Ama ben üniversite mezunuyummm!!!!

şimdi birileri gelip eziksiniz siz demeye getircek bak görürsünüz, kk da alıştık bunlara, şekilden çok şekilci olmak böyle bişey herhalde

örneğiniz çok alaksız oldu dil bilgisi kuralları vs..
yerimizi şöyle tarif ediyim 4 yol ağzında caddenin sağ tarafında, şahısın sorduğu yerde gene caddenin sağ tarafında ,
-....... kurumu nerde acaba??
-hemen arkamızda kalıyo beyefendi ( elimlede gösteriyorum arka tarafta olduğunu) arkada ışıklardan girince sağda kalıyo hemen

yani yönünü biliyo ama çıkınca tersi tarafa gıtmekten bahsediyo

ayrıca dönüp tekrar yazdıklarımı okudumda gayet açık ve net sizde o beyefendiyle aynı okul mezunusunuz heralde bidaha gelince sorayım neresiymiş

onun ben iki üni mezunuyum demesi alakasız ve nahoş olmuş ama sanki sizdede bir üni takıntısı var gibi geldi bana. yani etkiye tepki olayı. ben 2 yıllık önlisans mezunuyum şuanda da açıktan işletmeye devam ediyorum. biri bana sohbet arasında yahut sizin konunuzda olduğu gibi direk üni mezunuyum dese ben hiçbir eziklik hissetmem. sizde hissetmeyin, bunu da kafanıza çok takmayın derim ben. lise mezunu olması kişide bi eksiklik göstergesi değildir, tıpkı üni mezunu olmanın bir kişiyi üst! insan yapmıyacağı gibi.

işte benim sorunumda bu alaka yok ama hemen üniversite mezunu

bende hiçbir üniversite takıntısı yok hanım efendi insanlar sohpet sırasında ben üniversite mezunuyum diyince rahatsız oluyorum nıye söylüyolarkı demiyorumki ,hanım efendi kaydınız yok diyorum
- ben ünv. mezunuyum kaydım var dıyorum size... cevap alakasız yani

ya da üzülmee sen de okuyabilirsin, başarabilirsin derler yahu belki benim hiç öyle bi niyetim yok, neden bu olaya ölümcül ihtiyaçmış, üni. okumazsan insan değilsin tarzı bakılıyor hiç bir zaman anlamıcam
ama konu sahibi arkadaşım ben sende bu isteği hissettim, yanlış hissetmişte olabilirim, bence uzaktan eğitim programlarını düşünebilirsin
:13:
derdin sadece insanların tepkisiyse boşver derim, o insan gider başkası gelir aynısını yapar hepsine üzülemezsin ki, densiz çok
yeni lise mezunu arkadaşlar benim söylediklerimi dikkate almasın ama

Son düzenleme:

Öyle bir girmiş yazmışsın ki vites 5 e takmış bir de bitirmişsin. Neyse canım sen kendi işine mukayyet olmaya bak. Yoksa dışarıda çok zor anlaşılırsın.kıymetini bil her ne iş yapıyorsan.

okumak cehaleti alır (afbuyurun)eşeklik baki kalır..
boşuna mı demiş atalarımız..

hiç sinirini bozmaya değmez konu sahibi.. onlardan çoookk var..

Bir insanın idrak yolları tıkalı vede obsesifse ne anlatsan boş canım.

sende yapıştırsaydın lafı 2 üniversite mezunusun ama bir adresi bulamamışsın diye
komik gerçekten ne insanlar yahu

yani merak ettim aslında hepsi banamı denk geliyo bunların

kardeşimde 2 sene yüksekokul okudu onada bi havalar geldi mesela lise mezunu nişanlısına okumıyım cahilmi kalıyım diye konuşmuşluğu vardır

yada arkadaşın abisi üniversite mezunu eşide lise mezunu, iş arkadaşlarıyla bi araya gelince çok üzülüyorum o kiza ezik kalıyo falan demeler

özündede çok düşüncelidir kardeşim ama bu fakültelerin havasındanmı suyundanmıdır nedir

sende yapıştırsaydın lafı 2 üniversite mezunusun ama bir adresi bulamamışsın diye
komik gerçekten ne insanlar yahu

dedim zaten ama sağmı solmu siz bana yön söylemiyosunuzki nasıl bulayım diyo.biz sağdayız orasıda sağda arkada işte sola sapıp naapıcaksın yani

Burada da var böyle tipler biliyorsunuz

"Annesi babası köylü, benim tüm ailem üniversite mezunu" diyeni bile gördük

2. üniversitemi okuyorum, yüksek lisans yaptım...Aklınıza gelebilecek tüm her türlü geliştirme programına katılıp sertifika aldım...
Ama işsizim..Hem de uzun süredir....

Ablam lise mezunu, çok iyi bir işi ve sosyal hayatı var...
Hep derim, bu ülkede üniversite okumak gerçekten çok yersiz...Çünkü eğitime değer verilmeyen bir ülkede yaşıyoruz...
Şimdi ki aklım olsaydı, asla ve asla üniversiteyle vakit kaybetmez, sevdiğim sektörü keşfedip alanımda uzmanlaşırdım...
(O halde neden hala okuyorsun demeyin, boş boş oturmaktan sıkıldım çünkü :)

Konu sahibesi arkadaşım, geç dalganı böyle durumlarda...Hiç takılma...
Ve unutma sen çok şanslısın...
Ortalık diplomalı işsiz dolu

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, bir insanda sağ ve sol kavramlarını oturmuş olmaması üniversite bitirmişliğiyle kıyaslanamaz. Yani şu tavır çok komik '' üni bitirmiş ama sağını solunu bilmiyo''. 22 yaşındayım ama halen yol tarif edemem, hatta nişanlım ola ki yol soracak olsa tamam tamam dur vazgeçtim ben bulurum der. Üniversitelerde bu öğretiliyor da ben mi kaçırdım dersleri anlamadım.
Sizin rahatsız olduğunuz duruma gelince evet hayatta olabiliyor öyle insanlar, kendi değerlerini bir kağıt parçasına bağladıkları için sanırım.
Boşvermek gerek, görmezden gelirseniz zaten cevabını almış olur.

üniversite de insanlara genel kültür veya akıl öğretmiyorlar
üniversitenin tek amacı ''meslek sahibi olmak''dır.

bazı kafası boşlar üniversiteye gidince kendılerını deha falan sanıyorlar
en güzel örneği
'' kim milyoner olmak ister '' bu program söyledıklerımı zaten doğruluyor.

yön duygusunun üniversiteyle alakası olmadığını düşünenlerdenim ben de
çünkü kendi adıma yön bulmakta da tarif etmekte de hiç yetenekli değilim
nişanlım o nedenle bana hiç sormaz kendi başının çaresine bakar

beni bildiğim sağ sol ilkokulda öğretilir. Bu ünv. okuyum derken ilkokul bilgilerini unutmuş sanırım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…