Yanlız yazarken farkettim. Pinti bir çocukmu yetiştiriyorum ben acaba. Hiç istemem..herşey dozunda güzel..
Küçüklüğünden beri banka,döviz,altın alma satma durumlarında hep onuda dahil ettim. Markette bazen parayı ona verip (son2 yıldır) hadi bakalım şunlar lazım. bugün alışveriş senden deyip,parayla tanışsın istedim. Yada ay içindeki şahsi borçlarımı ona toplattım,beraber yaptık ödeme planını falan.
Ben iyi bir şey yaptığımı sanıyorum hep ama son günlerdeki tutumunu düşündüm sanki hata yapmışım gibi hissettirdi

canım oğlun kaç yaşında? Aslında alışverişlerde ona parayı vermen ve alışverişi yaptırman parayla tanışması hesap yapabilmesi değerini öğrenebilmesi için güzel bence. Bunu ara ara yapmanız bana göre doğru.
Benim kızım 16 yaşında yaklaşık 4 yıl kadar önce benim tasarruf yapma yöntemlerimi öğrendi. Eşim cebinde hiç bozuk para bırakmazdı ve ben onları, benden kalanları saklayıp altın almaya başladığımda o da benden öğrendi. Hala bu yöntemi uyguluyor. Nerede bozuk para görse atlayıp alıp kaçırıyor
Oğlum 8 yaşında parayı ve o parayla ne alacağını iyice öğrenmiş. Geçen kantine birşey alması için gönderdim bana şu kadar verdim şu tuttu amca bana şu kadar para vermesi lazımdı deyip hesap yapabilmesi hoşuma gitti.

Yalnııızzz kızım genlerinden kaynaklı bence oldukça tutumlu
Oğluşum da onun tam tersi eli çok açık. Bunu davranışlarından anlıyorum. 2 yıl kadar önce benden bir şey almak için para istedi bozuk para olmayınca sanırım 20 tl vermiştim. Oğluş para üstü getirmedi. Nerede deyince eliyle çocukları göstererek şuradakilere (mahalledeki çocuklara)verdim demişti. Daha çok küçükken bile kendisine cips alsa mutlaka ablasına da alır çıkardı. 2 cipsi görünce birini ablasına aldığını söylerdi.
Kızım ise alır gizli saklı sadece kendisi yer...
Kalıtım çok önemli:)))

iyiniyetli
9 yaşında..aslında benimkide paylaşımcı. ya parasına kıyamaz kendinede almaz,ya yanındakinde alır.
Ama mesela haftasonu misafirlerim vardı, markete gönderdim bir karton yumurta alsın diye.3 market gezmiş uygun olsun diye (ben yapmam )
Geçen aceleyle yaprak aldım sarma yapmak için kötü çıktı. Tutturdu geri götürelim,böyle bir hakkımız var diye.
okul gezisinde para harcamadan gelmiş,gittikleri yerde ederinden fazlasına satılıyomuş diye...(2liralık pamuk şekeri 5 liraya satıyorlar dı anne yaa ne alıcam,dedi)

Bu yıl 4.sınıfta..bilinçli tüketicilikle alakalı ders işlediler. Zaten ilgisi vardı para yönetimine,üstüne bu ders denk gelince ayarı fazlamı kaçtı acaba:)
Bide genle alakalıysa kaçışı yok zaten. Babamız sağolsun,onda bu gen fazlasıyla mevcut:))

Küçücük çocuğun bu denli olması iyi değil cimri olacak sanırım

Cimrilik ile tutumluluk çok farkli
Cimrîlikle tutumluluğu birbirine karıştırmamak gerekîr. Tutumlu insan, hayatı ve zorunlu olan ihtiyaçları için para harçamaktan çekinmez. Cîmri ya da pinti kişiler, yaşaması ve sağlığı için gerekli olan şeylere bile para harcamaktan korkar. Hastalandığı zaman bile doktora gitmez ve ilaca para vermeez.

Hayat zor..geçim zor..uygun sağlıklı olanı almal varken neden cocuk pahaliya alsın

Küçücük çocuğun bu denli olması iyi değil cimri olacak sanırım

Evet,korkarım öyle olacak..ve işin kötüsü payım büyük.
Neyseki küçük,birazda tersi davranması için ön ayak olursam belki ortasını bulabiliriz.
Ne benim gibi savurgan olsun,nede babası gibi tutumlu olsun istiyorum aslında. Ama bunu nasıl başarabilirim en ufak bir fikrim yok.

İçime su serptin tek çocuğum var..yanlış yetiştirmekten korkuyorum..her konuda..

Tutumlu olmakla cimri olmak çok farklı umarım değiştirebilirsiniz

İlkokula giderken benden üç yaş küçük kuzenime ve bana pille çalışan bebek hediye gelmişti.
Ben sürekli çalıştırıp sesini dinlerdim, o sadece oynardı. Birgün bozulmuş mu niye hiç çalıştırmiyorsun dedim, pilleri biter demişti. O kuzenin şimdi bildigimiz iki evi, bir arabası, bir Uber olarak çalıştırdığı minibüsü var.
Ben zaten malumunuz
Durum bu :)

Ben psikoloji mezunuyum çeşitli kuramlara dayandırarak kişiliği açıklamay çalıştık okul sürecinde... Ama çocuklarımda ve öğrencilerim de gözlediğim kadarıyla kalıtım çok önemli...
Yalnız zaten tutumlu olan oğluşunuzu davranışlarınızla siz de bu konuda pekiştirirseniz sıkıntı olabilir. Para işlerinden biraz uzak tutarsanız sanırım iyi olur
Ogluş dedesiyle babasına çekmiş. Kenarda 5 kuruşları hiç olmaz:))
Eşime parça parça para geliyor şu anda onu biriktirip pahalı bir telefon alacakmış kendisine... Zam da gelecekmiş telefonlarayandık. Kenara koyalım biriktirelim yok.
Benim kızım babaannesine çekmiş. Ben ona nasıl davranırsam davranayım değişeceğini sanmıyorum.

iyiniyetli evet anlıyorum..konuşmam lazım bu konuda..oğlum da oyun bilgisayarı almak istiyo..hali hazırda zaten bilgisayarı varken,alamayacağımızı söyledim..kendin alabilirsin,ona karışmam dedim..ordan sonra bu kadar oldu galiba..hedefe kitlendi çocuk...

güle güle kullanırsın inşallah... Tebrikler güzel biriktirmişsin

yok aslında biriktirdim desem yalan olur..ben sadece 2 gr ve 50 dolar biriktirebildim bu ay..
eşim her ay en az 3 bin lira verecek belli bir meblağa ulaşana kadar..bu ay onu vermeye başladı..o parayla yapıcam..

iyi yapmışsın tatlım, seçebiliyorsan seçmek en güzeli. ya da en iyi tezgahı bulup mecbur güvenmek gerek. pazar güzel oluyor, keyifli ve markete göre ucuz da oluyor ama geçen hafta yaşadıklarım canımı sıktı. bir süre gitmem artık sanırım... buzluk için barbunya, fasulye,patlıcan alacağım zaman gider pazardan alırım artık...

günaydın kızlar.

sabah 2 makine çamaşır yıkadım astım. mutfakta akşamdan kalma çay kahve vs bulaşıkları vardı, onları yıkadım toparladım.

sevdiğim bir bluzüm vardı, jarse pamuklu karışık... kapişonlu, spor,siyah bir bluz..onu terziye götürüp önünden kestirip boydan fermuar yaptırdım. böylece içine farklı renk bodyler ile daha sık kullanabileceğim daha fonksiyonlu bir kısa kollu yazlık spor gömlek tarzı ceket gibi bir şey oldu bu tarz tadilatları seviyorum. bluzken her gün kullanamazdım ama bu haliyle farklı renk askılı tişört ile faklı çanta ve aksesuarlarla her gün kullansam sıkılmam....
az sonra terziye gidip teslim alacağım. yine benzeri bir bluz daha buldum evde,3 renk. lacivert-beyaz-kırmızı renklerinde. onu da aynı şekilde dönüştürmeyi planlıyorum.

damla cikolata ne güzel fikir,çok beğendim...okuyunca bu tarz bluzum varmı diye düşündüm..
saol canım, ben de dün dışarı çıkarken keşke böyle fermuarlı bir şey bulup alsam da, içine farklı renk tişörtlerle kullansam diye düşünmüştüm, o anda aklıma geldi. genelde önden fermuarlı şeyler ya kışlık ya da mevsimlik, yaz için kalın oluyor. ama bu bluz incecik hem püfür püfür hem de yarım kollu olunca askılı body üzerine kullanışlı olacak. askılı giyip çıkmıyorum çünkü ben...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…