• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Altın meselesi ve anne kuzusu eş?

Bizim memlekette de altın çok takılır. Akrabalar az eleştirmediler bizi. Kimseyi dinlemedik. Eşimin altın takacak durumu yoktu, düğün, ev kurulumu her şeyi kendi yaptı yazık.Biraz makul olmak şartları iyi tartmak lazım. Gelenek gelenek diye erkek tarafının boğazına basmak ne kadar doğru?
Eskiyalik resmen!
Hem de bunu ciddi anlamda bir buhran zamanında yapmak/zorlamak vicdansizlik,insafsizlik.

Merhabalar, nişanlımla bir yıldır beraberiz. Ben antep o sinoplu. En başından beri örf ve adetlerimizi biliyordu, beni çok sevdiğine eminim çok emek verdi, emek verdik. Kendisi yüzbaşı, ben de çalışıyorum. Düğün planlıyoruz fakat bizim örf ve adetlerimize göre 350 gr altın talep edildi. Nişanlım bunu başta biliyordu, geçiştirdi bir süre miktarı birebir olmasa da tamam dedi vs. şimdi en fazla 100 gr yapabileceğini söylüyor bu bunu annesinin ikaz etmesiyle yapıyor. Nişan yüzüğümüzden tutun, tutacağımız mekana kadar annesine danıştı, onun kararlarını aldı. Tek çocuk annesine aşırı düşkün ve hep ona soruyor, onun dediklerini yapıyor. Yerine getirilemeyen örf adetler ve her kararı annesiyle veren biriyle eş olunmalı mı?
Her şeyi annesine soran bir eş gerçekten çekilmez ama bizim örf ve adetimizde de karlı taraftan şu kazar gram altın istiyorum denilmez. 350 gr altın bana çok fazla geldi kusura bakmayın bu devirde insan biraz acır eşine. Benim de eşim Sinoplu asla bir dediğimi de iki etmez zaten örf adetlerimizde birbirine çok benzer ama en önemlisi birbirimizi zorlamadan evlenmekti düşüncemiz, İyiki de öyle yapmışız ❤️ sizde zorlamayın bence yapamıyorum diyorsa ne yapacaksınız canını mı versin adam?

Normal şartlarda gerçekten senin benim yoktur ama benim kocam bu kadar inceliği gerçekten haketmiyor 🤭 evlenirken ev aldık diye mobilyalarımızı vs çokl minimal, nispeten ucuz tercih etmiştik. Düğün yeri konusunda da arkadaşlar 5 yıldızlı otellerde yaparken biz yine makul olalım dedik, kendimiz ödedik. Tek altınlarım olsa ok diyeceğim ama o hesaba girersek bana milyon lira borçlu. O zenginledikce ben yerimde sayiyorum gibi oldu. 😅
Lüks düğün yapan insanlar mutlu olamıyormus zaten.

Bu kadar linçleyeceğinizi bilmiyordum. Altın adedi çok eski bir gelenek, zamanında 800 gr isteyen çok arkadaşım oldu şimdi altın yükseldiği için bu grda. Sebebi de ileride ev alacak bir yatırım olsun diye. Zaten evlenildiğinde altınlarla araba vs alınıyor.
Yani karşıdaki insanın durumu müsaitse o altını zaten alır.
Ama açıkça söylemiş 100 Gr diye ki o da fena bir miktar değil günümüz şartlarında.
Ha altın meselesini bı kenara bırakalım bu tek çocuk olma mevzusu ve her şeyi anneye danışma olayı sıkıntılı bir durum.
Yani her konuda en sonunda annesi ne derse o mu oluyor ?
Yoksa sadece danışıyor mu ?

Eskiyalik resmen!
Hem de bunu ciddi anlamda bir buhran zamanında yapmak/zorlamak vicdansizlik,insafsizlik.
Öyle canım. Ay aynını kız kardeşim için ailem yaptı ama he 😒 zorla ev istediler ama altın değil. Evi de kardeşimin adına istediler. Oğlan tarafı yaptı ama. Ben olsam yapmam. Şimdi o ev 3 yılda 4-5 kat değerlendi aileme dua ettiler epey iyi ki zorladınız diye 😅😅 kardeşimle eşi orayi satıp yeni atandıklari yerden ev aldılar bu ara.

Öyle canım. Ay aynını kız kardeşim için ailem yaptı ama he 😒 zorla ev istediler ama altın değil. Evi de kardeşimin adına istediler. Oğlan tarafı yaptı ama. Ben olsam yapmam. Şimdi o ev 3 yılda 4-5 kat değerlendi aileme dua ettiler epey iyi ki zorladınız diye 😅😅 kardeşimle eşi orayi satıp yeni atandıklari yerden ev aldılar bu ara.
Ya bunu da anlayabilirim, bi çatıları olsun zorluk çekmesinler vs vs, ama gram vererek hem de su devirde su gramda, ticaret yapmak istiyorlar.

Çok haklısınız, aynı şekilde bebege kv kp adı verme, her misafirde kv yi koltuktan kaldırmama bayramlarda önce ve çoğunlukla onlar ile vakit geçirme gibi adetler için ne düşünüyorsunuz. Hatta bence kp yanında çocuk sevmeme hatta oturmama da olabilir. E dünya hep bana hep bana derken donmuyor

Ya bunu da anlayabilirim, bi çatıları olsun zorluk çekmesinler vs vs, ama gram vererek hem de su devirde su gramda, ticaret yapmak istiyorlar.
Yok ailenin derdi oğlan tarafının işi bozmasıydı uzun hikâye 😬 oğlan öğretmen diye kardeşime yakıştırmadılar. Nereden ne zorluk çıkaralim da vazgeçsinler dediler helal olsun oğlan vazgeçmedi. Kardeşim de arkasında durdu. Epey küs kaldı kardeşim annemlerle sonrasında. Depremden sonra barıştılar işte uzun hikâye.

Bu kadar linçleyeceğinizi bilmiyordum. Altın adedi çok eski bir gelenek, zamanında 800 gr isteyen çok arkadaşım oldu şimdi altın yükseldiği için bu grda. Sebebi de ileride ev alacak bir yatırım olsun diye. Zaten evlenildiğinde altınlarla araba vs alınıyor.
İşte çok eski bir gelenek, sorun da orada. Bu eski gelenekler arasında çarşaf da var, kayın aileyle birlikte yaşama, onların hizmetini görme de var, var da var. Hepsini uyguluyor musunuz böyle? Ben sizi anlıyorum, adetlerinizin farkındayım ama sizin bu talepleriniz ancak Antep’te yadırganmaz. Buralı biriyle evlenecektiniz altını bu kadar önemsiyorsanız. Diğer türlü insanlara 350 gram diye dayatmanız çingenelik gibi algılanıyor.

Yok ailenin derdi oğlan tarafının işi bozmasıydı uzun hikâye 😬 oğlan öğretmen diye kardeşime yakıştırmadılar. Nereden ne zorluk çıkaralim da vazgeçsinler dediler helal olsun oğlan vazgeçmedi. Kardeşim de arkasında durdu. Epey küs kaldı kardeşim annemlerle sonrasında. Depremden sonra barıştılar işte uzun hikâye.
Öğretmenmis iste daha ne istemişler gizz
Sasirdim

Sen hayatını geçireceğin adamla bu pazarlığı yapmaya utanmıyor musun? Ya da kendini bu şekilde altınla değeri ölçülen bir şey olarak görmeyi yakıştırıyor musun kendine?

Farkındasın naptığının ve yaptığın hiç hoş değil. Hiç doğru değil, hiç etik değil. İşine gelen geleneği kabul edip işine gelmeyeni kabul etmiyorsun.

İyi o zaman, sevgilinde kendi ailesinin geleneğini yaptırsın. Olur mu öyle şey? Hayattan, aşktan, sevdiğin biriyle beraber ortak gelecek kurmaktan anladığın bu mu?

Yani karşıdaki insanın durumu müsaitse o altını zaten alır.
Ama açıkça söylemiş 100 Gr diye ki o da fena bir miktar değil günümüz şartlarında.
Ha altın meselesini bı kenara bırakalım bu tek çocuk olma mevzusu ve her şeyi anneye danışma olayı sıkıntılı bir durum.
Yani her konuda en sonunda annesi ne derse o mu oluyor ?
Yoksa sadece danışıyor mu ?
Benim babam mehir diye 100 gram talep etti ki ? Zaten bunu düğün takımlarına saydık.Dedik 30 gram yaparsın.70 gram dugun takısı.Kaynanam çıldırdi.Dugun takıları ortaktır bizde diye.Hadi oradan dememissin.Hukukta da dinde de düğünde takılan kadının hakkı.Ondan sonra boşanma dilekçesi gönderdiler.

Adam gene değer verip 100 gram altın önermiş.

Ben olsam.kemdine 350 gr lik enayi bul der bırakırdım seni örf adetmis valla komiksiniz ya 350 neye göre finanas hesabımı yaptınız niye 400 yada 300 gr değil:)

Zamanı geriye al ama.Hic evlenmemiş ol ki.Seyinin bir değeri olsun. 😂😂😂

Ne alakasi var nuran ahh nuran. Benim evlenmem, cocuk sahibi olmam degerimi düşüren bisey değil ki. O cok kiymetli şeyin bi degeri olsaydi ayni eve girmeden bosanmazdin. Kafa yapini degistirmezsen daha cok uzulursun

Back
X