• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Canım rabbim gönlüne göre versin inşallah kucağında bir minigin olur
Ben bu konularda sorulan sorulara ve yapılan yorumlara normalde çok tepkiliyimdir. Yillar icerisinde bu yonum biraz torpulense de kimsenin özel hayatı kimseyi ilgilendirmez ama evet kabul ediyorum garip geliyor özellikle yaşadığımiz toplumda. Belirli bir süre geçtikten sonra hemen bir sorun var şeklinde sorulması hoş değil. Bizim ki tercih istemiyoruz yani, herhangi bir sorunumuz yok. Ama tedavi gören evlat sahibi olmak için mücadele eden insanlara böyle sorular sorup haddi isyan ve acımasızca yorum yapanlara cok kızıyorum.
Neyse gelelim senin soruna canım biz eşimle hiç çocuk sahibi olmayı düşünmedik. Evlenmeden önce de uzun süreli beraberliğimiz oldu o zamandan beri ortak kararımız. Evlendikten sonra değişir falan belki diye mahalle baskısı çok gördük ama hala aynı fikirdeyuz. Hatta geçen yıl annemin yoğun torun ısrarı ile gittik testlerini falan yaptirdik herhangi bir sorun yok istediginiz an deneyin dedi doktor.
Eşimle konuştuk istiyormuyuz diye hayır istemiyoruz. Bir kaza olur Rabbim verirse dünyaya getiririm ama olmaması için de çift yönlü tedbirimizi alıyoruz.
İleride pişmanlık boyutuna gelince yaklasik 15 yıldır esimleyim ve fikirlerimiz hep aynı.
Hiç zannetmiyorum ama ileride isteriz ve olmazsa o zaman bir çocuğa aile olmayı düşünebiliriz. İlla doğurmak gerekmiyor.
Ya bizim bu konuda fikirlerimiz genelde ters geliyor insanlara ama ebeveyn olma içgüdüsü yok bizde net
Bu sorulardan bıkan biri olarak ben de tekrar sana sormuşum gibi oldu ama benim sıkıntımı anladın diye düşünüyorum. Baktığım zaman çocuk çok büyük bir sorumluluk, tamam bebek hali güzel sevimli falan ama 7-24 ilgilenen haricinde sevimli. Bir taraftan zar zor da olsa 1 tane olsun diye uğraşasım var. İşim gereği sürekli anne ve bebeklerle bir aradayım, zor olan yanlarını hep görüyorum. Bir taraftan da bu tedavi işlerini bırakasım var ama ilerde pişman olur muyum onun cevabını henüz veremiyorum. Eşimle birbirimizi seviyoruz. Bebek fikrinden vazgeçsek dünyayı gezme fikrimiz var. Yine geziyoruz ama tedaviye çok fazla para gidiyor, hem de her olumsuzluktan sonra üzülüyoruz. Yani aklımın çok karışık olduğu bir aşamadayım.

Bu sorulardan bıkan biri olarak ben de tekrar sana sormuşum gibi oldu ama benim sıkıntımı anladın diye düşünüyorum. Baktığım zaman çocuk çok büyük bir sorumluluk, tamam bebek hali güzel sevimli falan ama 7-24 ilgilenen haricinde sevimli. Bir taraftan zar zor da olsa 1 tane olsun diye uğraşasım var. İşim gereği sürekli anne ve bebeklerle bir aradayım, zor olan yanlarını hep görüyorum. Bir taraftan da bu tedavi işlerini bırakasım var ama ilerde pişman olur muyum onun cevabını henüz veremiyorum. Eşimle birbirimizi seviyoruz. Bebek fikrinden vazgeçsek dünyayı gezme fikrimiz var. Yine geziyoruz ama tedaviye çok fazla para gidiyor, hem de her olumsuzluktan sonra üzülüyoruz. Yani aklımın çok karışık olduğu bir aşamadayım.

Allah yardımcın olsun canım
Tabi her kişinin başka türlü tedavisi ya da derdi vardır
Ama kafana taktığın sürece de bebek işi daha sıkıntılı olabiliyor
Benim ilk hamileliğim düşük ile sonuçlanmıştı
Ne zaman kendimi dinlemeyi bıraktım tekrar hamile kaldım
Sen de bu sayfalarda olduğun için birikim konusunda bilinçlisin zaten
HEm ufak çaplı gezin hem de olursa nasipte varsa olacaktır

Ben seni yüreğimde hissettiğim için cevap yazdım merak etme sorun yok canım:)
Denemeye devam etmek ya da vazgeçmek sizin eşinle ortak verebileceğimiz bir karar sadece.
Çünkü şu an gerçekten istiyorsun anladığım kadariyla mantıklı davranıp ya da yorulup vazgecmeye karar vermek ileride aklında bir keşke oluştursa vicdanen de rahat edemezsiniz sanırım.
Bir de yaşin daha çok genç ufak bir ara verip sonra denerseniz farklı olur belki,psikolojinin düzgün olmasi ve rahat olmak da bu tedavide onemli anlatılanlara göre.
Evlat sahibi olmak hele bu devirde artık gerçekten çok büyük sorumluluk
Rabbim sizin için en hayırlısını versin.

Evet sartlari biraz zor... ekonomik yeterliligi belli bir düzeyin altindakilere vermiyorlar zaten. Ve bebeklerde de ayni midir bilmiyorum ama 3-4 yaslarindan itibaren de hemen vermiyorlar. Koruyucu aile olarak bir sure yaniniza gidip geliyo.. o surede sizin cocukla aranızdaki iletisime filan bakiliyor.
Kızlar yoruma tepki vermiş ama ben sana açıklamak istiyorum, sen biraz genel düşünüyorsun canım. Ben önce eşime ve bana benzeyen bir bebek olmasını isterim tabiki onun için uğraşıyorum. Kendim doğurduğum, kendim beslediğim... Ben genel olarak herkesin güzel bulduğu bir bayanım, bana benzeyen bir kızım olsun isterdim, eşim de ben de uzun boyluyuz. Hatta biz eşimle sevgili iken herkes sizin çocuğunuz basketbolcu falan olur herhalde diye espri yapardı. İlerde eğer bebeğim olacaksa ikimize birden benzeyen nasıl bir bebek olacağını merak ediyorum. Ya sanki böyle de kendini beğenmişlik gibi oldu ama bunlar her insanın bilinç altında yatan şeyler. İnsan birinden hoşlanırken içten içe onun nasıl bir anne ya da baba olacağını vs. düşünerek hoşlanırmış.
Diğer yandan evlatlık haricinde gidip sperm, yumurta ya da direkt embriyo da alınabiliyor. Türkiye de yasak ama yurdışında imkan var. Biz de sıkıntı eşimin spermlerinin hareket etmemesi. Şimdi gidip sperm alsak yine ben doğururum ama o zaman da eşime hakısızlık gibi hissediyorum. Dini yönden yorum yapacak olanlar olabilir. O konuya ben düşünmediğim için değinmiyorum.

Allah yardımcın olsun canım
Tabi her kişinin başka türlü tedavisi ya da derdi vardır
Ama kafana taktığın sürece de bebek işi daha sıkıntılı olabiliyor
Benim ilk hamileliğim düşük ile sonuçlanmıştı
Ne zaman kendimi dinlemeyi bıraktım tekrar hamile kaldım
Sen de bu sayfalarda olduğun için birikim konusunda bilinçlisin zaten
HEm ufak çaplı gezin hem de olursa nasipte varsa olacaktır
Teşekkür ederim canım, ilk zamanlar kötüydüm ama artık bu durumu kabul ettim. Bakalım kısmette varsa gelir bir gün :)

Ben seni yüreğimde hissettiğim için cevap yazdım merak etme sorun yok canım:)
Denemeye devam etmek ya da vazgeçmek sizin eşinle ortak verebileceğimiz bir karar sadece.
Çünkü şu an gerçekten istiyorsun anladığım kadariyla mantıklı davranıp ya da yorulup vazgecmeye karar vermek ileride aklında bir keşke oluştursa vicdanen de rahat edemezsiniz sanırım.
Bir de yaşin daha çok genç ufak bir ara verip sonra denerseniz farklı olur belki,psikolojinin düzgün olmasi ve rahat olmak da bu tedavide onemli anlatılanlara göre.
Evlat sahibi olmak hele bu devirde artık gerçekten çok büyük sorumluluk
Rabbim sizin için en hayırlısını versin.
Tüp bebek süreci hep kadını yıpratan bir süreç hormon iğneleri, kontroller, anestezi, yumurta toplama vs. o yüzden eşim kararı bana bırakıyor. Bu sıralar biraz ara verdik bakalım. Yaş olarak da avantajlıyız, belki ilerde yeni yöntemler çıkar diye düşünüyorum.

Kızlar şöyle ki kimse üzerine alınmasın herkes tabiki çocuk sever sevilmez mi. Kimisi çabuk düşünür kimisi kendini hazır Hissetmez.
Ama gidin evlatlık araştırın diye kimseye akıl veremezsiniz haddinize değil .
Bekara koca boşamak zordur derler.
Böyle hassas konular için daha hassas olmayı doğru buluyorum.

-Pandora- -Pandora- cım umarım tez zamanda senin de kucağına gelir bebişin inşallah canım benim ve evlat isteyen herkesin..

Tüp bebek süreci hep kadını yıpratan bir süreç hormon iğneleri, kontroller, anestezi, yumurta toplama vs. o yüzden eşim kararı bana bırakıyor. Bu sıralar biraz ara verdik bakalım. Yaş olarak da avantajlıyız, belki ilerde yeni yöntemler çıkar diye düşünüyorum.
biz de 1 yıldır deniyoruz ama daha gelen giden yok. testleri yaptırdık bi sıkıtımız yok sadece beni bayıltarak tüplerime bakacaktı bi ona baktırmadım.31 yaşındayım kaygılanmalı mıyım artık sizce. doğumdan çok çok korktuğum için ki rüyalarıma giriyor bazen çok da üstüne düşmek istemiyorum ama geç kalmakda istemiyorum:(

Kızlar gercekyen tıp çok ilerledi herşeye bir şekilde çözüm buluyorlar yeterki rabbim nasip etsin.
Benim iş arkadaşım ben ise girdigim günlerden beridir biliyorum kaç kere neler denedi hep başarısız oldu
Geçen yıl en son deneme bu dedi ve bebeğine kavuştu 42 yaşındaydı
Rabbim herkesin gönlüne göre versin

merhaba kızlar!
damla cikolata damla cikolata canım hoşbuldum nasılsın iyisindir umarım :) arabanı almışsın hayırlı olsun çok sevindim :KK54:
K kahvemsi mutluluk iyi tatiller :) ben domestos götürmezdim yanıma ama duşta kendi havlumu yatakta kendi çarşafımı kullanırdım. ayrıca pek her yere dokunmazdım filan öyle idare ederdim sanırım. bence nasıl rahat ediyorsan öyle yap bak camları filan silmemişsin en azından :olamaz::KK48:
lindalinda lindalinda ben bayıltılmadan yaptırdım o işlemi ve o ay hamile kaldım canım. tüplere giden kanallarda bir yapışıklık varsa açılabiliyor ve hamilelik şansı artıyor eğer bebek düşünüyorsanız işlemleri yaptırıp gerisini Allaha bırakın.
çocuk değişik birşey olsa insan neden o kadar istediğini de bilmiyor ama olmayınca kendisine dert ediyor. inşallah isteyen herkese nasip olur :KK200:

merhaba kızlar!
damla cikolata damla cikolata canım hoşbuldum nasılsın iyisindir umarım :) arabanı almışsın hayırlı olsun çok sevindim :KK54:
K kahvemsi mutluluk iyi tatiller :) ben domestos götürmezdim yanıma ama duşta kendi havlumu yatakta kendi çarşafımı kullanırdım. ayrıca pek her yere dokunmazdım filan öyle idare ederdim sanırım. bence nasıl rahat ediyorsan öyle yap bak camları filan silmemişsin en azından :olamaz::KK48:
lindalinda lindalinda ben bayıltılmadan yaptırdım o işlemi ve o ay hamile kaldım canım. tüplere giden kanallarda bir yapışıklık varsa açılabiliyor ve hamilelik şansı artıyor eğer bebek düşünüyorsanız işlemleri yaptırıp gerisini Allaha bırakın.
çocuk değişik birşey olsa insan neden o kadar istediğini de bilmiyor ama olmayınca kendisine dert ediyor. inşallah isteyen herkese nasip olur :KK200:
canım ben bayılmadan hayatta yaptıramam ki canım çok tatlı çok korkuyorum bu işlerden yeminle rüyalarıma giriyor bi doğursam bakması kolay diyorum millet hep doğurmakta bi şey yok diyor sonrası daha zor diyor ama zaten normal mümkün değil sezaryan olacam mecbur ona bile korkuyorum düşün halimi :(olmadı bi daha ki ay gideyim :(

canım ben bayılmadan hayatta yaptıramam ki canım çok tatlı çok korkuyorum bu işlerden yeminle rüyalarıma giriyor bi doğursam bakması kolay diyorum millet hep doğurmakta bi şey yok diyor sonrası daha zor diyor ama zaten normal mümkün değil sezaryan olacam mecbur ona bile korkuyorum düşün halimi :KK43:olmadı bi daha ki ay gideyim :KK43:
bence de o işlem biraz kötüydü ben de etkilendim açıkçası. anestezi yaptırabilirsin o zaman. hayatta her şey zor bir adamla evleniyorsun tüm ailesine katlanıyosun gibi çok düşünme canım sonrasını hayırlısı olsun.

biz de 1 yıldır deniyoruz ama daha gelen giden yok. testleri yaptırdık bi sıkıtımız yok sadece beni bayıltarak tüplerime bakacaktı bi ona baktırmadım.31 yaşındayım kaygılanmalı mıyım artık sizce. doğumdan çok çok korktuğum için ki rüyalarıma giriyor bazen çok da üstüne düşmek istemiyorum ama geç kalmakda istemiyorum:KK43:
Daha geç kalmış değilsin canım sakin ol :) ben o işlemi de yaptırdım zor değil 15 dk uyuyup geliyorsun, işlem sonrası ağrı falan olmuyor.

Temmuz ayı birikim listesi ;

1. K kahvemsi mutluluk =2 gram altın
2. mornergis mornergis =
3. karamelli_turta karamelli_turta =1 ata altın
4. @zelalke =
5. @morceket =
6. @Bensendetutuklukaldim =
7. @Saglikliyasamgunlugumm=
8. @Suveybe13 =
9. @limonlutarcinlikek =
10. @Estella- =
11. @tatlu =
12. @p_ritha =
13. @dilek bolu =
14. -Pandora- -Pandora- =
15. iyiniyetli iyiniyetli =
16. @muhendiseylul =
17. @dilek bolu =
18. @DRNNFRYSMN =
19. @Kostebekpasta
20. damla cikolata damla cikolata =
Temmuz birikim listesi hazır ...
merhaba 2 gr ile beni de yazabilirmisiniz?

saolasın canım bi daha ki ay yaptırayım peki tüp bebek işlemleri acılı ağrılı mı ?
hastane konularında maalesef çok korkak biriyim :KK43:
Kendikendine iğne yapman gerekiyor, o süreç boyunca jinekolojik muayene oluyor, yumurta toplama günü seni uyutup yumurtaları alıyorlar, sonra da 3. Gün ya da 5. Gün embriyoyu tekrar rahme koyuyorlar. Ağrılı işlemler değil ama 15 gün hep git gel uğraşıyorsun, bebek transfer edilincede 12-15 gün ağır iş yapmamaya dikkat ediyorsun.

Kendikendine iğne yapman gerekiyor, o süreç boyunca jinekolojik muayene oluyor, yumurta toplama günü seni uyutup yumurtaları alıyorlar, sonra da 3. Gün ya da 5. Gün embriyoyu tekrar rahme koyuyorlar. Ağrılı işlemler değil ama 15 gün hep git gel uğraşıyorsun, bebek transfer edilincede 12-15 gün ağır iş yapmamaya dikkat ediyorsun.
kendi kendine iğne derken ben hayatta yapamam ki :(

Back
X