- 20 Eylül 2017
- 13.876
- 56.780
- 598
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #17.941
Ev alana, ev kurana Allah yardım eder içini ferah tut herşeyden önce.
Biz ev alırken krediyi ne kadar az çekersek o kadar iyi diye kenarda hiç para bırakmadık ve evde zorunlu yapılması gereken tadilatlar ve sürekli çıkan eksikler nedeni ile ilk ayları biraz sıkıntılı geçiriyoruz. Bir de biz taşındık birkaç gün sonra eşimin şirketi yaz döneminde maaşları gecikmeli ve eksik ödeyeceklerini söylediharçlık verir gibi ufak ödemeler yapıyorlar bu da bizi çok zora soktu..
Çok şükür benim maaşım iyi yazı atlatana kadar idare ederiz diyorum.
Beň detaylı yazayım sen topla kendine göre hesap yap.
Kredi ödemesi 3600 TL, iki tane gün ödemesi 800 TL (Ekim'de bitiyor)
Faturalar burada çok yüksek geliyor, abonelik bedeli, acma bedeli falan da var. Kk na otomatik ödemeye verdim.
Biz sigarada kullanıyoruz700 TL
Mutfak masrafı gecen ay bin tlyi geçti. Birkac stokluk üründe vardı içinde.
Tasindigimizdan beri gezme tozma amaçlı hiç dışarı çıkmadık, dışarıdan yemedik.
Her ay kredi odemesiyle bir gram altın ve on USD de alıyorum birikim için.
Mutfak ve faturalar kk ile yapıyorum, en kötü ihtimal asgari öderim, iki tane ek hesabı, bir tane hiç kullanmadığım yüksek limitli kk var. Çok sıkıntıya düşersek bunlar b planı olarak devreye girer
Biz daha yeni birikime baslamistik ev almak hep aklimizdaydi tabiki ama ankara gibi buyuk bi sehirde yasamak gercekten zor.ilk basta bi araba aldik onun taksitlerini oduyoduk.dedikki ev icin pesinat sayariz cok pahali bisey degilde yinede birikim saydik.36 aydi kredisi 18i bitti 18 kaldi ve biz ev aldik hatta arabayi satmadan kredisini kapatmadan. Gecinebilirsek arabayi satmadan denicez bakalim sabredicez arabayida odicez. Olmazsa satar elden aldigimiz borclari oderiz dedik.simdi araba bize bi guvence oldu elimizin altinda icimiz daha rahat. Biz sigara kullanmiyoruz disarda yemeyi seven bi ciftte degiliz ikimizde elimizdekiyle idare etmesini biliriz cok sukur.Evin borcunu ödedikten sonra kalan ile bir şekilde idare edilir merak etme. İki boğaz her türlü doyar geçinilir.
Çocuk için birşey diyemiyorum biz düşünmüyoruz çünkü ama bebek de bereketiyle gelir derlersekerim00
Ev işi bitmiyor çoğunlukla da detaylı girişemiyoruz çalışan kadınlar olarak.Ev işi zaten hiç bitmiyor. ben fizik tedaviye olumsuz etki eder diye tasindigimizdan beridir hiç detaylı temizlik yapmadım
Kadın çağırmak istiyordum aslında 200 TL'ye geliyormuş buradakiler dedim yok artık!!! yavaş yavaş yaparim ben, param da boşa gitmez. Perşembe günü de ise gitmeyeceğim zaten olduğu kadar yaparım.
Tabii ki atarım.
Benim alacağım yerde çok renk ve model alternatifi var, sakin zamanda gidip hepsine bakacağım.
Mutfak ve koridora ayri desen alsam nasıl olur acaba, koridora açık renk istiyorum çünkü
Biz çocuk düşünsek ve ben çalışmasam eşim tek başına idare edemez bizi, sanmıyorum :)))Birikim yapabilmenede cok sevindim ayrica insallah bende yapabilirim bi 100 tl bile olsa atsam kenara skisik aninda eline geliverir valla ne iyi olur.
Senin halılara sıra ne zaman gelecek:)Ev işi bitmiyor çoğunlukla da detaylı girişemiyoruz çalışan kadınlar olarak.
Bence mutfak ile koridoru farklı renk al :)
Benim de aklımda ama şu an acelesi yok kk dolu şuan, tatil, alışverişler ,tv Vs. Eylüle kadar aylık 1200 ödemesi var, eylülden sonra da okul harcamaları olur sonrası da kış zaten. Hayat çok pahalı iyiki çalışıyorum diyorum bazen. İki maaş tek gibi olmuyor ..
Benim eksik tamamlama vaktim başladı mecburen, ev alana kadar eksikleri hep erteledik kendi evimizde alırız yaparız dedik.Kizlar evin cephesinden bahsetmissiniz benimki guney ve batı cepheli cok sicak oluyor kışın tasinmistim
1 oda mutlaka serin olmali.
K kahvemsi mutluluk benimde antre ve mutfak halisi yiprandi hadi sabir diyerek bekletiyorum dun mutfak esyalarimin bile yiprandigini farkettim acikcasi almak istemiyorum biraz daha birikim ypayim diye
Biz de evi alalım, arabayı alalım derken bebeği hep erteledik, artık rahatız ama şimdi de bebeğin gelesi yok.Elden borçlar bitince rahatlarsınız canım, evi aldıktan sonra borçlar bir şekilde ödenir. Bebek de hayırlısı ne zamansa o zaman gelsin inş.Cok tesekkurler canim Allah razi olsun
Nasip bellimi olur :)
Ben simdi korkmuyo degilim ama bebek olmasindan olursa esime destek cikamicam cunku
Peki canım TOKİ evinin dezavantajı avantajları neler biz de sabit taksitli TOKİ evi düşünüyoruz ama kiracı bulabilir mi satmak istesek satabilir miyiz zarar edermiyizEvet canim toki satiyor istedigin gibi yuzde 10 15 yada 25 pesinatla ev alabiliyosun
Canım benim halılara öncelik sırası henüz yok :)) ama tabi bir ara olacak hafif istiyorum artık kullanımı temizliği kolay.Senin halılara sıra ne zaman gelecek:)
Bayramda ağır misafirlerim var mecbur tamamliycam eksikleri, bir de zam gelmeden yapmak istiyorum canım
Eşim hep takılır bana iyiki çalışan eşim var da evini bile aldı der :) gerçekten artık hayat çok pahalı, geçim zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?