• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum yapınca anneniz bir şey aldı mı ?

Hani siz bu adamın tüm kıyafetlerini kesip atmıştınız? Köye gidince ailesinin lafıyla sizi sildiği için ayrılmıştınız? Annesi ne derse onu yapıyordu, devamlı sizden ayrılıyordu? Ya bari şu boş beleş adamlara cennetlik demeyin. 28 yaşındasınız küçük çocuğunuz varken ne diye bu çöp adamla evlenip çocuk yaptınız? Kızınızın babası yok mu nasıl bıraktı kızını sizinle? Bu adamla aynı evde yaşıyordunuz, kavga gürültü eşyaları parçalama kesme falan hep çocuğun önünde mi oldu? Annenizin yerinde olsam böyle bir tiple evlendiğiniz için ben de uzak dururdum. Boşandığınız için sizi istemeyen aileye ille de eklenmenize üzülmüştür kadın.

Hani siz bu adamın tüm kıyafetlerini kesip atmıştınız? Köye gidince ailesinin lafıyla sizi sildiği için ayrılmıştınız? Annesi ne derse onu yapıyordu, devamlı sizden ayrılıyordu? Ya bari şu boş beleş adamlara cennetlik demeyin. 28 yaşındasınız küçük çocuğunuz varken ne diye bu çöp adamla evlenip çocuk yaptınız? Kızınızın babası yok mu nasıl bıraktı kızını sizinle? Bu adamla aynı evde yaşıyordunuz, kavga gürültü eşyaları parçalama kesme falan hep çocuğun önünde mi oldu? Annenizin yerinde olsam böyle bir tiple evlendiğiniz için ben de uzak dururdum. Boşandığınız için sizi istemeyen aileye ille de eklenmenize üzülmüştür kadın.
Hayır birde annem başından attı, illa evlen diye baskı yaptı yazmış. Zaten 2 yıl beraber yaşamış eşiyle, kimsenin başında değilmiş.
Bir insan eşi de olsa birine ısrarla cennetlik diyorsa bir problem vardır orada. İyidir, hoştur dersin, cennetlik deyip başka bir yere koymanın sağlıklı bir tarafı yok.

3 kardeşiz 3ümüzün de 1er çocuğu oldu annem hepsine altın künye aldı kıyafet türü vs de almıştı , aradan 8 yıl geçti ben 2. Evliliğimi ve 2. Gebeliğimi yaşıyorum 7 aylık hamileyim bizlerde normalde anneanne beşiğini alır ama annem hiç
Bir şey demiyor hatta hamileliğimle ilgili bir şey de sormuyor nasıl geçiyor falan diye , uzakta olduğum için ameliyatıma gelecek babam ile , o da çok kalamam dedi , hatta hamile olduğumu duyunca çok istemedi acele ettin ne gerek vardı kızın büyüdü rahat etmiştin gibisinden de konuştu anlamadım . Geleceksin değil mi doğuma dediğimde eşimle konuşurken bilmiyorum bakalım daha çok var çok kalamam uzun süre falan dedi biraz keyfim kaçtı benim annem mi böyle ? Aslında sorun annemin bir şey alması değil alacak madd gücümüz var sadece annemin ilgisiz umursamaz gibi davranması ben mi abartıyorum ?
her çocukta bir şey mi alacak ? 2. evliliğinizi onaylamadılar mı ?

Hayır birde annem başından attı, illa evlen diye baskı yaptı yazmış. Zaten 2 yıl beraber yaşamış eşiyle, kimsenin başında değilmiş.
Bir insan eşi de olsa birine ısrarla cennetlik diyorsa bir problem vardır orada. İyidir, hoştur dersin, cennetlik deyip başka bir yere koymanın sağlıklı bir tarafı yok.
Eski açtıkları konular görünmüyor sanıyorlar. Her köye gittiğinde ailesi istemiyor diye kendisini bırakan aramayan sormayan adam için kızıma muhteşem babalık yapıyor yazıyor. Benim kızım da kendine bu davranışları layık görse ben de bozulurdum. Kalkmış hala beşik almadı gelmedi etmedi diyor.

Neyse, kesin barışırsın diyenler kazandı yine.

3 kardeşiz 3ümüzün de 1er çocuğu oldu annem hepsine altın künye aldı kıyafet türü vs de almıştı , aradan 8 yıl geçti ben 2. Evliliğimi ve 2. Gebeliğimi yaşıyorum 7 aylık hamileyim bizlerde normalde anneanne beşiğini alır ama annem hiç
Bir şey demiyor hatta hamileliğimle ilgili bir şey de sormuyor nasıl geçiyor falan diye , uzakta olduğum için ameliyatıma gelecek babam ile , o da çok kalamam dedi , hatta hamile olduğumu duyunca çok istemedi acele ettin ne gerek vardı kızın büyüdü rahat etmiştin gibisinden de konuştu anlamadım . Geleceksin değil mi doğuma dediğimde eşimle konuşurken bilmiyorum bakalım daha çok var çok kalamam uzun süre falan dedi biraz keyfim kaçtı benim annem mi böyle ? Aslında sorun annemin bir şey alması değil alacak madd gücümüz var sadece annemin ilgisiz umursamaz gibi davranması ben mi abartıyorum ?
benim annemin bir tane torunu vardı oda benim çocuğum başkada torunu yoktu ben 8 yıl sonra ikinciyi yaptım tedaviler vs. annem ikinci torunu bile istemedi ne gerek var dedi şimdide çok seviyor iyi yaptın diyor😃 siz ikinci evliliğinizde hemen çocuk düşününce annenize erken gelmiş olabilir bir de anneniz yeni iş kurmuş çalışma hayatına başlayınca çoluk çocuk kafası kaldırmaz artık pek bir şey beklemeyin. size de demiş zaten çocuğun büyüdü rahat ettin ne gerek var diye ama eşinizin çocuğu yoksa annenizin dediğide bencillik. boşverin siz evliliğinize güveniyorsanız kimseden bir şey beklemeyin hayatınıza bakın

Eski konularınızdan eşinizin cennetlik olmadığı anlaşılıyor. Başından atan da aile değil siz sizi istemeyen aileye gelin olmuşsunuz. İnsanları ve durumları kendi kafanızda güzelleyen işinize gelmedimi yerin dibine sokan biri olmayasınız?
Hadi diyelim bu konuda anlattığınız kadarını konuşalım. Yine haksızsınız. Her ne kadar onu ilgilendirmese de evlenir evlenmez çocuk fikrini sevmemiş üstelik ilk çocuğa zaten beşik almış. Hediye aile de olsa beklenmez. Kimin gönlünden ne kopacağı alan kişinin bileceği iş değil midir?

evliliğinizle ilgili onaylamadığı ya da içine sindiremediği bir şeyler var gibi.
Ayrıca annenanne şunu alır, babaanne bunu alır, kaynana def çalar kaynata yatağa yatar gibi gibi zorlamalardan gına gelmedi mi artık? Tamam şimdi zorlamadım sadece alsa iyi olurdu dedim diyeceksiniz de ne gerek var ki beklentiye girmeye. Bu tür şeyler mecburiyetten değil, içten gelmeli olmalı.
Ayrıca tüm kardeşlerin çetelesini tutmakta bana garip geliyor. Hepimize şunu yaptı, ona bunu bana bunu öbürüne bunu yaptı gibi.
Gerek yok, kendi kendinize yetmeye gücünüz olduğu sürece daha az üzülürsünüz.

Cennetlik falan diyince kafamda mulayim beyefendi biri canlanmıştı🤣

Her doğumda beşik alinmaz ama sizin sorununuz beşik değil anladığım kadarıyla, bebeğinize sevinmemesi , ilgisiz davranması. Benim annemde ilk cocugumda 1 ay kaldi yanımda ikincisinde 2 hafta kalabildi yani öyle gerekti . Anneniz çalışıyormus belki kalma durumu o şekildedir. Ama sorunu maddiyattan cok size karşı çok ilgisi olmamasındsn kaynaklı sanirim. Bebek doğunca herşey değişir kim bilir .

Cennetlik kocayla evlendikten sonra;

Eski kocaya yedi yıldır açılmayan nafaka davası açılıyor

İki yıl evlenmeden beraber yaşamasına rağmen annem zoraki evlendirdi diyor 28 yaşındaki

Annesine bir liranın lafını yapar diyor

Evlilik öncesi köye gitti diye etrafı velveleye veren kadın, abisinin vururum köye gelirse demesine rağmen ailesiyle nasıl baristiririm diyor.

Oldu birde beşik alsın kadın

Zihniyetiniz belli...

P

kendileri ısrar etti evlen yuvanı kur (başımızdan git) eşimde cennetlik çok iyi birisi çok şükür evlilikle ilgili bir durum değil bende anlamadım , eşimin baba olmak hakkıydı
Eşinin ilk çocuğumu olcak? Annenin de maddi bişey almaması normal ilkinde aldigi için. Belki doğunca altın takar. Bide çalışmaya başladığı için çok kalamaz

Aslında nedense sorununuz "annem neden bana karşı daha şefkatli davranmıyor,neden ilgili değil bana karşı neden heyecanımı paylaşmıyor " şeklinde gibi sanki hissettirdi..

Hamilesiniz ayrıca sizde bir annenin çocuğusunuz bunu beklemekte en doğal hakkınız ama bazı anneler böyle oluyor ıste..

1 ay önce annemle bır yere gıtmek ıcın sozlestık ve o gun adet oldum ve sancım coktu mıgrenımde tutmustu..Sabahın ılk ısıklarında sancıyla kalkmıstım ve mesaj attım kalktıgı gibi gorsun dıye..Bana "tm" yazmış göndermiş😊 O günden sonra bir daha bende varlığımla onu rahatsız etmeme kararı aldım...Küs değilim..Ama samimiyetimi ve varlığımı çektim..O anne-kız ilişkisi olamadı çok çabaladım ama olmadı..Zorlamamak lazım...
ay benim sana kocaman sarılasımm geldiii off içime oturdu ya

Hayır ilkinde böyle değildi , ama annem 3 yıldır falan çalışmaya başladı kendi işlerini yapıyor para gördükten sonra çok değişti hatta iş yerinde 1tlninbile lafını hesabını eder niye almadınız gibisinden , sonradan görme diye bir laf varya öyle oldu anlamadık para konusunda değişti
siz de bir hoşsunuz
birer torununa yapmış işte sizinkine de yapmış
ne bu böyle ikinciye de mi yapacak?

parasının değerini bilen insan severim
yerinizde olsam anneme kızmaz sevinirdim bile ne güzel emeğinin kıymetini biliyor diye para konusunda

ay benim sana kocaman sarılasımm geldiii off içime oturdu ya
Cansın arkadasım bunu hissettim ❤️ Bazen hayatta acı da olsa gerceklerı kabullenmek gerekıyor bende aşıyorum,büyüyorum bana verılmeyen sevgının,degerının bin katını evlatlarıma vererek bu açığı kapatıyorum.Hele ki kızımla büyüdüğünde müthiş bir anne kız ikilisi olma hayaliyle yasıyorum..

Cansın arkadasım bunu hissettim ❤️ Bazen hayatta acı da olsa gerceklerı kabullenmek gerekıyor bende aşıyorum,büyüyorum bana verılmeyen sevgının,degerının bin katını evlatlarıma vererek bu açığı kapatıyorum.Hele ki kızımla büyüdüğünde müthiş bir anne kız ikilisi olma hayaliyle yasıyorum..
sen dünyanın en güzel en anlayışlı annesisin ve müthiş bir anne kız olacaksınız eminim gerçekten üzülme annen içinde belkı uzaklaşması yakınlaşmasından daha hayırlıdır :)

Back
X