• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Altın meselesi ve anne kuzusu eş?

Bu devirde gelen misafirden altın beklemek cok absürt olur Nur.
Çeyrek 3 bine , gram 2 bine dayanmış .
Millet kirasını zor ödüyor , altın falan beklemesin kimse 🙄
Kimse kusura bakmasın da.Babam kuzenlerime bilezik taktı.Ben tek çocuğum.Amcam nişanımda bilezik taktı.Cocuklari altın ile gecistirecekti.Akrabami gördüm düğün zamanı.Hatta birisi karısı kizacagi için iban'ima 1400 lira para atmış.Bakiyorum para atan yok.Dugune harcayayim diye.Babam dedi.Yok para atan diyorum babam laf etmesinler vericem diyor.
İroni'ye bakarmisin.Kv bilezik görmedim.Amcam taktı.Babam da ex in yaşadığı ilçeden bana değerli taş aldı.Altin zincir yaptirdik.Nisanimda onu taktı bana babamda.

Bu kadar linçleyeceğinizi bilmiyordum. Altın adedi çok eski bir gelenek, zamanında 800 gr isteyen çok arkadaşım oldu şimdi altın yükseldiği için bu grda. Sebebi de ileride ev alacak bir yatırım olsun diye. Zaten evlenildiğinde altınlarla araba vs alınıyor.
Cok farklı bir dünyada yaşıyorsunuz. Düğün ,ev eşyaları hariç 500 bin sırf altın parası size mantıklı geliyor mu? Bu kadar yatırım yapabilecek insanın zaten evi arabası vardır. Eski geleneklere bakacak olursak kayınvalidenizle aynı evde ailenizi izne tabi olarak ayda yılda ziyaret edebileceğiniz bir düzende yaşamanız gerekir. Ama siz bilirsiniz tabii.

Bu kadar linçleyeceğinizi bilmiyordum. Altın adedi çok eski bir gelenek, zamanında 800 gr isteyen çok arkadaşım oldu şimdi altın yükseldiği için bu grda. Sebebi de ileride ev alacak bir yatırım olsun diye. Zaten evlenildiğinde altınlarla araba vs alınıyor.
Adam yüzbaşı olmuş belki canını dişine takıp oralara gelmiş. İşi desen zaten zor. Muhatap olduğu kişiye bak. Arkadaşı bilmem ne kadar istemiş de falan fişman. Senin eğitim durumun ne ? Sen ne takacaksın?

Yani bize de karistilar hep birlikte gittik aldik ne olacak ki orada altin alirken eltim de vardi kendi annemle kuzenim de vardi gayet eglenceli bir gundu. Eltim illa buyuk altin al diye tutturdu taraf degistirdi fln. Ben abartmadim sonra gittik doner yedik hep birlikte. Cok guzel bir gundu. 3 yillik evlilikte hicbiriyle en ufak bir sorun yasamadim. Altina veya ana kuzuluguna bu kadar takilan bir nisanlilik donemi bana coook sagliksiz geliyor. Ayrica tek cocukla evlenme bu kadar ana kuzusu flnsa. Git Antepte kac cocuklu bir aileye gelin git. Cok sacma geliyor daha simdiden aileyi begenmeme kaynanayi elestirme.
Çok haklı bir yorum. Tamam eş aileleri sıkıntılı oluyor genelde. Ama bu şekilde genellemelerle çok önyargılı yaklaşanlar da var. Daha şimdiden kaynana şuna karışıyor buna karışıyor demişsiniz konu sahibi ama sizin anneniz ve aileniz de adetlerimiz adı altında 350 gr altın istemenize kadar karışmışlar. Sizin aileniz aile de karşı tarafın ailesi aile değil mi?

Bazı gelinler saçma sapan karşı tarafı komple saf dışı bırakmaya çalışıyorlar. Onların da oğlu evleniyor. Ana kuzusu olmasın bir erkek kesinlikle ama annesine değer versin lafını önemsesin yani. Şahsen bu tarz altın isteme olayları ciddne çok itici. Ve şu an maddi olarak herkesi zorlar. Biz böyle durumda kalsak o altınları alacak olsak bile geline ve ailesine çok olumsuz bir tutum geliştirirdik. En baştan bu kadar insanları karşınıza almayın.

Ha eşiniz de keşke baştan bu duruma evet demeseydi. Sizin şartlarınızı bilerek devam etmiş. O konuda eşiniz haksız. Ama annesinin tepki vermesi o kadar olağan ki yani. 350 gr nedir? Yukarıda bir üyenin de dediği gibi, adetlerin işinize gelenini almayın o zaman. Kayınvalidenize hizmet de edeceksiniz, gerekirse aynı evde de yaşayacaksınız. Çok haklı bir yorumdu, şu an bulamadığım için alıntılayamıyorum

Benim teyzem dul 3 erkek çocuk evlendirdi.Dedi ki kız taraflarından birşey istemeyeyim.Benden birşey beklemesinler diye.Buyuk oğlu kendi ilimizden evlendi.Ortanci Azerbaycan'dan evlendi.Kiz bilezik istemedi.Ben sadece düğün istiyorum dedi.Hatta küçük oğlu nisan attı.Onun eşyalarını ben kullanırım dedi.
Sonra küçük oglu da Mardin'den evlendi.Mardin'de adet olarak bayramlarda gelinin annesine kardeşine vs.Tektas yüzük alıyorlarmış.Tabi teyzem onların adetlerine uymadı.Dugun salonu tutmanıza gerek yok demiş.Kiz tarafı.Ama kızlar çeyiz diye tencere bile getirmedi.

Gelenek adı altinda soygun resmen.
Kendinize fiyat bictirmeniz de gururunuza dokunmuyor.
Hep derim ve diyeceğim, bu kafaların yaptığı evlilik, evlilik değil ticaret.
Ne sevgi ne ask, siz dogdugunuzdan itibaren anne babanizin gozunde çil cil altinlar parlamistir.😂
Şu kadar kendimi kıymetlemedim yazzıhlar olsun. 😁😁

Bence benim fikrim düğün için altın istenmemeli.Onlar ne takarsa o.Zaten düğünden sonra istiyorlar.Ama imam nikahı yapilacaksa mehir talep ediyorsun zaten.Ayrica çoğumuz çalışıyoruz.Kendi altinimiz kendimiz alabiliriz.
1692133812516.webp

Ev yada araba bence sen bir gramını vermezsin

Takar takar gezersin

Ileriyi düşünücek biri bunu sorun etmez dert etmez

Halende 800 gr istenirmis diyorsun

Allahim bu kesimden kimseyle karsilasmasin cocuklarimiz, amin..
Bizim memlekette de altın çok takılır. Akrabalar az eleştirmediler bizi. Kimseyi dinlemedik. Eşimin altın takacak durumu yoktu, düğün, ev kurulumu her şeyi kendi yaptı yazık.Biraz makul olmak şartları iyi tartmak lazım. Gelenek gelenek diye erkek tarafının boğazına basmak ne kadar doğru?

Bu arada bu devirde ilk başta 350 gramlık altını ödemeyi kabul etmiş adamı bence bir doktora götürüp, genel bir kontrol yaptır. Bu aşk değil, baya muhtaç bence sana. Bir sorun çıkabilir.
Maddi durumu varsa verir.Ama bence altın hediye olduğu için istemek bana saçma geliyor.Dugun hediyesi.

Ev için yatırımsa tamam o zaman. 👍 350 Gr da sizinkiler takiversin damada. Alın evinizi rahat rahat. :dondurma:

Bizim memlekette de altın çok takılır. Akrabalar az eleştirmediler bizi. Kimseyi dinlemedik. Eşimin altın takacak durumu yoktu, düğün, ev kurulumu her şeyi kendi yaptı yazık.Biraz makul olmak şartları iyi tartmak lazım. Gelenek gelenek diye erkek tarafının boğazına basmak ne kadar doğru?
Artık düğünlerde sesli takı merasimi yapmıyorlar zaten.

2 oğlum 1 kızım var küçükler ama simdiden karı koca ilerde nasıl evlendiririz. Güzel geliri olan isleri olur mu diye endişe yaşıyoruz. Bana oglum biriyle birlilteyim 350 gr altin istiyo dese karsilayamam sen yapabiliyosam yap derim. Ve istemem böyle bir evlilik. Evet senin talep etme kakkım var, ama karşı taraf karsılamak zorunda deil. Ve bu gercekden senin icin vazgecilemiycek birseyse vazgec bu evlilikdem.

Back
X