Altın miras

Niye kadınlar 300 500 kayrılıyor? Sebep?

Yukarıda yazan üye vardı beğendim onun yorumunu, hatıra olarak almak isteyen maddi değerini diğerlerine versin.

Hatıraysa herkes ister altını, ince belli çay bardağını kimse istemez ama

Ben ilk defa böyle mesele okudum.
Boğaz’da yalı kalsaydı kimin hakkıydı?

Ortaktır tüm miras, parası pay edilir öyle değil mi?

zaten bi miktar kurnazlık kokuyor konu
Ilginc evet. Hatira niyetine mirastan uc bes alinacaksa erkek evladin sucu ne? Kupeyi takamayacaksa da koyar kutuya acar bakar anasini anar bir sekilde kiymetini bilir insan.

Ilginc evet. Hatira niyetine mirastan uc bes alinacaksa erkek evladin sucu ne? Kupeyi takamayacaksa da koyar kutuya acar bakar anasini anar bir sekilde kiymetini bilir insan.
Ben durduk yere taşlandım, anlamıyorum
Bu hırs niye?
Niye kız evlat takı olunca kayrılsın?

3 parça düşük degerdeki altının satılıp pay edilmesini isteyen erkeklere selam olsun. Çok itici.
Hatıra olarak saklarım deseler neyse de bu bana çok tuhaf geldi.

Miras , ölüyü unutturuyor insana.

Bana göre çok cüzi bir rakam. Ve hatıra üzerine bu payın biçilmesi de, konuşulması da ayıp. Bu kişiden kişiye değişebilir.
Ve pek tabi, fincan da olabilir.
Kuzenim babaannemin evi dağıtılırken salon koltuklarından iki berjeri aldı mesela. Gitti koltuk takımı kadar masraf yaptırdı, su an salonunda kullanıyor. Kendi zevkini konuşturdu kız :) bence iyiki yaptı.

Mesele sadece altın değil.
Benim dekorasyon Zevkim de yok, züccaciye merakımda. Bir ev eşyası almak bana hatıra değil yük olur.
Onun yerine benim doğduğum sene anneler gününde babamın babaanneme hediye ettiği kolyeyi aldım. Altın olduğu için, 26 yıldır en çok kullandığı kolye olduğu için, kaç kere bana hikayesini kendi agzı ile anlattığı için.

Ayrıca merak etmeyin, bu memlekette kadına mirastan fazla pay verildiği olmamıştır :)
Bir kere 300-500 kayrılınca eşitlik bozulmaz.

Dini boyutta erkek varsa mirascılar arasında onlara 2 pay kadınlara 1 pay düşer .

Annem ananesinden hatıra bir tahta sandalye ve küçük tel dolabını aldı. İkisi de balkonumuzda duruyorlar, kullanırız senelerdir. Yani hatıra olsun diye bir şeyler alan insanlar da var. Bunun takıya indirgenmesi o takıların onlar tarafında kullanılmış olması, kişisel eşya olmaları.

Hanımlar,
işim dini boyutuna girmeyin, tartışmayın da lütfen, miras altınsa sadece kadının hakkı diye birşey yoktur, hukuken tüm mirasçılara payları oranında eşit dağıtılır, payını alan ister satar ister saklar, o kişinin kendi bileceği iştir, artık takı ve diğer miras malları mirasçılarındır, herkes payına düşeni istediği gibi tasarruf etme hakkına sahiptir.

Babannem bana ince 22 ayar bi bilezik takmisti. Butun altinlarimi bozdursam da sanirim onu bozdurmam. Halbuki cok siradan bir sey.
Olurken sadece kupeleri vardi, kuzenime vasiyet etmis ona verildi. Manevi degeri varsa verin kardesinize miktarini sattirmayin. Yillar gectikce insan daha cok ozlem duyuyor boyle seylere. Satilsa yenip bitecek halbuki manevi degeri baki.

Erkek olanlar hatıra olarak almak mı istiyor yoksa satalım parasını paylaşalım mı diyor?

Hatıra olarak istiyorsa tabi ki kadın erkek olmasına bakılmadan verilmesi gerekir. Belki takamayacak ama saklayacak, cüzdanında taşıyacak veya kız çocuğu olursa ona verecek aile hatırası olarak...

Parasını istiyorsa da yapacak birşey yok, gidin kuyumcuya kaç liradan alıyorsa ona göre onun payını hesaplayıp ödeyin. Fazla tutmayacak şeyler için böyle bir talepte bulunması itici tabi ki. Belki iyi bir para edecek sanıyordur.

bence erkekler alalımda satalım fikriyle istemiyolar..onlarda hatıra olarak istiyolar..evet kendileri takamaz ama eşleri var sonuçta..ve bence belli bir zaman sonra gelin değil onlarda evlat oluyo

Hakkı olanlara payları oranında parasını verirsiniz illa anı olarak kalsın diyorsanız. Mirasın bencesi sencesi olmaz. Medeni Kanun varken dini boyutunu hiç karıştırma konu sahibi zararlı çıkarsın. Diğer arkadaşlar açıklamış daha az hakkın olur öyle.

Erkek almasın diyenleri anlamıyorum. Miras eşit olarak paylaşılır. Altının 14 ayarı da 22 ayarı da aynıdır. Altın diye kadınlara hak düşmez. Herkes kanunların kendisine tanıdığı oranda payını alır. Bu ister 3 kuruş olur ister 3 bin lira farketmez.
İleride hatıra diye alan kişinin satıp satmayacağının garantisi mi var.

Madem erkekler hak istiyor ki haklarıdır, hisseleri oranında herkes payını alsın.

Anladığım kadarı ile zaten pek maddi bir şey değil, tahmin ettiğim gibi şeylerse satılırsa heba olacak. Ama yine de gönül rızasınile paylaştırılmalıdır. Erkek torun da hatıra isteyebilir, gayet normal. Olmaz demeniz garip. Ama satmak işin istiyorsa bence de itici, ama haksız değil elbette. Siz hatıra olarak olsun istiyorsanız gider kuyumcuya değerini öğrenir erkek torunun hakkını verirsiniz.

Diğer taraftan 3kişi anlaşamıyorsanız o da garip. Zaten en büyük hak teyzenizin, sanırım erkek torun dediğiniz abiniz, onunla da normalde annenize kalması gerekeni paylaşmanız gerekmekte. Abiniz hakkından feragat ederse alır kullanırsınız, ama onda isterse elbette vereceksiniz.

Annemi kaybettim gayet de para edecek Ziynet eşyaları kaldı. Kardeşimle alyansını, devamlı taktığı küpesini, isim yazan bilekliğini kendimize ayırdık(kardeşinde duruyor) diğer yüzüğünü küpesini teyzeme verdik onda da hatıra kalsın diye.

Altın diye kadınlara kızlara pay edilmesi gibi bir durum söz konusu değil mehir niteliği taşımaz o altınlarında maddi bir değeri var. Hukukta taşınır taşınmaz mallar ve para edecek her türlü eşya satılır ve mirasçılar arasında eşit pay edilir. Sonuçta onlarında maddi bir değeri var her aile üyesinin hakkı var o babaannenizin bir birikimi sadece altın olsun ya da döviz olsun farketmez

Konunun tartışmaya açık yanı yok ki. Miras hukuku eşit pay eder. Kimse kimseye öyle küçümsendiği gibi 300-500 fazla pay vermek zorunda değil. Sizin için küçük bir rakamsa erkeklerin payına düşeni verir, hatıranızı alırsınız. Durum net ve basit aslında. Beklentilerinizle siz karmaşıklaştırıyorsunuz.

Dini ve hukuki kısmını bilmem ama genelde kızları ve gelinleri aralarında pay ediyorlar ziynet eşyalarını.

Altın diye sadece kadınlara mı verilir ne demek ya :) Erkek mirasçılar vazgeçer hakkından sizde kalsın biz istemiyoruz bunları derler o ayrı bir durum. Dini fln bilmem ama hukuken kadın erkek her mirasçı eşit haklara sahiptir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…