• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Altın meselesi ve anne kuzusu eş?

Merhabalar, nişanlımla bir yıldır beraberiz. Ben antep o sinoplu. En başından beri örf ve adetlerimizi biliyordu, beni çok sevdiğine eminim çok emek verdi, emek verdik. Kendisi yüzbaşı, ben de çalışıyorum. Düğün planlıyoruz fakat bizim örf ve adetlerimize göre 350 gr altın talep edildi. Nişanlım bunu başta biliyordu, geçiştirdi bir süre miktarı birebir olmasa da tamam dedi vs. şimdi en fazla 100 gr yapabileceğini söylüyor bu bunu annesinin ikaz etmesiyle yapıyor. Nişan yüzüğümüzden tutun, tutacağımız mekana kadar annesine danıştı, onun kararlarını aldı. Tek çocuk annesine aşırı düşkün ve hep ona soruyor, onun dediklerini yapıyor. Yerine getirilemeyen örf adetler ve her kararı annesiyle veren biriyle eş olunmalı mı?
40 Gr bileziğe okey deyip evlendikten sonra satıp kocasına veren ben çok beleşe evlenmişim.

Merhabalar, nişanlımla bir yıldır beraberiz. Ben antep o sinoplu. En başından beri örf ve adetlerimizi biliyordu, beni çok sevdiğine eminim çok emek verdi, emek verdik. Kendisi yüzbaşı, ben de çalışıyorum. Düğün planlıyoruz fakat bizim örf ve adetlerimize göre 350 gr altın talep edildi. Nişanlım bunu başta biliyordu, geçiştirdi bir süre miktarı birebir olmasa da tamam dedi vs. şimdi en fazla 100 gr yapabileceğini söylüyor bu bunu annesinin ikaz etmesiyle yapıyor. Nişan yüzüğümüzden tutun, tutacağımız mekana kadar annesine danıştı, onun kararlarını aldı. Tek çocuk annesine aşırı düşkün ve hep ona soruyor, onun dediklerini yapıyor. Yerine getirilemeyen örf adetler ve her kararı annesiyle veren biriyle eş olunmalı mı?
Hayır.

Böyle bir adet mi varmış? Antepliyle evlenip az altın takılan aveller beğene çöksün. 🥹
biz ikimiz de erzincanlıyız. hiçbir şey istemedik babam doğru bulmadı. karşı taraf da sormadı ne istersiniz diye. 😂 ama eltim istemiş o yüzden ona takılanın aynısı takıldı. sağ olsun elticim o da 120gr

Altının miktarı adete göre değil karşındakinin durumuna göre belirlenir. Bunun üstüne daha salonu yemeği üstü başı ev düzmesi gelecek. Takı konusunda biraz daha insancıl davranın bence.

Diğer konuda bence anneci bir insansa evlenmesin, evlendirilmesin, siz de evlenmeyin. Buradaki konulara göz atabilirsiniz anneci erkeklerin zararlarını.

350 Gr he. İyi bari insaflısınız. Âdet ayağına ağırlığınızca altın da istebilirdiniz. Annesini dinlemesin de ne yapsın altın düğün belli ki kadının cebinden çıkacak. Benim iki oğlum var kızlara 350 Gr altın takacağız deseler şu modda olurum diye düşünüyorum 👇👇

Evlenmek için altın istemek ne yaaa evdeki orta sehpadan ne farkınız kaldı fiyat biçiliyor ikinizede. Bide adet gelenek derler sanki hepsini yapıyorlarmış gibi
Valla ben bişey istemedim hiç kıymet bilmediler. Etrafımda 100 bin liralık altın olmazsa evlenmem diyen (3 4 sene öncesi), 10 bilezik diyen, mobilyayı en pahalısından isteyen, evi olmazsa evlenmem diyen herkes el üstünde. O yüzden bence istesin zorlasın ki kıymet bilsinler.

Back
X