Altın bozdurmak?

bebeğin diğer ihtiyaçları , oğlumunda şuan alınmasi gereken bir takım şeyleri var.

bunlar nedir diye soruyoruz arkadaşım

yani bebek oğlunuzdan kalanları kullanır

oğlunuz da evde bebek de olunca çok dışarı çıkamayacak zaten bir sürü şeye ihtiyacı olmaz ki

oğlum ortaokul öğrencisi

bu sene ne bot ne mont ne okul kıyafeti aldım

alamayacağım için değil gerekli olmadığı için

kış boyu iki kere sokağa çıkacak diye neden bot alayım mesela

çarşamba yine kar yağacakmış bakalım artık ne yaparız

Merhaba arkadaşlar dert değil fikir amaçlı bir sorum var.
Yaklaşık bir ay sonra doğum yapacağım henüz bebeğime bir şey almadım. İlk çocuğumun beşiği sağlam onu kullanacağım yalnız bebek arabasının ufak bir parçası eksik kayboldu ve bulamıyoruz hiç bir yerde. Bebek arabasi ve diğer masrafları peşin alamamız şuanlık pek mümkün değil mecbur kredi kartından alacağız. Ayrıca kredi borcumuzda var daha fazla içeri girmek istemiyorum.

8000-9000 civarı altınım var. Acaba altınımı bozdurup alsam mı diyorum . Diğer türlü eşimin alacağım herşeye karışıp beni sinir strese sokacağını biliyorum. Sizce mantıksız mi . Etrafımda kime sorsam saçma buluyor. Erken doğum riskim var hemen karar verip halletmem lazım ,şimdiden teşekkürler. :)
Bebek arabasının parçasını firmayı arayıp edinmeye çalışın.
Birikmişinize dokunmayın, alışverişe eşinizle çıkın. Fiyatları oda görsün pazarlığını kendisi yapsın.

bebek arabası ya da başka bir ig
Yaklaşık bir ay sonra doğum yapacağım henüz bebeğime bir şey almadım. İlk çocuğumun beşiği sağlam onu kullanacağım yalnız bebek arabasının ufak bir parçası eksik kayboldu ve bulamıyoruz hiç bir yerde. Bebek arabasi ve diğer masrafları peşin alamamız şuanlık pek mümkün değil mecbur kredi kartından alacağız. Ayrıca kredi borcumuzda var daha fazla içeri girmek istemiyorum.

8000-9000 civarı altınım var. Acaba altınımı bozdurup alsam mı diyorum . Diğer türlü eşimin alacağım herşeye karışıp beni sinir strese sokacağını biliyorum. Sizce mantıksız mi . Etrafımda kime sorsam saçma buluyor. Erken doğum riskim var hemen karar verip halletmem lazım ,şimdiden teşekkürle

bebek arabası ya da başka bir ihtiyaç icin altin bozdurma akil kari degil. size tavsiye eski bebek arabanızı bisiklet tamircisine götürüp o küçük parca yerine takilablecek bir sey var mı sormanız.

bizim bebek arabası da 3. cocukta bozuldu eşimin elinden gelir o tamir etti. malzemeleri de bisiklet tamircilerinden temin etti. eger olmazsa bebek arabasına bir servet ödemeye gerek yok. daha uygun bir ürünü taksitle alabilirsiniz. bazi şeylere verilen para güvenlik açısından gerekli. oto koltuğu gibi. ama bebek arabasında 5 nokta emniyet kemeri, hafiflik, rahat kapama gibi özellikler olursa yeterli.

Arkadaşlar amaç sadece bebek arabası değil bebeğin diğer ihtiyaçları , oğlumunda şuan alınmasi gereken bir takım şeyleri var. Hepsini düşünerek bozdurmayı düşündüm. Dediğim gibi Kredi kartından harcama yaptıkça daha da içeri giriyoruz çünkü kredi borcumuzda var. İki çocukla hep ekside olmak mantıklı gelmiyor malum bebekte olunca bezi vs. oğlumun okul masrafları hepsi üst üste olacak. Ama kredi kartı borcumuz olmaz ise gayet rahat geçinebileceğiz.
Hepinize yorumları için teşekkür ediyorum. :)
2.çocuk da öyle aman aman bir ihtiyac olmuyor ki. Benim de 2. Oldu, abisinden kalanlar ve hediye gelenlerle büyüyor. Yatak, yastık, battaniye zaten kalıyor.

Yeni alınabilecek biberon, emzik falan oluyor sadece. Bebek arabası için altın bozdurmak bana manasız geldi. İlerde eğitimleri için harcayabilirsiniz

8000-9000 civarı altınım var. Acaba altınımı bozdurup alsam mı diyorum . Diğer türlü eşimin alacağım herşeye karışıp beni sinir strese sokacağını biliyorum. Sizce mantıksız mi . Etrafımda kime sorsam saçma buluyor. Erken doğum riskim var hemen karar verip halletmem lazım ,şimdiden teşekkürler. :)
Diğer masrafları bilmem ama bebek arabası için altın bozdurmak pek mantıklı gelmedi bana açıkcası sonuçta ilk aylar kullanılmıyor bile pusetinde falan geçiyor yaza rahatladığınızda almanız daha iyi olmaz mı açıkcası baharda doğum yapacak olsam zaten kışında bir yere gidilmiyor 5-6 aydan sonra baston tipli modellere geçerdim daha pratik. Bizim baston tipi mesela yenidoğandan itibaren kullanılan tam yatma cinsinden ama yine de o aylardan sonra düzgün kullanmaya başladık ona da içinde durmak istediğinde :KK45:

Doğum yapıp iki sene ücretsiz izin kullandım. Bu süreçte ekonomik olarak sıkışıp çocuklarımın mevsimlik ihtiyaçlarını karşılayamayınca sahip olduğum tek altını, bileziğimi bozdurdum. Birikim ne için var? Yarın ne getirir bilinmez, içinde bulunduğum zamanda sürekli strese girip geçim sıkıntısı yaşayacağıma harcarım birikimi olur biter. Ne zaman olacağı belli olmayan kötü gün için bekletip durmam. Ölüm var kalım var ben yaşarken sıkıntı çekeyim ondan sonra geriye altınlarım mı kalsın😂 Benim bakış açım her zaman bu oldu o yüzden pek birikim yapmam. Allah göstermesin öyle çok ağır zamanları da.
Bir de niyete önem veririm, üç kuruş biriktireceksem bunu zor günler niyetine biriktirmem. Gezeriz, tozarız, toplu alışveriş yaparız gibi düşüncelerle bekletirim. Allah niyete göre verir ben hep öyle düşündüm.

Back
X