Biz daha yeni birikime baslamistik ev almak hep aklimizdaydi tabiki ama ankara gibi buyuk bi sehirde yasamak gercekten zor.ilk basta bi araba aldik onun taksitlerini oduyoduk.dedikki ev icin pesinat sayariz cok pahali bisey degilde yinede birikim saydik.36 aydi kredisi 18i bitti 18 kaldi ve biz ev aldik hatta arabayi satmadan kredisini kapatmadan. Gecinebilirsek arabayi satmadan denicez bakalim sabredicez arabayida odicez. Olmazsa satar elden aldigimiz borclari oderiz dedik.simdi araba bize bi guvence oldu elimizin altinda icimiz daha rahat. Biz sigara kullanmiyoruz disarda yemeyi seven bi ciftte degiliz ikimizde elimizdekiyle idare etmesini biliriz cok sukur.
Mutfak masrafim cok nadir 500u gecer gectigini pek gormedim herseyden az alirim.hic stok huyum yok sence yapsam dahami iyi olur bilemedim onu.gezmeyi severiz ama avmyi sevmeyiz zaten minimalist yasamak istedigim icin cok kiyafette almiyorum artik.bi tane kislik ayakkabiya ihtiyacm var sadece yazliklar beni 5 sene idare edebilir bence:)
Esimde ben gibi cok almayi cok giyinmeyi sevmez hasligini bile ben veririm sagolsun her harcadigini soyler ben soyleme desemde :)
Sizin bebek dusunmediginizi biliyodum canim okumustum.insan bu sekilde daha kararli adimlar atabilir.ben hep acabadayim.ya olursa ben isten cikamazsam esim tek basina yetistiremezse diye dusunup duruyorum dedigin gibi tabi rizkiyla gelir ama yinede insan dusunuyor. :)

Ev işi bitmiyor çoğunlukla da detaylı girişemiyoruz çalışan kadınlar olarak.
Bence mutfak ile koridoru farklı renk al :)
Benim de aklımda ama şu an acelesi yok kk dolu şuan, tatil, alışverişler ,tv Vs. Eylüle kadar aylık 1200 ödemesi var, eylülden sonra da okul harcamaları olur sonrası da kış zaten. Hayat çok pahalı iyiki çalışıyorum diyorum bazen. İki maaş tek gibi olmuyor ..

gunaydin kizlarr bugun yine toplantim var okulda.

14gundur araliksiz okul gorev bazi seylerden dolayi çok yoruldum evde cocuga sadece vakit ayirdim
dun esimin ailesi geldi ani kararla 1 gecelik sehirdisindan yemek temizlik yaptim etleri pismis istettim. esimde market pazar isini halletti.
150 tl.harcadik
nakit bitti kk kullanacagiz acil durumda.

Kizlar evin cephesinden bahsetmissiniz benimki guney ve batı cepheli cok sicak oluyor kışın tasinmistim
1 oda mutlaka serin olmali.
K kahvemsi mutluluk benimde antre ve mutfak halisi yiprandi hadi sabir diyerek bekletiyorum dun mutfak esyalarimin bile yiprandigini farkettim acikcasi almak istemiyorum biraz daha birikim ypayim diye

Birikim yapabilmenede cok sevindim ayrica insallah bende yapabilirim bi 100 tl bile olsa atsam kenara skisik aninda eline geliverir valla ne iyi olur.
Biz çocuk düşünsek ve ben çalışmasam eşim tek başına idare edemez bizi, sanmıyorum :)))
Bugün hamile kalsan dogana kadar 9ay, doğum iznin, yıllık izinlerin, nereden baksan 1,5 sene eder. Son ana kadar çalışır, yasal haklarını kullanırsın. Belki uygun fiyata bir bakıcı bulursun ya da aileden biri bakar. Sen bir evin mutluluğunu yaşasana:)
Canım herşeyi düşünmen hesaplaman tabiki normal ama evin içine bir at kendini o kadar rahatlayacaksin ki
Siz zaten elinizdeki ile geçiniyor ve idare etmeyi bilen bir ciftsiniz, artık hayat çok pahalı ve geçim çok zor ama kendini sikmadan da birşey olmuyor
Birikimden sakin sakin vazgecme üç beş at arkana,
Stok ben hep yaparım. Uygun bulunca bozulmayacak şeyleri alıyorum, seçimden sonra herşeye zam geleceğini düşünüyorum biraz da onun için fazla fazla yaptım.

Senin halılara sıra ne zaman gelecek:)
Bayramda ağır misafirlerim var mecbur tamamliycam eksikleri, bir de zam gelmeden yapmak istiyorum canım
Eşim hep takılır bana iyiki çalışan eşim var da evini bile aldı der :) gerçekten artık hayat çok pahalı, geçim zor

Benim eksik tamamlama vaktim başladı mecburen, ev alana kadar eksikleri hep erteledik kendi evimizde alırız yaparız dedik.
Liste yaptım küçük eksikleri alıyorum.
Halılardan sonra tencereleri degistirmem gerek. Önce granit ve çelikler, sonra da tavalar.
Epey eksigim daha var benim ya

Cok tesekkurler canim Allah razi olsun
Nasip bellimi olur :)
Ben simdi korkmuyo degilim ama bebek olmasindan olursa esime destek cikamicam cunku
Biz de evi alalım, arabayı alalım derken bebeği hep erteledik, artık rahatız ama şimdi de bebeğin gelesi yok.Elden borçlar bitince rahatlarsınız canım, evi aldıktan sonra borçlar bir şekilde ödenir. Bebek de hayırlısı ne zamansa o zaman gelsin inş.

Canım benim halılara öncelik sırası henüz yok :)) ama tabi bir ara olacak hafif istiyorum artık kullanımı temizliği kolay.

Merhaba nasilsiniz?
Bende bu aralara birikim yok, daha dogrusu gectigimiz iki ayda altin dustukce kk ve nakit avans kampanyalari ile almistim onlari odemeyi dusunuyorum.
Belki kucuk miktarlar doviz ilave ederim.
Onumzdeki hafta annem ve kardesim ile tatile gidecegiz tipki eskisi gibi cok heyecan liyim..
Yaz geldi kislik hazirlil basladi bezelye- araka ile basladim sirada visne - kizilcik var.
Domates barbunya ve taze fasulye yapicaz
Birde cig dogranmis biber dusunuyorum baska bsy yapmam.
Recel de visne - cilek
Pek yazmasamda okuyorum tasarruf fikrinden kopmuyorum.

Carrefour marketler kuculmere gidiyor
Biz yillik deterjanimizi cop poseti poset pisirme kagidi gibi seyleri aldik.
Kahvalti reyonu yari yariya inmis yetisemedik tamamen kapatmislar
Etrafinizda varsa bir bakin derim
6 liraya havlulu mutfak onluk 5 liraya kendi sarj olabilen fener 4 liraya 3 lu priz basligi aldik.
Deterjanlarda ariel 15 yikama sivi 10 liraydi
3 lt omo sivi 20 liraya aldim.
Surekli elden cikarmak icin indirim yapip bitirdiler etrafinizda varsa bi dolasin derim

Hepimizin kandili mübarek olsun. Ev alan arkadasimiz evini güle güle kullansın . Allah icinize sindirsin.
Biz de tokiden 13 yil önce ev almıştık. Yuzde 30 unu pesin odemistik. Geri kalanı ise icine kiraci aldik sagolsun o odemis oldu. Biz sürekli tayin olduğumuz yer degistirdigimizden oturamadik. Ama evimizi kolayca ödeme fırsatımız oldu şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…