceleyle yaprak aldım sarma yapmak için kötü çıktı. Tutturdu geri götürelim,böyle bir hakkımız var diye.
okul gezisinde para harcamadan gelmiş,gittikleri yerde ederinden fazlasına satılıyomuş diye...(2liralık pamuk şekeri 5 liraya satıyorlar dı anne yaa ne alıcam,dedi)
Bu yıl 4.sınıfta..bilinçli tüketicilikle alakalı ders işlediler. Zaten ilgisi vardı para yönetimine,üstüne bu ders denk gelince ayarı fazlamı kaçtı acaba:)
Bide genle alakalıysa kaçışı yok zaten. Babamız sağolsun,onda bu gen fazlasıyla mevcut:))
güle güle kullanırsın inşallah... Tebrikler güzel biriktirmişsinBende önümüzdeki hafta 2.5 luk ata alıcam inşallah. Bir kolye paylaşılmıştı önceki sayfalarda. Ondan yaptırmak istiyorum. Bakalım..
güle güle kullanırsın inşallah... Tebrikler güzel biriktirmişsin
iyi yapmışsın tatlım, seçebiliyorsan seçmek en güzeli. ya da en iyi tezgahı bulup mecbur güvenmek gerek. pazar güzel oluyor, keyifli ve markete göre ucuz da oluyor ama geçen hafta yaşadıklarım canımı sıktı. bir süre gitmem artık sanırım... buzluk için barbunya, fasulye,patlıcan alacağım zaman gider pazardan alırım artık...Çok üzüldüm böyle olunca canım ya.
Ben geçen hafta sen kirazlar için öyle deyince üşenmedim yeminle tüm tezgahları gezdim didik didik ettim ,sadece buz dağının önüne değil kafamı uzatıp uzatıp arkaları da inceledim
Pazarcılar demiştir kimbilir benim için neler .
Abla yemek helal ,ablaaa kaç kilo vereyim
Onlar çürük çarıkları arkalara gizlemeyi marifet sayıyorlarsa bende tek tek incelerim hiç de utanmam.
Aksine zevk aldım
Tavsiye ederim canım bir de böyle dene.
Canımsın :))
Pazardan alışveriş iyi de hep aynı kişilerden yapınca galiba.
Bugün marketteki meyve fiyatlarına da özellikle baktım. İki katı . Birde seçenek yok başka tezgahtan alma seçeneğin yok .
saol canım, ben de dün dışarı çıkarken keşke böyle fermuarlı bir şey bulup alsam da, içine farklı renk tişörtlerle kullansam diye düşünmüştüm, o anda aklıma geldi. genelde önden fermuarlı şeyler ya kışlık ya da mevsimlik, yaz için kalın oluyor. ama bu bluz incecik hem püfür püfür hem de yarım kollu olunca askılı body üzerine kullanışlı olacak. askılı giyip çıkmıyorum çünkü ben...damla cikolata ne güzel fikir,çok beğendim...okuyunca bu tarz bluzum varmı diye düşündüm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?