canım benim maalesef bu tarz insanlar var çevremizde...
bende düğünümüz şehir dışında olduğundan eşimin ailesi toplanan kolumdaki 6 bilezik hariç tüm altın ve paraları ''şimdi yolda giderken gelin arabasını durdururlar da bi şey olur size sonra veririz.'' demişler eşime.
neyse biz balayına gittik geldik hadi dedim eşime nerde, ne zaman gönderecekler? eşimin verdiği cevaba dikkat: -onlar bizim yerimize muhafaza ediyorlar, araba falan alırken verirler. dedi.
araba alırken bnm 6 bileziğim gitti

hatırlattım hani dedim? ev alırken verecekler dedi
şimdi kiradayız arabayı satıp,üzerine altınlarımızı da alıp kredi çekerek ev sahibi olmayı hayal ederken eşim demez mi onlar belki onu harcamışlardır diye !! kan beynime sıçradı ama sırf eşimle
huzurumuz kaçmasın diye ses etmedim.
şimdi 3 yıllık evli olmamıza rağmen bebeğimiz olmuyor.
tüp bebek düşünüyoruz ama bir birikmişimz yok. ben hala annenler altınlarımızı ve paralarımızı versinler o parayla yaparız dememe rağmen '' yok onlar onu harcamışlardır, kredi çekp tüp bebek yaparız'' diyor

artık hiç ses çıkarmıyorum. Allah büyük. ama şimdi arkadaşlarıma hep tembih ediyorum. bu zamanda böyle insanlara harbiden cazgır gelin olacaksın. ben yapamadım ama evlenecekler duysun.
not: bu arada eşim her şeyini kendi aldı düğünde, ailesi sadece yemek verdi o kadar. sonra onların borcunu hep biz ödedik.