Altin mevzusu

bırak allah aşkına ya karı koca 2-3 ay sadece bunun için çalışıp kıçı kırık bi kayna 20 bin liralık bilezik alacak haliniz yok. zaten direkt olarak istemiş olması bile başlı başına terbiyesizlik. bu altın adetleri aşırı çirkin. seneler önce altın almak daha kolaydı, şimdi gramı 1000 lirayı geçmiş, alım gücü ortada. ne çirkin şeyler. herkes gönlünden kopanı taksın, versin yeni evlenen çifte. geri istenecekse neden takılıyor bir de bu insanlar hiç utanmıyor mu geri istemeye?

su ekonomide maasimiz bile zor yetiyorkene maasimizin yarisini kuyumcuya ödeyemeyiz

Valla gücüm neye yetiyorsa onu alırım kardeşim vs fark etmez. Ben abim evlenirken 15 cumhuriyet altını , ve 10 bin de para vermiştim tüm birikimimi onların düğünü için harcadım. Bir kere de lafını etmedim ilk defa buraya yazıyorum. Ben evlendigim zaman abim3bana ne taktı bilmiyorum umurumda da değil. Düğünüme geldi eşi çocuğu hep birlikte mutlu bir animiz oldu. Gücünüz neye yetiyorsa onu yapın .

Eşiniz ne diyor bu duruma? Ne takmayı düşünüyor?
Suan burda yazdiklarim tamamen esimin fikri yani benimle farkli düsünmüyor.
Kendisi diyor abim babam sayesinde aldi bilezigi babam desteklemeseydi ve evli olan o olsaydi hayatta takmazdi bize diyor.

Kesinlikle katiliyorum size. Ki 2 3 ay olsa yine önemli degil ama hadi 2000tl kenara koyarim desem 10 ay anca ödeyebilirim ve kış geliyor dogalgaz fatura vs..
Yani kaynim bunu simdiden istemesi de bana yanlis geliyor böyle beklentisi varsa keske bastan takmasaydi ben bilezik istemedim ondan.

Sizin gönlünüzden kopmus ne güzel cok hos olmus.
Ama kaynim emanettrn takmis bilezigi. Kayinbabam heryerde 6 taktik diye söyletiyorlar halbiki biri emanetmis ve bunu bana yeni söylüyorlar.
Ozamanlar daha uygundu altin alabilmis kayinbabam da destek cikmis. Ama bizden beklemelerini dogru bulmuyorum. Bütcemize göre almamiz daha mantikli bence

saçmalık buradan çıkıyor zaten. biri geliyor bir düğünde, kendi kafasına göre bişey takıyor, kimseye sormadan, evlenen çifte sormadan. belki de çok pahalı 10 tane bilezik alıyor, tamamen şov amaçlı. ondan sonra bunu geri istiyor. geri alma beklentisi varsa karşı tarafın gücünün yeteceği bişey takmalı o zaman, çeyrek, yarım vs.

Evettt iste. Beni anladiginiz icin cok tesekür ederim
Esimin yakin arkadaslari ceyrek takmislar onlara aliriz yine iyi kötü. Ama kaynim kendi basina yapmis. Keske bize bi ceyrek takip durumu bilezige el veriyorda kendine alip kenara koysaydi daha iyi olurdu

Suan burda yazdiklarim tamamen esimin fikri yani benimle farkli düsünmüyor.
Kendisi diyor abim babam sayesinde aldi bilezigi babam desteklemeseydi ve evli olan o olsaydi hayatta takmazdi bize diyor.
Eşiniz de böyle düşünüyorsa niye strese giriyorsunuz? Babasına söylesin, bileziği sen taktın ben abime borçlandım ya bize de al bir tane takalım ya da git konuş mevzuyu hallet desin:
10 bin lira gelirle nasıl yapacaksınız bunu?
Ha şu var, bu işin olacağı bellidir önceden, keşke son ana kalmayıp biriktirseydiniz biraz ama yine de 20 binlik değil. O kadar gelirle 20 bin biriktirmek için bür sene lazım.

Kaynim evlenmeyi düsünmeyen bi insandi yeni cikti bunlar ve bizde daha gecen sene evlendik
Insallah kayinbabam bize biraz yardimci olur
Evet bende öyle düsünüyorum 20bin tl gercekten cok fazla

iki yakın akrabamız evleniyor biri eylülde diğeri ekimde. annem acaba ne taksam dediğinde, eğer yarın öbür gün bizim düğünlerimiz vs için beklentin olacaksa çok büyük şeyler takma çünkü altın artıyor, ekonomi berbat, şu an evlenenlerin ikisi de maaşlı çalışan yani onların da durumları ortada. bu gidişatta 5-10 sene sonra durumları birden yükselemeyeceği için büyük bişey takarsan iadesi gelmez, karşılık beklersen alamazsın dedim mesela. atıyorum cumhuriyet altını taktın, onlar misal 5-10 sene sonra ben evlenirken çeyrek takarlarsa bozulur musun veya ben cumhuriyet takmıştım bunlar neden çeyrek meyrek taktı der misin bunu düşün dedim. ikisine de 2'şer yarım aldı geçti.

Kaynim evlenmeyi düsünmeyen bi insandi yeni cikti bunlar ve bizde daha gecen sene evlendik
Insallah kayinbabam bize biraz yardimci olur
Evet bende öyle düsünüyorum 20bin tl gercekten cok fazla

Siz de öyle bir anlatiyosunuz ki on yıllık evlisiniz. Altın geçen sene de ucuktu kriz vardı. İstemem yan cebime koy yapmissiniz saklasaydiniz bir sene bileziği geri takardiniz hemen harcamissiniz. Sizin yapmanız gereken şuan kayinpederinizden bilezik için para istemek. Sonra az az ödersiniz geri.

ben ne geldiyse götürülmesi taraftarıyım. durumunuz yoksa bugün takmasaydı demek yerine saklamak lazımdı. araç almak için satmışsınız ama onunda fiyatı arttı, değer kazandı.

20binlik degil 10 binlik alirsiniz kardese bilezik takmak yakisir ayrica kp bekar ogluna aldigi yaptigi seyler sizi hic ilgilendirmez sizin esinizde akilli olsaymis bekarken aldiraaymis babasina

Gücünüz neye yetiyorsa onu alın. Ben Evlenirken 8 sene önce altın 90 gr dı su an 1000₺ üzeri. İlla aynısı olacak diye bisey yok. Cumhuriyet yeterli. Eğer bunu anlamayacak tavır koyacak biriyse koysun yapacak bısey yok

Oha kendisine 1 yıl önce takıldığı halde mi bu kadar lafını ediyor? Bence konu sahibesi KP'den istemesi yönünde önerilerimizi dinlemeyecek. Daha az bir şey takacak. Sonra kocasının ailesi bu duruma laf edecek kaynını haklı bulacaklar ve araları açılacak.
Herkese tavsiyem benzerini veremeyecekleri takıyı bozdurup harcamasınlar. Faize yatırsınlar yine kar ederler.
Ha hediye diye karşılık beklemeden verenler harika da çoğu kişi altın hediye edecek varsıllıkta değil. Örnegin arkadaşlarımıza doğum günlerinde altın takmiyoruz degil mi giysi parfüm vs. Biri bana altın takmışsa hibe etmiş gibi düşünemem. Bence üstüne yatmak oluyor bu.

siz durumunuz neye el veriyorsa demişsiniz. o yüzden siz de durumunuz ne el veriyorsa onu takarsınız. sonuçta bilezik için siz kimseyi zorlamamışsınız. ama burada da soru şu eğer kaynınız bilezik yerine size çeyrek altın taksaydı buraya gelip cimri kaynım diye başlık açacak mıydınız ?

Şimdi alınmayın ama ikinizin 10.000 geliriniz varsa asgari ücretle çalışan vasıfsız elemansınız , diğer tarafa baktığımızda kaynının evi ve lüks bir arabası var ise demek ki iyi bir mesleği ve yüksek bir geliri var ve tutumlu zamanında ailesine destek olmuş şimdi de yatırım yaparken ailesinden destek görüyor ve bu işlere siz girmeyin bütçe onların-aile onların siz gelin olarak durmanız gereken noktayı bilin. Düğüne ne kadar zaman var bilmiyorum ama bence 20 gr taktıysa aynı şekilde ödemeniz lazım vaktiniz varsa her ay az az döviz yada altın biriktirin-borç alın-kayınpederinize durumu anlatıp borç mahiyetinde destek isteyin-kredi kullanın ama bir yol bulun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…