Hanımlar bilene danişayım dedim.Yatırımlık bilezik dedikleri hangileri oluyor?Düğünüm var ağustosta.Takmam bilezik asla.Nişanlima da bozdururken en az zararla bozulan neyse ondan alin dedim sordu da.Burma, şarnelli, obraş bir sürü bilezik var.Hangisi az zarar yaptıranı?

Burma bilezik diyorlar ama biz geçenlerde bozalım dedik 50 gr alış satış arasında 500 tl fark oluyor dediler...

kızlar merhaba.. bu aralar özel sektörde çalışan hamile kadınların doğum izninden sonra alacakları doğum parasını araştırıyorum.. bu konuda bilgisi olan var mı. 16 haftalık doğum izni süresince sgk bana maaşımın bi kısmını ödeyecekmiş.. detayları bilen varsa, bana yardımcı olsa sevinirim.. internette araştırdım. brüt maaş üzerinden hesaplanıyor diye yazan yerler de var net maaş diyen de var.. aranızda bu durumu yaşayan varsa beni aydınlatsa sevinirim:) ha bi de nasıl hesaplanır??

bu son bi haftadır bu konuları araştırıyorum.. aslında kafamda 3 konu var netleşmesini istediğim..
1- doğum iznim bitince alacağım ödemeyi nasıl hesaplayacağım, detayları..
2- doğum iznim bittikten sonra işi bırakmayı düşünsem ( iş değişikliği yapabilirim bakacağım duruma ) işsizlik maaşına başvururum ve ne kadar alabilirim
3- eşim de iş değişikliği yaptı, ilçeye git gel yapacak.. eş durumundan merkeze gelme hakkı olabilirmiş ve gelmesi için de benim bi süre sigortalı işte olmam gerekliymiş.. onun da eş durumundan tayin isteme durumu olabilsin diye doğumdan sonra çalışmam gerekli mi diye bakıyorum...

ne kadar da detaylar varmış.. sanırım bunların cevabını en sağlıklı sgk ya giderek alabilirim:) aranızda bilgisi olandan ön bilgi almak isterim.... sevgiler..

Selam kızlar..
Bayrama kadar evdeyim erken çıktık tatile çok şükür :)
İlk günden çıktık nüfus müdürlüğüne isim denklik belgesi gerekli.
O da taa ankaradan çıkacakmış tabi o da çıkarsa.
Çocukların çifte vatandaşlık işlemlerini başlatmak istiyoruz.
Geç de olsa ,olur inş.
Hem eşimden hem benden hakediyorlar çifte vatandaş olmayı. Doğum yerimiz yurtdışı olduğu için ama istenen evrakları bulabilirsek .

Yaşasın tatil
Bulgaristan vatandaşlığı mi canım, benim eşimin hakkı var yazı atlatinca araştırıp başvuracak

Son uc aylik brut maaşına göre hesaplama yapılır. Yatarak tedavide günlük brut ücretin 1/2 , ayakta 2/3 olur. 112 gün raporun olacak.
İki raporun olacak doğum öncesi ve doğum sonrası şeklinde.
İşsizlik maaşı da son dört aylık brüt maaşının ortalamasi alınır, yüzde 40indan damga vergisi düşülerek hesaplanır.
Hesaplamalar biraz aklını karıştırabilir, muhasebe departmanina sorsan sana yardımcı olurlar

Yaşasın tatil
Bulgaristan vatandaşlığı mi canım, benim eşimin hakkı var yazı atlatinca araştırıp başvuracak
Çok yaşasın çok
Bulgaristan vatandaşlığımızı eşim ve ben önceden aldık ama henüz çocukları yaptırmamıştık şimdi onlara yoğunlaşacağız. Şu isim denklik belgesi ablama ve bazı yakın tanıdıklarıma çıkmamış. Eşim ve bana çıkacak mı bakalım. Türkiyeye göç ettiğimizde bg nin bize zorlama ile koyduğu isim ile şu anki ismimin aynı kişi olduğuna dair apostilli belge. Eğer bu belge çıkmaz ise eşim ile Bulgaristan A gidip orada nikah yapmamız gerekecek. Nikah sonrası çocukları bildirmemiz gerekecek . Bu yol daha karışık.

Eşinin böyle bir hakkı varsa alsın o da canım. :) AB kapıları açılacak size de :)

Selam arkadaşlar biraz önce 1 yarim altınimi bir de çeyrek altınımı verip üzerine nakitle tamamlayıp bir ata altın aldım
Karlı bir alışveriş olmuş bence :) bereketli olsun

İnşallah kolayca halledersin canım, gerçi yeniden bir nikah fikri de kulağa hoş geliyor. Takı töreni de olursa tadından yenmez :)))
Eşime yıllardır araştır diyorum hep erteliyor, soy ağacı edevletten açılınca ben araştırdım, evrakları tamamlayip alabiliyor, bana oturma izni veriyorlar ilk başta. Olsun o da birseydir ileride vatandaşlık hakkımda olacak yapalım dedim. Biraz kendimizi toplayalim da peşini bırakmayacağım

Yeniden nikah :)) takı töreni de yapmak lazım hahha süper fikir
Eşin orada mı doğdu canım ?
Eğer doğum yeri orası ise işlemleri çok daha kolay olabilir.
Umarım siz de kolayca alabilirsiniz.
Eş durumundan dolayı belli bir yıl sonra sende hakedeceksin vatandaşlığı ben öyle biliyorum cnm .
Bu işi en yakın zamanda araştırmaya başla derim zira istenen belgeler de zor ve geç çıkıyor hatta benimkinin çıkacağını bile hiç sanmıyorum . Ablamın isim denkliği çıkmadığına göre benimkinden de pek ümidim yok
Nikahıma davet edicem hepinizi
Bu işin sonu o olacak belli ki.

Eşim orada doğmadı ama baba tarafı hep Burgaz doğumlu. Ben birkaç yerle görüştüm hazırlanacak evrakların listesini aldım ama eşim biraz üşengeç benim el atmam lazım konuya.
Aynı kişiyle yeniden evlenmek farklı bir his olsa gerek:) inşallah kolayca halledersin iz canım, avantajları çok çünkü

Harika bir avantaj bu aslında tamamen şans eseri ayağımıza kadar gelmiş bir an önce değerlendirmek lazım .
Kendi vatandaşlığımızı alırken oradan zor olmadı diyebilirim aslında, orada doğduğumuz için. Ama çocukları da götürebilmek istiyoruz artık bu işin peşini bırakmayacağım bakalım inş tez zamanda olur ki ekimde pasaport sürem doluyor çünkü. O zamana kadar yetişirse çok iyi olacak.
Eşimle tekrar nikah :)))
Emin misin son kararın mı falan birinci de değil ikinci yani .
İşin şakası Yine olsa yine onunla evlenirim :)

Allah mutluluğunuzu bozmasın canım, maşallah
AB üyesi olması beni en çok cezbeden tarafı, heleki çocuklar için büyük nimet, kolaylıkla halledersin inşallah canim

Allah mutluluğunuzu bozmasın canım, maşallah
AB üyesi olması beni en çok cezbeden tarafı, heleki çocuklar için büyük nimet, kolaylıkla halledersin inşallah canim
En cazip tarafı o canım.
Oranın doğasına bayıldım ben hem Karadeniz'e kıyısı olduğu için tatil bölgeleri de çok güzel ..
Ama çocukları çıkaramadığımız için tatil için orayı tercih edemiyoruz .
Onları bırakıp tatil yapma fikri hoş gelmiyor .
Bakalım olacak inş :)

İnşallah canım
Vatandaşlık yetismezse bile seneye kadar pasaportu ayarlayıp orada bir tatil benimde planlarim arasında var:)

İnşallah canım
Vatandaşlık yetismezse bile seneye kadar pasaportu ayarlayıp orada bir tatil benimde planlarim arasında var:)
Yetişmezse bile Türk pasaportu ile vize alıp gidersin canım :)
Çok tavsiye ediyorum gerçekten doğasını, sıfır stresini görmelisin :)
İnşallah herşey yolunda gider de belgeler tamamlanır eşinin de cnm

Yetişmezse bile Türk pasaportu ile vize alıp gidersin canım :)
Çok tavsiye ediyorum gerçekten doğasını, sıfır stresini görmelisin :)
İnşallah herşey yolunda gider de belgeler tamamlanır eşinin de cnm
Hayırlısıyla inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…