Ev almak her dönem zordu kızlar.
5 yil önce maaşlar bu kadar değildi.
Ev fiyatlari ile gelir yine böyleydi.
Ama şu an 180 ay ve 1 yil ödeme otelemesi çok cazip.
Gerçekten almış olmasaydim şu an Ev ariyor olurdum.
Hadi size de bir cesaret lâzım, ufaktan bakmaya başlayın.
Gerçekten oyle, her zaman ev almak zordu.
Büyük bir borcun altına girmek zor aslında, ona karar vermek, adım atmak zor.
Odeyebilirmiyim, nasil yapariz, nasıl olur dusuncesi insanı ciddi celiskide bırakıyor.
iyi bir hesap kitap ile herkes bir şekilde ev sahibi olabilir.
Gelirin iyiyse iyi bir bölgeden, büyük donanımlı bir ev ya da orta segment bir apartman dairesi.
Ama şu bir gerçek kiranın sonu yok, ay bitmezdi ama kira günü pat diye gelirdi.
Ömrümüz olurda görürsek emeklilikte evin daha büyük önemi olduğunu düşünüyorum.
Kira, kredi olmadıktan sonra emekli maaşı her türlü geçimi sağlar ama bir de bunlar olursa yıllarca yaşadığımiz da çalıştığımızda boşa gider bencd.
Yani ben de evim olmasa şu an fellik fellik ev arıyor olurdum.
Şu an piyasanın durumu, iş guvencesi özel sektör için sıkıntılı bu da insanları daha çok tedirgin ediyor ama 2001 ve 2008 krizlerine bakın derim.
Bir süre sonra yoluna giriyor herşey, biz ülke olarak geçmişten bugüne büyük sıkıntıları atlatmisiz bu dönemde geçecek.
Burada kredilerin 1 yıl sonra ödenmeye başlanacak olması da bu nedenle bana göre.
Yıllarca emlak sektörü balon, fiyatlar çok yüksek patlayacak dendi ama her yıl ev fiyatlari yükselmeye devam etti.
Genelimiz orta gelir grubundayiz bizlerin alacağı evlerin fiyat ortalaması hep bu şekilde devam eder.
Üç beş düşüş olsa bile o da odeyecegimiz kira farkı olur.
Yapılandırma yine ciddi bir avantaj, şu an ev alacak olsam sıfır peşinat ile alırım ben mesela.
Faizlsr ciddi düşük, paramı altında dövizde tutar belirsizlik ortadan kalkınca iyi fiyattan bozar ara ödeme yapardım.
Tabiki ytd ama birşeye sahip olabilmek için de harekete geçmek gerekiyor.