- 22 Eylül 2014
- 5.141
- 7.348
- 198
- Konu Sahibi florence_N
-
Niye kadınlar 300 500 kayrılıyor? Sebep?14 ayar 2-3 parça takının nasıl kurnazlığı olacak ki?
Babaannemden bir kolye, dedemden hatıra köstekli saatlerinden birini aldım.
18 torunuz, maddi değeri çok daha yüksek olanlarını da bazısı aldı.
Hepimiz hatıra diye saklıyoruz. Hatta bir bayram iki kuzenimde ve bende babaannemin takısı vardı.
Böyle şeyler maddi değerleri için değil, manevi değerleri için saklanır.
Ve aile erkekleri de bir zahmet kadınlara 300-500 lük hediye vermiş gibi düşünsün ve gönlü geniş olsun.
Konu sahibi eğer iş gerçekten bozdurup bölüşmeye gelirse kesinlikle değeri neyse siz satın alın.
Ilginc evet. Hatira niyetine mirastan uc bes alinacaksa erkek evladin sucu ne? Kupeyi takamayacaksa da koyar kutuya acar bakar anasini anar bir sekilde kiymetini bilir insan.Ben ilk defa böyle mesele okudum.
Boğaz’da yalı kalsaydı kimin hakkıydı?
Ortaktır tüm miras, parası pay edilir öyle değil mi?
zaten bi miktar kurnazlık kokuyor konu
Ben durduk yere taşlandım, anlamıyorumIlginc evet. Hatira niyetine mirastan uc bes alinacaksa erkek evladin sucu ne? Kupeyi takamayacaksa da koyar kutuya acar bakar anasini anar bir sekilde kiymetini bilir insan.
Niye kadınlar 300 500 kayrılıyor? Sebep?
Yukarıda yazan üye vardı beğendim onun yorumunu, hatıra olarak almak isteyen maddi değerini diğerlerine versin.
Hatıraysa herkes ister altını, ince belli çay bardağını kimse istemez ama
Büyükannemden miras olarak bir ev ve bir kaç ufak takı kaldı. Pek çoğu 14 ayar. Bu altınlar maddi değeri hesaplanıp tüm mirasçılara mi pay edilecek yoksa kadın takısı olduğu için kadınlar arasında para cevrilmeden mi pay edilecek? Bu paylaşımın hem medeni hukuk hem de dini boyutunu merak ediyorum. Hızlı cevap alma adına bu bölüme konuyu açtım. Teşekkür ederim şimdiden.
Aynen katılıyorumCanım tutarları hesaplanıp herkese eşit miktarda dağıtılır. Tır-kamyon gibi araçlar da erkekler tarafından kullanıyor mesela böyle şey miras kaldığında sence erkeğe mi verilir? Hani kadının payı derler. Yani canım herkese eşit miktar bölünücek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?