Altın takmalı mı

her sosyal zorunluluğu silip atamıyoruz
Davete icabet etmek gerekir ama takı takmak sosyal zorunluluk olmamalı. Ailenizi de ziyaret edecekseniz o zaman gidin ama sadece düğün için ben gitmezdim. Anca yakın akraba gibi bir zorunluluğumun olması lazım.

Bu arada yurt dışında yaşayan arkadaşınıza altın almanız mantıksız olabilir. Kazancınız avro ise onun üzerinden verin.

Hayatımda ilk defa avro yazmanın mutluluğunu yaşıyorum. Avro'yu kabullenememiştim 🤣

O kadar masraf yapıp bişey takmamak gorgusuzluktur bana göre.
Takı takmak zorunluluk değil ki. Düğüne gitmeyip takı göndermek görgüsüzlük. Amaç mutlu günde bir arada bulunmak, takı toplamak değil ki? Takı öncelik ise görgüsüzlüğün alasıdır.

Şu adetleri de farklı yerlere çekmeyin. Durumu olmayan borç harçla takı takmaya çalışıyor, kişiler düğüne gitmemek için bahaneler buluyor. Takının çıkış amacı neydi, şimdi ne oldu?

Takı takmak zorunluluk değil ki. Düğüne gitmeyip takı göndermek görgüsüzlük. Amaç mutlu günde bir arada bulunmak, takı toplamak değil ki? Takı öncelik ise görgüsüzlüğün alasıdır.

Şu adetleri de farklı yerlere çekmeyin. Durumu olmayan borç harçla takı takmaya çalışıyor, kişiler düğüne gitmemek için bahaneler buluyor. Takının çıkış amacı neydi, şimdi ne oldu?
Durumu olmayan borç harci olan insanın yurtdisindan Türkiye'ye bı düğün için geleceğini zannetmiyorum. Konu üzerine yorum yaptım canım yoksa normal şartlarda kimse zorunda değil kendiside zorunlu değil tabiki ama akıl var mantık var. Kendisine de normal gelmemiş ki konu açmış fikir almak için bende fikrimi beyan ediyorum hoşuna gider veya gitmez.

Çok yakın değilse gitmem ama takısını o ülkeye dönecekse evine gittiğimde veririm. Tr de yaşayacaksa da gönderirim.

Kızlar, Avrupa'da yaşıyorum. Yine burada yaşayan bir arkadaş Türkiye'de düğün yapacak. Gidiyorum. Ama uçak biletleri, otel vs derken baya pahalıya geliyor. Bir de altın takmam beklenir mi?
Yerinizde olsam altını orada veririm düğüne gitmem..dugun sahipleri konuklara neden bu çileyi çektirir ki..akrabalar için zaten turkiyede düğün yapacaktır..gecenlerde kardeşim çocuğuyla almanyaya gitti..kisi başı 9 bin civarı uçak ödemiş..iki kişi git gel 40 bin civarı para..oteller de bi ton para..

Yerinizde olsam altını orada veririm düğüne gitmem..dugun sahipleri konuklara neden bu çileyi çektirir ki..akrabalar için zaten turkiyede düğün yapacaktır..gecenlerde kardeşim çocuğuyla almanyaya gitti..kisi başı 9 bin civarı uçak ödemiş..iki kişi git gel 40 bin civarı para..oteller de bi ton para..
Artik cok gec. Kiza soz verdim 😞

Altın takmasam bile evindeki bir eksiği gidermeye yönelik bir hediye alırım. Mesela altın takmayacak öğrenci arkadaşlarım birleşip bana çay makinesi, tost makinesi tarzında şeyler almışlardı. Hala her kullandığımda mutlu olurum onları yad ederim.

Kızlar, Avrupa'da yaşıyorum. Yine burada yaşayan bir arkadaş Türkiye'de düğün yapacak. Gidiyorum. Ama uçak biletleri, otel vs derken baya pahalıya geliyor. Bir de altın takmam beklenir mi?
Altın takacak kadar yakınım olmayan birinin değil ülke dışı şehirdışındaki düğününe bile gitmem muhtemelen. O kadar yakın değilseniz niye o kadar masraf yapıp düğüne gidiyorsunuz ki?

Benim arkadaşımda benim düğünüme gelmişti Türkiye'ye ve ben ondan altın takmasını beklemedim.

uçakla ülke değiştirip otelde kalacaksam altın takarım yani. masraf istemiyorsanız gitmek yerine bi çeyrek alıp verin daha mantıklı. te oralardan kalkıp gidip hiçbir şey takmamak olmaz bence

Back
X