- Konu Sahibi florence_N
-
Dini yönünü bilmiyorum ama medeniyet konuşacak olursak hepiniz eşitsiniz ne var ne yok hesaplanıp eşit pay edilmeli yani hayatı zorlaştırmanın manası yok parası ilk biten falanca takı da aldı der ortalık karışır girmeyin o toplaraBüyükannemden miras olarak bir ev ve bir kaç ufak takı kaldı. Pek çoğu 14 ayar. Bu altınlar maddi değeri hesaplanıp tüm mirasçılara mi pay edilecek yoksa kadın takısı olduğu için kadınlar arasında para cevrilmeden mi pay edilecek? Bu paylaşımın hem medeni hukuk hem de dini boyutunu merak ediyorum. Hızlı cevap alma adına bu bölüme konuyu açtım. Teşekkür ederim şimdiden.
14 ayar ve ince şeyler mis.Ben bana takılan seti hiç beğenmedim.Sadece düğünde kullandım.İki kızım var saklıyorum onlaraBu devirde altının anı olarak saklanacağına ihtimal vermiyorum:)
Eskidendi o yüzük künye saklamalar:)
14 ayar üstelikte takı yani bunlarÇok istedi ama büyük babam izin vermedi o dönemde. Önce büyükannem sonra büyük babam vefat etti. İki kolye, 1 bilezik, 2 kunye. Ayarları düşük olduğu için bozulmaz zaten. Biz ailenin kadınları olarak alıp hatıra olarak takmak istiyoruz. Amacımız bozdurmak değil. Ama erkekler de pay istiyor. Kadınlar olarak paylaşıp erkeklere para olarak paylarını vermek gerekecek o zaman sanırım.
Çok istedi ama büyük babam izin vermedi o dönemde. Önce büyükannem sonra büyük babam vefat etti. İki kolye, 1 bilezik, 2 kunye. Ayarları düşük olduğu için bozulmaz zaten. Biz ailenin kadınları olarak alıp hatıra olarak takmak istiyoruz. Amacımız bozdurmak değil. Ama erkekler de pay istiyor. Kadınlar olarak paylaşıp erkeklere para olarak paylarını vermek gerekecek o zaman sanırım.
Hukuken herkese eşit dağıtılır erkek kadın ayırt edilmeksizin. Dinen kadına 1 erkeğe iki pay vardır. Lakin şuan İslam kurallarıyla yönetilen bir devlette yaşamadığımız için bu kullanılmaz. Takıların bozdurulmaması ve hatıra olarak saklanması da sizin kendi ailesel olayınız.Büyükannemden miras olarak bir ev ve bir kaç ufak takı kaldı. Pek çoğu 14 ayar. Bu altınlar maddi değeri hesaplanıp tüm mirasçılara mi pay edilecek yoksa kadın takısı olduğu için kadınlar arasında para cevrilmeden mi pay edilecek? Bu paylaşımın hem medeni hukuk hem de dini boyutunu merak ediyorum. Hızlı cevap alma adına bu bölüme konuyu açtım. Teşekkür ederim şimdiden.
Çok istedi ama büyük babam izin vermedi o dönemde. Önce büyükannem sonra büyük babam vefat etti. İki kolye, 1 bilezik, 2 kunye. Ayarları düşük olduğu için bozulmaz zaten. Biz ailenin kadınları olarak alıp hatıra olarak takmak istiyoruz. Amacımız bozdurmak değil. Ama erkekler de pay istiyor. Kadınlar olarak paylaşıp erkeklere para olarak paylarını vermek gerekecek o zaman sanırım.
Onlar da amma aç gozluymus. Kuyumcuca değer bitirip paylarına düşen kadarının parasını atin önlerine.Çok istedi ama büyük babam izin vermedi o dönemde. Önce büyükannem sonra büyük babam vefat etti. İki kolye, 1 bilezik, 2 kunye. Ayarları düşük olduğu için bozulmaz zaten. Biz ailenin kadınları olarak alıp hatıra olarak takmak istiyoruz. Amacımız bozdurmak değil. Ama erkekler de pay istiyor. Kadınlar olarak paylaşıp erkeklere para olarak paylarını vermek gerekecek o zaman sanırım.
Ben ilk defa böyle mesele okudum.Miras dine gore bolusturulmez. Cocuklari aralarinda konusur anlasir,herkes hatira olarak alir birseyler. Kiz erkek fark etmez. Erkek evlat diye anasindan hatira da mi almasin?
Ben ilk defa böyle mesele okudum.
Boğaz’da yalı kalsaydı kimin hakkıydı?
Ortaktır tüm miras, parası pay edilir öyle değil mi?
zaten bi miktar kurnazlık kokuyor konu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?