Tesekkur ederim :) hayirli yazilar yazsin Rabbim hepimize :)Umarım bu aklınızla hareket eder, kanmazsınız.
Nasıl mutlu olacaksanız öyle olsun dilerim
Asgari ücretle ev sahibi olamazsınız başka türlü doğru.Anca karnınız doyar bi de kiraya cıkarsanız.Davul bile dengi dengine diyorum ve taşlanmadan kaçıyorumIsi var asgari ucretle calisiyor dukkanla da isten arta kalan zamanlarda ilgileniyor.
Evet kardesleri de sen anne babaya bak ev dukkan senin dediklerinden dolayi bu durumu surduruyor baski oldugunu dusunuyorum.
Ayriliriz lafini da ben ona bikac hakaret ettim bu konudan dolayi ondan ssonra soyledi. Sinirle soyledigini belirtti.ama guvenim sarsildi benimde bu laftan sonra zaten. Kendisine de belirttim
Yok canim sizin gorusunuz de dogru da beraber calisicaz Allah izin verirse :) tek kisi calisirsa kirada tabi zor olurAsgari ücretle ev sahibi olamazsınız başka türlü doğru.Anca karnınız doyar bi de kiraya cıkarsanız.Davul bile dengi dengine diyorum ve taşlanmadan kaçıyorum
Herkesin ortak goruusu bu sanirim. Mmemnun olan bir kisiye daha rastlamadimDünya iyisi de olsalar eş ailesiyle dipdibe oturulmaz.
Bununla da başkasıyla da.
Huzur candır bu dünyada,gerisi cidden boş.
Tavrından vazgeçme.
Sen çalışsan da ,çalışmasan da vazgeçme.
Aile kuruyorsunuz,kendi aileniz olacak.
O yüzden birbirinizin ailesini görmek için mümkünse araçla gidilecek uzaklıkta olmalı.
Ayy ne diyosunuz ya Allah sabir versin ne diyim gorusumde hakli oldugumu iyice anladimm sayenizdeOrtak iş altlı üstlü ev : KAÇÇIIIIINNNNN KAÇIN !!! cidden kaçın ya.. o hatayı ben yaptım siz yapmayın.. toparlamak senelerimi yedi sinir hastası oldum çıktım.. tahammülüm kalmadı hiçbi şeye.. birinden azcık ters bi şey göreyim hoşgörü gösterimiyorum artık asfalyeler bi atıyo tam atıyo.. tecrübe edilmiş şeyleri yeniden tecrübe etmeye gerek yok bence.. tabi öbemli olan sizin kararınız..
Yani avantajlari olsa da bana gore dezavantaji daha fazla. Insanin iyi gunu olur kötü günü olur degil mi. Bu devirde hangi aile kizini bu sekilde evlendirirki altli ustlu izin verir mi ailem bilemiyorum daha o da varCanim kardesim dunyanin en iyi insanlarida olsa mutlaka sorun cikacaktir yani beklentiler farklı...! Onlar sizinle surekli içiçe olmak isteyecektir sizse istemeyeceksiniz....oooo daha neler neler... tek avantajin çocuğun olursa calisinca rahat rahat birakirsin... ama baska zorluklari kabul edeceksin baska yolu yok bunlarda eşinizle sorun demek ne diyim hayırlısı...
Merhaba arkadaslar. Sizlere danismak istedigim bir konu var.
Sorun şu ki sevgilim evlenirsek altlı ustlu oturmak istiyor. Evlenmeye daha cok var ben uni okuyorum falan ama simdiden empoze etmeye calisiyor.
Ben istemedigimi defalarca belirtiyorum ama anlamak istemiyor.
Bu yuzden bikac ay once kavga da ettik. Bana olmazsa ayriliriz tarzinda seyler soyledi ve bunun uzerine küstüm konusmadim ve birkac gun sonra ozur diledi hatasini anladigini soyledi. Ama güvenim sarsıldı ona karşı açıkçası.
Şu an cok iyiyiz ama bazen altli ustlu oturma konusunda yine alttan alttan mesaj veriyor.
Ev suanda kaba insaat halinde. Birde dukkanları var esnaflık yapıyorlar. Kendisi birikim yapiyor evlenicegimiz zaman icini de yapicakmis ev almaktan daha ucuza malolacak diyor. Anne babasini da birakmak istemiyormus. Dukkanla da beraber ilgileniyorlar ama daha cok anne baba ilgileniyor.
Kardesleri anne babamizla sen ilgilen ev ve dukkan senin olsun demisler.
Ama hayat bu hersey olabilir kafadan 50 60 bin oraya masraf yapicak anne babayla anlasamazsam ne olacak ? Veya kendi kardesleriyle bi sıkıntı yasarsa yarin oburgun ?
Kendisine soyledigimde birsey olmaz merak etme tarzinda gecistiriyor beni.
Asgari ucretle calisiyor kirada oturrsak veya ev kredisi cekersek gecinemeyecegimizi soyluyor. Ben yinede istemiyorum altli ustlu. Hele de burdaki konulari gordukce hic hic istemiyorum.
Bende is sahibi olunca en az asgari ucret alsam kirada otursak gecinemezmiyiz ki cidden?
Velhasil kelam arkadaslar ne yapayim? nasil vazgecireyim? Tek anlasamadigimiz noktamiz bu.
Okudugunuz icin tesekkur ederim.
Siz şanslı kesimdensiniz o zaman :) yani haklisiniz daha tanismadik ama ciddiyete bindiginde oraya bi masraf yapilacak bosa gitsin de istemiyorum iste.İnsandan insana değişir bu durum bence. Sizi sıkmayacak, dk başı gel diye darlamayacaklarsa olabilir. Hatta yardımı bile dokunur size.
Ben otururum kayınvalidemle altlı üstlü çünkü o da mıç mıç olmayı sevmez. Aynı sokakta oturuyoruz ama bazen bir kaç gün birbirimizi görmeyiz.
Yok istanbulda degiliz. Iste bazilari da sansli da ne bileyim sevgilimin abisi de evlendi ama ev aldilar kiz istemedi mesela ben neden isteyim diyorum. Daha birkac sene var ama simdiden birbirimize mesaj vermeye basladik o da bende sivadik pacalariIstanbuldaysaniz asgari ucret alirsaniz gecinemezsiniz. Yani sirf karnim doysun derseniz olur ancak. Baska yeri bilemem.
Ailesiyle tanismadan bu kadar acele etmeyin derim. Herkes burda kotu diyor ama benim teyzem iki geliniyle ayni binada. O kadar mutlular ki... gelinler calisiyor. Teyzem yemeklerini yapiyor. Pazar alisverislerini yapiyor. Cocuklarina bakti. Simdi servisten karsilayip anneler donene kadar islerini yapiyor. Illa anlasilamaz diye bir sey yok ki ben de kayinvalidemle evlenmeden once 1 yil beraber yasadim. Cok mutluyduk. Onlarin sehrinde 1 yil gorevim vardi. Kucuk yerde tek basima cok zordu onlarla kaldim. Simdi konusmuyorum o ayri mesele. Cunku surekli ailemi babamin meslegini kucuk gormeye ve ailemi kendilerine dunur olmaya yakistirmamaya basladilar. Beni hala cok severler ama ben ailemi hor goren kisilerle konusmak istemem. Teyzemin baska bir yerde arsasina muteahit girdi. Yeni evler daha iyi tasinin dedi teyzem. Gelinler istemedi.
Soz nisan vs cok yakindaysa bu konuyu acin ama daha bir kac sene varsa sizinki erkenden pacalari sivamak oluyor
Bdv de okuduklarin şehir efsanesi değil ..malesef hepsi yaşanıyor ..Asla kabul etme ,diretirse de yol yakınken geri dön. .Merhaba arkadaslar. Sizlere danismak istedigim bir konu var.
Sorun şu ki sevgilim evlenirsek altlı ustlu oturmak istiyor. Evlenmeye daha cok var ben uni okuyorum falan ama simdiden empoze etmeye calisiyor.
Ben istemedigimi defalarca belirtiyorum ama anlamak istemiyor.
Bu yuzden bikac ay once kavga da ettik. Bana olmazsa ayriliriz tarzinda seyler soyledi ve bunun uzerine küstüm konusmadim ve birkac gun sonra ozur diledi hatasini anladigini soyledi. Ama güvenim sarsıldı ona karşı açıkçası.
Şu an cok iyiyiz ama bazen altli ustlu oturma konusunda yine alttan alttan mesaj veriyor.
Ev suanda kaba insaat halinde. Birde dukkanları var esnaflık yapıyorlar. Kendisi birikim yapiyor evlenicegimiz zaman icini de yapicakmis ev almaktan daha ucuza malolacak diyor. Anne babasini da birakmak istemiyormus. Dukkanla da beraber ilgileniyorlar ama daha cok anne baba ilgileniyor.
Kardesleri anne babamizla sen ilgilen ev ve dukkan senin olsun demisler.
Ama hayat bu hersey olabilir kafadan 50 60 bin oraya masraf yapicak anne babayla anlasamazsam ne olacak ? Veya kendi kardesleriyle bi sıkıntı yasarsa yarin oburgun ?
Kendisine soyledigimde birsey olmaz merak etme tarzinda gecistiriyor beni.
Asgari ucretle calisiyor kirada oturrsak veya ev kredisi cekersek gecinemeyecegimizi soyluyor. Ben yinede istemiyorum altli ustlu. Hele de burdaki konulari gordukce hic hic istemiyorum.
Bende is sahibi olunca en az asgari ucret alsam kirada otursak gecinemezmiyiz ki cidden?
Velhasil kelam arkadaslar ne yapayim? nasil vazgecireyim? Tek anlasamadigimiz noktamiz bu.
Okudugunuz icin tesekkur ederim.
Memurlar ozel sektorde calisan eslerinin yanina tayin aldirabiliyor ama yaniliyormuyumMemur olup başka şehirler tercih ederek.
Yani deger vermiyor demek birazcik agir kacabilir hani bitek bu konuya bakip :)Bdv de okuduklarin şehir efsanesi değil ..malesef hepsi yaşanıyor ..Asla kabul etme ,diretirse de yol yakınken geri dön. .
Ayrıca sen aileni bırakıyorsun da o nasıl birakamiyor? Onunki ana baba da seninki ne ? Sanki evlatlık alıyorlar ...
Böyle değer bilmeyen adamlara hayatınızı heba etmeyin be ,bekar kk kadınları ....
Yani suanda ev yok ortada kaba insaat ici yapilacak oda ciddi adimlar atilinca yapicakmis suanda birikim yapiyor. Ortada ev yokken vazgecirmek istiyorum ama kafaya takmis dediginiz gibi. Ikimizde inatciyiz ne olacak bilemiyorumSevgilinizin konuşmalarından belli ,kafasına koymuş altlı üstlü oturacak illaki,çok iyi kazancı olsa belki ayrı ev tutar alır derdim ama asgari ücretle çalışan biri diyorsunuz.anne babasının evi varken hayatta kiraya çıkmaz,oranın kirasını da tek başına alamaz çünkü kardeşleri orayı anne babanın yanında kalırsa vereceklerini söylemişler.bu durumda sizi kaybetmemek için ilk zaman kiraya çıkartsa bile geçinemiyoruz evim varken niye kira ödeyim der sonunda oraya dönersiniz.şu durumda görünen tabloda, sizin babanızın imkanı varsa size ev verirse ancak öyle ayrı evde oturursunuz ,bu adamla ayrı ev zor.
En doğal hakkın evet ama biraz kabul edecekmiş gibi duruyorsun. .yani senikandirmak için ,şu kadar zaman altli ustlu oturalım ,sonra ayriliriz ,dese ,kaniverecekmissin gibi :)Yani deger vermiyor demek birazcik agir kacabilir hani bitek bu konuya bakip :)
Diretecek bana kalırsa ama ben suanki psikolojimle kabul etmeyi dusunmuyorum. Ilk fırsatta da kesin bi dille belirticem artk. Abisininde aynı mevzuları olmus onlar ev almislar kiz tarafi istememis. benimde en dogal hakkim bunu istememek degil mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?