- 20 Ocak 2018
- 572
- 1.419
- 43
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #17.621
şu sira bezelye, eylul gibi barbunya, yine yazin ucuzken taze fasulye, temmuz gibi visne atabilirsiniz. Yazin ucuzken konserve domates sosu yapabilirsiniz, cok iyi oluyor, butun kis yaz domatesi yenmis oluyor. Ben bunlari hazirliyorum =)
rica ederim ben bu kadarini yapiyorum, merak ettiginiz bir sey olursa sorabilirsiniz. Bilenler ekim ayi gibi tursu da kuruyor, onu da denedim pek beceremedimEkran resmini aldım..çok teşekkür ederim
kadinlar daha iyi para biriktiriyor bence. Tabi her cesit insan vardir ama benim etrafimdakiler o sekilde.Hırsızlık biraz ağar kaçar bence..tabiki şeffaf olan en güzeli ama pembegömleğin dediği gibi erkekler ihtiyaçlarımızdan pek haberli değiller.yada bize ihtiyaç gelen onlara lüzumsuz gelir.
Çalışanların durumu daha farklıdır muhtemelen ama biz evde otururken gökten yağmayacağına göre,bir şekilde durumu idare etmemiz gerekiyo..
biz eşimle rızkın tamamen allahtan geldiğine,benim rızkımıda eşime vesile kıldığını düşünüyoruz her zaman..bu yüzden çok sıkıntı olmuyo aramızda.eşim bana belli bir oara verir,ne yaptın diyede asla sormaz..genel giderlerimide isterim,demez sende vardır,varsa verir..
Aman allah aşkına gizlesekte gizlemesekte,hepimiz ailemiz,yuvamız için uğraşmıyomuyuz..ben hiç sanmıyorum burdaki hiç kimsenin ihtiyaç halinde tüm bigikimlerini dökmesin..hastalık olsa,ev bark alınmata kalksa,eşler istemeden biz çıkarıp vermezmiyiz
kadinlar daha iyi para biriktiriyor bence. Tabi her cesit insan vardir ama benim etrafimdakiler o sekilde.
canım geçen patlıcan artmıştı bende buzluğa koyayım dedim bütün bütün koydum sadece şeritler halinde üst zarını kesmiştim. bugün baktım rengi değişmiş yani dışarı bırakırız da siyahlaşır ya az öyle olmuş bi şey olur mu acaba? sen nasıl koyuyorsun ?Bamya , yeşil biber bolca, mevsiminde patlıcandan karnıyarık ve közleme
Kırmızı biber cigden közlenmiş
Kırmızı biber özellikle dolmalık için çok güzel oluyor
Ben Visne kızılcık gibi meyveleri atıyorum daha sonra komposto yapiyorum
Daha aklıma gelmeyen vardır
oo masallah 1 memur maasiyla helal olsun.Benim ablam çok fena biriktirir..memer maaşı giriyo eve,kendisi çalışmıyo. eniştemin eli çook açıktır.ona kalsaydı maaşını bir haftada arkadaşları,akrabalrına yemek ısmarlarken bitirirdi.
Ablamın da eli çok açıktır,ama o becerisini kullanır. Az malzemeyle çok şeyler yapar,konu komşuya dağatmadan boğazından geçmez. yada gelinlik kızların çeyizlerine yardım eder vs...
2 evleri,2 arabaları,üniversitede bir çocukları(uzakta,kirada) birde lisede çocukları var.ve büyük hastane masrafları oldu..hiç kimseye hiçbir zaman muhtaç olmadılar allah şükür. Bunlar hep ablamın ev ekonomisini çözmesiyle oldu
Ben ablamın tam tersi. Ben idare bilmem pek. Bizde eşim daha tutumludur. Benim elime geçen para ablamın eline geçseydi daha neleri olurdu kimbilşr
Çiğden mi koydun canım ben ya fırında kızarmış ya da közlenmiş olarak koyuyorumcanım geçen patlıcan artmıştı bende buzluğa koyayım dedim bütün bütün koydum sadece şeritler halinde üst zarını kesmiştim. bugün baktım rengi değişmiş yani dışarı bırakırız da siyahlaşır ya az öyle olmuş bi şey olur mu acaba? sen nasıl koyuyorsun ?
bütün bütün çiğ koydum 3 tane :)Çiğden mi koydun canım ben ya fırında kızarmış ya da közlenmiş olarak koyuyorum
bu sefer de yükselişe geçti, az daha beklesem mi karar veremedim.Altın şuan 193 oldu canım haberin olsun
bunların hepsi buzluğunuza nasıl sığıyor acaba merak ettim :)kızlar ben de buzluğa bir büyük poşet bezelye koydum, bezelye yapışmadığı için bir torbada koydum, içinden ihtiyacım kadarını alıyorum. Starbaks kurabiyeden yaptım, hamuru rulo halinde koydum, dışarıda az bekletip kesip pişiriyorum. Milföy hamuru, yufka, dilimlenmiş ekmek koyuyorum.Dolma içi hazırlayıp koydum, tereyağları parça parça böldüm koydum. Domatesi bütün atıyorum, çıkarınca suya tutuyorum hemen kabuğu soyuluyor, yemeklere o şekilde kullanıyorum.Közlenmiş kırmızı biber ve patlıcan koyuyorum, yeşil fasulyeyi hafif soteleyip koyuyorum. Buzlukla ilgili aklıma gelenler şimdilik bu kadar.
Buzluğumda 3 tane derin çekmece var. En üste et, peynir, yağ vesaire koyuyorum. Orta çekmecede ekmek, hamur, domates, etsuyu vs. oluyor. En alt çekmece daha geniş orada da sebzeler ve dolma içi falan var. Bir de bu saydıklarımın hepsi aynı anda olmuyor, genel olarak dondurucuya attıklarımdan bahsettimbunların hepsi buzluğunuza nasıl sığıyor acaba merak ettim :)
teşekkür edrim dolma içini nasıl koyuyorsunuz acaba? biber dolması içini hazırlamak zaten kolay ya ne gibi bi kolaylığı oluyor onun? lütfen yanlış anlama biz 2 kişiyiz belki ondan ben çok doldurmuyorumdur bu kadar çok. ben sadece geçen sene taze fasülye koyuyorum börek koyuyorum ıspanak pişirip koyuyorum baya beni götürüyor.Buzluğumda 3 tane derin çekmece var. En üste et, peynir, yağ vesaire koyuyorum. Orta çekmecede ekmek, hamur, domates, etsuyu vs. oluyor. En alt çekmece daha geniş orada da sebzeler ve dolma içi falan var. Bir de bu saydıklarımın hepsi aynı anda olmuyor, genel olarak dondurucuya attıklarımdan bahsettim
Ben dolma içini pişmiş seviyorum, o yüzden akşam işten gelince onu yap uğraş, dolmayı pişir, üşeniyorum. Burdan kızlardan tavsiye almıştım, onlardan öğrendim. 1 kg kırık pirinçle iç hazırladım, hafif pişirdim. 4 yemeklik oldu. Onu da bir gün önceden dolaba çıkarıp eritiyorum, hemen doldurup ya da yaprak sarıp pişiriyorum.teşekkür edrim dolma içini nasıl koyuyorsunuz acaba? biber dolması içini hazırlamak zaten kolay ya ne gibi bi kolaylığı oluyor onun? lütfen yanlış anlama biz 2 kişiyiz belki ondan ben çok doldurmuyorumdur bu kadar çok. ben sadece geçen sene taze fasülye koyuyorum börek koyuyorum ıspanak pişirip koyuyorum baya beni götürüyor.
Ben dolma yaparken kalan içleri koyuyorum canım mesele geçenlerde yaprak vardı elimde dolaptakileri çıkarıp sardım çok kolay olduteşekkür edrim dolma içini nasıl koyuyorsunuz acaba? biber dolması içini hazırlamak zaten kolay ya ne gibi bi kolaylığı oluyor onun? lütfen yanlış anlama biz 2 kişiyiz belki ondan ben çok doldurmuyorumdur bu kadar çok. ben sadece geçen sene taze fasülye koyuyorum börek koyuyorum ıspanak pişirip koyuyorum baya beni götürüyor.
Bende sulu köftelik ve normal köftelik yaptım koydum çok pratik oluyorlindalinda bu arada biz de 2 kişiyiz ama ben yemek yapmaya çok üşeniyorum. Bir boş vaktimde yapıp yapıp dolaba atmayı daha çok seviyorum. Mesela geçenlerde de 1 kg kıymadan köfte yaptım. Yarısı sulu köftelik, yarısı kızartmalık.Hiç yemek bulamasam köfte pişiriyorum hemen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?