• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Altın konusu devamı

Ben demiştim diyeceğim. Buyurun diğer konunuza yazdığım yorum aşağıda;
"Evet verilecek bunu biliyorum. Ama konu kayınvalidem istiyor diye açılsaydı burada ki aşmaları kesmeleri tahmin edebiliyorum. Hepimiz tahmin ediyoruz da işte anne kız anası ise durum değişiyor.
Ne demiş konu sahibi eşim bir miktar anneme vericem bir miktarda annene veririz dedi demiş. Yani zaten bir miktar ailelere verilecek. Burada sorun yok. Sorun kız anasının Altun'ları isteyip kim ne takmış lafında. Hayır takmayanı ne yapacak anlamadım. Dese ki, kızım borç yaptım gücüm YÖK borcu takılan Altınlarla kapatabilir miyiz dese bu iş dağa bi sevimli olacak.
Açıkcası ben annenin tüm Altınlara konma niyetini sezdim. Altınları getir Taktıklarım geri geldi mi bir bakayım borçları ödeyeyim donar size veririm demek kılıfa uydurulmamış bi yalandır.
Bir anne olarak ben (ki asla böyle bi teklif yapmam) kızıma yukarıda bahsettiğim gibi konuşurum.
Size kaynananız bu teklifi yapsa be düşünürsünüz?"

Anneniz borç ödeme değil size takılan altınların üstüne yatma peşinde.
Bütün söylemleri ben de olsam evlendikten sonra koz olarak kullanırım.
Allah size kolaylık versin diyeceğim ama sizin de pek annenize rest çekecek haliniz yok.

Benimde öyle bir konum vardı annem düğünde takılan altınları aldı biz araba alırken borç olarak verdi o altınları 5000 civarındaydı zaten borç aldığım bir parayı ödemek isterim ama babam araba almak istiyordu ona vermek istedim altınları ama annem o borca karşılık kız kardeşime 5600 tl ye yeni çıkan bir telefon aldı ve faturasını ben ödüyorum eşimin de benim de çok zoruma gitti eşim aileye karşı benden daha merhametlidir o bile anneme karşı mesafeli ama ben daha çok kırıldım hem eşime mahçup oldum hemde annemden ama daha çok tek kız kardeşimden soğudum küçük bir mevzu gibi duruyor ama o kırgınlık hiç geçmiyor anneniz de benim annemin yaptığı gibi kendini uzakşaştırmış sizden de eşinizden de
Not : babamın telefondan ve faturadan haberi yok belki altınları bile geri vermediğimi düşünüyordur babam çok çok iyi ihtiyacımız varsa sormaz bile verecekmisiniz diye ama ben babama altınları anneme ödediğimizi söylemek istiyorum

Arkadaslar merhaba tekrar bi once ki konumdan bilmeyenler icin kosaca ozet geceyim. Annem kinada takilan takilari alip yazicam odenmesi gereken borclardan sonra size geri veririm demisti. Nisanlimda hayir sana versin sen yaz ve odenmesi gereken borclari biz odeyelim dedi. Dun bu konuyu anneme soyledim. Annem cok fazla tepki gosterdi. Nisanlimin annesini aradi. X kisi benim altinlarima guvenerek mi shanna ile evleniyor, eger taki icin aliyorsa hic gelmeyin. Takilar benim ister veririm ister vermem. diye tepki gosterdi. Bu da dogal olarak nisanlimin kulagina gitti. Dugun 4 gun kala iptal olma noktasina geldi. Nisanlimin annesi konustu ortami nisanlimi sakinlestirdi, annem size takilanlarida sen al dedi ama kayinvalide ben almam benim cocuguma takilanlari ben nasil alirim gibisinden konustu bi sekilde konu kapandi ve dugun planlandigi gibi yapilacak. Simdi benim endisem annemin tum takilara el koyup benim demesi ve nisanlim hakkinda annesine kullandigi kelimeler. Evlendikten sonra nisanlimin anneme alabilecegi tavir. Ne yapmam gerekli kim hakli kim haksiz sasirmis durumdayim.

sen altınları vermiyorum hukuken de benim beğen veya beğenme anne bu kararıma saygı göster diyip anneni susturmadıkça olay daha uzar gider. iş sende bitiyor.

Ben annenizi haklı buluyorum çünkü evet o takılar annenizin eskiden yaptığı bir nevi borç verdiği altınlar ve şimdi onlar geri geliyor. İster verir ister vermez doğru söylemiş. Kadın borçları ödeyip kalanını yine vereceğini söylemiş siz yuzsuzluk yapıp hepsine el koymak istiyorsunuz. Kadincagiz tek başına kızını evlendirmeye çalışıyor parası var mı yok mu borclari ödeyecek durumu var mı siz evlenip keyfinize bakarken o kadın sizin düğününüz için yaptığı borçları nasıl ödeyecek ? Evet takılar annenizin tekrar söylüyorum gönlünden kopar verir ya da vermez. Şöyle düşünün anneniz eskiden o takıları takmasaydi düğününüzde kaç kişi getirip altın takardi size? Siz annenizi küçük düşürmeye devam edin böyle yarın evliliginizde herhangi bir sorun olursa yanınızda olacak ilk kişi kim olur acaba ?
yorumunuzu okudum ama bir olaya ancak bu kadar ilginc bir bakis acisi gelistirebilirdi.zamaninda takmissa ne olmus bu isler boyle sen gidersin oda senin cocuguna gelir.o zaman damat tarafida kendi tarafindan gelen altinlari alsin.eee gelin damatta biblo gibi dursun ortada.borcu yapmissa kizi icin yapmis.anne babalarin gorevidir bu.kimse cocugun altinina goz dikip evlendirmiyor.annesi kesinlikle ac gozlu biri

Annen haksiz tabiki. Git kendi adina yatir altinlari bankaya. Dugun sonrasida dugundeki takilarla birlestirin. Aileye mi takiliyor taki Allah askina.

Annenin tavrı hatalı ama ben nişanlınıda pek masum bulmadım,senin tarafından takılacak altınlaramı güvendi ne saçma,annen vermiyorsa vermez buna o karışamaz ki ya saygı duymak zorundaydı.Bizim adetlerde kız tarafından takılan altın kendi ailesine kalır (anne baba kardeş takıları dışında) bu adetler de biriyle evlense napacaktı nişanlınız acaba ?

Amne fena...
Altinlar kimsenin degil kocanin bile degil...senin...salaklik edip annene verme
Ok borc harc neyse ver de...senin elinďe bulunsun altinlar...
Annen herkesin agzina laf verdi...epey cekistiriyordur karsi taraf

Yazik etti sana

Altınlar neden annenin oluyor anlamadım. Biz kimseye vermedik takılanları. Düğünden sonra altınları kimseye vermeyin. Annenizin borcu ne kadarsa kapatırsınız.

Arkadaslar merhaba tekrar bi once ki konumdan bilmeyenler icin kosaca ozet geceyim. Annem kinada takilan takilari alip yazicam odenmesi gereken borclardan sonra size geri veririm demisti. Nisanlimda hayir sana versin sen yaz ve odenmesi gereken borclari biz odeyelim dedi. Dun bu konuyu anneme soyledim. Annem cok fazla tepki gosterdi. Nisanlimin annesini aradi. X kisi benim altinlarima guvenerek mi shanna ile evleniyor, eger taki icin aliyorsa hic gelmeyin. Takilar benim ister veririm ister vermem. diye tepki gosterdi. Bu da dogal olarak nisanlimin kulagina gitti. Dugun 4 gun kala iptal olma noktasina geldi. Nisanlimin annesi konustu ortami nisanlimi sakinlestirdi, annem size takilanlarida sen al dedi ama kayinvalide ben almam benim cocuguma takilanlari ben nasil alirim gibisinden konustu bi sekilde konu kapandi ve dugun planlandigi gibi yapilacak. Simdi benim endisem annemin tum takilara el koyup benim demesi ve nisanlim hakkinda annesine kullandigi kelimeler. Evlendikten sonra nisanlimin anneme alabilecegi tavir. Ne yapmam gerekli kim hakli kim haksiz sasirmis durumdayim.
Nasıl kim haklı kim haksız
annen takıların peşine düşmüş
çok ayıp anneniğn yaptıgı
annen haksız tabiki

Senin işin yaş. Evlensen ne olacak. Kocan burnundan fitil fitil getirecek. Çünkü anneni sevmeyecek seni göndermeyecek anneni de evinde istemeyecek. Gidişatın bu.

Hep arada kalacaksın.
Kesinlikle böyle olacak. En iyi ihtimalle anneye çok soğuk olacak. Konu sahibi de hep huzursuz olacak. Düğün ertelenmeli ve bu konu halledilmeli. Ama bu düğün olur ve sen çözmeden evlendiğin için pişman olursun Shanna Shanna annenin istediği takılar bilezikler mi yoksa çeyrekler falan mı?

Annenizin tavrı çok çirkin. Kizinin mutlulugunu bozacak kadar ileri gitmis. Ey mi yaman bey mi yaman der nen sadece düğün yapar kınayı iptal ederdim.

Evlenince bu mesele sürekli eşinin ağzından düşmez ve başına kalkar ki haklı da. Huzurun bozulur benden söylemesi

Valla biz kötü kayınvalide adayı bahsedildiğinde iyiki erken farketmişsin evlenme kaç huzur vermez diyoruz

Nisanlina birileri aynı tavsiyeyi veriyordur... Ben nisanlinizin yerinde olsam sizle evlenmezdim

Hem huzur vermeyecek kayınvalide hemde annesinin haksız davranışına dur demeyen eş adayı. ..
Nereden tutsam elimde kaldı

Kızın kınasında ve nişanda kıza takılan altınlar kızındır birleştirmeyin, çünkü sana takacaklar zaten senin kendi ailen amcan dayın vs onlarada annen baban geri takacak niçin annenin babanın emeği erkek tarafına gitsin ? Almam derler alırlar hiç inanmam yalan, düğünde bile çeyrekleri kenara köşeye sıkıştırırlar sız görmezsiniz. Anneniz taktıklarını borç ödeyeceği için istemekle haklı bence üstünüde verecekmiş. Bence nişanlınız aç gözlü sende onun tarafının taktığı parayla altınla kesin düğün mobilya borcu ödersin kısasa kısas işte annende aldıklarının borcunu ödeyecek ne var bunda ayıp olan. Ama siz net bir şekilde düğünde ki altınlar bize kalacak nişanlımın ailesi asla almaz diyorsanız annenizi ikna edin mahçup olurum felan deyin. İnanın ne kadar çok taviz verirseniz o kadar isterler benim gelinliğimde kendi amcamın taktığı çeyrek kalmıştı onu bile aldılar evde duracak dediler kim vurduya gitti şimdi ki aklım olsa hepsinin burnundan getiririm o paralar benim ailemin cebinden çıkacak. Bunları düşünün.

Anneniz çok büyük ayıp etmiş, resmen rezillik çıkartmış.. Seni de gram düşünmemiş..

Eğer 'evlenince düzelir, ben iki tarafı da yumuşatır arayı bulurum' diye düşünüyorsan unut o işi.. Ne eşin, ne de kayınvaliden annenin bu yaptıklarını asla unutmayacak.. Belki şimdi alttan alırlar ama günü gelince her fırsatta öyle bi kullanacaklar ki bu kozu.. Pişirip pişirip yersiniz..

Bi seçim yapmak, net bi taraf belirlemek zorundasın..

Önce olayı doğru anlat kına gecesi kız tarafınındır kız tarafı altınları getirir. Düğünde erkek tarafı takar.Konuyu öyle bi anlatmışsın ki okuyan bütün altınlara el koyacak sanıyor.
Halbuki annen daha önce emaneten verilen altınların kalan borçlarını ödemek üzere istiyor. Ödenmiş altınlar zaten sana kalıcak.
Hem nişanlına noluyorki altınların derdine kendi düşmüş. Annen bence gayet makul bi istek te bulunmuş. Nişanlının demesi gereken tamam o altınlar zaten sizin taraftan geliyor tassarrufu size kalmış senin de rızan varsa olabilir gibi yaklaşması gerekirken ilk mızıkçılığı kendisi yapıyor.
Anladığım annen de pek altta kalmayacak bi kadın. Burda duruma sen el koy annenin borçlarını ver kimseye de laf söyletme

Annen ayıp etmiş ama nişanlında altında altın deyip annenden asagi kalmamış ne olur yanı almasın altınları huzurunuzdan önemli mi

Önce olayı doğru anlat kına gecesi kız tarafınındır kız tarafı altınları getirir. Düğünde erkek tarafı takar.Konuyu öyle bi anlatmışsın ki okuyan bütün altınlara el koyacak sanıyor.
Halbuki annen daha önce emaneten verilen altınların kalan borçlarını ödemek üzere istiyor. Ödenmiş altınlar zaten sana kalıcak.
Hem nişanlına noluyorki altınların derdine kendi düşmüş. Annen bence gayet makul bi istek te bulunmuş. Nişanlının demesi gereken tamam o altınlar zaten sizin taraftan geliyor tassarrufu size kalmış senin de rızan varsa olabilir gibi yaklaşması gerekirken ilk mızıkçılığı kendisi yapıyor.
Anladığım annen de pek altta kalmayacak bi kadın. Burda duruma sen el koy annenin borçlarını ver kimseye de laf söyletme
Evet ya hem konu net değil hem dogru anlayıp yorum yapalım diye soruyoruz cevap yok. Kız tarafının kınada gelen paraları ceyreği falan masrafları karşılamak için annem, erkek evindeki düğünde takılanları da salon parasını vs ödemek için kv aldı. Salonda takılanları da biz. Okuyan bütün bileziktir altındır kız annesi istiyo sanacak. Nişanlı kınada takılanları da istiyosa ben de derim yani onlara mı güvenip evleniyo diye. Konu sahibi babasıyla görüşmüyomuş çünkü. Kadın da çalışmıyomuş şu an nası kalksın hepsinin altından? Nedir bu altın da altın diye diretmek. Kadının üslup yanlış ama napsın kara kara düşünüyodur nasıl ödenecek diye.

Burada anne gömülüyor ama düğünde takilan takıların çoğuna kaynanalar el koyar
Yada yok borç var harç var deyip gelinin elinden alınır yada araba alacaz ver altınları denir
Bütün bunlar sorun olmaz gelinin annesi isteyince ayıp

Yüzde yüz eminim siz sizin düğüne gelenlerin altınlarını geri gidip takmayacaksiniz anneniz o kişilere tekrar gidip altın alacak

Asıl nişanlıniz aç gözlü kadin icin gelen altinlarinda hepsine el koyacak ve bu nedenle annenizle car car kavga ediyor

Back
X