- 14 Eylül 2014
- 21.848
- En iyi cevaplar
- 1
- 106.562
- 798
- Konu Sahibi yalnizkus_
Katkıda bulunmakla trink 500 bin kuyumcuya bayılmak, beyaz eşya almak aynı şey mi? Beyaz eşyası mobilyası fa en az şu zamanda 250 bin. Bir çocuk evlendireceğiz diye bir milyon lira şu zamanda kim koyabilir? 1 milyon!!Bizim burada ki erkekler çalışmaya başladıktan itibaren altın biriktirmeye başlarlar, ailelerde katkıda bulunur kız istemeye gidildiğinde bu miktar hazır olur, borç vs ile alınmaz. Arada kültür farkı olduğu için elbette bizim için bu durum söz konusu olmadı. Fakat ben düğün, kına, nişan, tatil vs hiçbir şey talep etmedim, bir erkek evlenmeye karar veriyorsa en azından bir miktar birikimi olmalı diye düşünüyorum. Hiç altın istemeyip bu dediklerimin tamamını talep etsem zaten yine bu kadar masraf çıkacak. Elbette ben de çalışıyorum ben de bir takım şeylere katkıda bulunacam.
Muhtemelen set de istediniz. 250 de seti tektaşı deseniz 750 bin sadece kuyumcuya verilecek.
Daha bunun ev eşyaları var.
Vicdansızlık bu. Gayet de bedel biçiyorsunuz kendinize.
Çirkin adetleri hala devam ettirmeye kılıf aramayın.
Benim de eşimle memleketlerim Farklı. Annem içanadolulu babam Egeli. Eşim Karadenizli.
Ailesi istemede geleneğiniz nedir, ne takılır dediler. Annemler böyle şeyler konuşulmaz pazarlık yapılmaz. Siz evladınıza ne takacaksanız o dediler. Bize kaç gr hatırlamıyorum beş bilezik takıldı. Taş çatlasın 100 bin eder herhalde şimdi.
Ne oldu değerim mi düştü?
Oğlum var, evleneceği zaman benle böyle pazarlık ederlerse asla bir kuruş destek olmam kendileri nikah yapıp geçsin.