Altın miras

Dini yönünü bilmiyorum ama medeniyet konuşacak olursak hepiniz eşitsiniz ne var ne yok hesaplanıp eşit pay edilmeli yani hayatı zorlaştırmanın manası yok parası ilk biten falanca takı da aldı der ortalık karışır girmeyin o toplara

Herkese eşit paylaştırılmalı bence..

14 ayar üstelikte takı yani bunlar
Tassarruf amacı olan altın olsa hak istemeleri normal ama bu da çok abes
Çok para tutacak sanıyorlar herhalde
Kolye küpe künye düşük ayar alırken kazık satarken ölü fiyatına

5 parça şeyden mi pay istiyor erkekler.
anneniz kaç kardeş?
anneniz ve kardeşleri arasında pay edilir. değeri neyse dayılarınıza teyzeleriniz ve annen ödesin. anneniz isterse kendi payına düşenden size ve kardeşlerinize verir.

Hukuken herkese eşit dağıtılır erkek kadın ayırt edilmeksizin. Dinen kadına 1 erkeğe iki pay vardır. Lakin şuan İslam kurallarıyla yönetilen bir devlette yaşamadığımız için bu kullanılmaz. Takıların bozdurulmaması ve hatıra olarak saklanması da sizin kendi ailesel olayınız.

Taş çatlasın bozulsa 3 kuruş edecek şey için kimsenin agzına laf vermezdim.

Gerekirse gidin hesaplattırın kuyumcuda. Kaç mirasçı varsa maddi olarak ne dusuyorsa belirleyin. Takı alıp saklamak isteyenler digerlerine bedelini ödesin.

Bozdursan 200 lira edecek kunye icin yarin bir gun "mirasa kondu, ne takılar vardı bize vermediler" denmesi muhtemel. Ben bu topa girmezdim

Esit paylasilmali tabi ki. Mesela hatira kalmasini isterseniz ona gore kuyumcuya degerlerini tek tek hesaplatip aranizda kisi basi kac tl dusuyorsa ona gore paylasirsiniz. Miras sonucta =)

Ailenizin erkekleri fazla açgözlü imiş...
Kolyelerde değerli taş falan yoksa, bilezik de dirseğe kadar kelepçe değilse neyin davası bu allah aşkına?

Normalde hatıra olarak kadınlar alır. Erkekler bu kadar ihtiyaçtaysa ve takılar modelli değilse, yani burma bilezik gibi şeylerse bozdurup paylaşın madem.

Onlar da amma aç gozluymus. Kuyumcuca değer bitirip paylarına düşen kadarının parasını atin önlerine.

Miras dine gore bolusturulmez. Cocuklari aralarinda konusur anlasir,herkes hatira olarak alir birseyler. Kiz erkek fark etmez. Erkek evlat diye anasindan hatira da mi almasin?
Ben ilk defa böyle mesele okudum.
Boğaz’da yalı kalsaydı kimin hakkıydı?

Ortaktır tüm miras, parası pay edilir öyle değil mi?

zaten bi miktar kurnazlık kokuyor konu

Dini açıdan
2 pay erkek
1 pay kadın alır

Ama dediğiniz altınlar altınlar hatıra olarak bayanlar aralarinda paylassin ve erkeklerle de helallesin.

Diğer mirasçılar kabul ederse, kadınlar arasında paylaşabilir.
Şöle yapabilirsiniz, tüm ziynetin maddi karşılığı hesaplanır ve almak isteyenler tarafından, diğer mirasçılara bu miktar ortak şekilde ödenir.
Böylece ne laf ne söz olur ne de hak yenir.

Zamanında babaannemin inci bir kolyesi vardı, dedem onu savaş zamanında çok yüklü bir miktar paraya almış.
Halamlar gitti gösterdi kuyumculara, incinin para etmediğini öğrendiklerinde tamam yiğenimiz alsın dediler.
Ama velev ki, çok değerli bir mücevher olsaydı asla teklif dahi etmezdik zaten.
Hatıra olarak bendedir, herkesin rızası vardır.

Bunun üzerinden hak talep etmek bana çpk adice geliyor ya. Anı olarak saklamak isteyenler alsınlar, olayın maddi boyutunda olanlar da kendilerinden utansınlar bence. Özellikle çok da büyük değeri olmayan şeyler için...

Kalan şeyler kadın takısı olabilir ama miras eşit olarak pay edilmeli ve dağıtılmalı. ...mesela hatıra olarak saklayacagim diyen kişi sonradan ya bozdurup satarsa ne olacak haksızlık olur kesinlikle ...takılar kolye vs kadınlara verilsin çeyrek bilezik erkeklere..

Ben ilk defa böyle mesele okudum.
Boğaz’da yalı kalsaydı kimin hakkıydı?

Ortaktır tüm miras, parası pay edilir öyle değil mi?

zaten bi miktar kurnazlık kokuyor konu

14 ayar 2-3 parça takının nasıl kurnazlığı olacak ki?
Babaannemden bir kolye, dedemden hatıra köstekli saatlerinden birini aldım.
18 torunuz, maddi değeri çok daha yüksek olanlarını da bazısı aldı.
Hepimiz hatıra diye saklıyoruz. Hatta bir bayram iki kuzenimde ve bende babaannemin takısı vardı.
Böyle şeyler maddi değerleri için değil, manevi değerleri için saklanır.
Ve aile erkekleri de bir zahmet kadınlara 300-500 lük hediye vermiş gibi düşünsün ve gönlü geniş olsun.

Konu sahibi eğer iş gerçekten bozdurup bölüşmeye gelirse kesinlikle değeri neyse siz satın alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…