Altınları aldı evi baba üstüne yaptı

Tamam işte eski zamanlarda resmi nikah olmadığı için kadının hakkı böyle güvence altına alınırdı. Şimdi yeni usul nafaka ve tazminatın benzeri. Boşanmalar edinilen mallar da 2 ye bölünüyor.
Su anki kanunda öyle olabilir ama ben eski zamandan bahsetmiyorum.
Dinî boyutundan bahsediyorum.

Özel mesaj atacaktım ama kapalıydı.

Burasi degil aramanizi soyledigim yer. Boyle sayfalara ve kisilere itibar etmeyin. Devletin alo fetva hatti var,biz cok yakin zamanda dernek olarak kendilerine basvurduk oradan biliyorum.

Burasi degil aramanizi soyledigim yer. Boyle sayfalara ve kisilere itibar etmeyin. Devletin alo fetva hatti var,biz cok yakin zamanda dernek olarak kendilerine basvurduk oradan biliyorum.
Tamam o zaman devletin kanalında devletin ilahiyat profesörünün verdiği cevap. Mehiri anlatırken boşanma esnasında alır gibi bir şey söylemiyor.

Dini boyutunda da amaç aynı. Kadının haklarını korumak. Değil mi?
Evet kadının haklarını korumak için. Ama devlet hak verdi diye dinimin verdiği haktan vaz geçmek zorunda mıyım? Ya da ikisinden birini tercih etmek zorunda mıyım?
Tabiki de değilim.
😏

Tamam o zaman devletin kanalında devletin ilahiyat profesörünün verdiği cevap. Mehiri anlatırken boşanma esnasında alır gibi bir şey söylemiyor.

Bakin,bir kez daha soyleyeyim. Burasi bunu tartisabilecegimiz bir platform degil. Yolladiginiz videolarda mehirin cesitlerine hic deginilmemis. Diyanet ile gorustugunuzde bunlari uzun uzun anlatiyorlar,hatta gunumuze uyarlanmis sekilleriyle anlam ve islevi guzelce Ben bu derece beklemiyordum acikcasi,size de onun icin tavsiye ettim lakin siz olayi kavgaya donusturmek istiyorsunuz herhalde. O yuzden oturup aciklama yapmayayim ben,yeteri kadar yasak olan bir konuya girip uyeleri rahatsiz ettik zaten fazlasina gerek yok.

Bakin,bir kez daha soyleyeyim. Burasi bunu tartisabilecegimiz bir platform degil. Yolladiginiz videolarda mehirin cesitlerine hic deginilmemis. Diyanet ile gorustugunuzde bunlari uzun uzun anlatiyorlar,hatta gunumuze uyarlanmis sekilleriyle anlam ve islevi guzelce Ben bu derece beklemiyordum acikcasi,size de onun icin tavsiye ettim lakin siz olayi kavgaya donusturmek istiyorsunuz herhalde. O yuzden oturup aciklama yapmayayim ben,yeteri kadar yasak olan bir konuya girip uyeleri rahatsiz ettik zaten fazlasina gerek yok.
Niye kavgaya dönüştürmek isteyeyim?
En başta söyledim özel mesajınız kapalı, yoksa bunları oradan atacaktım.
Ayrıca bazı şeyler günümüze uyarlanamaz. Sadece bunu anlatmak istedim.

Niye kavgaya dönüştürmek isteyeyim?
En başta söyledim özel mesajınız kapalı, yoksa bunları oradan atacaktım.
Ayrıca bazı şeyler günümüze uyarlanamaz. Sadece bunu anlatmak istedim.
Yoo gayet de net uyarlaniyor. Benim telefonda gorustugum din gorevlisi aynen su sekilde soyledi hatta; eski zamanlarda sadece erkek disarida calisiyordu,sadece erkek disarida calisabilecek guce sahip olarak goruluyordu. Kadinin tek gorevi evde kocasina kadinlik yapmak,evin islerini yapmak,cocuklarina goz kulak olmakti. İs birligi bu sekilde yapilmisti,bu sebeptendir ki kadinin maddi bir gucu,bir dayanagi yoktu. Simdi bu durumlar degistigi icin kadinin sosyal haklari medeni kanunlar esliginde duzenlendi,dolayisiyla erkege vacip olan mehir cesit ve haklari da buna gore belirlenebiliyor.

Dini konulara girmeden bu sekilde aciklamaya calistim.

Yoo gayet de net uyarlaniyor. Benim telefonda gorustugum din gorevlisi aynen su sekilde soyledi hatta; eski zamanlarda sadece erkek disarida calisiyordu,sadece erkek disarida calisabilecek guce sahip olarak goruluyordu. Kadinin tek gorevi evde kocasina kadinlik yapmak,evin islerini yapmak,cocuklarina goz kulak olmakti. İs birligi bu sekilde yapilmisti,bu sebeptendir ki kadinin maddi bir gucu,bir dayanagi yoktu. Simdi bu durumlar degistigi icin kadinin sosyal haklari medeni kanunlar esliginde duzenlendi,dolayisiyla erkege vacip olan mehir cesit ve haklari da buna gore belirlenebiliyor.

Dini konulara girmeden bu sekilde aciklamaya calistim.
Bunu müftülüğe gidip yüz yüze görüşün.
Telefondaki kişi bayağı sallamış.
Daha da bir şey demiyorum.

Bunu müftülüğe gidip yüz yüze görüşün.
Telefondaki kişi bayağı sallamış.
Daha da bir şey demiyorum.
Gorusuyoruz zaten. Dedigim gibi ben bireysel olarak kendim icin de sormadim,dernek icin gereken bir durumdu,hatta benim karsi komsum muftu kendisi. Onunla beraber aradik telekonferans ile gorusuldu. O yuzden size de tavsiye ettim. Dogru bilinen yanlislar var,bunlar yuzunden evlerde-evliliklerde huzursuzluklar cikiyor,hatta bazen evlilikler bitme noktasina da geliyor. Gerek yok bunlara. Allah akil fikir ve beyin vermis,bunlari kullanarak dogrulara ulasmaniz daha kolay olur. İyi aksamlar.

Hanımlar,
kaç defa ikaz etmek gerekiyor dini içerikli yorumlar yazmayınız diye.

Back
X