altlı üstlü oturma riski

alexandria

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2011
511
0
46
İstanbul
Kızlar merhabalar,

Gelecekte beni beklemesi beklenen bir problem için yazıyorum. Şimdiden fikirlerinizi alayım ki ona göre bi yol çizeyim. Şimdi eşimin babası biz evlenmeden evvel vefat etmiş. Kayınvalidemle birlikte yaşamışlar bir süre. SOnra evlenirken bana da aynı evi şart koştu, ben kabul etmedim. Hiç olmazsa altlı üstlü olur dedim. Ama üstünden altından ev bulamadık evlenirken, bi 200 mt ötesine yerleştik. Kayınvalidem iyi bi insan, açık arayan, laf sokan biri değildir ama incelikten anlayan biri de değil maalesef. İlk evlendiğimizde tüm yemekler orada yendi. Her haftasonu beraber geçti. Ben çok rahatsız oldum durumdan, eşimle kaç kez birbirimize girdik, ayrılma eşiğinden döndük 5-6 ay boyunca. Kayınvalidemin bu kavgalardan hiç haberi olmadı, çünkü eşim onun kendini fazlalık gibi hissetmesini ve onun yüzünden kavga ettiğimizi anlamadını istemedi. Ama o da bi kez bile ya bu çocuklar yeni evli, özel zamanları olur, beraber paylaşacakları bişey olur, şunları bi rahat bırakayım demedi, kendi derdine düştü. yanlız kalcam diye bizim her fırsatımızı varlığıyla doldurdu. tabi tek kayınvalide de değil. görümce de var. yani biz kaç ay olarla yapışık yaşadık. her ne zaman olursa olsu, her türlü iş ve problem için eşimi aradı. bize gelmek istediğinde bile eşimi aradı sordu. beni aramadı.şükür işler az biraz da olsa düzene girdi. ben spora başladım, her gün gitmemeye başladım. eşim gitti, sonra beni spordan aldı eve gittik. bu sıralarda bi kaç kez altlı üstlü oturma durumu oluştu. mesela bizim ev sahibinin aynı apartmandaki dairesi boşaldı, adam hemen eşimi aradı, annenler girsin oraya da dedi. eşim olur dedi. ben istemedim ve birbirimize girdik bu yüzden de. ben dedim ki onun dönüşü yok. o oldumu artık öyle yaşamamız lazım kötü olmamak için. annene anne zırt bırt gelme de diyemezsin, özel hayatımız biter dedim. ben bu kadar istemiyorum diye kabul etti, duyurmadı annesine bu ihtimalleri çünkü duyursa, o anında kabul ederdi.Şimdi taşınmamız söz konusu iş değişikliği nedeniyle. ve benim ödüm kopuyor altlı üstlü iki ev bakılırsa diye. kızlar, bana bi akıl verin şimdi ben ne yapcam, ne diycem de eşim bunu çıkarmayacak başıma... Çok korkuyorum, kaç ay sonraki mesele için mide krampları geçiriyorum günlerdir. aklımdan çıkmıyo, hiç bişeye de odaklanamıyorum bu yüzden. eğer bunu halledemezsem, gerçekten biliyorum sinir stresten sağlığımdan olcam. bana yardım edin nolur. ne yapayım şimdi ben de bu durumun önüne geçeyim...

haklısınız .bende kayınvalideme cok yakınım ama birgünden bir güne bu sorunları yasamadım. iş eşinize düşüyor. normal bir zamanda sıradan bir gün alın konusun güzelce. sinir anında konusulanlardan bir sonuc alınmıyor maalesef

haklısınız .bende kayınvalideme cok yakınım ama birgünden bir güne bu sorunları yasamadım. iş eşinize düşüyor. normal bir zamanda sıradan bir gün alın konusun güzelce. sinir anında konusulanlardan bir sonuc alınmıyor maalesef

yok o kesin, onu denedim ama hani istiyorum ki şu iş benim başıma patlamadan, eşimle birbirimize girmeden hiç başlamadan bitsin ama nasıl yapsam bilemedim...

ben anlamadım ki neden altlı üstlü oturasınız kaynananın eşi vefat etmiş diye mi

ben anlamadım ki neden altlı üstlü oturasınız kaynananın eşi vefat etmiş diye mi

şöyle ki, eşimin de kayınvalidemin de içinden geçen o. o zaten söylemişti bize ilk evi tuttuğumuzda ben altlı üstlü oluruz diye düşünmüştüm demişti. eşim de hiç kıyamaz annesine hep yanında olmaz istiyo zaten o sebeple hasıl olabilir böyle nahoş bir durum.

anladıığım kadarıyla k.validen yanlız yasıyo.Görümcen evli heralde.Eşinle konuşunca eminim o da alınıyodur annem yük mü oldu diye ama bi yandan da özeliniz olmasını da istiyordur.İşte ama annesi o sonuçta o da üzülüyor eminim.Sen ısrarla eşine bu konuyu açarsan adamın aklından herşey geçer sen annemi istemiyosunda da der yani.üst katınıza taşınırsa eğer sen sık sık gitmezsin ihtiyacı var mı hal hatır sorarsın, eşin de daha sık gider yoklar.Olabilir mi?

valla yakın oturun, ama illaki altlı üstlü diye dayatmaları tuhaf, kaynanamla bi problemim yok diyosun mesela atıyorum parzar sabahı anne biz başbaşa kahvaltıya gidiyoruz, bi akşam anne biz başbaşa yürüyüşe gidiyoruz demek saygısızlık değil ki, yani başbaşa hiç vakit geçiremicekseniz ne anlıcanız o evlilikten
bence madem kaynanan iyi bi insan önce hayır diyememe probleminizi çözün karı koca, iletişim kurarak bazı kurallar yaratabilirsiniz. Hadi kaynanan yaşlı ya da eski kafalı diyelim ama görümcenin sizi anlaması hatta annesine de engel olması lazım bazı konularda başbaşa daha çok kalabilmeniz için

Son düzenleme:
canım zor bir durum bende yeni evliyim eşim evliliğimizim ilk haftası işte anneme burdan ev bakalım aynı siteden yan siteden dedim kesinlikle böyle birşeyi kabul etmem baktım birşey olmaz diyor ben bilemeyiz dedim olmaz dedikçe delirdim ozaman canım çok uzun ömürlü bir evlilik hayatın olmaz dedim şimdi çok şükür öyle bir mevzu yok ama benim kaynanamın yanımda eltim 5 yıldır evli ama yaş olarak küçük benden kayınvalidemel altlı üstülü otryor ve ben her fırsatta eltime onu o evden çıkartmak için uğraşıyorum şimdi tokiden ev çıktı bana çok cüzi bir miktarda eltimlere kiraya vermeyi düşünüyorum mesala çünkü o daha evinde yemek yapamdı eltim bir misafirini ağırlamıyor ve sürekli kaynanmla birlikte kocasıyla özel bir hayatı yok biz kaynanma gittiğimiz zaman oturuz 1saat sonra evlerimize gideriz 3 elti böyleyiz ama o zavallım orda özenmiyormudur bize özeniyordur tabiki ama çıkma lafı olmuş ailesinde de destek görememiş kız ailesi beni elaleme rezil etme bak anlaşamadı çıktı denir ayyy nasıl bir zihniyetse artık borcumuz var ondan çıkamıyoruz diyorlar ama elimizden çok fazla birşey gelmiyor.

kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum...7 yıldır...

olumsuz yanı:*her misafir geldiğinde çağırır,hizmet bekler
*annem babam gelince illa çağırmam gerekir
*annemin orta yaşlı arkadaşları gelince haber vermeliyim
*bayramlarda onlarda kahvaltı edilir ve yemek yenir
*hasta olduğunda bakmanı bekler
*en ufak birşeyine biz koşarız
*bir gün uğramasan , altında birşeyler arar
*eşinle sorun yaşasan anlarlar
*bir bağrış olsa kapına dikilir,oğlumu görcem diye,
uzarrrr gider..

olumlu yanı:Çocuğuma bakıyor
*bir işim olsa çocuğumu ona bırakırım
*çok içim rahat çocuğa bakması konusunda
*yemeğim olmasa ondan takviye yaparım
*eşim evden kovsa , hemen aşağıya inerim(kapı dışarı kalmam)
*bana birşey olsa,onlar ilk koşar
*mis gibi kokan börekler yapar,sıcacık yeriz...

şimdi ikisini kıyasladığımda olumlu yönü çok daha ağır basıyor ve işime geliyor....

hayat hep olumlu geçmiyor,olumsuzluklarda oluyor,mühim olan hangisinin ağır bastığı....:34:

meraba canım ben altlı üstlü oturuyorum kayınvalidemle ve inan hhiççç tavsiye etmiyorum. gerçi seninki öyle laf sokan kötü düşünen biri değilmiş ama benimki tam tersi her fırsatta laf sokmaya çalışan küçük ve hor görmeye çalışan bir kayınvalidem var ben ilk başta hiç sorun etmemiştim altlı üstlü oturmayı çünkü ben kendinden yaşça büyük insanlarla oturup konuşmayı ve onlardan doğru nasihatler almayı seven bir insanım. Ama benim kayınvalide anlatılmaz yaşanır bir insan yani onun karakterini anlatamam tanıman lazım. benim iki konum var kayınvalidemle ilgili ismimin üzerine tıklarsan açtığım konulardan görürsün zaten topu topu iki konum var o da kaynanamla ilgili. okumanı tavsiye ederim önünü görmen açısından. Ama birde şöyle bir durum var herkezin karakteri bir değil eğer kaynanan sizin evinize ve özelinize müdahele etmeyecekse sana karışmayacaksa bir büyüğün yakınında olmasında fayda var her zaman. Eşin eğer sana öyle bir teklifle gelirse şartların dahilinde olacaksa kabul et yani birlikte yiyip içmiycez bizim özel hayatımız bizim olcak gibi daha ne dür istekleriniz varsa. hem zaten taşınacağınız yerde altlı üstlü daire bulacağınızda muamma canım. inşallah bulamazsınız da:9: konuşmadan çözemezsin böyle karnına ağrılar girer genç yaşında streste ülser olursun allah korusun. Allah gönlüne göre versin.

Seninle aynı derdi yaşouoruz malesef benım konularımı okumanı tavsıye ederım... Sakın yakınına gıtme sakın 2 apartman olsun ama aynı bına olmasın.. Daha cok kavga edersınız emın ol... Eşinede anlatmaya çalışma anlamaz daha cok bırbırınıze gırersınız... Bulursun bır yolunu sen evı begenme tek olan apartmanlara bak hatta esınden once sen ev arayısına gec.. Eşinede guzel sekılde anlat aynı apartman olmasın gorumcelerınden rahatsız oldugunu soyle.. Ama yakınımızda olsun falan de ıstemıyorum dıye tuturrusan zıttını yapablır cunku Allah yardımcın olsun ne dıyım benımde:43:

valla canım ben de bu kaygıları taşıyarak kaynanamla aynı apartmana taşındım başka ev bulamadık o ara ve mecbur kaldık.Tahmin ettiğim tüm şeyler 1 hafta içinde oldu ve biz birbirimie girdik kaynana günde yüzkere geliyor gidiyor evde olmadığımızda telefona sarılıyor nerdesiniz diye..her akşam beraber yemek istiyordu.Eşime dedim ben böyle yaşamak istemiyorum hak verdi bana tamam ben konuşucam dedi halledecem dedi ama kaynana rahat durmayınca ve benim sabrımı taşırınca olan oldu.Eşimi aramıyor beni arıyor herşey için çıldırtıyordu yani ve ben bigün eşime kızdım o da açmış telefonu annesine kızmış tabi kaynana ağladı zırladı ben de aradım beni kocamı doldurmakla suçladı filan ben de ağzıma geleni saydım bi rahat vermiyosun sürekli görüşmek istiyosun giblerinden baya ağır konuştuum.O günden bu yana görüşüyoruz ama sık sık aramıyor yemeğe çağırmıyor ve azcık uzak duruyor şuan kafam rahat allaha şükür.Çok yüz vermiyorum ne ona ne de komşularına.Sürekli takip ediyorlardı biz nere gittik ne zaman geldik kaynanaya söylüyorlardı şimdi sesleri kesildi.Ya kötü olcan ya da taşınmıcan.Ben seneye burdan taşınmayı kafama koydum ama yine de

Konuyu okuyunca aklıma hemen ben geldi. Benim kaynanam da özünde iyidir, anlayışlıdır çoğu kimseye göre kendimi şanslı hissederim bu konuda ama bazı zamanlar istemeden mi yapar bilemem beni aramaz bunu eltime de yapar işi olduğunda, yemeğe çağırdığında, bize bir misafir gelmek istediğinde hep eşlerimizi arar, evin hanımı sensin .. günü müsait misin .. dayınlar size gelmek istiyormuş falan demez, aile işlerimize az da olsa müdahele etmeden duramaz, daha geçen gün eşime fısır fısır wwprensesinww in çok taksidi varmı diye sorarken yakaladım (yahu kadın sanane benim hesap işlerimden) vs. velhasıl şimdi kaynanamlar bize yakın taşınmayı düşünüyorlar (eltimde aynı sitedeyiz) yürüme mesafesi 10 dk ve ben şimdiden düşünmeye başladım eğer gelirlerse ilişkiler nasıl olacak, yakın olacağı için gelgitler artacak, hayatımıza müdahelesi artacak mı vs vs. aslında bunların hiçbiri dert değil, karşılıklı anlayış devam eder de sorun yaşamayız inşallah:44

Konu sahibine gelince herşey eşinizde biter onu ikna etmeye çalışın bence.. Allah hepimizin yardımıcısı olsun.. amin...

kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum...7 yıldır...

olumsuz yanı:*her misafir geldiğinde çağırır,hizmet bekler
*annem babam gelince illa çağırmam gerekir
*annemin orta yaşlı arkadaşları gelince haber vermeliyim
*bayramlarda onlarda kahvaltı edilir ve yemek yenir
*hasta olduğunda bakmanı bekler
*en ufak birşeyine biz koşarız
*bir gün uğramasan , altında birşeyler arar
*eşinle sorun yaşasan anlarlar
*bir bağrış olsa kapına dikilir,oğlumu görcem diye,
uzarrrr gider..

olumlu yanı:Çocuğuma bakıyor
*bir işim olsa çocuğumu ona bırakırım
*çok içim rahat çocuğa bakması konusunda
*yemeğim olmasa ondan takviye yaparım
*eşim evden kovsa , hemen aşağıya inerim(kapı dışarı kalmam)
*bana birşey olsa,onlar ilk koşar
*mis gibi kokan börekler yapar,sıcacık yeriz...

şimdi ikisini kıyasladığımda olumlu yönü çok daha ağır basıyor ve işime geliyor....

hayat hep olumlu geçmiyor,olumsuzluklarda oluyor,mühim olan hangisinin ağır bastığı....:34:

valal canım okuyunca bana olumsuz yönelri daha ağır bastı:))))

-benim ailem şehir dışında olamsına rahmen yarın öbürgün kaynanama baktırmayı düşünmüyorum
-sürekli görüşmek istemem kapıda kalrısam karşı komşuna koşarım
-onalra güvenerek evlenemdim kusura bakmasınlar yemek takviyeside olsa olur olmasa olur o akşam yemeğim yoksa yumurta kırar yerim afiyetle huzurla ama karşı komşum sağolsun zaten akşamları bana yemek takviyesi yaapr
- zaten farklı yöreye gelin geldiğim için kaynanamın yemekelrini yiyemiyorum daha çok aç kalıyorum onun yemekleriyle ondan mümkünse yemek takviyesi omasın:)

şöyle kendi açımdan düşündüm de hiç olumlu yanı yok benim için:)

insanlar niye parazit gibi birilerine yakın yaşamak isterler hiç anlamam..
kendi başına niye yaşayamaz yetemez?
ortada bir sağlık sorunu mu var, aşırı mı yaşlı kayınvalideniz?
o halde tamamdır ama değilse niye?
eşiniz önce bu mantığı kabullenmeli yoksa hayatınız boyunca hep risk altında olacaksınız.
aynı şehirde yaşamak bile yeterince stres verici bence,
bir de aynı apartmanda yaşamak, vıcık vıcık ilişkiler. sıfır özel hayat.
eşinize baştan bu tarz bir ev bakmaması gerektiğini söyleyin,
kayınvalidenize de aynı apartmanda oturmaya gerek olmadığını,
uzakta da olsanız onunla ilgileneceğinizi,
her ihtiyacı olduğunda yanında olabileceğinizi belirtin, içi rahat etsin ki eşinizi etkilemesin.

Aynı apartmanda oldugum için sana bir kaç örnek vermek istiyorum..
Pişirdiğin her yemekte kaynanada pay duser aslında yemek değil mesele sendekı amaç eşinle başbaşa yemek yemektir ama eşine göre bir tabak fazla koyarsın ne olur denilir... Eşim haftanın 6 günü kaynanamda kahvaltı eder işi yakın ben bi pazar kahvaltı ederim görümcem dahil herkesin gözüne batar.. Açıkca yuzumuze soylenır gorumcem annem sızdemıydı kahvaltıda der.. Kaynanam ekmegım yoktu dolapta bırkucuk vardı onu yedım bekledım benı kahvaltıya cagırmanızı bekledım der acıkca.. Hiç düşünmez bunları bır gunu var bırakıyım sevısırler basbasa kalırlar dıye bu dusunce yok malesef...Biryere gittiğinde mutlaka nereye gıdyorsun dıye sorulacak belkı art nıyet yok ama dırek kendını kotu hıssedeceksın.. Ben artık gıttıgım yerı soylemıyorum gezmeye dıyorum daha soran yok o ayrı... Artık o kadar soylenıyodukı gorumcemın kızı bıle yenge nereye dıyordu dusun...Ben ne kadar ayrı evde gorsem onlar tarafında bır gozukuyor.. Kapın ayrı dıye ayrı olmuyorsun malesef.. Kaynanam yan daıremde olmasına ragmen evlılıgımın ılk ayında bende kaldı kac kere.. Artık kal demıyorum bende esım ısrar eder ama bakar ben gonullu degılım tıpış tıpış evıne gıder... Cokmu kotu gelınım bence degılım hıcbır sekılde saygısızlık yapmamaışken ben hep laf altında ırdelendım.. Salak degıldım hepsını anladım ama esıme gore bırsey yoktu o lafta... Daha taze haberı verıyım sana esım hastaydı ıse 2 saat gec geldım. Eşimle cktık evden kaynanam laf attı nıye haber vermıyorsunuz ben burda ne basıyım..Alt tarafı bası donuyordu ondada uyudu bırlıkte uyuduk... Başladı aglamaya sankı benden cok dusunuyordu eşimi...Bir keresınde esımle tartısmıstık.. Bana ıste benım oglum seker gıbıdır bır numara adamdır suyuna gıtsen sana oyle davranamaz dedı... Bir kac gun sonra abısıyle kavga ettıgınde ıste eşim ınatcıdır basına dık gıdıyor kın tutuyor abisınden yana bırsey yokmus falan... Bakış acısı bu işte bana evladı gibi değil gelin gözle baktıgı için o laflar sarfedıldı... Kızı gıbı gorseydı yıkıcı degıl yapıcı olurdu malesef durum boyle karar senın... Benım suan aklım olsa 10 yıl bekar kalırdım o eve gıtmezdım karar senın..

Son düzenleme:
anladıığım kadarıyla k.validen yanlız yasıyo.Görümcen evli heralde.Eşinle konuşunca eminim o da alınıyodur annem yük mü oldu diye ama bi yandan da özeliniz olmasını da istiyordur.İşte ama annesi o sonuçta o da üzülüyor eminim.Sen ısrarla eşine bu konuyu açarsan adamın aklından herşey geçer sen annemi istemiyosunda da der yani.üst katınıza taşınırsa eğer sen sık sık gitmezsin ihtiyacı var mı hal hatır sorarsın, eşin de daha sık gider yoklar.Olabilir mi?

Canım keşke öyle olabilse...maalesef bunu anlamayacaktır, dediğim gibi iyi biri ama incelikten yoksun. yani ben işim var diyip gitmesem, gerçekten işim olacağını düşünecektir. kesinlikle gelemezlik yapmaz zaten, çat kapı gelir kesin... o yüzden benim bu işin herhangi bi şekilde olmasını engellemem lazım maalesef...

asla ama asla kimseye tavsiye etmem. mümkünse aynı semtte bile olmayın. ben ilk eşime öyle dedim. asla yakın olmam sonra baktım kira vermektense iki oda da olsa o daireye taşıonmak daha mantıklı.
o daire dediğim yer eltimin üst katı. etlim altta kaynanam üstte sefa sürecekler ben kira da sürüneceğim diye düşündüm. ve gitmm kiraya dedim. kaynana indi eltime ben yukarı tabi eltimin evi benden büyük benim ki çatı kat.

kaynanam aslında kötü niyetli değil ama çooooooooook cahil. bir laf diyor bakıyorum ertesi gün ben öyle demedim diyor. zaten o cahil değilde aklı başın da olsa eltimle aramda böyle olmazdı. laf yetiştiriyor.
eltim biz görümcemler arasında laf taşıyor. ve lafı anlatıldıgı gibi değil anladıgı gibi taşıyor

gezmeye gitsek gözüne batıyor. ogullarına siz hep karınızı gezdirin diyor

hay kafama.....nerde yaptım hatayı, annem gitme o eve dedi

akşamları kaynana mutlaka gelir. ben tam eşime süslenirim pat o çıkar gelir. sabah onun zil sesi ile uyanırım.hiç yardımı yok bana. hamileyim. düşük riskimde vardı. ne bir süpürge açtı ne yemek verdi.

elti hele... aman diyim uzak durun. kıskançlık kelimesi onun kendisi. çevemde de gördüğüm kadarı ile tüm eltiler aynı

kocanızı alın uzakta oturun. hem onlara siz tatlı olursunuz, hem onlar size tatlı oluır

Son düzenleme:
canım zor bir durum bende yeni evliyim eşim evliliğimizim ilk haftası işte anneme burdan ev bakalım aynı siteden yan siteden dedim kesinlikle böyle birşeyi kabul etmem baktım birşey olmaz diyor ben bilemeyiz dedim olmaz dedikçe delirdim ozaman canım çok uzun ömürlü bir evlilik hayatın olmaz dedim şimdi çok şükür öyle bir mevzu yok ama benim kaynanamın yanımda eltim 5 yıldır evli ama yaş olarak küçük benden kayınvalidemel altlı üstülü otryor ve ben her fırsatta eltime onu o evden çıkartmak için uğraşıyorum şimdi tokiden ev çıktı bana çok cüzi bir miktarda eltimlere kiraya vermeyi düşünüyorum mesala çünkü o daha evinde yemek yapamdı eltim bir misafirini ağırlamıyor ve sürekli kaynanmla birlikte kocasıyla özel bir hayatı yok biz kaynanma gittiğimiz zaman oturuz 1saat sonra evlerimize gideriz 3 elti böyleyiz ama o zavallım orda özenmiyormudur bize özeniyordur tabiki ama çıkma lafı olmuş ailesinde de destek görememiş kız ailesi beni elaleme rezil etme bak anlaşamadı çıktı denir ayyy nasıl bir zihniyetse artık borcumuz var ondan çıkamıyoruz diyorlar ama elimizden çok fazla birşey gelmiyor.

işte benim de korktuğum bu. bi kez oldu mu bu olay, bunun çıkışı yok. ya kötü olup çıkacaksın, veya orada mahkum yaşayacaksın. benim kayınvalidemle şimdiden aynı, daha önce de yazmıştım, her misafirimi beraber ağırlarız. bi arkadaşım gelmişti üniversiteden erkek arkadaşıyla, anne sen zevk almazsın muhabbetleri açmaz seni dedim, yine geldi, ben herkesle anlaşırım dedi. e tabi hippi arkadaşım ve uzun saçlı küpeli erkek arkadaşı da hem tuhaf karşıladı, hem de bi daha gelmediler rahat edemediler çünkü...ooof off.

hayat hep olumlu geçmiyor,olumsuzluklarda oluyor,mühim olan hangisinin ağır bastığı....:34:[/QUOTE]

Ne güzel ki siz olumlu bakabilmişsiniz olaya. maalesef benim için bu pek söz konusu değil...ben özelime çok düşkünüm. eşimle deli gibi kavga da ederim mesela. bunları falan duymasını istemem yani. ve insan hali bu eve öyle pat diye gelişleri kaldırmam ben...evet, kaçınılmaz son buysa, ben de bi şekilde bununla yaşamaya çalışcam...ama mümkünse olmaması için de elimden geleni yapcam..

Back
X