Adama da böyle anlattıysan adam normal tepki vermiş anlamadım diyerek. Yıllardır bu sitedeyim ve aktif her gün giriyorum. Anlayamadım dediğim çok az metin vardır. Yazını görücüye çıkaralım kim ne kadar anlıyor. Türkçe de noktalama işaretleri diye bir şey var. Kullanmazsan eğer bak şöyle bir şey çıkar:
 İş dönüşü karımı paylaşalım.( kazancını)
 İş dönüşü karımı paylaşalım.(eşini)
İkisinin arasındaki anlam farkı aya konulan şapkadır.
Yazın bizim giriş kattaki kiracının evini, borular tıkandığı için su basmış.
O da çıkmış, üst kattaki komşuya, yukarıdan pisliklerinizi atıyorsunuz sizin yüzünüzden evi su bastı demiş.
Adam da; benim eşim iki üniversite mezunu böyle şeylere çok dikkat eder demiş. çok gülmüştüm
Ne alakaysa iki üniversite, bir üniversite...
onun ben iki üni mezunuyum demesi alakasız ve nahoş olmuş ama sanki sizdede bir üni takıntısı var gibi geldi bana. yani etkiye tepki olayı. ben 2 yıllık önlisans mezunuyum şuanda da açıktan işletmeye devam ediyorum. biri bana sohbet arasında yahut sizin konunuzda olduğu gibi direk üni mezunuyum dese ben hiçbir eziklik hissetmem. sizde hissetmeyin, bunu da kafanıza çok takmayın derim ben. lise mezunu olması kişide bi eksiklik göstergesi değildir, tıpkı üni mezunu olmanın bir kişiyi üst! insan yapmıyacağı gibi.
şimdi birileri gelip eziksiniz siz demeye getircek bak görürsünüz, kk da alıştık bunlara, şekilden çok şekilci olmak böyle bişey herhalde
örneğiniz çok alaksız oldu dil bilgisi kuralları vs..
yerimizi şöyle tarif ediyim 4 yol ağzında caddenin sağ tarafında, şahısın sorduğu yerde gene caddenin sağ tarafında ,
-....... kurumu nerde acaba??
-hemen arkamızda kalıyo beyefendi ( elimlede gösteriyorum arka tarafta olduğunu) arkada ışıklardan girince sağda kalıyo hemen
yani yönünü biliyo ama çıkınca tersi tarafa gıtmekten bahsediyo
ayrıca dönüp tekrar yazdıklarımı okudumda gayet açık ve net sizde o beyefendiyle aynı okul mezunusunuz heralde bidaha gelince sorayım neresiymiş
sende yapıştırsaydın lafı 2 üniversite mezunusun ama bir adresi bulamamışsın diye
komik gerçekten ne insanlar yahu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?