Ama ben üniversite mezunuyummm!!!!

üniversite mezunu olunca noluyormuş ki !

diploma insanın cehlini alsa da , hamurunda varsa, eşeklik baki kalır demişler...

okumakla adam olunmuyor, bunu bilir bunu söylerim.

çevremde bunun en güzel 2 örneği mevcut.

ikisi de üniversite mezunu , memur ...

ama ne adap var ne görgü ne de düşünce..dünya onların etrafında dönüyor sanki.o kadar cahiller ki...

Benimde başıma böyle bir şey gelmişti.Bir kitap sormak için kitapçıya girdim .kitabın ikinci baskısı olması gerekiyor.Kitapçı ısrarla birinci baskıyı vermeye çalışıyor .ben''bu olmaz'' dedim bunun üzerine kitapçı ''bu onun aynısı ben bilirim ben üniversite mezunuyum''deyince döndüm ve'' ben de sizden aşağı kalmam''dedim. Aslında üniversite mezunu değilim ama bazı kişilere hakkettikleri dersi vermek gerekiyor.

Son düzenleme:
Bu üniversite mezunu yok lise mezunu konuları açılınca kuyruğunuza basmışlar gibi isyan edilmesini anlamıyorum. Üniversite mezunu olmak kolay bir iş değil belli bir bilgi birikimi gerektirir. Ama eğer Üniversite mezunu değilsen saygı duyacaksın vay be üniversite mezunu diyeceksin. Aynı şekilde senden güzel pilav yapan komşuna da saygı duyacaksın.
Ülkemizde bir değerin yok tabi Üniversite mezunu olmanın.
Bence bu tür kendini ispatlama çabalarına biraz da onun için giriyor üniversite mezunları...

10 soru yapıp üniversiteye girilen bir ülkede üniversiteli olsa nolurmuş olmasa nolurmuş acaba

çok doğru yazmışsın canım tabiki oda bi emek saygı duymak lazım söylüyorum bende 2 sene çabaladım ama olmadı üniversite mezununa tabıkı saygı duyarsın ama bu iş ortamındadır yada ne bılıyım bi konuşma yapar vay be helal olsun dersin

ama sokakta bana göre herkes eşittir; burda birine bişey anlatırsın atıyorum bi ev kadını köyden gelmiş belli ama kadın hemen tamam der gider gerekli işlemleri yapar. diğerine 40 kere anlatırsın ben üniversite mezunuyum siz anlatamıyosunuz siz yanlış biliyosunuz

yani öyle çarşıda pazarda her zorda kalınca bakın ben üniversite mezunuyum diye lafa girince olmuyo işte saçma kalıyo

üniversiteyle ilgili bi eziklik hiseetmedim çok şükür şimdiye kadar ama banka sınavlarına girdim orayı kazanırsam dışardan devem etmeyi düşünüyorum.
Bir eziklik hissetmediysen neden bu kadar takmışsın adamın dediklerini... Valla bende üniversite okuyorum ama kendimi bazen lise hatta ilkokul mezunlarından daha düşük görüyorum adam da müthiş bir özgüven patlaması var yazık kafayı yemiş işsizlikten...ben kendimi herkesten düşük görüyorum bende de aşırı bir özgüvensizlik var ikiside kötü yani...

10 soru yapıp üniversiteye girilen bir ülkede üniversiteli olsa nolurmuş olmasa nolurmuş acaba
Üniversiteye 10 soruyla girilseydi herkes üniversite mezunu olurdu siz de resmen üniversite mezunlarını kötüleyip aşşağılıyorsunuz arkadaşımıza laf söyleyen o üniversite mezunu adamdan bir farkınız kalmadı...

hanımefendi 10 soru yapılıp girilen universite?
10 soru yapılıp universiteye giriliyor diye universite kurumunu ezmeniz emin olun hiyerarsik olarak lise mezununu, 10 soru bile yapamayan adam haline getirir.

insanın kendini geliştirmesi falan güzel hos da ben pek etrafımda kendini geliştirmiş insan goremiyorum. bırakın universite mezunu olunmasını belli okullar dısında okumak bile yeterli değilken tutup universite egitiminin onemi yadsınmamalı

valla kimse kusura bakmasın da egitim cidden de onemli, oyle " onemli olan insanın kendini geliştirmesi" de bence teselli cümlesinden oteye geçemiyor.

şimdi cıksam sokaga universite mezunu olmayan 10 kişiye sorsam 9 u da kendini yetiştirdiğini söyler.

her universite ne kadar o sıfatını tasımakta bu tartısmalı ancak en kotu universite bile emin olun lise bilgisinin otesine bir bilgi birikimi katar. hiç öğrenmesen, farklı sehirlerden gelmiş insanları tanırsın, farklı insanları farklı gorusleri tanırsın ki bu bile baslı basına yetmektedir diye düşünüyorum.

Bence sizin bu konuda aşırı hassasiyetiniz var

Herkes okumanın hakkını veremeyebilir ama hakkıyla okuyan biri okumayanla da bir olamaz

Çağ değişti, insanlar değişti, imkanlar çok değişti... Anne-babalarımızın zamanında kaldı ''Okumadım ama okumuşları cebimden çıkarırım!'' diyebilecek kimseler.

Genel kültür ve mesleki eğitim arasında ciddi farklar olduğunu görmek gerekiyor. Kitap, dergi, gazete okumak vs ancak genel kültür sağlayabilir.Seçilen kitaplar, gazeteler vs de önemlidir ayrıca... Çok kişi gazete okuduğunu söylüyor, çoğunun gazete okumaktan anladığı sadece futbol/magazin/cinsellik köşesi vs den ibaret...

Ayrıca lisans eğitimi özel bir çalışma programıyla elde edilebilecek bir eğitim ama 2 yıllık myo kazanmak için liseyi bitirmek yeterli olmalı, 4 yıl lise okumuş biri 160 sorudan 15-20 tane de yapabilsin bir zahmet!

"dahi" anlamında kullanmışsınız "de" yi. Yanlış.

"Türkçede" yazmalıydınız.

Halen lise mezunuyum .

Aynen öyle.
Üniversite ortamına girmiş, üniversitede okumuş insanla okumamış bir olmaz-olamaz.
Ha sosyal ilişkileri zayıftır, okuduğu için görmemiş gibi hava atıp saçmalar kimisi konuda belirtildiği gibi ama o onun problemidir.
Okumak güzeldir. Diplomalı işsiz dolu diye ülke, okumak gereksiz denemez.

Biri de üniversite okumak yersiz bile demiş ya yuh yani.
Okumayan herkes de beğenmiş herhalde.
Yoksa katılmak imkansız o fikre. Böyle teselli etmeyelim kimseyi.
Çok komik oluyor. Boşluktan okuyan okumasın zaten. Bir amacı olacak insanın hayatta.
Bu kadar basite indirgenemez.

Son düzenleme:
Off konu nerelere varmış

Sevgili konu sahibi yazdığınızı anladım ama yorumların hepsini okumadım

genel olarak üniversite okumak önemli değil herşey diploma değil diyenler olmuş tama doğruluk payı var ama gerçekten de üniversite okuyan bir insanın ufku bakış açısı çok çok farklı oluyor bunu küçümsememek lazım ve bu farkı ancak üniversite okuduktan sonra anlıyorsunuz :)

yani imkanlarınız varsa hatta yoksa da yaratın bi şekilde iyi bi bölüm okuyun derim kesinlikle kendinize yapacağınız en büyük yatırım budur emin olun

Keşke herşey diplomayla olsaydı ben şuan baya bilgili bir insan olurdum
Üçüncü üniversitemi okuyorum ama beyin bedava
Aman niye böyle insanları kafaya takıp kendine sorun yapıyorsun ki, salla gitsin

Canım ne güzel iş bulabilmişsin şükret bence .İnsanların her söylediğini kafaya takarsan ,daha çok üzülürsün .

Ben de üniversiteyi bitirdim .Şimdi de aöf bir bölümde okuyorum ama uzun bir süre işsiz kaldım .
İncik ,cıncık her türlü serfikalarım var ona rağmen zamanında iş bulamadım .

Şu an da kendi mesleğimi yapamıyorum ama sevdiğim bir işim var ,şükrediyorum tanrıya .

heryerde yerden bitme bina dikip üniversite dersen,içine hoca koymazsan ,kuruyemişçiliğin bile bölümünü açarsan ben ona üniversite,onu bitirene de üniversite mezunu demem
heralde her sene çıkan habercilerden,sıfırcılardan haberiniz yok sizin
10 tane soru yapan üniversiteye giriyor
üniversite mezunu mu şimdi
ya da evde 2 kitap açıp ortaokul seviyesinde soruları cevaplıyor
bu üniversite mezunu mu
üniversite okumak bu değil
üniversite insana sadece meslek öğretir
bunların elindeki işte bu meslek diplomaları
gerçekten çok da güzel mesleki bölümler var hakkını yemeyelim
o yüzden eğitimin sisteminin ilkokuldan üniversiteye çöktüğü şu halde 10 tane üniversite bitiren biri olsa o sokaktakinin önemli değil ne dediği
bilmem anlatabildim mi

üniversite insana sadece meslek öğretir
üniversitedeki asıl önemli şey işte bu dediğiniz şeydir
insan üniversitede hayatı öğrenir,başka insanları kültürleri tanır,ayakta kalmayı öğrenir ,paylaşmayı öğrenir
zaten bunu becerebilen insanlar da okumasalar bile kendini yetiştirebileceklerdir işte

okumak cehaleti alır eşeklik baki kalır lafı işte bundan nasibini alamamışlar için kullanılır
ot gibi yaşayıp okuldan eve-yurda,yurttan-evden okula gidenler ,hayatı bu eksende yaşayanlar için geçerlidir

biri de demiş ki eğitimi gereksiz mi bulmuşum ne
belki ben de okumamış ,üniversite mezunlarını kıskanmışımdır ha
ne dersin

Son düzenleme:
Üniversite mezunun biri sağını solunun karıştıramaz mı ?
Üniversite mezunu olmuş sağını solunu bilmiyo,siz anlatamıyosunuz ben 2 üniversite mezunuyum zihniyeti arasında hiçbir fark yok bana kalırsa

genellemeye bakar mısınız ya..1 kişi saçma bir laf etti diye üniversite mezunlarını ezmiş geçmişsiniz..
üniversiteye puanla öğrenci alınıyor kişilik testiyle değil..!

devir ye kürküm ye hesabı millet etiketini kişiliğinin insanlığının önüne çıkarmış çok komik bandrol taksın bi tarafına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…