• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Altınlar ve kaynana

almasalar daha cok şaşırırdım ben...
iki altın alıp cebe indirince. dünya onların oluyor. boşver
kul hakkı diye bişey var... elbet hesabını görücen günde gelir.

siz güvenip aaltinlarinizi emanet edin onlar calsinlar neden kayinvalidenize vereceğiniz yerde bankaya birakmadiniz artık guvenilmeyecek insanlar olduğunu anlamissinizdir ne diyelim geçmiş olsun

Bir tane iki tane değil ki 5tane hadi yanlış saydınız diyelim o kadar da yanlış sayılmaz ki almışlar bariz eşiniz sorsun altınlar az diye

Su sekilde sor "altinlar eksik, sendeyken calinmis ya da dusmus olabilir mi?"

Bu arada konu sahibinin durumunj detayli bilmesem de her seyini ailelere yaptiran ciftlerin altinda bir kurus hakki oldugunu dusunmuyorum. Aileler sadece yardim etmeli ev duzdurmenin alemi yok. Biz dugun salonundan paralari bile alip cikmistik degil ceyrek altin. Her seyi esim yapti hepsi de bizim deme hakkimiz vardi. Ki kimse istemedi. Ben de tatile giderken kvdeme biraktim. Kutusunu bile acmamis. Icine hediye cicek koymustuk, dondugumuzde kurumustu :KK70: soyleseniz de acmazdim dedi. Ki esimin babasinin kardesinin bile haberi yoktu altinlarin onlarda oldugundan.

ya yazmayın şöyle, yaramız deşiliyor :)

büyük masrafları biz yaptık, aileler de elbet birşeyler yaptılar ama ufak tefek şeyler.
bir de bilezikler ve bizim arkadaşlarımın taktıkları hariç tüm altınlara el koydular.
Hemi de hem kız tarafı hem erkek tarafı.

ya yazmayın şöyle, yaramız deşiliyor :)

büyük masrafları biz yaptık, aileler de elbet birşeyler yaptılar ama ufak tefek şeyler.
bir de bilezikler ve bizim arkadaşlarımın taktıkları hariç tüm altınlara el koydular.
Hemi de hem kız tarafı hem erkek tarafı.

Ya hu hep iyi anlatiyoruz diye kotu yok diyemeyiz ki :) benim babam da altin takmadi mesela. Tek cocuk, tek torunum bide. Sok gecirmistim. :D Babaannem 5 bilezik almisti. 3unu kendi 2sini halalarim taksin diye. Babannem 2, 3 cocugu da 1er adet takmis oldu. Esime taktigi altin da kinada bana takilandi. Yok diye esimle vermistik. Almadi da noldu zaten takilacak altin donup durdu. Ha hakkini yiyemem ama telafi edicem dedi 2 ay sonra ev aldi bize.

Henüz 3 haftalık evliyim Eşimin ailesi ev eşyalarını alırken yardım etti Ben de kendi ailem adına üzerime düşen miktarda para verdim Eşim de ben de çalışıyoruz Düğünümüzde takılan çeyrek altınları ve paraları bize hiç vermediler Sadece bilezikler bizde kaldı Hadi düğüne de para harcadılar felan diye hoş karşıladım Balayına giderken bilezikleri ve Nişandaki altınları emanet ettim Geldiğimizde Nişandaki altınların içinden alınmıştı Sayısını bildiğim için farkettim Hayır böyle çalar gibi alınması hiç hoş değil Zaten düğündeki altın ve paraları aldılar Canım çok sıkkın Eşime dedim yanlış saymışsındır Almazlar felan dedi ama ben eminim
Neden onlara verdin ki. Yaninda götürseydin. Calinsaydi bile icin boyle sizlamazdi. Ayrica bu ne sacmalik dugun Takıları gelin ve damadindir. Bizde oyle oldu

nasip kısmet işi de hep mi cins bu kadınlar; biraz da kızlar yüz veriyor demek istedim

benim kv dem de fazlasıyla cadıdır; genelde yazdım konulara da evimde düğünümde tek kuruşu yoktur; 4 bilezik taktık diye etrafta anlatır; birer tane çalışan kızları birer de kv ve kp taktı.

Kendi evine eşya aldı; ben kendime alırken vs vs; orda düğün yapmayın pahalı olur dedi ki düğün yapacağımız yeri bilmiyordu; pahalı mı ucuz mu fikri yoktu; ben set alamam dedi ondan herhangi bir şey istenmesin diye

kv nin iyiliği değil de bu yüzü bulabilmesi konu bence; bana hiç bir katkısı yok; bırak altınlardan almayı açın bakalım bile diyemedi, kim ne takmış diye.

Zira kendisine bu yüzü vermedim; çocuğum oldu bakarım vs dedi ama olmaz dedim; evine de misafir olarak gider oturur yer içere kalkarım.

Emin ol benim kv dem de de potansiyel var ama baştan mesafeyi ayarlamak lazım; yorumumun geri kalanında a en azından bilsin fark ettiğini; sessiz kalmayacağını diye de devam ettim
Aynen söyledigin gibi mesafeyi korumak lazım aksi takdirde en iyisi bile kullanir seni benim kv iyisi yokdur cok iyidir hostur ama o bile benim saf oldugumu gordu ve evliligimizin ilk aylarinda gorumceme temizlik yapmaya gotrmek istedi beni ustelik evdede bir bekar kizi var benden buyuk ona degil.bana dedi bende direk yukseklik korkum var cam silemem ben dedim:) oyle olunca bu konudada artik tek kelime duymadim ama eminim ses etmeyip gitseydim her ay gorumceme temizlige giderdim:) az uyanik olup kirmadan istemedigimiz seyleri belli etmemz lazm tabi anlayana allahdan benimkiler anliyo:))))

Henüz 3 haftalık evliyim Eşimin ailesi ev eşyalarını alırken yardım etti Ben de kendi ailem adına üzerime düşen miktarda para verdim Eşim de ben de çalışıyoruz Düğünümüzde takılan çeyrek altınları ve paraları bize hiç vermediler Sadece bilezikler bizde kaldı Hadi düğüne de para harcadılar felan diye hoş karşıladım Balayına giderken bilezikleri ve Nişandaki altınları emanet ettim Geldiğimizde Nişandaki altınların içinden alınmıştı Sayısını bildiğim için farkettim Hayır böyle çalar gibi alınması hiç hoş değil Zaten düğündeki altın ve paraları aldılar Canım çok sıkkın Eşime dedim yanlış saymışsındır Almazlar felan dedi ama ben eminim
Hata sende ki başından çok teslim olmuşsun. Konuşulmadan kendi kafalarına göre düğündeki çeyrekleri almaları senin yorum yapman son derece iyimser. Ama onlar araklamış kendince bence.
Sonrasında güven olayı. Nasıl yani senin kolundan üstünden çıkarıp altınları o gece almaları.
Hadi sen baktın durdun annen, ablan falan sizin taraftan bir büyük yok muydu?
Amma pasif kalmışsınız. Daha çok yer bu insanlar seni.

Canım bizimde düğün den sonra kaynanamın gönülsuz aldığı altınları hırsız tarafından çalındı bi ton laf etti bana vermezsin tabi diye..ona versem alabilirmiydim belki...sende kaybettim de rahatlat kendini karakterini öğrendin o kadarlık mis insanlıkla bundan sonrasına bak esin savunur çok konuyu üzülme bizi hırsızlık suçluyor dönersana dokunur

Çok önemli bi miktar değil Ama canım sıkıldı Zaten düğündeki altın ve paraları borcumuz var deyip vermediler Bilezikler kaldı Ve Nişandaki altınları annem vermişti Nişan aile içinde oldu 20 çeyrek vardı kutuda 15 tane var şimdi Yani miktarı değil yapılan canımı sıktı

sen soyle gene de.
Anna 20 tane vardi besi dustumu bakarmisin de.

en azindan yuzune vurmus olursun.
acima hic.
cekinme, sonra pisman olursubn.

Hata sende ki başından çok teslim olmuşsun. Konuşulmadan kendi kafalarına göre düğündeki çeyrekleri almaları senin yorum yapman son derece iyimser. Ama onlar araklamış kendince bence.
Sonrasında güven olayı. Nasıl yani senin kolundan üstünden çıkarıp altınları o gece almaları.
Hadi sen baktın durdun annen, ablan falan sizin taraftan bir büyük yok muydu?
Amma pasif kalmışsınız. Daha çok yer bu insanlar seni.

aynen ben.
sandim ki bizim icin sakliyorlar.
ama hic unutmiyacagim o yaptiklarini.
ki para olarak bizi ihya etmez su an, 30 yada 40 ceyreklik.
hala icimde durur yapis sekilleri, hirsizmiscasina.
ama noldu, topu topu bir kac parca altin icin omur boyu soguttular beni.
kendileri kaybediyor aslinda.

Bardakla içi soğuduysa iyi, o bardakları da kendileri kullanacak bin kardeştir şimdi onlar yarın evine 50 kişi gelince içi tekrar yanmaya başlar :)

hala ufak capli sinir krizi gecirip kocamin basinin etini yerim.
ben saftirigin tekiydim.
evlendik beni teyzesi ve kaynanam gelin odasina goturup hemen ustumdeki ceyrekleri cikardilar.
Bizde altinlar hersey hep gelin damada verilir, oysa onlarin amacin hepsini benden almakmis, ben uyaniklik etmeden almak istemisler sanirim.

sonra hem bize 5 kuruslari gecmedi, ki esimde ben de ogrenciydik hala (yurtdisindaydik) hem de inanirmisin onlarda kaldigim sure zarfinca 5 10 kez ben oglumu okuttum, evlatlarim da evlatlarim, onlar gibisi yoktur deyip durdu.
hala aklima geldikce icimi nefret kapliyor.

nasip kısmet işi de hep mi cins bu kadınlar; biraz da kızlar yüz veriyor demek istedim

benim kv dem de fazlasıyla cadıdır; genelde yazdım konulara da evimde düğünümde tek kuruşu yoktur; 4 bilezik taktık diye etrafta anlatır; birer tane çalışan kızları birer de kv ve kp taktı.

Kendi evine eşya aldı; ben kendime alırken vs vs; orda düğün yapmayın pahalı olur dedi ki düğün yapacağımız yeri bilmiyordu; pahalı mı ucuz mu fikri yoktu; ben set alamam dedi ondan herhangi bir şey istenmesin diye

kv nin iyiliği değil de bu yüzü bulabilmesi konu bence; bana hiç bir katkısı yok; bırak altınlardan almayı açın bakalım bile diyemedi, kim ne takmış diye.

Zira kendisine bu yüzü vermedim; çocuğum oldu bakarım vs dedi ama olmaz dedim; evine de misafir olarak gider oturur yer içere kalkarım.

Emin ol benim kv dem de de potansiyel var ama baştan mesafeyi ayarlamak lazım; yorumumun geri kalanında a en azından bilsin fark ettiğini; sessiz kalmayacağını diye de devam ettim

sadece sen de is bitmiyor canim, esinin de o siniri cizebilmesi gerekiyor.
erkekler genelde napicaklarini bilemiyebiliyor bu ilk yillarda, canim anacagima ne diyebilirim k9i modunda oluyiorlar.
sen esin konusunda sansliymissin bence.

Keşke banka kasasına koysaydınız.
Bundan sonra öyle yapın, emanet etmeyin kimselere altınlarınızı.
5 çeyrek az mı, insanlar ne koşullarda biriktiriyorlar o paraları da altın yapıyorlar.
Eşiniz de bal gibi biliyor çaldıklarını ama mahcup olmamak için size laf vermemek için yalan söylüyor size.
Bir kadın sanki bilmez mi altınlarının miktarını...

sadece sen de is bitmiyor canim, esinin de o siniri cizebilmesi gerekiyor.
erkekler genelde napicaklarini bilemiyebiliyor bu ilk yillarda, canim anacagima ne diyebilirim k9i modunda oluyiorlar.
sen esin konusunda sansliymissin bence.

Aynı modda eş bende de var 10 yıl sonunda halen var

Sadece oğlu ile ilgîli konuda sesini çıkarır benimle ilgili bir şeyde ben konuşurum

Ama söylemek istediğim kvnin kendinde hak görmesi almayı

düğün yaptık masraf oldu alayım derdi belki ama düğün vs yaptırmadım hiçbir şeye karıştırmadım o da bunu isteyemedi

Yüzsüzlük yapıp isteseydi de cevabını alacağını bilirdi

alınıp alınmadığını sor ayıp değil ama diğer durum çoğu memlekette geçerli olan birşey eğer düğünü onlar yapıp borc altına onlar giriyorsa doğru olan parayı çeyrekleri alması ama bilezikler senin namusun gibi.

hikaye benimkinin aynısı...giden gitti üzülme...

Bu konuyu okuyunca, yaralarım deşildi. Malesef sizinle yaşadığınız sorunu bende yaşadım. Balayına giderken altınları kayınvalide ye emanet ettik , geri de alamadık.. Eşimle aramızda o kadar çok sorun oldu ki.. Düğünü de eşimle birlikte yaptık.. Eşyaları da birlikte aldık. Ailelerden tek kuruş yardım gelmedi. Ona rağmen bunu yaptı.. Ben hiçbir zaman hakkımı da helal etmedim. Dedim başımın gözümün sadakası olsun.. O zamandan itibaren de kayınvalideyle aramda kapkalın bir çizgi çektim. Seneden seneye misafir gibi gider, gelirim..

Birebir aynısını ben de yaşadım.Balayı için yurtdışına çıkmamız gerekiyordu ve haftasonuydu banka vs. kapalıydı. Dönüşte de alamadık. Şimdi istiyoruz vermiyorlar. Dava açıcam kendilerine.

Paran mı var derdin var demek
Ben böyle bişey yaşamadım doğru borçlarımıza yatırdım kurtuldum ama bilemiyorum
Çalmışlar ama çaldınız da denmez nasıl ispat edeceksin, eşinde şimdiden sen yanlış saymışsındır demiş

Back
X