Altın meselesi

Benim kayınvalidemde bizim düğünümüzde takı takan birinin düğününe giderken "Onlar size taktı, aslında benin takacağım çeyreğin parasını siz vermeniz gerekiyor şimdi" demişti. Halbuki düğünden sonra ben balayındayken takılarımın arasından almış bikaç çeyrek. Ailecek sizi kandırmışlar. Bundan sonra dikkat edin ve kenara para atın eşinizden habersiz. Kendinizi güvenceye alın.

Mahkemede bile altınlar kadına veriliyor diye biliyorum. Size takılan sizindir. Keşke araba kayınpederinizin üzerine olmasaymış. Başka bir malda da yine vergi hesabına girerlerse kabul etmeyin. 2 kuruş fazla olsun ama sizin olsun.

Çok akıllı adammış eşiniz ve kendini maddi olarak garantiye alıyor babanın üzerine araba ne güzel çalışıyormusunuz bilmiyorum ortak çocuk dahil bu adamla hicnirsey yapmazdım ben umarım yeni bir konunuz olmaz bu eşle bana ilerde olacak gibi geldi.

Evet bende diyorum onlar yapmış olabilir ama bilezik vs bana taktılar artık bizim diyorum yok anlamıyor 3 yıllık evliyim

Bazı yerlerde takı "borç" adı altında veriliyor. Mesela benim eşimin köyünde. Düğünde köylü takıyı kp verdi. Sadece eşimin kuzenleri bana taktı. Hatta birisi geri istedi.

Bilezikleri zaten eşim almıştı. Ama onlar alsaydı kp lafını ederdi.

Ama keşke araba sızın yada eşinizin üstüne olsaydı.

Hukuken takılan her şey gelinindir kimin takdığının önemi yok ona hukuk sayfalarinda var bu bilgi altinlar gelinindir diye aç bak hukuk böyle diyor de senin ne dedigin önemli değil de. Ailesi 1 çocuğu da bir zahmet yapsın bir şeyler ne demek onların bu insanlar bilerek saflığa yatıyor.

3 yıl sonra nereden esmişte altın meselesini şuan gündeme getiriyor? Dikkat edin, bu adamın amacını boşanma durumunda sizin hiçbir maldan hak talep edememeniz. Sizde "yasal olarak o altınlar bana ait, kimin yaptığı hiç umrumda değil sonuçta bana takıldı, çok istiyorsan ek iş bul çalış altın yap kendi ailene öyle temin et ama ben hiçbir malı onların üstüne yapmam" diyerek ağırlığınızı koyun. Saf olmayın, adam cin olmadan adam çarpmaya çalışıyor ve malesef bu kişide eşi. Ne üzücü...

Eşin seni dolandırıyor kendine gel

Size evliliğinizin 1.ayında şiddet gösteren, ailesinin yanında asla sizi savunmayan, hastaneye bile küçücük bebeğinizle sizi tek gönderip kendisi köye annesinin yanına giden bir adamın "altınlar annemin" demesine hiç şaşırmadım ama sizin buna nasıl sasirdiginiza şaşırdım doğrusu

Ben şuan araba olayına üzüldüm ya. hem takıları verip hem de ne diye gidip kp üzerine aldınız asabim bozuldu. Bosansaniz hak talep edemezsiniz, eşiniz vefat etse hakkınız olmaz, canı istese istedigi zaman satar falan. Ben düğünden sonra takıları direkt bankada kasaya koydurdum ve 3 sene boyunca eşime bile kasaya giriş yetkisi vermedim bana kalkıp takılarla araba alalım babamın üstüne yapalım dese takıları da alır anamın evine giderdim kusura bakmasin

Benim bir arkadaşımın eşide türlü oyunlarla evi abisinin üzerine yaptı ve 6 7 ay sonra kıza boşanma davası açtı inşallah sizin öyle olmaz tabikide.
Burada da böyle bir konu vardı. Adam kanser hastası evi kardeşinin üzerine yapmıştı. Adamn ölünce kız ortada kaldı çocukları ile gidecek yeri de yoktu.

Bazı yörelerde böyle bir adet var. Adam kurnazlık yapmak için yalan söylemiyor olabilir ama bence sizinki çakal zaten, o ayrı bir konu.

Düğünlerde bu altın takma işini borç olarak gören birçok kültür var. Baba oğlunu evlendirirken gelinine altın takıyor, düğün ve ev kurma masrafını üstleniyor. Bunu yaparken de zamanında borç olarak götürdüğü altınların dönüşünden destek alıyor. Eğer böyleyse ben bunu sorun olarak görmüyorum. Sizin kayın aile bunları yaptı mı bilmiyorum ama size bir ya da iki daire vermişlerdi sanırım. Eğer evlenirken bunları da eksiksiz yaptılarsa düğünde gelen altınlara tenezzül etmezdim ben olsam.

Eşiniz anasının gözü imiş diyorum, sakın verme seni manipule ediyor, hıyara bak ne uyanık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…