Merhabalar kknın güzel hatunları.
Bu hafta epey bir aksiyonla geçti. Dün gece olan bir olayı paylaşıp sizden akıl almak istiyorum.
Dün gece nişanlımın kız kardeşi beni aradı.
Biliyorsunuzdur belki ama bilmeyen için ; kardeşi kanser ve biz o süreçte ilk kez tanışmıştık. Görüşmüyorlardı nişanlımla. O süreçte diğer kız kardeşi ile de görüşmüştük. Tüm ailesini tanıdım diyebilirim.
Her neyse benim numaram da diğer kız kardeşinde vardı. Dün beni aradı. Çok kibar ve akıllı bir bir kadın bu kardeşi. Mesafesini iyi bilen, kimseyle işi olmayan bir kadın gibi. Bana dedi ki “ Kajmery babamlarla abimin arası hiç yok biliyorsun. Babam benden bir şey rica etti bende aramak durumunda kaldım”. İçimden eyvah dedim bunlar kesin düğüne falan gelmek isteyecekler.
Neyse sonrasında “buyur ,dinliyorum” dedim. O da bana “ Babam sana altın aldı. Bizim oralarda böyle şeyler çok önemlidir. Abim asla kabul etmez ama babam sana bunları mutlaka verecek. Vermezsem gözüm açık gider” demiş.
Bende teşekkür ederim , bizim ihtiyacımız yok ve abin asla kabul etmez dedim.
Evet abim kabul etmez ama sen bir şekilde ikna et lütfen dedi. Biz düğüne gelmeyeceğiz asla, zaten abimde istemiyor ama ben kardeşimin (kanser olan) yanına gelirken sana vermek istiyorum. Babam başka bir kız olsa , ne düğünü ertelerdi ne de hastaneye gelirdi dedi. Seni çok taktir etti ve bu verdiğim altın sadece o kız için demiş. Ben yok desem de getireceğini söyledi.
Nişanlımı arayıp anlattım durumu. Epey bir tepki verdi. Kabul etmeyelim bence dedi. Dedim kabul etsem bu kişiler bizde hüküm sürer mi ?
O da ne demek hüküm sürmek Kajmery onlar bizim evimize bile gelmez , kaç kere söyleyeceğim? dedi.
Sonrasında sen kimseyle görüşmek zorunda değilsin ama babamı tanıyorum o altınları bize mutlaka yollayacak ama sen almak istemezsen onu bilemem dedi.
Anneme söyledim . İnsanların içinden gelmiş kabul et dedi.
Sizce ne yapmam lazım ?