Kızlar size yazacağım diye başka bir topiğe yazmışım mesajı.Merakımdan hesapladım son 1 yıldaki altın, dolar ve euro grafiğine baktım. Geçen sene bugün 1000 tlme altın, euro ya da dolar alsaydım şu an kar ne olurdu diye hesapladım. Altında 309 tl, dolarda 279tl, euroda 320tl kar olmuş olurdu diye çıktı. Yani euro ben hiç almamıştım ama euro galip geldi.
demekki karisik yapmak lazim...
ben bir ara sterlin yaptim bozdum altine cevirdim

Uzmanlar hep birikimi sepet yapın diyor varmıs bildikleri:)
ben hiç euro almadım.
Bu okuduğumdan sonra ufak ufak alırım artik
Sterlinin hiç adı geçmiyor ama o da gerçekten karlı. Bir de onu hesaplayıp bakayım, merak ettim ben de.

Kızlar size yazacağım diye başka bir topiğe yazmışım mesajı.Merakımdan hesapladım son 1 yıldaki altın, dolar ve euro grafiğine baktım. Geçen sene bugün 1000 tlme altın, euro ya da dolar alsaydım şu an kar ne olurdu diye hesapladım. Altında 309 tl, dolarda 279tl, euroda 320tl kar olmuş olurdu diye çıktı. Yani euro ben hiç almamıştım ama euro galip geldi.
Kızlar sterlinde kar aynı hesapla 339 lira. Yani euroyu da geçti.

Uzmanlar hep birikimi sepet yapın diyor varmıs bildikleri:)
ben hiç euro almadım.
Bu okuduğumdan sonra ufak ufak alırım artik
gecen yıne kısa vadeli aldım az bı parayla 15tl kar yaptı ck az olmasına ragmen, ama sorun su ki param oluncada sepet yapamıyorum hemen gdm altın alasım gelıyor:63:

gecen yıne kısa vadeli aldım az bı parayla 15tl kar yaptı ck az olmasına ragmen, ama sorun su ki param oluncada sepet yapamıyorum hemen gdm altın alasım gelıyor:63:
Walla ne yalan söyleyeyim ben de altın seviyorum.
Krediye başlayınca her ay biraz gram kalan da olursa döviz alırım dedim.
Elim de gözüm de hep altına gidiyor
Altın sevgisi Turk kadınlarının genlerinde var :))

Kizlar acil yardiminiza ihtiyacim var biz esimle dun aksam.bi hesap kitap yapalim dedik ev odememiz 2850 tl ile basliyor bu ay her 6 ayda birde yukselcek biliyosunuz
Evin totalini hesapladik ama enflasyonu hep 5ten hesapladik normalde ondan fazlada olabiliyor.

Simdi evin odemesinin her 6 aylik doneminde toplam borca o yuzde ekleniyoe ve borc kalan aya bolunuyomus esim olayi yanlis anlamis hatta yanlis anlatmislar toplan borca degil odemeye geliyor dediler bize ama mantiken toplam borcada gelir o zaman.
Neyse simdi evin totalini hesapladigimizda enflasyon 5+5 yaptigimizi dusunursek 284 bin tlye aldigimiz eve niz 8 sene sonra 430 gibi yani yaklasik 150bin tl faiz odemis olucaz. Biz evi daha hic almadan hesap yaparken taksitlerimiizin uzerine enflasyonu ekleyip odedigimiz taksitleri toplayarak evin total fiyatini ustun koru hesap etmistik ve o zamanda 70 bintl falan cikarmistik.yani cok fark var su anda gercekle biz o hesaba kandik

Simdi size sorum ev bize fiili olarak teslim olmadigi icin odedigimiz pesinattan bi miktar para kesip geri iade ediyolar.sizce mantikli olan bu yoldan donmekmi yoksa devam etmekmi daha taksitleri odmeeye baslamadik bu ay basliyor buyuk ihtimalde bu ay sonu anahtar teslim olcak ve benim kafam cok karisti esimde uzuldu ama bisey diyemiyo hayirlisi diyo sizce normal bankadanmi kredi cekip ev alalim siz olsaniz napardinizzzz gercekten cok kafam karisti yaaa

Kizlar acil yardiminiza ihtiyacim var biz esimle dun aksam.bi hesap kitap yapalim dedik ev odememiz 2850 tl ile basliyor bu ay her 6 ayda birde yukselcek biliyosunuz
Evin totalini hesapladik ama enflasyonu hep 5ten hesapladik normalde ondan fazlada olabiliyor.

Simdi evin odemesinin her 6 aylik doneminde toplam borca o yuzde ekleniyoe ve borc kalan aya bolunuyomus esim olayi yanlis anlamis hatta yanlis anlatmislar toplan borca degil odemeye geliyor dediler bize ama mantiken toplam borcada gelir o zaman.
Neyse simdi evin totalini hesapladigimizda enflasyon 5+5 yaptigimizi dusunursek 284 bin tlye aldigimiz eve niz 8 sene sonra 430 gibi yani yaklasik 150bin tl faiz odemis olucaz. Biz evi daha hic almadan hesap yaparken taksitlerimiizin uzerine enflasyonu ekleyip odedigimiz taksitleri toplayarak evin total fiyatini ustun koru hesap etmistik ve o zamanda 70 bintl falan cikarmistik.yani cok fark var su anda gercekle biz o hesaba kandik

Simdi size sorum ev bize fiili olarak teslim olmadigi icin odedigimiz pesinattan bi miktar para kesip geri iade ediyolar.sizce mantikli olan bu yoldan donmekmi yoksa devam etmekmi daha taksitleri odmeeye baslamadik bu ay basliyor buyuk ihtimalde bu ay sonu anahtar teslim olcak ve benim kafam cok karisti esimde uzuldu ama bisey diyemiyo hayirlisi diyo sizce normal bankadanmi kredi cekip ev alalim siz olsaniz napardinizzzz gercekten cok kafam karisti yaaa
Googola konut kredisi faiz oranları yaz, cekecegin krediyi hesapla
Eşine göster ikiniz de mutlu olun.
Walla yakinimda olsan ıslak odunla döverim seni. Şu an banka faiz oranı 1,38
Yani çektiğin krediden daha fazlasını faiz olarak ödüyorsunuz.
Sen bu evi beğendin, ödeme planı yaptın.
Niyetine girdin artık içini nasıl doserim diye dusunun.

Googola konut kredisi faiz oranları yaz, cekecegin krediyi hesapla
Eşine göster ikiniz de mutlu olun.
Walla yakinimda olsan ıslak odunla döverim seni. Şu an banka faiz oranı 1,38
Yani çektiğin krediden daha fazlasını faiz olarak ödüyorsunuz.
Sen bu evi beğendin, ödeme planı yaptın.
Niyetine girdin artık içini nasıl doserim diye dusunun.
Yaa canim aksamdan beri onlara bakiyorum devlet bankalarinda 1.25 gorunuyo faiz orani biz evi faiz 0.98 ken aldigimiz icin ozaman daha avantajli olcakti ay gercekten dovun beni ya
bankadan bi kredi ceksen taksidin sabit olur maasin mesela 2 katina ciksa bile taksitin hep ayni olurdu simdi yukselmesi beni en cok korkutan bu aslında

şimdi kızlar bakın biz evi 284 bine aldık 28.400 peşinat verdik kaldımı 255.600

bu ay enflasyon farkı %5,69 geldi toplam borca 15bin eklendi 270 bin oldu

vademiz 96 ay ya 270bin/96=2812+banka komisyonu= 2830 tl aylık taksidimiz (6 ay ödicez)
6 ayda 2830*6=16.980 ödedik demi
270bin-16.980= 253 bin borç kaldı

tekrar bi
enflasyon %5 baz alırsak

253 bin+%5= 265 bin
vade 90 ay kaldı
265bin/90= 2950 tl aylık taksit (6 aylık)

2950*6=17700 tl 6 ayda ödüyoruz
265bin-17700= 247bin

1 sene sonra borç 247 bin oluyor oda tahmini
düşünün evi 284 e aldık %10 peşin ödedik
255 olan borç 247 oluyor
yani ilk yıllar azaldığını göremiyorsun

anlatabilmişimdir umarım

merhaba kizlar
sabah sporu kahvalti evi toparlama tamam camasirlar yikaniyor onlari asip 1 makine daha calistircam...
disarda bikac işim var ama hic cikasim yok

Back
X