• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Altınlar ve kaynana

Bana altın demeyin bu konuda hassasim:KK34: benimkileri de çaldılar bi açıklama bile yapmadan. Aldıkları beni zengin etmezdi ancak ben onların notunu verdim, kendileri kaybettiler.
Neyse şunu diyeceğim ki ben özel sebeplerden dolayı tek bi laf etmedim onlara ama böyle insanın içinde kalıyor ışte. Bence söylemek istediğini söyle lafını sakınma ki altınları alamasan bile en azından için sogur.

Henüz 3 haftalık evliyim Eşimin ailesi ev eşyalarını alırken yardım etti Ben de kendi ailem adına üzerime düşen miktarda para verdim Eşim de ben de çalışıyoruz Düğünümüzde takılan çeyrek altınları ve paraları bize hiç vermediler Sadece bilezikler bizde kaldı Hadi düğüne de para harcadılar felan diye hoş karşıladım Balayına giderken bilezikleri ve Nişandaki altınları emanet ettim Geldiğimizde Nişandaki altınların içinden alınmıştı Sayısını bildiğim için farkettim Hayır böyle çalar gibi alınması hiç hoş değil Zaten düğündeki altın ve paraları aldılar Canım çok sıkkın Eşime dedim yanlış saymışsındır Almazlar felan dedi ama ben eminim

Valla cnm benmde cegreklerimi ve paralari aldilar dugun sabahina 5 kurussuz uyandik ama ben kayinbabamin sucu oldugunu dusunmuyorum kaynanam suclu biraz altincidir kendisi sever altini. Seninkide kirmayarak konusman gereken birsey direk sorma ayip olur.. ama bilsinler

Bana altın demeyin bu konuda hassasim:KK34: benimkileri de çaldılar bi açıklama bile yapmadan. Aldıkları beni zengin etmezdi ancak ben onların notunu verdim, kendileri kaybettiler.
Neyse şunu diyeceğim ki ben özel sebeplerden dolayı tek bi laf etmedim onlara ama böyle insanın içinde kalıyor ışte. Bence söylemek istediğini söyle lafını sakınma ki altınları alamasan bile en azından için sogur.

Birseyyy demedin miii

Yaa hala boyle insanlar var mi yaa. Anneminde altinlarini calmislardi kv kp hala annem soylenir. Ne ayip yaaa gidin soyleyin ne demek calmak kimin malini kimden caliyorsun ki. Hem size de kizdim alin altinlari yaniniza gitin bir bankaya yatirin. Kasa hesabi denen bir durum var sonucra ya da annenize hic olmadi evine koysaydiniz riskli tamam ama simdi daha mi iyi oldu hem altinlat gitti hem guvrn saygi sevgi. Ne terbiyesizlik. Ne saniyor bi erkek aileleri kendileri anlamiyorum. El kizi diye ne bu kiskanclik bu ne kotuluk. Terbiyesizler. Gidin soyleyin anne bunlar sayili eksik bende bir yerde mi unuttunuz acaba de. Onlar telslanip yok bunlar vardi bizde de derlerse. Himm oyle mi neyse dersin soyle imali imaliii. En azindan salak degilmis bak sayark vermis derler yuzleri olmaz. Tabi o utanc duygusu varsa o ailede. Biraz fazla yazdim ama annemden kay akli kuyruk yaramiz var cok cektirmisler. O yuzden dayanamadim

Su sekilde sor "altinlar eksik, sendeyken calinmis ya da dusmus olabilir mi?"

Bu arada konu sahibinin durumunj detayli bilmesem de her seyini ailelere yaptiran ciftlerin altinda bir kurus hakki oldugunu dusunmuyorum. Aileler sadece yardim etmeli ev duzdurmenin alemi yok. Biz dugun salonundan paralari bile alip cikmistik degil ceyrek altin. Her seyi esim yapti hepsi de bizim deme hakkimiz vardi. Ki kimse istemedi. Ben de tatile giderken kvdeme biraktim. Kutusunu bile acmamis. Icine hediye cicek koymustuk, dondugumuzde kurumustu :D soyleseniz de acmazdim dedi. Ki esimin babasinin kardesinin bile haberi yoktu altinlarin onlarda oldugundan.

Bu konuyu okuyunca, yaralarım deşildi. Malesef sizinle yaşadığınız sorunu bende yaşadım. Balayına giderken altınları kayınvalide ye emanet ettik , geri de alamadık.. Eşimle aramızda o kadar çok sorun oldu ki.. Düğünü de eşimle birlikte yaptık.. Eşyaları da birlikte aldık. Ailelerden tek kuruş yardım gelmedi. Ona rağmen bunu yaptı.. Ben hiçbir zaman hakkımı da helal etmedim. Dedim başımın gözümün sadakası olsun.. O zamandan itibaren de kayınvalideyle aramda kapkalın bir çizgi çektim. Seneden seneye misafir gibi gider, gelirim..

Ben takı töreninden sonra gelin odasına gidip çıkardım, eşim ve annem de vardı, bilezikleri saydık çeyrekleri paraları...annem eşime oğlum sen de gördün kızım sen de gördün dedi o şekilde aldı anca zan altında kalmamak için, aynı şekilde de geri aldık

Sen saymıcaktın sadece esin de görecekti

Henüz 3 haftalık evliyim Eşimin ailesi ev eşyalarını alırken yardım etti Ben de kendi ailem adına üzerime düşen miktarda para verdim Eşim de ben de çalışıyoruz Düğünümüzde takılan çeyrek altınları ve paraları bize hiç vermediler Sadece bilezikler bizde kaldı Hadi düğüne de para harcadılar felan diye hoş karşıladım Balayına giderken bilezikleri ve Nişandaki altınları emanet ettim Geldiğimizde Nişandaki altınların içinden alınmıştı Sayısını bildiğim için farkettim Hayır böyle çalar gibi alınması hiç hoş değil Zaten düğündeki altın ve paraları aldılar Canım çok sıkkın Eşime dedim yanlış saymışsındır Almazlar felan dedi ama ben eminim

Şimdi, bazı yerlerde Güneydoğu gibi misal, böyle bir adet var. Hatta şabaş mı ne dedikleri olay sanırım, düğünde takılan çeyrekler falan hooop kayınbabaya. Ama nolursa olsun sana bahsedilmeliydi önceden hiç konuşmadınız sanırım. İlk aklıma bu geldi.

İkincisi içinse, muhtemelen eşin anne babasını kenara çeker konuşur. Ama sana kalkıp onları kötülemek istemez. Emin ol bikaç güne telefon alırsın "aaa bak şunlar düşmüş bizim evde" falan diye geri verirler belki. Olmadı o kadar dert etme, bi daha kimseye çöpünü bile emanet etme. Kendi annene bile ;)

Keske sayıp verseydiniz gözü onunde. Bende bi kac ay birakmak zorunda kaldim. Sayip verdim. Sonrada sayip aldim ama altinlari bozdurmaya esimle kayinpeder gitti. Ben sehir disindaydim o arada olan olmus gibi. Esime sordum yok kuyumcu boyle bozdu dedi.

Şimdi, bazı yerlerde Güneydoğu gibi misal, böyle bir adet var. Hatta şabaş mı ne dedikleri olay sanırım, düğünde takılan çeyrekler falan hooop kayınbabaya. Ama nolursa olsun sana bahsedilmeliydi önceden hiç konuşmadınız sanırım. İlk aklıma bu geldi.

İkincisi içinse, muhtemelen eşin anne babasını kenara çeker konuşur. Ama sana kalkıp onları kötülemek istemez. Emin ol bikaç güne telefon alırsın "aaa bak şunlar düşmüş bizim evde" falan diye geri verirler belki. Olmadı o kadar dert etme, bi daha kimseye çöpünü bile emanet etme. Kendi annene bile :KK66:

Benim batmana gelin gelen bir arkadaşım var kv tüm gelinlerin altınlarını kasasında saklıyo, onlardan diğer çocuklarına düğün de yaptı takı da yaptı, bir diğer kaynına eşya aldılar kendileri de bedelli askerlik için kredi çekti salaklığa bak

Benim batmana gelin gelen bir arkadaşım var kv tüm gelinlerin altınlarını kasasında saklıyo, onlardan diğer çocuklarına düğün de yaptı takı da yaptı, bir diğer kaynına eşya aldılar kendileri de bedelli askerlik için kredi çekti salaklığa bak

Aynen.. Ben de arkadaştan duyup şaşırmıştım allahtan onlarınki insaflıydı çay bardağına kadar her şeyini düzdüler de içi soğudu :))

Aynen.. Ben de arkadaştan duyup şaşırmıştım allahtan onlarınki insaflıydı çay bardağına kadar her şeyini düzdüler de içi soğudu :))

Bardakla içi soğuduysa iyi, o bardakları da kendileri kullanacak bin kardeştir şimdi onlar yarın evine 50 kişi gelince içi tekrar yanmaya başlar :)

Bardakla içi soğuduysa iyi, o bardakları da kendileri kullanacak bin kardeştir şimdi onlar yarın evine 50 kişi gelince içi tekrar yanmaya başlar :)

Sorma ya :D Herhalde sevince katlanıyor insan başka açıklaması yok :) Evini falan da almışlardı bu arada, hani sırf bardak çanak mobilya değil. Yani al gülüm ver gülüm gibi yaptılar. Annesi ortalığı yıktı ama nafile :))

Ufff en nefret ettiğim olay!!
Ne demek ya borcumuz var diyipde yeni evlenen ve tek sermayeleri takı olan çiftlerin paralarını almak, istemek !
Ben buna anlam veremiyorum arkadaş.
Aynısı benimde başıma geldi evlenmemize 2 hafta kala kp eşime demiş bana 5milyar borç verirmisin takılardan elden borç aldıklarıma vereyim diye, eşimde bana sordu bende el mahkum olur dedim.
Evlendik 1 hafta sonra eşim verdi parayı babasına bende dedim acele etmesinler söyleseydin geri çevirmek için dedim dememle şok oldum. Borç vermedikki demezmii :KK57:
o hışımla bende dedim babamda sıkışmış 2milyar istedi hazır çıkarmışken paraları onuda ayırda babama götürelim dedim.
Ayy ama çok deli olmuştumm

Iciniz rahat etmeyecekse ve kaybetmediğinizden eminseniz,sorun 'anne şu sayıda altın vardı,lazım mı oldu aldınız' diye. Altın para vs değilki mevzu,nasıl alabilirler size ait olanı,sizden habersiz?

Keşke yanına alsaydın yada kasaya bankaya koysaydın neyse bari elindekilere mukayet olda onlarda gitmesin

ben olsaydım sorardım aldınız mı die... onlar alırken utanmıo ben sorarken mi utancam... sizde ki de akıl emanet ediosunuz...

Güvenmissin onlar da emanate hiyanet etmisler. Bilseydiniz altinlarin yanina kücük bir kagida kac tane altin var yazardiniz. Atiyorum 20 ceyrek, 5 yarim, 5 büyük altin gibi. Esinize de olur da bir yatirim yaparsak sayilarini biliriz her dakika saymayalim derdiniz. Ya sayisi belli diye almaya cesaret edemezlerdi, ya da esiniz kendi gözüyle görürdü eksileni.

Bu kv deleri nerden buluosunuz demissiniz cok sacma bir laf gercekden dayanamadim yazidm nasip kismet isi bu sana iyi denk gelmis ona sükür et tabi boyle devam ederse......

nasip kısmet işi de hep mi cins bu kadınlar; biraz da kızlar yüz veriyor demek istedim

benim kv dem de fazlasıyla cadıdır; genelde yazdım konulara da evimde düğünümde tek kuruşu yoktur; 4 bilezik taktık diye etrafta anlatır; birer tane çalışan kızları birer de kv ve kp taktı.

Kendi evine eşya aldı; ben kendime alırken vs vs; orda düğün yapmayın pahalı olur dedi ki düğün yapacağımız yeri bilmiyordu; pahalı mı ucuz mu fikri yoktu; ben set alamam dedi ondan herhangi bir şey istenmesin diye

kv nin iyiliği değil de bu yüzü bulabilmesi konu bence; bana hiç bir katkısı yok; bırak altınlardan almayı açın bakalım bile diyemedi, kim ne takmış diye.

Zira kendisine bu yüzü vermedim; çocuğum oldu bakarım vs dedi ama olmaz dedim; evine de misafir olarak gider oturur yer içere kalkarım.

Emin ol benim kv dem de de potansiyel var ama baştan mesafeyi ayarlamak lazım; yorumumun geri kalanında a en azından bilsin fark ettiğini; sessiz kalmayacağını diye de devam ettim

Back
X