• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

altınlarım geri gelsin artık!!

Canım birkaç sayfa okudum ama göremedim, toplamda ne kadar yapıyor aldığı altınlar, para değeri olarak?

canım şuanki parasal değerini tam bilemiyorum bilezikler toplamı 90 gr civarıydı, takı seti vardı aldığımızda 2000 tl civarıydı galiba, ıvır zıvırlar vardı.. tabi çeyrekler paralar vs heralde 30 bin eder diye düşünüyorum kuyumcudan fiyat almadım ama şuan bir bilezik ne kadar fikrim yok

canım şuanki parasal değerini tam bilemiyorum bilezikler toplamı 90 gr civarıydı, takı seti vardı aldığımızda 2000 tl civarıydı galiba, ıvır zıvırlar vardı.. tabi çeyrekler paralar vs heralde 30 bin eder diye düşünüyorum kuyumcudan fiyat almadım ama şuan bir bilezik ne kadar fikrim yok

Anladım o zaman 100 gr altın var yani, 20 bin bile olsa insan sinir oluyor haklısın.
Ay valla çok sinir oluyorum ya, içimden saydım bişeyler de buraya yazamıyorum.
Yani canım böyle için içini yiyeceğine bi çözüm yolu sunayım dedim kendimce hem sende rahatlarsın..Hemde burdaki arkadaşlar da belki onaylar bilemiyorum benim aklıma geldi böle bişey.
Eşin yapsın madem sana onları, yani şimdi bu size takılan altınlar yarısı onun tarafından geldi yarısı diyelim sizden geldi, sonucta sizden de bilezik takılmıştır.
Altınların diyelim 30 bin olsun yarısı 15 bini senin tarafından takıldı diyelim.
Eşin tarafından takılanı boşver o hakkını kardeşine vererek kullansın isterse kendi düşsün peşine.
Kalan 15 binlik kısmı da eşin sana yapsın.Yani 15 bin liralık altın yapsın sana ve senin de için rahatlasın.Konuda böylece kapansın.

Anladım o zaman 100 gr altın var yani, 20 bin bile olsa insan sinir oluyor haklısın.
Yani canım böyle için içini yiyeceğine bi çözüm yolu sunayım dedim kendimce hem sende rahatlarsın..Hemde burdaki arkadaşlar da belki onaylar bilemiyorum benim aklıma geldi böle bişey.
Eşin yapsın madem sana onları, yani şimdi bu size takılan altınlar yarısı onun tarafından geldi yarısı diyelim sizden geldi, sonucta sizden de bilezik takılmıştır.
Altınların diyelim 30 bin olsun yarısı 15 bini senin tarafından takıldı diyelim.
Eşin tarafından takılanı boşver o hakkını kardeşine vererek kullansın isterse kendi düşsün peşine.
Kalan 15 binlik kısmı da eşin sana yapsın.Yani 15 bin liralık altın yapsın sana ve senin de için rahatlasın.Konuda böylece kapansın.

canım güzel fikir yazmışsın ama benim derdim aslında kaynımı zora sokup biraz intikam almak, şu içimdeki kini öldürmek.. o alaycı tavırlarını burunlarından getirmek daha nasıl anlatayım ki..

canım güzel fikir yazmışsın ama benim derdim aslında kaynımı zora sokup biraz intikam almak, şu içimdeki kini öldürmek.. o alaycı tavırlarını burunlarından getirmek daha nasıl anlatayım ki..

Anladım tatlım yani sen altından ziyade yaptığını telafi etsin istiyorsun, ve de haklısın.Ama insanlar böyle işte, hak hukuk bilmiyor, resmen haram para ama umurlarında değil.
İnşallah sorun çıkarmadan verir.

canım öyle yapmış olsa bence eşinin gözünde durup dururken mal canlısı biri olup çıkacak hatta borçları olduğunu da yazmış arkadaş borçları varken böyle birşeyi istemesi bencillik olur ve durup dururken sorun ortaya çıkarır.
bence kaynının canına okusun.:34:
ama kendisi ve çocuğu için de ileriye yönelik inceden hesaplar yapsın arkadaş derim en azından her ay 1 çeyrek ya da parasını atsın köşesine :34:
öyle bir zaman gelirki damlaya damlaya göl, göller deniz okyanus olur.
kesinlikle tavsiye ederim.:16:

canım öyle yapmış olsa bence eşinin gözünde durup dururken mal canlısı biri olup çıkacak hatta borçları olduğunu da yazmış arkadaş borçları varken böyle birşeyi istemesi bencillik olur ve durup dururken sorun ortaya çıkarır.
bence kaynının canına okusun.:34:
ama kendisi ve çocuğu için de ileriye yönelik inceden hesaplar yapsın arkadaş derim en azından her ay 1 çeyrek ya da parasını atsın köşesine :34:
öyle bir zaman gelirki damlaya damlaya göl, göller deniz okyanus olur.
kesinlikle tavsiye ederim.:16:

Kesinlikle.

Boşuna demiyorlar "akrabanın ettiğini akrep etmez adama" diye. Sana yedi kat yabancı hırsız gelip altınlarını çalsa kimse senden merhamet göstermeni beklemez. Ya da paranı istedin diye kimsenin gözünde "mal canlısı" olmazsın.

Ama bunu yapan akrabaysa (kaynının yaptığı tam anlamıyla hırsızlık) işin rengi değişiyor işte. Hak hukuk kalkıyor ortadan, işin içine hatır giriyor.

Bence sen bu kaynından zerre altın alamazsın. Bence boşver, lafını da etme, kendini boşuna strese de sokma. Zaten neredeyse 5-6 sene olmuş nereden baksan. Bir şey yapacaktıysan o zaman yapacaktın.

Bu tarafta alamadığın hakkını öbür tarafta nasıl olsa alacaksın, hep bu dünya için değil ya biraz da öbür tarafa bırakmalı:34:

guzelım sende balayına gıderken altınlarını alsaydın ya yanına kedının karnı tok olsada cıgere hayırr dermı hıc bence bıraz zor gorunuuyo sen o altınların uzerıne soguk su iç dost acı soyler

altın yükseldikçe sevineyim mi üzüleyim mi karar veremiyorum
Ah canım benim vallahi safsın sen çok.

Kendisine emanet edilene hiç Allahtan korkmadan el uzatabilecek kadar haysiyetsiz bir adamdan bi de enflasyon farkı ödemesini mi bekliyorsun?

Emanet nedir? Emanet nasıl muhafaza edilir? Kimse öğretmemiş bunlara.

Ayyyyy çok sinirlendim valla; zehir zıkkım olasıcalar, fiitil fitil gelsin burunlarından.:57:

Eltine söyle.Yaptıkları resmen hırsızlık.Ama bana da geri gelmez gibi geliyor.Baktın olmuyor, eve hırsız girdi say içini soğut.Görüşüypr musunuz peki

kızlar merhaba;

konuyu kısaca özetlemem gerekirse, biz balayına giderken takılan altınlar bilezikler paralar vs ne olursa artık o zamanlar yan dairemde oturan kaynımlara emanet bırakmıştık... ama döndüğümüzde hepsinin harcandığını öğrendik.. ben tabi yeni gelin çok ağzımı açıp bişe diyemedim ailem deseniz uzaktalar pek karışamadılar..

eşim bir iki söylemiş kaynıma ama adam param olunca veririm demiş.. yalnız adamın parasının olması imkansız çünkü eline geçeni sağda solda yer içer gezer..eline para geçse bile (bu süre içinde çok geçti) bize vermek yerine harcıyor..

herneyse bugun niyeti bozdum istemeye karar verdim.. kaynanamı arayıp ciddi birşekilde konuşayım oda oğluna söylesin yada başka nasıl yol izleyebilirim.. bana yardımcı olun nolur...

not: bu arada ben evlendiğim zaman çeyrek altın 30-40 tl civarıydı, düşünün yani :((

arkadaşım bencede okadar süre geçtiyse sen bi bardak su iç üstüne

esiniz sen söyle dedi madem bu firsati kacirmayin
uslubuyla isteyin dahada araya zaman koymayin
ne zaman istemeyi dusunuyorsunuz simdiden soyleyiverin

Bazı insanlar artık hak yemekten de korkmaz oldular, birisi bana 1 sakız emanet etse ona bile gözüm gibi bakıyorum, kaldı ki düğünde takılan altınları harcamak, yazık ya çok yazık.

inş. alabilirsin ne diyim.

biraz önce kayınvalidemi aradım, cenaze varmış oraya gitmiş.. evden aramıştım büyük eltim çıktı telefona beraber yaşıyorlar.. ona anlattım biraz... eşimin bana sen iste dediğini söyledim.. o da bana dedi ki sen sıkıştırıyorsundur adamı o yüzden öyle söylemiştir bilmiyor mu abisinin parasının olmadığını biz burdan harçlık!! veriyoruz ona dedi... bende siz böyle harçlık vermeye devam ederseniz adam niye çalışsın ki dedim.. işleri yolunda gitmedi dedi.. bende haram para karışmıştır ondandır belki dedim.. beni çok sinir etti kadın ya.. ya anlamadığım adamın tırı var 2 tane çalıştıyor kargo şirketinde.. karısına deli miras kaldı 6-7 yıl önce, yedi bitirdi karısının parasınıda arsalarla ev kalmış onlarıda satınca verecekmiş benim altınlarımı öyle söylemiş.. yani sizlerinde dediği gibi su içiyorum üstüne... Ama asla hakkımı helal etmiyorum, burayada yazıyorum :)) bundan sonra lafını açmıcam ben eminim ki Allah ım bana daha fazlasını verir...

biraz önce kayınvalidemi aradım, cenaze varmış oraya gitmiş.. evden aramıştım büyük eltim çıktı telefona beraber yaşıyorlar.. ona anlattım biraz... eşimin bana sen iste dediğini söyledim.. o da bana dedi ki sen sıkıştırıyorsundur adamı o yüzden öyle söylemiştir bilmiyor mu abisinin parasının olmadığını biz burdan harçlık!! veriyoruz ona dedi... bende siz böyle harçlık vermeye devam ederseniz adam niye çalışsın ki dedim.. işleri yolunda gitmedi dedi.. bende haram para karışmıştır ondandır belki dedim.. beni çok sinir etti kadın ya.. ya anlamadığım adamın tırı var 2 tane çalıştıyor kargo şirketinde.. karısına deli miras kaldı 6-7 yıl önce, yedi bitirdi karısının parasınıda arsalarla ev kalmış onlarıda satınca verecekmiş benim altınlarımı öyle söylemiş.. yani sizlerinde dediği gibi su içiyorum üstüne... Ama asla hakkımı helal etmiyorum, burayada yazıyorum :)) bundan sonra lafını açmıcam ben eminim ki Allah ım bana daha fazlasını verir...

KAYINVALİDENE SÖYLİYECEĞİN KONUYU NİYE ELTİNLE KONUŞUYORSUN YANİ BU KADAR ÖNEMLİ BİR KONUDA OTORİTE ELTİN Mİ YANİ DIŞ KAPININ MANDALI. Eşin annesiyle ve kardeşiyle konuşsun. Ben olsam dava açarım yalnız. Hırsızlıktır bu çünkü.

KAYINVALİDENE SÖYLİYECEĞİN KONUYU NİYE ELTİNLE KONUŞUYORSUN YANİ BU KADAR ÖNEMLİ BİR KONUDA OTORİTE ELTİN Mİ YANİ DIŞ KAPININ MANDALI. Eşin annesiyle ve kardeşiyle konuşsun. Ben olsam dava açarım yalnız. Hırsızlıktır bu çünkü.

ya canım öyle bir çıtlattım dertleşmek mahiyetinde ama aldım cevabımı malesef, dışkapının mandalı ben oluyorum bu arada diğerleri hep akraba evliliği yapmışlar benim için yabancı diyorlar...

siz kaynananıza emanet ediyorsunuz oda gidip ogluna veriyor ogluda büyük bi yüzsüzlükle olunca veririm diyor en sinir oldugum sey nasıl insanlarsınız nasıl bi ic rahatlıgı yasıyosunuz da altınları vermiyosunuz.madem kaynınız vermiyor sizde kaynananıza acıkca söyleyin anne ben sana emanet etmisdim altınları sen gittin kaynıma verdin simdi kaynımda vermiyor geri ya oglunla konus yada madem sen verdin ogluna altınları simdide onun borcunu sen kapa de.bu ne yüzsüzlük canım kimin malını habersizce alıyon harcıyonda bide geri vemiyosun.
gerci dier arkadasların dedigide dogru giden gitmis vericek adam zaten simdiye kadar coktan verirdi.

Back
X