Bu üniversite mezunu yok lise mezunu konuları açılınca kuyruğunuza basmışlar gibi isyan edilmesini anlamıyorum. Üniversite mezunu olmak kolay bir iş değil belli bir bilgi birikimi gerektirir. Ama eğer Üniversite mezunu değilsen saygı duyacaksın vay be üniversite mezunu diyeceksin. Aynı şekilde senden güzel pilav yapan komşuna da saygı duyacaksın.
Ülkemizde bir değerin yok tabi Üniversite mezunu olmanın.
Bence bu tür kendini ispatlama çabalarına biraz da onun için giriyor üniversite mezunları...
Bir eziklik hissetmediysen neden bu kadar takmışsın adamın dediklerini... Valla bende üniversite okuyorum ama kendimi bazen lise hatta ilkokul mezunlarından daha düşük görüyorum adam da müthiş bir özgüven patlaması var yazık kafayı yemiş işsizlikten...ben kendimi herkesten düşük görüyorum bende de aşırı bir özgüvensizlik var ikiside kötü yani...üniversiteyle ilgili bi eziklik hiseetmedim çok şükür şimdiye kadar ama banka sınavlarına girdim orayı kazanırsam dışardan devem etmeyi düşünüyorum.
Üniversiteye 10 soruyla girilseydi herkes üniversite mezunu olurdu siz de resmen üniversite mezunlarını kötüleyip aşşağılıyorsunuz arkadaşımıza laf söyleyen o üniversite mezunu adamdan bir farkınız kalmadı...10 soru yapıp üniversiteye girilen bir ülkede üniversiteli olsa nolurmuş olmasa nolurmuş acaba
10 soru yapıp üniversiteye girilen bir ülkede üniversiteli olsa nolurmuş olmasa nolurmuş acaba
Adama da böyle anlattıysan adam normal tepki vermiş anlamadım diyerek. Yıllardır bu sitedeyim ve aktif her gün giriyorum. Anlayamadım dediğim çok az metin vardır. Yazını görücüye çıkaralım kim ne kadar anlıyor. Türkçe de noktalama işaretleri diye bir şey var. Kullanmazsan eğer bak şöyle bir şey çıkar:
 İş dönüşü karımı paylaşalım.( kazancını)
 İş dönüşü karımı paylaşalım.(eşini)
İkisinin arasındaki anlam farkı aya konulan şapkadır.
valla kimse kusura bakmasın da egitim cidden de onemli, oyle " onemli olan insanın kendini geliştirmesi" de bence teselli cümlesinden oteye geçemiyor.
şimdi cıksam sokaga universite mezunu olmayan 10 kişiye sorsam 9 u da kendini yetiştirdiğini söyler.
her universite ne kadar o sıfatını tasımakta bu tartısmalı ancak en kotu universite bile emin olun lise bilgisinin otesine bir bilgi birikimi katar. hiç öğrenmesen, farklı sehirlerden gelmiş insanları tanırsın, farklı insanları farklı gorusleri tanırsın ki bu bile baslı basına yetmektedir diye düşünüyorum.
Üniversiteye 10 soruyla girilseydi herkes üniversite mezunu olurdu siz de resmen üniversite mezunlarını kötüleyip aşşağılıyorsunuz arkadaşımıza laf söyleyen o üniversite mezunu adamdan bir farkınız kalmadı...
heryerde yerden bitme bina dikip üniversite dersen,içine hoca koymazsan ,kuruyemişçiliğin bile bölümünü açarsan ben ona üniversite,onu bitirene de üniversite mezunu dememhanımefendi 10 soru yapılıp girilen universite?
10 soru yapılıp universiteye giriliyor diye universite kurumunu ezmeniz emin olun hiyerarsik olarak lise mezununu, 10 soru bile yapamayan adam haline getirir.
insanın kendini geliştirmesi falan güzel hos da ben pek etrafımda kendini geliştirmiş insan goremiyorum. bırakın universite mezunu olunmasını belli okullar dısında okumak bile yeterli değilken tutup universite egitiminin onemi yadsınmamalı
şimdi cıksam sokaga universite mezunu olmayan 10 kişiye sorsam 9 u da kendini yetiştirdiğini söyler.
her universite ne kadar o sıfatını tasımakta bu tartısmalı ancak en kotu universite bile emin olun lise bilgisinin otesine bir bilgi birikimi katar. hiç öğrenmesen, farklı sehirlerden gelmiş insanları tanırsın, farklı insanları farklı gorusleri tanırsın ki bu bile baslı basına yetmektedir diye düşünüyorum.
yeni lise mezunu arkadaşlar benim söylediklerimi dikkate almasın ama
hayır benim üniv okumadığımı nerden biliyo belki myo okudum 2 yıl geldim burda çalışıyorum.belki mühendislik okuddum iş bulamadım dimi burda çalışıyorum.
benim anlamadığım üniversite mezunları nıye diplomayı kendilerine paravan yapıyolar her sıkışmada
-hanım efendi bakın ben üniversite mezunuyum ......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?