- 20 Eylül 2017
- 13.876
- 56.780
- 598
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #17.481
İlkokula giderken benden üç yaş küçük kuzenime ve bana pille çalışan bebek hediye gelmişti.
Ben sürekli çalıştırıp sesini dinlerdim, o sadece oynardı. Birgün bozulmuş mu niye hiç çalıştırmiyorsun dedim, pilleri biter demişti. O kuzenin şimdi bildigimiz iki evi, bir arabası, bir Uber olarak çalıştırdığı minibüsü var.
Ben zaten malumunuz
Durum bu :)
Hastanedeyim sigara biraktirma doktoruna çok pis uyuz oldum. İlaç veya bandı yazıp yollamak uyguladıkları tedavi. Ne ilgi ne alaka.
Neyse solunum testi ve ekgyi yaptırdım en azından, çok şükür birşey yok. Ben kendi irademle bırakacağım bu ne ya böyle.
Diyetisyen de varmış hastanede bir de ona uğrayayim gelmişken :)
Sigara bırakırken kilo almak istemiyorum.
Çocuklar markadan anlamıyor o yaşlarda.Günaydın..
biz akşam oğlumla gidip kendimize birer kumbara aldık 1.50 liradan. Aralık sonuna kadar yarışıyoruz. O tl,ben dolar atıcam. Kurla ilgisi olmayacak,100 ₺ ya karşılık,100 $...
dün ona bir terlik aldım 20 liraya Japon pazarından. Şimdiye kadar hep markalı terlik giydi,ben beğenmez derken Japon pazarı seni kandırmış,keşke pazardan alsaydın dedi:)) (terasta giymesi için 10 liraya pazardan almıştım geçen hafta)
Beni madem bu kadar eleştiriyo sıpa,görsün bakalım dünya kaç bucak:)
Para yönetimi ile tanıştırman iyi olmuş bence. Bende bazen yapıyorum harçlığını haftalık verip gün gün kendi ayarlasın.Yanlız yazarken farkettim. Pinti bir çocukmu yetiştiriyorum ben acaba. Hiç istemem..herşey dozunda güzel..
Küçüklüğünden beri banka,döviz,altın alma satma durumlarında hep onuda dahil ettim. Markette bazen parayı ona verip (son2 yıldır) hadi bakalım şunlar lazım. bugün alışveriş senden deyip,parayla tanışsın istedim. Yada ay içindeki şahsi borçlarımı ona toplattım,beraber yaptık ödeme planını falan.
Ben iyi bir şey yaptığımı sanıyorum hep ama son günlerdeki tutumunu düşündüm sanki hata yapmışım gibi hissettirdi
Kardeş de olsa aynı olmuyorlar bazı konularda :))canım oğlun kaç yaşında? Aslında alışverişlerde ona parayı vermen ve alışverişi yaptırman parayla tanışması hesap yapabilmesi değerini öğrenebilmesi için güzel bence. Bunu ara ara yapmanız bana göre doğru.
Benim kızım 16 yaşında yaklaşık 4 yıl kadar önce benim tasarruf yapma yöntemlerimi öğrendi. Eşim cebinde hiç bozuk para bırakmazdı ve ben onları, benden kalanları saklayıp altın almaya başladığımda o da benden öğrendi. Hala bu yöntemi uyguluyor. Nerede bozuk para görse atlayıp alıp kaçırıyor
Oğlum 8 yaşında parayı ve o parayla ne alacağını iyice öğrenmiş. Geçen kantine birşey alması için gönderdim bana şu kadar verdim şu tuttu amca bana şu kadar para vermesi lazımdı deyip hesap yapabilmesi hoşuma gitti.
Yalnııızzz kızım genlerinden kaynaklı bence oldukça tutumlu
Oğluşum da onun tam tersi eli çok açık. Bunu davranışlarından anlıyorum. 2 yıl kadar önce benden bir şey almak için para istedi bozuk para olmayınca sanırım 20 tl vermiştim. Oğluş para üstü getirmedi. Nerede deyince eliyle çocukları göstererek şuradakilere (mahalledeki çocuklara)verdim demişti. Daha çok küçükken bile kendisine cips alsa mutlaka ablasına da alır çıkardı. 2 cipsi görünce birini ablasına aldığını söylerdi.
Kızım ise alır gizli saklı sadece kendisi yer...
Kalıtım çok önemli:)))
Canım çocuk aldığı zaman yanındakine de alıyormuş işte ne güzel.@iyiniyetli
9 yaşında..aslında benimkide paylaşımcı. ya parasına kıyamaz kendinede almaz,ya yanındakinde alır.
Ama mesela haftasonu misafirlerim vardı, markete gönderdim bir karton yumurta alsın diye.3 market gezmiş uygun olsun diye (ben yapmam )
Geçen aceleyle yaprak aldım sarma yapmak için kötü çıktı. Tutturdu geri götürelim,böyle bir hakkımız var diye.
okul gezisinde para harcamadan gelmiş,gittikleri yerde ederinden fazlasına satılıyomuş diye...(2liralık pamuk şekeri 5 liraya satıyorlar dı anne yaa ne alıcam,dedi)
Bu yıl 4.sınıfta..bilinçli tüketicilikle alakalı ders işlediler. Zaten ilgisi vardı para yönetimine,üstüne bu ders denk gelince ayarı fazlamı kaçtı acaba:)
Bide genle alakalıysa kaçışı yok zaten. Babamız sağolsun,onda bu gen fazlasıyla mevcut:))
Bu sefer kesin bırakmam lazım.geçen hafta pazartesi gecesi artık içmiyorum şu zıkkımı deyip,sözde bıraktım sigarayı..salı saat 3 e kadarda hiçbir stres,kaygı yaşamadan gayet güzel giderken,sırf can sıkıntısından,sırf şımarıklıktan,sırf marketteki kız sigarada alıyomusun abla dedi diye yine içmeye başladım
Yaratıcı kankitomgünaydın kızlar.
sabah 2 makine çamaşır yıkadım astım. mutfakta akşamdan kalma çay kahve vs bulaşıkları vardı, onları yıkadım toparladım.
sevdiğim bir bluzüm vardı, jarse pamuklu karışık... kapişonlu, spor,siyah bir bluz..onu terziye götürüp önünden kestirip boydan fermuar yaptırdım. böylece içine farklı renk bodyler ile daha sık kullanabileceğim daha fonksiyonlu bir kısa kollu yazlık spor gömlek tarzı ceket gibi bir şey oldubu tarz tadilatları seviyorum. bluzken her gün kullanamazdım ama bu haliyle farklı renk askılı tişört ile faklı çanta ve aksesuarlarla her gün kullansam sıkılmam....
az sonra terziye gidip teslim alacağım. yine benzeri bir bluz daha buldum evde,3 renk. lacivert-beyaz-kırmızı renklerinde. onu da aynı şekilde dönüştürmeyi planlıyorum.
Canım sen kendi iradenle de yaparsın sen güçlü bir kadınsın :)Hastanedeyim sigara biraktirma doktoruna çok pis uyuz oldum. İlaç veya bandı yazıp yollamak uyguladıkları tedavi. Ne ilgi ne alaka.
Neyse solunum testi ve ekgyi yaptırdım en azından, çok şükür birşey yok. Ben kendi irademle bırakacağım bu ne ya böyle.
Diyetisyen de varmış hastanede bir de ona uğrayayim gelmişken :)
Sigara bırakırken kilo almak istemiyorum.
Eşimde kaç kez denedi nikotin bantı ,ilaç,sakız Vs bir süre içmeyip tekrar başlayan cinsten :))her türlü ilacı kullanmıış,mora terapi yaptırmış,nikotin bandını kollarına sıralamış,bu konuda kitapları hatmetmiş biri olarak söyleyim,herşey beyinde biter
çok iyi yapmışsın canım diyetisyene de uğramakla, 1 taşla iki kuş vurur, bu sefer kurtulursun inşallah şu sigaradanBu sefer kesin bırakmam lazım.
Sayısız bırakma denememe rağmen ben de en uzun bir hafta içmedim ama bu sefer sağlıgim için birakmak zorundayım. Yoksa fizik tedavi doktorum da tedaviye devam etmek istemediğini söyledi. En azından ilk başka düşürüp sonra bırak dedi.
Birbirimize destek olup yapalım kızlar,
Diyetisyene uğradım. Üç kilo için mi geldin dedi yok dedim sigara için. Genelde on kilo alıyor hastalar ama merak etme birlikte almadan atlatiriz dedi. Bir güven duydum kadına nedense :)
Biz agustos sonu tatil planı yaptık otel tercih ediyoruz Antalya side de calido maris hotel .Kızlar tatil ayarlamaya çalışıyorum ağustos ya da eylül ayı için bakıyorum. Önerileriniz varsa bakarım. Huzurlu, dinlenilecek yakın çevresinde de gezilecek yerler olabilir.
deniz kenarı olması şart mı? farklı farklı bir çok havuz yeterli mi?orman içi harika kafa dinlemelik bir yer önerebilirim deniz çok şart değilse...Kızlar tatil ayarlamaya çalışıyorum ağustos ya da eylül ayı için bakıyorum. Önerileriniz varsa bakarım. Huzurlu, dinlenilecek yakın çevresinde de gezilecek yerler olabilir.
Yaratıcı kankitomgüle güle kullan canım .
side ve belek teki 5 * otellerin hepsi oldukça güzel oluyor.zaten sahil şeridi.Biz agustos sonu tatil planı yaptık otel tercih ediyoruz Antalya side de calido maris hotel .
Antalyanın hastasıyım zaten. ..side ve belek teki 5 * otellerin hepsi oldukça güzel oluyor.zaten sahil şeridi.
Ben oğlunun para yönetimi konusunda başarılı olacağını düşünüyorum, bazı konularda sende desteklersinkaramelli_turta yumurta olayına bende şaşırdım ama şöyle düşünüyorum;.bir gün öncesi beraber alışverişe gittik..market indirimi gördü bir üründe.yanlışlıkla hem fiyatına,hem indirimine aynı fiyatı yazmışlar.o bunun bir yanlışlık olduğunu kabullenemedi..marketlerin indirimleri hakkında nedir,nedendir üzerine konuştuk,ama o yine ikna olmadı sanırım..zaten bulunduğumuz yerde marketler sıra sıra..
birde bizim evde ya tlc ya bloomberg açıktır..haliyle çocuğun bu durumu normal yani..tlc de kupon avcıları,emlak savaşları en sevdiği program..
K kahvemsi mutluluk inşallah bırakırsın,inşallah bırakırız..şu son bir yıldır kendimi çok tükenmiş hissediyorum..çok sık hasta oluyorum,çok zayıfladım vs...ben bunların hepsini sigaradan biliyorum..
ne güzel tatil planları yapılıyo.eşimin işleri sebebiyle biz planyapamıyoruz hiç.olmuyoda zaten..bu aralar işler durgun gitsekmi deyince kalkıp gidebiliyoruz ancak..spontane :)
Ne olurdu sanki şu Trakya da Antalya gibi sıcak olaydı.
Balkanlara kapımız hep açık hava hâlâ estiriyor da estiriyor .
AA gerçekten mi neresindesin ?aa bide hemşeri çıktık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?