• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Altınlarımı borç vermeli miyim

Kızlar selam,1 yıldır evliyim kayınvalidem düğünde takılan altınlarımın bir kısmını borç istedi,nedeni de kaynımın düğünü var çok sıkıştılar.Ben verme taraftarı değilim kendimi kötü hissettim geri gelmezse diye tedirginim açıkcası,eşim vermek istiyor ısrarcı değil ama aileme yardım etmeliyim kafasında üzgün takılıyor.Satılıkta olan bir arsa var eğer satılırsa ilk iş bizim altınlar alınacak diyor.sizce ne yapmalıyım çok kararsızım?
Sizin altınınıza güvenerek evlendirmeseydi keşke diğer oğlunu.Böyle düşünmeleri rahatsız edici. Borclarını öderler karakterleri sağlamdır diyorsanız verin ama tereddüt varsa bilemedim.

Kızlar selam,1 yıldır evliyim kayınvalidem düğünde takılan altınlarımın bir kısmını borç istedi,nedeni de kaynımın düğünü var çok sıkıştılar.Ben verme taraftarı değilim kendimi kötü hissettim geri gelmezse diye tedirginim açıkcası,eşim vermek istiyor ısrarcı değil ama aileme yardım etmeliyim kafasında üzgün takılıyor.Satılıkta olan bir arsa var eğer satılırsa ilk iş bizim altınlar alınacak diyor.sizce ne yapmalıyım çok kararsızım?
Ben kesinlikle vermezdim. Arsayı satıp işlerini görsünler banane

Bizde de babam bir kaza geçirip memlekete döndüğünde 1000 mark parasını düğün için istemişler babam çalışmıyor o dönem
Amcamın düğünü yapılmış düğünde biriken para 1000 mark ediyormuş dedem gil vermemiş
Annem yok dediği halde vermiş babam bu arada
Annem de düğünden bir kac ay sonra yiyecek bir şey yok faturaları bile odeyemiyorlarmis düşün yani işte demiş babam ben kardeşimden isteyemem demiş ki babam yarı yatağa bağlı o dönem
Anneme demiş Annem de nasıl verdiysen öyle al demiş ama anca bir ay dayanabilmis
Dedem gile söylemiş dedem de oglumdan işte ben veremem onun düğününde harcadık demiş
Annem de yengem gile demiş yengem inanmamış önce sonrasında amcam evet deyince olan altın kapatmamis borcu üstüne 6 aylık kazançlarını da Annem gile vermek zorunda kalmışlar
Yengem haberim olsa düğün biter bitmez verirdim demiş ama iş işten geçmiş

Kredi cikmiyorsa borc konusunda sikintilari var demek,odememe gibi.Vereceksen unut o altinlari.Geri gelmez.Arsayi bekleyemem dugunde takilanlarla odeyin deseniz?

Kendine guvenmeden bu insanlar nasıl evlilik yoluna adım atıyorlar ya. Ne kadar bütçeleri varsa o kadarlık düğün yapsınlar. Ben bu gösteriş derdini anlamıyorum. Millete hava atacağım diye tak takıştir nedir bu dert ya. Siz de altınlarınızi böyle birsey için kurban etmeyin. Üzgünüm veremem bütçenize göre düğününüzü yapın diyin ya. Hep düğüne ramak kala arsalar falan işin içi girer zaten

Bence bunu belirleyecek olan karşınızdaki insanların parayla ilişkisi… daha önce sizden para istemedilerse, bu hususta güveniyorsanız tabii ki
Verin. Aile olmak böyle bir şey değil midir?
Ama daha önce istediler verdiniz
Ama geri gelmediyse vermezsiniz tabii… siz birinin sıkışıklığını giderirseniz Allah ta sizinkini giderir :)

Az çok tanırsınız, eğer üstüne yatma durumları varsa, eşiniz aşırı aileci olup aman kalsın diyen biriyse.Gule güle verdiğinizi, ağlaya ağlaya alamayacaksınız.Şimdiden kötü olun vermeyin. Eğer altını verirseniz arsanin yarı tapusunu üstünüze isteyin,noterden imzalı anlaşma isteyin vb

Düğün yapacak durumları yoksa YAPMASINLAR. size ne kaynınızın masrafından. Size mi güvenmişler. Ne alaka yani bir gelinden isteyip diğerine harcamak. Madem arsa varsa onu satsınlar , kredi çeksinler, durumları yoksa evlendirmesinler oğullarını. Sizde altın olmasa ne yapacaklarmış??
Hep aynı hikaye, eski ben olsam düşünmeden verirdim çünkü insanları İNSAN sanıyordum. Ama bu işler öyle değilmiş. Bazı insanların ince hesap kitapları oluyormuş. Şöyle bir durumda verebilirsiniz o arsayı size geçirsinler güvence olarak. Yoksa elinizden alırlar geri verirken de bir sürü çirkinlik olacak, ya vermek istemeyecekler ya da lanet ede ede zorla verecekler muhakkak küserler zaten. Her durumda zora giren siz olursunuz vermezseniz en azından maddi zarar yaşamamış olacaksınız. Ya devir ne tuhaf insanlar ne tuhaf birinde altın para vs olduğunu bildiler mi hemen akbaba gibi üşüşüyorlar. İnsan istemeye utanır ne münasebet , paran yoksa kredi çekersin. Vermeyin sakın. Verirseniz de güvence isteyin.

Kesinlikle verme .ben altınını veripte geri alan pek görmedim

Az çok tanırsınız, eğer üstüne yatma durumları varsa, eşiniz aşırı aileci olup aman kalsın diyen biriyse.Gule güle verdiğinizi, ağlaya ağlaya alamayacaksınız.Şimdiden kötü olun vermeyin. Eğer altını verirseniz arsanin yarı tapusunu üstünüze isteyin,noterden imzalı anlaşma isteyin vb
Normalde ben de asla vermezdim ama zaten ,para yönünden eşime bağlılar eşim ne derse onu ederler arsayı satmayı eşim istedi mesela onlar karşı gelmedi,dükkan var kirada onunlada eşim ilgilenir eşimin hesaba gelir kira direkt onlara da verir kiradan, arsada alıcı çıkmadığı için satılmadı düğüne çok az kaldı eşim altım verelim deyince dona kaldım cok kararsızım bilmiyorum…

Kredi çıkmıyor hiç birine bankalara başvurdular artık çaresiz kaldılar
Bankaların bile güvenip kredi vermediği insanların o altınları geri ödeyeceğini düşünüyorsanız tebrik ederim....ayrıca organ nakli gibi bişey değil ki bu çaresiz kalinsin... düğün de evlenmek de ölümcül ihtiyaçlar değil.

Gelinin altını ancak çok çok zaruri, hastalık gibi durumlarda istenebilir.
Düğün için sıkıştılarsa ertelesinler.
Diğer geline takı takmak için sizin bileziklerini alacaklar muhtemelen.
Siz de yıllardır değil daha bir yıllık evlisiniz.
Ayıp geliyor böyle şeyler bana.
Vermeyin, pişman olma olasılığınız yüksek.

E sonra satılacağı ne malum?
Düğün sizin degil sonuçta. Kredi çeksinler altin borcundan daha zararlı çıkmazlar.
Asla vermem ben

Bu konuda büyük yazık yediğim için verme diyorum. Artık insanlar o kadar kötüleşmiş durumda ki kul hakkı ne bilen yok

Verme

Back
X