Altınlarımı borç vermeli miyim

Ben düğün borclari icin verdim, 1 ay sonra arsalari satildi grami gramina geri verdiler. Karsinizdaki insanlara guvenmiyorsaniz vermeyin. Verecekseniz de ya senet yapin ya da altinlari bozdurup parayi banka kanalıyla eft yaparak açıklamasına borç yazarak verin.
Nakit olarak verirlerse verdigi para sabit kalir. Birkac sene sonra odediler mesela o zamanki tl ile bu zamanki ayni olmayacak. Bizene sen bize altin mi verdin ki altin istiyorsun diyebilirler.

Nakit olarak verirlerse verdigi para sabit kalir. Birkac sene sonra odediler mesela o zamanki tl ile bu zamanki ayni olmayacak. Bizene sen bize altin mi verdin ki altin istiyorsun diyebilirler.
O açıdan dusunmemistim. Esimin ailesinde borc altinla verilir altinla odenir. O parayi nakitte alsalar altin hesabi yapiyorlar. Mesela 24 agustos 2022 tarihinde 10 ceyrek ederinde nakit aliniyor, odeme vaktinde 10 ceyrek ederinde nakit veriliyor.

O açıdan dusunmemistim. Esimin ailesinde borc altinla verilir altinla odenir. O parayi nakitte alsalar altin hesabi yapiyorlar. Mesela 24 agustos 2022 tarihinde 10 ceyrek ederinde nakit aliniyor, odeme vaktinde 10 ceyrek ederinde nakit veriliyor.
Ayni.mantik iste. Para deger kaybetmesin diye. Guzel bir uygulama bence yaptiklari.

Oyle olmasi cok daha iyi tabiki. Birisine yardim edip etmemek kendi keyfinize kalir boylelikle. Diger turlu insani suclu hissettiriyorlar bir de.
kesinlikle, sanki vermek zorundaymışız gibi bir his yaratıyorlar. annem esnaf mesela, müdavim bi müşterileri var. annem, bu adamın oğlunun bankada kaç parası olduğunu biliyor neden çünkü adam söylemiş. düşünebiliyor musunuz dıdısının dıdısına oğlumun bankada şu kadar parası var ama eve beş kuruş vermiyor falan demiş. yayılıyor bu tarz bilgiler bi şekilde. şu an benden başka bilen yok benim paramı, olmasın da zaten. bekarım, allah gecinden versin ama şu an ölsem zaten otomatik olarak anneme falan kalır, o da ben ölünce her türlü ortaya çıkar yani kimseye gidip de "şu bankada şu kadarım var, bana bişey olursa haberin olsun" demenin anlamı yok.

Vererekte kötü olacaksınız kesinlikle vermeyin kendiniz arsa falan alın borcumuz var deyin

Kızlar selam,1 yıldır evliyim kayınvalidem düğünde takılan altınlarımın bir kısmını borç istedi,nedeni de kaynımın düğünü var çok sıkıştılar.Ben verme taraftarı değilim kendimi kötü hissettim geri gelmezse diye tedirginim açıkcası,eşim vermek istiyor ısrarcı değil ama aileme yardım etmeliyim kafasında üzgün takılıyor.Satılıkta olan bir arsa var eğer satılırsa ilk iş bizim altınlar alınacak diyor.sizce ne yapmalıyım çok kararsızım?
Buna benzer değil aynısı annemin başına gelmişti o geline yapamayan sana nasıl yapsın verme asla altınlarını sakladığınıda söyleme yani borca gitti bişey de altınlarının olduğunu kimse bilmesin

Ben olsam verirdim güvenip ama herkes verilmez demiş bilemedim 🤷.Bizim borcumuz yokken eltim için kredi çekmistik 100 bin kadar her ay da ödüyor tıkır tıkır. Aileyi en iyi siz tanirsiniz . Tabi yine de gramina kadar yazın verirken şu kadar borç diye alırken de o grama göre geri alirsiniz .

Kesinlikle vermeyin. Sonra istediğinizde anlat derdini Marko Paşa'ya durumunu yaşarsınız. O da ayrı bir şey bir düğün daha yapcaz diye altın mı istenir tövbe tövbe.

Ben anlamıyorum bu altın mevzularını.
Niye yani imkanları neye elveriyorsa onu yapmıyorlar da,oradan buradan bulup buluşturup kullanıyorlar ki?
Gelinleri ile konuşsunlar madem kızım arsa satılınca size şu kadar vereceğiz,şimdi altın alamıyoruz diye.
Ben olsam vermem,elaleme olmayan altınla gösteriş yapmasınlar bir zahmet.

Kızlar selam,1 yıldır evliyim kayınvalidem düğünde takılan altınlarımın bir kısmını borç istedi,nedeni de kaynımın düğünü var çok sıkıştılar.Ben verme taraftarı değilim kendimi kötü hissettim geri gelmezse diye tedirginim açıkcası,eşim vermek istiyor ısrarcı değil ama aileme yardım etmeliyim kafasında üzgün takılıyor.Satılıkta olan bir arsa var eğer satılırsa ilk iş bizim altınlar alınacak diyor.sizce ne yapmalıyım çok kararsızım?
Sakın sakın verme.. verip de kötü olacağına verme kötü ol..

Geri gelmeyeceğine kendini hazırla öyle ver :D

Eşimin ailesi isterse ben verirdim, güveniyorum çünkü.

Asla verme arsayı ipotekletip kredi çekebilirler kredi çıkmıyor lafı yalandan ibaret inanma ve altınları da kendi evinde tutma güvendiğin birine ver

Bence altınları sakın vermeyin gerekirse gidin kasaya koyun inanın değer bilmezler ve asla geri ödenmez.

Eşiniz sizin altınları gözden çıkarmış arsa falan hikaye söyleyin ona ne arsa için veririm nede borç için hade başka kapıya diye rest çekin.

Back
X