• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Altın konusu devamı

Evet ya hem konu net değil hem dogru anlayıp yorum yapalım diye soruyoruz cevap yok. Kız tarafının kınada gelen paraları ceyreği falan masrafları karşılamak için annem, erkek evindeki düğünde takılanları da salon parasını vs ödemek için kv aldı. Salonda takılanları da biz. Okuyan bütün bileziktir altındır kız annesi istiyo sanacak.
Ben de boyle düşünüyorum
 
Önce olayı doğru anlat kına gecesi kız tarafınındır kız tarafı altınları getirir. Düğünde erkek tarafı takar.Konuyu öyle bi anlatmışsın ki okuyan bütün altınlara el koyacak sanıyor.
Halbuki annen daha önce emaneten verilen altınların kalan borçlarını ödemek üzere istiyor. Ödenmiş altınlar zaten sana kalıcak.
Hem nişanlına noluyorki altınların derdine kendi düşmüş. Annen bence gayet makul bi istek te bulunmuş. Nişanlının demesi gereken tamam o altınlar zaten sizin taraftan geliyor tassarrufu size kalmış senin de rızan varsa olabilir gibi yaklaşması gerekirken ilk mızıkçılığı kendisi yapıyor.
Anladığım annen de pek altta kalmayacak bi kadın. Burda duruma sen el koy annenin borçlarını ver kimseye de laf söyletme
O el koymam ben oğlumun altınlarına dokunmam diyen kayinvalideyi evlendikten sonra görelim lütfen
Yineliyorum nişanlı tek bir altını bile goturmeyecek o düğünlere
 
Bende yeni evlendim iki tarafnda durumu iyi degildi ustelik kimse konusunu dahi acmadı altinlarin annem sadece uzerine isim yazılıyor ya onları istedi yazin verin bana dedi
 
annenizin en ufak bir haklı tarafı yok,
yani borcu verilecek dendiği halde altınım da altınım demesinde hiç iyi niyet göremiyorum,
kızı veriyorum ne kaparsam kardır kafasında sanki,
işin altınında olmazdım sırf bu kadar çirkinleştiği için altınları vermezdim anneme, borçlarını öderdim.
 
damat tarafi görgülü insanlarmış yoksa su an ayrılmıştınız. anneniz simdiye kadar millete taki takarken fatura da kestirseymis simdi kartla taksitli öderdi. sizin altinlari sahiplenmezdi. damat tarafına bu olaydan dolayi ezik hissedeceksiniz ne zmn hatirlansa.
 
Evet ya hem konu net değil hem dogru anlayıp yorum yapalım diye soruyoruz cevap yok. Kız tarafının kınada gelen paraları ceyreği falan masrafları karşılamak için annem, erkek evindeki düğünde takılanları da salon parasını vs ödemek için kv aldı. Salonda takılanları da biz. Okuyan bütün bileziktir altındır kız annesi istiyo sanacak. Nişanlı kınada takılanları da istiyosa ben de derim yani onlara mı güvenip evleniyo diye. Konu sahibi babasıyla görüşmüyomuş çünkü. Kadın da çalışmıyomuş şu an nası kalksın hepsinin altından? Nedir bu altın da altın diye diretmek. Kadının üslup yanlış ama napsın kara kara düşünüyodur nasıl ödenecek diye.
Ben nişanlıyı biraz hadsiz buldum şahsen
 
yorumunuzu okudum ama bir olaya ancak bu kadar ilginc bir bakis acisi gelistirebilirdi.zamaninda takmissa ne olmus bu isler boyle sen gidersin oda senin cocuguna gelir.o zaman damat tarafida kendi tarafindan gelen altinlari alsin.eee gelin damatta biblo gibi dursun ortada.borcu yapmissa kizi icin yapmis.anne babalarin gorevidir bu.kimse cocugun altinina goz dikip evlendirmiyor.annesi kesinlikle ac gozlu biri

Evet KV tarafı da alabilir kendi altınlarını zaten dediğim gibi bence doğru olan da bu. İçinde 5 kuruş daha katkım bulunmayan altınlara sirf gelin olduğum için el koyamam benim görüşüm bu yönde. Anne baba isterse verebilir bir kısmını veya hepsini kim ne karışır ya gerçekten aklım almıyor nasıl bu kadar sahiplenip "benim o altınlar" diyebiliyorlar. Bana göre de sizin gibi düşünenler çok ilginç geliyor .
 
şimdi tüm altınları derken erkek tarafından gelen altınlarda mı dahil bu duruma yani damadın dayısı amcası vs nin taktıklarını da mı annen istiyor:oha: anlayamadım tam
 
Evet KV tarafı da alabilir kendi altınlarını zaten dediğim gibi bence doğru olan da bu. İçinde 5 kuruş daha katkım bulunmayan altınlara sirf gelin olduğum için el koyamam benim görüşüm bu yönde. Anne baba isterse verebilir bir kısmını veya hepsini kim ne karışır ya gerçekten aklım almıyor nasıl bu kadar sahiplenip "benim o altınlar" diyebiliyorlar. Bana göre de sizin gibi düşünenler çok ilginç geliyor .
bende sizinle aynı görüşteyim diğer konuyada yazdım ama herkes tepki göstermişti. kızın annesi yıllarca onun bunun çocuğuna altın para götürdü dahada götürecek dimi. millet o bana altın getirdi bende ona altın götüreceğim diyor . sonuçta bence kız tarafından gelen altınlar kızın annesinde olmalı zaten . Erkek tarafı içinde geçerli bu durum aynı şekilde . AmA isteyen rızasıyla gelenen çifte verebilir ama illa gelin damadın diye birşey yok bence
 
Arkadaslar merhaba tekrar bi once ki konumdan bilmeyenler icin kosaca ozet geceyim. Annem kinada takilan takilari alip yazicam odenmesi gereken borclardan sonra size geri veririm demisti. Nisanlimda hayir sana versin sen yaz ve odenmesi gereken borclari biz odeyelim dedi. Dun bu konuyu anneme soyledim. Annem cok fazla tepki gosterdi. Nisanlimin annesini aradi. X kisi benim altinlarima guvenerek mi shanna ile evleniyor, eger taki icin aliyorsa hic gelmeyin. Takilar benim ister veririm ister vermem. diye tepki gosterdi. Bu da dogal olarak nisanlimin kulagina gitti. Dugun 4 gun kala iptal olma noktasina geldi. Nisanlimin annesi konustu ortami nisanlimi sakinlestirdi, annem size takilanlarida sen al dedi ama kayinvalide ben almam benim cocuguma takilanlari ben nasil alirim gibisinden konustu bi sekilde konu kapandi ve dugun planlandigi gibi yapilacak. Simdi benim endisem annemin tum takilara el koyup benim demesi ve nisanlim hakkinda annesine kullandigi kelimeler. Evlendikten sonra nisanlimin anneme alabilecegi tavir. Ne yapmam gerekli kim hakli kim haksiz sasirmis durumdayim.

Ay ne fena annen varmış. Yalnız birşey söyleyeyim mi ben olsam kıyameti kopartırdım.
Annen bu zamana kadar orda burda taktığı takıları ileride kızımın düğününde alırım diye mi takmış millete öyle ağzını gere gere konuşmuş ama.
Valla kusura bakmayın ben olsam nişanlım ve annesi ile iş birliği yapardım düğündeki takılarıda anneme vermezdim rezillikse rezillik çıkarsın kendi rezil olsun ki yeterince olmuş zaten.
Nişanlınız da annesi de sonuna kadar haklı o yüzden annenizi savunmayın derim. Bunu kaynanan yapmış olsaydı şimdiye ayrılmıştın o yüzden evlendikten sonra da anneni evliliğine karıştırma fazla yüz göz olma
 
Bi tanidigimiz aynen boyle bir olay yaşadi dugun gecesi k.v kendi tarafindan takilanlara el koydu gelin odasinda tartisma cikti ve damat dugunun bitimine yakin gelini aldi çikti kimseyle vedalasmadan fotograf çekilemeden.bence annenle konus sakin bi sekilde olay daha fazla büyümesin dugun gunu burnundan gelmesin
 
bende sizinle aynı görüşteyim diğer konuyada yazdım ama herkes tepki göstermişti. kızın annesi yıllarca onun bunun çocuğuna altın para götürdü dahada götürecek dimi. millet o bana altın getirdi bende ona altın götüreceğim diyor . sonuçta bence kız tarafından gelen altınlar kızın annesinde olmalı zaten . Erkek tarafı içinde geçerli bu durum aynı şekilde . AmA isteyen rızasıyla gelenen çifte verebilir ama illa gelin damadın diye birşey yok bence

Takmasın o zaman annesi ? madem çoluğuna çocuguna takılıcak altınları alıcak takmasın arkadaş
Düğünde düğün diye tutturmasınlar nikahla evlendirsinler, o olsun bu olsun diye gençleri milyon tane borcun altına soksunlar sonra ben taktım benim olucak o zaman takıda anasına assınlar kırmızı kurdeleyi
 
Takmasın o zaman annesi ? madem çoluğuna çocuguna takılıcak altınları alıcak takmasın arkadaş
Düğünde düğün diye tutturmasınlar nikahla evlendirsinler, o olsun bu olsun diye gençleri milyon tane borcun altına soksunlar sonra ben taktım benim olucak o zaman takıda anasına assınlar kırmızı kurdeleyi
burada gençler borca girmedi diğer konuda yazmıştı kv ler kredi çekmişler düğün yapmak için anneside yanlız yaşıyordu baba yok kadın borcum var diyor yanlız yaşıyor çalışmıyor nasıl ödeyecek o borcu
 
Ben annenizi haklı buluyorum çünkü evet o takılar annenizin eskiden yaptığı bir nevi borç verdiği altınlar ve şimdi onlar geri geliyor. İster verir ister vermez doğru söylemiş. Kadın borçları ödeyip kalanını yine vereceğini söylemiş siz yuzsuzluk yapıp hepsine el koymak istiyorsunuz. Kadincagiz tek başına kızını evlendirmeye çalışıyor parası var mı yok mu borclari ödeyecek durumu var mı siz evlenip keyfinize bakarken o kadın sizin düğününüz için yaptığı borçları nasıl ödeyecek ? Evet takılar annenizin tekrar söylüyorum gönlünden kopar verir ya da vermez. Şöyle düşünün anneniz eskiden o takıları takmasaydi düğününüzde kaç kişi getirip altın takardi size? Siz annenizi küçük düşürmeye devam edin böyle yarın evliliginizde herhangi bir sorun olursa yanınızda olacak ilk kişi kim olur acaba ?

Bu söylediğiniz çok saçma. Benim hayatı boyunca bekar kalmış büyüklerim var her düğüne de gidip takıyorlar. Arkadaşlarım var onların düğünlerinde bulundum taktım. Onlar yurt dışında şehir dışında olduğu için gelemediler. Benim düğününe giymediğim insanlar gelip taktılar.
 
burada gençler borca girmedi diğer konuda yazmıştı kv ler kredi çekmişler düğün yapmak için anneside yanlız yaşıyordu baba yok kadın borcum var diyor yanlız yaşıyor çalışmıyor nasıl ödeyecek o borcu
Benim annemde yanlız yaşıyordu üstüne kv demler öyle ahım şahım birşeyde yapmadı üstüne 2 kardeşimde üniversite okuyordu. Perşembenin geleceği çarşambadan belli olur 10 tane çeyrek için kızını bu duruma düşüreceğine almasaydı daha iyiydi. Yada böyle yaygara yapacağına güzellikle halletseydi. O zaman kayınvalidesi de kredi çekmiş alsınlar gelinle damadın elindeki avucundakini.
Evlenen insanlara yardım edin denilmiş yuva kurulurken faydalı olmak gerekir değil mi ?
 
Annen ne yapmaya çalışıyor ki? Ne demek kıza takılanlar benim çocuğa takılanları da siz alın...
Yahu o altınlar eşinle senin yatırımın niye göz dikti bu kadar?

Madem annenin durumu iyi değil masraf yapmasaydı hiç... Nişan kına düğün girmeseydiniz bu mevzulara bi nikah yapsaydınız olur biterdi yada sadece bir düğün...

Ama kayınvalidene kadar arayıpta çirkefleşmeye ne luzum vardı? Şimdi eşin annene tavır alacak muhtemelen bir çok fırsatta yüzüne de vuracak olan size olacak yazık...
 
Takmasın o zaman annesi ? madem çoluğuna çocuguna takılıcak altınları alıcak takmasın arkadaş
Düğünde düğün diye tutturmasınlar nikahla evlendirsinler, o olsun bu olsun diye gençleri milyon tane borcun altına soksunlar sonra ben taktım benim olucak o zaman takıda anasına assınlar kırmızı kurdeleyi

Benim annemde yanlız yaşıyordu üstüne kv demler öyle ahım şahım birşeyde yapmadı üstüne 2 kardeşimde üniversite okuyordu. Perşembenin geleceği çarşambadan belli olur 10 tane çeyrek için kızını bu duruma düşüreceğine almasaydı daha iyiydi. Yada böyle yaygara yapacağına güzellikle halletseydi. O zaman kayınvalidesi de kredi çekmiş alsınlar gelinle damadın elindeki avucundakini.
Evlenen insanlara yardım edin denilmiş yuva kurulurken faydalı olmak gerekir değil mi ?[/QUOTE

Hayır en azından madem kızına birşeyler alıyorsun kızım bak ben bunları alıyorum ama durumum yok biliyorsun almakta istiyorum kınanda takın olur mu bilmiyorum ama olursa eğer aldıklarımızın borcunu ödeyelim ne dersin denilir.
Ben sana bunu aldım şunlar benim bu çok ayıp almasaymış. Umarım anlatabilmişimdir.
 
Ayy herkez tutmuş aile masraf yapıyorsa takılar ailenin borç ödenecek vs. vs....

Bir tek onlar mı masraf yapıyor? Yada çıkamayacağı borcun altına girmeseydi o zaman...

Bizde evlendik, benim de babam masraf yaptı çeyizimi a dan z ye aldı ve hesapladık 20 bin civarında sadece çeyiz almışım ki adam bir kaçının taksitini hala ödüyor üzerine birde kalktı düğünümde bilezik yaptı taktı ve hiç konusu bile açılmadı takılanları alırım borç öderim diye...
Üzerine nişanım ve kına gecem de salonda oldu onuda biz yaptık illa evlenen çifti zor duruma mı sokmak gerekiyor?

Her iki tarafta takılar çocukların kimse dokunmayacak dedi...

Zihniyet çok önemli...
 
burada gençler borca girmedi diğer konuda yazmıştı kv ler kredi çekmişler düğün yapmak için anneside yanlız yaşıyordu baba yok kadın borcum var diyor yanlız yaşıyor çalışmıyor nasıl ödeyecek o borcu
Ee borcu odeyeceklermis zaten,ama kadın yok altınlar benimde benim diye tutturmus,bu biraz ayıp olmuyor mu ? Altınlar a mi güvenip borca girmiş,girmeyeymis madem.Çok ayıp ,çok küçük düşürmüş kendini.
 
Annen çok fena, Allah'tan kayınvalideniz olgun bir kadınmış da alttan almış. Annenin üslubu çok yanlış, ayrıca kızının mutluluğu mu önemli altınlar mı ? Annenle düğün öncesi bir konuşma yap bence ve bir daha altın muhabbeti açmaması için mutlaka söz al. Altınlar da bizim eşimle de, sana mı güvenip altın dağıtmış ? Ne anneler var yahu.
 
Back
X