• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şimdi bi de okula giderken kıyafetlerini kendi seçiyor, kesinlikle karıştırmıyor. Bazen üstüne "Bu çocuğu ben giydirmedim." şeklinde bir yazı asasım geliyor:olamaz: Geçen gün bana dedi ki çorabımla tokamın deseni uymuyor, bana yeni toka al:KK57:
ay evet bir de o durum var yeğenim de kış günü tişört giymek istiyordu kazaklar güzel değilmiş diye :KK48:
ya çok tatlış hangi tokayı istiyorsa ben alırım ona :KK200: bayılıyorum şu kızların süsüne ya azıcık örnek almalıyım ben de :süslü:

Evet canım takip etmeye çalışıyorum sizleri; ama pek yazamıyorum. Hem birikimin duraklaması hem de yazacak fırsat oluşmaması bunlara sebep.

Fiziksel olarak tolere edebiliyorum; fakat psikolojik olarak çok Yoruldum. Çok aktif biriyken, şuan neredeyse tamamen pasif konumda olmam. Yani aşırı derecede kısıtlanıyor olmam beni işe başlamaya yöneltiyor.

Asaf bana çok düşkün ve bütün gün yapışık haldeyiz. Belki biraz daha dışa dönük bir hâl alır ben işe başlayınca da.

Ama dediğin gibi bir yandan da çok küçük oluşunu düşünüyorum. 15 aylık olacak 10 gün sonra.

Bakıcı mı kreş mi? Uyum sağlar mı, ağlar mı, üzülür mü?

Ve asaf ın bana bağlı olmasından daha fazla ben ona bağlıyım :KK43:

Hatta şu söylediğime şaşırabilirsiniz, ben asaf la uyuyorum. Eşim normal bizim yatakta uyuyor :) biz de asaf la farklı bir odada beraber. Asaf gece elini attığında beni bulamayınca uyanıyor. Eli bana temas edince uyumaya devan ediyor :)

Çok uzattım konuyu ama, özetle bu ara biraz bunaldım.

Benim 3 yıl gibi bir şansım yok maalesef. Yasal h

Çünkü ben

Oğlum daha fazlasına izin vermiyor maalesef.

Dün eşimle sohbet ediyorduk, oğlum sohbete bile izin vermiyor. Üstüme çıkıyor, parmağını ağzıma, gözüme sokuyor. Beni bırakıp bu sefer babasına aynı şeyler.

Aslında onunla da zaten 2 saat vakit geçird

Plan program işlemiyor.

Ya daha henüz küçük ya da yapısı böyle bilmiyorum.

Ama gözlemlerim şunu gösteriyor ki, benim çocuğum inanılmaz zor bir çocuk.

Ay arkadaşlar bir dokun bin ah işit oldu benim ki :)

Hepinize günaydın.

Bugün bir arkadaşımıza hoşgeldin ziyaretine gideceğiz. Yeni taşındı. Ona hediye alacağım. Ne alsam bilemedim. Porselen fincan oluyor tek kişilik çaydanlığıyla, birleşik bir şekilde. Öyle birşey alabilirim.

Ya da gözüme ne denk gelirse :)
Bende sizin gibiyim. Oğlum 17 aylıktı işe başladım yapamadım. 1 ay sonra eve döndüm.oğlum alıştı ben alışamadım.
Çok bağımlı olmak iyi değil. Kendimi kınıyorum. 3 yaşına kadar zaman koydum. Sizin gibi beraber yatıyor beraber kalkıyoruz. Onsuz uyku uyuyamıyorum. Oğluma da kendime de kötülük ediyorum.
3 yaşını doldurduğu gibi 3 ay annem baksın istiyorum sonra yarım gün kreş 6 ay sonrada tam zamanlı kreş istiyorum.artık işe geri dönüp oğlumun geleceğine dair birşeyşer yapmalıyım.

Merhabalar. Dün masrafsız geçirfik ama bugün meyve ve süt almam lazım.
Elektrik gelmiş 38 tl
50 tl den düşürdüm 38 e daimi olur inşallah

ay evet bir de o durum var yeğenim de kış günü tişört giymek istiyordu kazaklar güzel değilmiş diye :KK48:
ya çok tatlış hangi tokayı istiyorsa ben alırım ona :KK200: bayılıyorum şu kızların süsüne ya azıcık örnek almalıyım ben de :süslü:
Ben de süslü değilim ama kızım epey süslü:KK48:
Şimdi okula taytla gitmeyeceğim etek, elbise giyeceğim diye tutturuyor.

Bende sizin gibiyim. Oğlum 17 aylıktı işe başladım yapamadım. 1 ay sonra eve döndüm.oğlum alıştı ben alışamadım.
Çok bağımlı olmak iyi değil. Kendimi kınıyorum. 3 yaşına kadar zaman koydum. Sizin gibi beraber yatıyor beraber kalkıyoruz. Onsuz uyku uyuyamıyorum. Oğluma da kendime de kötülük ediyorum.
3 yaşını doldurduğu gibi 3 ay annem baksın istiyorum sonra yarım gün kreş 6 ay sonrada tam zamanlı kreş istiyorum.artık işe geri dönüp oğlumun geleceğine dair birşeyşer yapmalıyım.

Merhabalar. Dün masrafsız geçirfik ama bugün meyve ve süt almam lazım.
Elektrik gelmiş 38 tl
50 tl den düşürdüm 38 e daimi olur inşallah
Planladığınız değişiklik süreleri çok kısa görünüyor. Sizden ayrılacak, tam annenize alışacak bu sefer yarım günkreşe başlayacak sonra da tam güne çevireceksiniz. Çocuklar bu kadar hızlı geçişlere adapte olmakta zorlanıyorlar.

Ben de süslü değilim ama kızım epey süslü:KK48:
Şimdi okula taytla gitmeyeceğim etek, elbise giyeceğim diye tutturuyor.
benimki de hem nazlı hem süslü olacak gibi pek takı toka bilmiyor da şapkası filan var illa takıyor kafasına öyle geziyor sürekli :D arkadaşları da etek elbise giyiyorsa hoşuna gidiyordur en doğrusunu yapıyorsun bence karışmayarak.bizim her şeyimize karışıldı ve kendi başımıza düzgün karar alamayan bireyler olduk inşallah bizden sonrakiler daha başarılı olur. ben kreşe direk tam gün versem nasıl olur onu düşünüyorum anneler de yoruldu artık yarım gün için memleketten gelmek istemezler sanıyorum.

Planladığınız değişiklik süreleri çok kısa görünüyor. Sizden ayrılacak, tam annenize alışacak bu sefer yarım günkreşe başlayacak sonra da tam güne çevireceksiniz. Çocuklar bu kadar hızlı geçişlere adapte olmakta zorlanıyorlar.
Oğlumun adapte sorunu olmuyor.( kreşte nasıl olur bilemiyorum)
Annem yaşlı olduğu için çok bakamaz ama ilk kreşe verirsem daha zorlanabiliriz.
Benden ayrılması daha zorlaşabilir. Anneannenin yanında bu durumu daha kolay atlatabilir. Korkum kreş. Kreşe alışma süreci 1 2 saat oyun gibi giderse 6 7 ay sonra saat dilimlerini uzatabilirim diye düşünüyorum

benimki de hem nazlı hem süslü olacak gibi pek takı toka bilmiyor da şapkası filan var illa takıyor kafasına öyle geziyor sürekli :KK70: arkadaşları da etek elbise giyiyorsa hoşuna gidiyordur en doğrusunu yapıyorsun bence karışmayarak.bizim her şeyimize karışıldı ve kendi başımıza düzgün karar alamayan bireyler olduk inşallah bizden sonrakiler daha başarılı olur. ben kreşe direk tam gün versem nasıl olur onu düşünüyorum anneler de yoruldu artık yarım gün için memleketten gelmek istemezler sanıyorum.
Kaç aylıkken tam gün başlatmayı düşünüyorsun? Bir de hastalandığı zaman kim bakacak? Bazen 10 gün kreşe güdemediği günler oluyor.

Kaç aylıkken tam gün başlatmayı düşünüyorsun? Bir de hastalandığı zaman kim bakacak? Bazen 10 gün kreşe güdemediği günler oluyor.
25-26 aylıkken düşünüyorum belki 27 aylık olur. ama gelecek kışa kalmaz heralde. hastalandığı zaman ya ben ya da babası bakmak durumundayız en olmadı benle işe gelir mecburen başka kimsemiz yok çünkü bu şehirde :/

Oğlumun adapte sorunu olmuyor.( kreşte nasıl olur bilemiyorum)
Annem yaşlı olduğu için çok bakamaz ama ilk kreşe verirsem daha zorlanabiliriz.
Benden ayrılması daha zorlaşabilir. Anneannenin yanında bu durumu daha kolay atlatabilir. Korkum kreş. Kreşe alışma süreci 1 2 saat oyun gibi giderse 6 7 ay sonra saat dilimlerini uzatabilirim diye düşünüyorum
Bence işe başlamadan önce, öğleden sonraları anneniz gelsin ve üçünüz beraber takılın. Sonra sen 1 saat dışarı çık, başbaşa kalsınlar. Bu şekilde, yavaş yavaş saati arttırarak öğleden sonraki kısmı annene devret. Sonrasında sabahları anneli oyun grupları oluyor. Oraya gidebilirsiniz bir süre. Önce çocuğunun yanında kalıp, yavaş yavaş sınıftan uzaklaşabilirsin. Bir süre sabah oyun grubu, öğlen anne şeklinde devam edip, sonrasında sabah kreş öğlen anneniz şeklinde devam edilebilir.
Eğer bir anda annenize devredip ortadan kaybolursanız ya da kreşe bırakırsanız gece korkuları, tırnak yeme vs. gibi durumlarla karşılaşma olasılığınız artar.

25-26 aylıkken düşünüyorum belki 27 aylık olur. ama gelecek kışa kalmaz heralde. hastalandığı zaman ya ben ya da babası bakmak durumundayız en olmadı benle işe gelir mecburen başka kimsemiz yok çünkü bu şehirde :/
Anladım canım. Bence 2 yaş kreş için çok uygun bir zaman değil ancak şartlar bunu gerektiriyorsa yapacak birşey yok tabi.

Anladım canım. Bence 2 yaş kreş için çok uygun bir zaman değil ancak şartlar bunu gerektiriyorsa yapacak birşey yok tabi.
öyle canım özellikle annem sürekli emmeyi bırakınca götürüp memlekette bakarız biz kızıma diyor şaka kisvesi altında ama hoşuma gitmiyor sanıyorum 2 yaşını geçtiği zaman başlar ne zaman kreşe vereceksiniz demeye. nasip bakalım o zamandan sonra da bakıcı tutsak 1 yıllığına o da mantıklı gelmiyor bakalım nasıl olacak.

Bence işe başlamadan önce, öğleden sonraları anneniz gelsin ve üçünüz beraber takılın. Sonra sen 1 saat dışarı çık, başbaşa kalsınlar. Bu şekilde, yavaş yavaş saati arttırarak öğleden sonraki kısmı annene devret. Sonrasında sabahları anneli oyun grupları oluyor. Oraya gidebilirsiniz bir süre. Önce çocuğunun yanında kalıp, yavaş yavaş sınıftan uzaklaşabilirsin. Bir süre sabah oyun grubu, öğlen anne şeklinde devam edip, sonrasında sabah kreş öğlen anneniz şeklinde devam edilebilir.
Eğer bir anda annenize devredip ortadan kaybolursanız ya da kreşe bırakırsanız gece korkuları, tırnak yeme vs. gibi durumlarla karşılaşma olasılığınız artar.
Annemle aynı mahalledeyiz hergün gidiyoruz ya da o geliyor.çok alışık hatta görmediği gün olursa bugün niye gelmedi hadi gidelim diyor.anneanneye bırakmada sıkıntı çıkarmax.hatta benim işim var dışarda biraz anneannende kalıcaksın diyorum tamam diyor 4 5 saat kalıyor.
Bazen o şekil babamda bakıyor biz annemle çıkıyoruz hastane işi oluyor annemin dede bakıyor 3 4 saat.
Sıkıntım kreşte ya ben işe başlamadan önce 1 2 saat götüreceğim ya da başladıktan 3 4 ay sonra 1 2 saat ile başlayacak. Bulunduğum yerde oyun grupları yok araştırmıştım içine kapanık olduğu dönemi vardı arkadaş içine girsin diye ama bulunduğum bölgeyr çok uzak bir yerde hemde ücreti haftada 2 gün 1200 tl.
Bu durumda çalışmamın bir mantığı olmaz zaten.

Canım benim ilk oğlum çok zordu. Çok aşırı hareketli ve çok inattı. Sürekli biyerlere tırmanır yaramazlık yapardı. Ne babasıyla ne arkadaşlarımla iki kelime konuşamazdım. Çok bunaldığım anlar oldu.
Ama sonra kızımda otizmle tanıştık. Meğer oğlumun o halleri öyle büyük bir nimetmiş ki... Sağlıklı olsun gerisi hiç önemli değil...
Kızında nasıl farkettiniz

Back
X