- 27 Şubat 2016
- 5.403
- 12.174
- 248
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #17.641
Ben bu sene ilk defa İskender ve tavuk döner de yapıp aticam yapılışı çok kolay çıkarıp kesip tavada pisiriyorsunkızlar ben de buzluğa bir büyük poşet bezelye koydum, bezelye yapışmadığı için bir torbada koydum, içinden ihtiyacım kadarını alıyorum. Starbaks kurabiyeden yaptım, hamuru rulo halinde koydum, dışarıda az bekletip kesip pişiriyorum. Milföy hamuru, yufka, dilimlenmiş ekmek koyuyorum.Dolma içi hazırlayıp koydum, tereyağları parça parça böldüm koydum. Domatesi bütün atıyorum, çıkarınca suya tutuyorum hemen kabuğu soyuluyor, yemeklere o şekilde kullanıyorum.Közlenmiş kırmızı biber ve patlıcan koyuyorum, yeşil fasulyeyi hafif soteleyip koyuyorum. Buzlukla ilgili aklıma gelenler şimdilik bu kadar.
lindalinda bu arada biz de 2 kişiyiz ama ben yemek yapmaya çok üşeniyorum. Bir boş vaktimde yapıp yapıp dolaba atmayı daha çok seviyorum. Mesela geçenlerde de 1 kg kıymadan köfte yaptım. Yarısı sulu köftelik, yarısı kızartmalık.Hiç yemek bulamasam köfte pişiriyorum hemen.
canım geçen patlıcan artmıştı bende buzluğa koyayım dedim bütün bütün koydum sadece şeritler halinde üst zarını kesmiştim. bugün baktım rengi değişmiş yani dışarı bırakırız da siyahlaşır ya az öyle olmuş bi şey olur mu acaba? sen nasıl koyuyorsun ?
Hırsızlık biraz ağar kaçar bence..tabiki şeffaf olan en güzeli ama pembegömleğin dediği gibi erkekler ihtiyaçlarımızdan pek haberli değiller.yada bize ihtiyaç gelen onlara lüzumsuz gelir.
Çalışanların durumu daha farklıdır muhtemelen ama biz evde otururken gökten yağmayacağına göre,bir şekilde durumu idare etmemiz gerekiyo..
biz eşimle rızkın tamamen allahtan geldiğine,benim rızkımıda eşime vesile kıldığını düşünüyoruz her zaman..bu yüzden çok sıkıntı olmuyo aramızda.eşim bana belli bir oara verir,ne yaptın diyede asla sormaz..genel giderlerimide isterim,demez sende vardır,varsa verir..
Aman allah aşkına gizlesekte gizlemesekte,hepimiz ailemiz,yuvamız için uğraşmıyomuyuz..ben hiç sanmıyorum burdaki hiç kimsenin ihtiyaç halinde tüm bigikimlerini dökmesin..hastalık olsa,ev bark alınmata kalksa,eşler istemeden biz çıkarıp vermezmiyiz
aa yapılışını bize de anlatsan yaBen bu sene ilk defa İskender ve tavuk döner de yapıp aticam yapılışı çok kolay çıkarıp kesip tavada pisiriyorsun
süper hepsi de , ellerine sağlık şimdiden canımben de genelde yazdan dolabı dolduruyorum, geçen yaz derin dondurucu da aldım. mutfak masrafım kışın oldukça azdı.
her şeyi de koydum. buraya da yazayım yaza listem hazır olsun :)
** sebze grubu;
bezelye
patlıcan (közlenmiş, soslu kızartma, karnıyarıklık, yemeklik) (patlıcan çok fazla yapıyorum çünkü her hafta bir çeşidi mutlaka yenir, çok seviyoruz)
barbunya
dolmalık biber ( boş ve doldurulmuş ayrı ayrı)
çarliston biber ( yemekler için çiğ/ soslu kızatma)
kırmızı biber ( közlenmiş, çiğ, dolmalık)
domates ( küçük doğranmış/ bütün)
fasulye
kıl biber/sivri biber
havuç (çiğ doğranmış)
sarımsak
vişne
** kahvaltılık için
tereyağ, peynir, kavurma (memleketten yaptırıyorum)
kasap sucuk
**et grubu
kurban bayramında bir hisse fazladan kestiriyorum.
buzlukta her zaman köfte ve kavurma bulunduruyorum. hiçbirşey olmayınca hazır yemek.
damla cikolata söyledi geçenlerde kurban zamanı tavuk ucuz oluyor diye, bu sene tavuk da koyacağım.
menemen, biber sos, domates sosu kavanozlara yapıyorum.
sanırım bu kadar
o zaman canım taze sarımsakla başla hemen. nasıl kocaman kocaman dişleri. çok da ucuz..enfes oluyor cacıklarda, yoğurtta.. ben çok seviyorum..Nasıl heveslendim siz yazdıkça varya...hepsini tek tek not aldım. Şimdiye kadar niye hiçbir şey yapmıyodum acaba. Üstelikte biz ddomatesi biberi yaz kış demeden çokça tüketiriz,yemekler için.
Sıkı takibe aldım hepinizi,kim ne aldım derse koşa koşa gidip alıcam. :) Gelecek kış korksun benden:))
o zaman canım taze sarımsakla başla hemen. nasıl kocaman kocaman dişleri. çok da ucuz..enfes oluyor cacıklarda, yoğurtta.. ben çok seviyorum..
o zaman canım taze sarımsakla başla hemen. nasıl kocaman kocaman dişleri. çok da ucuz..enfes oluyor cacıklarda, yoğurtta.. ben çok seviyorum..
taze sarımsak zaten kabuklu olmuyor kuru sarımsak gibi..dış kabuğunu alıp dişlerini ayırıp donduruyorum ben. poşet değil de olur da koku yaparsa diye 1 kiloluk dondurma kabına koyup agzını sıkıca kapattım..gerçi koku yapmyor..sarımsağı biz de çok sever ve tüketiriz, taze sarımsağa da bayılıyorum...Sarımsakta vazgeçilmezimiz..her yemeğe atarım. Bide eşim lahmacunu sarımsakla yapar,soğan katmaz. Soyup poşetlicem sadece değilmi
sarımsaklı yoğurdu her öğün yesem sıkılmam, bıkmam.. çok seviyorum hele de taze sarımsağıkastamonu taşköprü sarımsağı...olsa da yesem..canım çekti
taze sarımsak zaten kabuklu olmuyor kuru sarımsak gibi..dış kabuğunu alıp dişlerini ayırıp donduruyorum ben. poşet değil de olur da koku yaparsa diye 1 kiloluk dondurma kabına koyup agzını sıkıca kapattım..gerçi koku yapmyor..sarımsağı biz de çok sever ve tüketiriz, taze sarımsağa da bayılıyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?