Ama ben üniversite mezunuyummm!!!!

Kendisine birer sarımsak ve soğan verip birde bunlarla denemesini rica edin. Koskoca okulda anlatmamışlar mı ki

Aman boşverin.
Egolarını tatmin edememişler, yolda bile birilerine üniversite mezunu olduğu söyleyip kendilerini rahatlatıyorlar.
Ben de hala sağımı solumu karıştırırım heyecanlandığımda.

10 soru yapıp üniversiteye girilen bir ülkede üniversiteli olsa nolurmuş olmasa nolurmuş acaba

15 soru yapsaydınız da giriverseydiniz en iyi üniversiteye... Şu ana kadar okuduğum en saçma yorum...

Evaris, Türkiye'de ki üniversitelerde verilen mesleki ve teknik eğitimin yeterli olduğunu düşünüyor musun? Hatta böyle bir eğitim verildiğini düşünüyor musun diye sorayım?
Ben düşünmediğim için diyorum ki, üniversite bana hiç bir şey katmadı...Bir de üstüne zamanımı aldı...2. üniversiteyi okuyorum ama tamamen uğraşacak bir şeyim olsun diye...
Bu ülkede eğitim falan verilmiyor...Eğitim verilseydi, dersanelere, özel kurumlara/kurslara v.s.. ihtiyaç olmazdı...

Üniversite mezunu insanların ne kadar donanımlı olduğuna bir bak...
Kusura bakma ama büyük bir çoğunluğu boş tenekeden hallice...
Burada bile ne kadar rastlıyoruz...Daha iki kelimeyi bir araya getirip Türkçe yazamıyor, ama üniversite mezunu!

Bu tamamen eğitim sistemimizden kaynaklanıyor...

Elmayla armutu karıştırmamak lazım ama...
Senin bahsettiğin üniversite ortamı...Evet bir çoğumuz üniversite ortamında bir çok şey öğrendik...
Üniversite ortamında ama, üniversitede değil...
Üniversitede mesleki eğitim verilir...

Üniversite ortamı insana bilgi birikimi katmaz, yeni kültürleri tanıma imkanı sunar...
Tüm bunları, üniversite olan bir şehre çalışmaya gelmiş, üniversite ortamından arkadaşları olan bir lise mezunu da yaşayabilir...

Kısaca söyleyeyim üniversitede ne oluyor....
Böyle hayatında hiçbir değere ve kimliğe vakıf olamamış insanlara 'üniversite mezunu' ünvanı katıp, karakterlerini alçaltıyor, bazı kimselere de 'edindiği maddi manevi güç ve kültürel imkanların paylaşma olmadığında koca bir hiç olduğu öğretiyor'.
Bu kadar basit...
Hiçbir kitapta yazmayan, gitmeden anlaşılamayan şey buydu, onu da deşifre ettiğimize göre, bundan sonra yaşanılan bir olayda göğüsünüzü gere gere 'siz bir veya birçok gidişte anca öğrenmişsiniz ama ben gitmeden şifreyi kapmışım, naber?' dersiniz...

Melodi Hanım,

Burada benim karşı çıktıgım nokta, üniversite egitiminin hafife alınmasıydı.
Kendi adıma konusayım, Teknik Üniversite'de İktisat eğitimi aldım. Aldığımız eğitim oldukça matematik ağırlıklıydı, gayet gerçek hayattan kopuk hatta ve hatta tek taraflı bir egitimdi. Dunyanın pek cok yerinde heteredoks iktisat politikaları uzerinde tartısılırken bizim hocalarımızın tek umrunda olan IS-LM egrilerini nasıl cizdigimizdi. Okulda dereceyle bitiren pek çok arkadaşımız mezun olunca bocaladı, etti. Daha da kötüsü iktisat eğitimi alan pek cok okul arkadasım bugun bırakın genel ekonomiye dair yorum yapmayı en basit konularda bile çok temel akıl yurutmelerden uzakta olabiliyorlar.

Amma velakin, üniversite eğitimi/üniversite ortamı bana çok şey de kattı. Okuldayken, mimarlık bölümününden de ders aldım, sanat tasarım fakültesinin genel tasarım derslerine de girdim. mimarlık bolumunun duzenledigi konusmalara, konferanslara katıldım, böylece farklı meslek gruplarına mensup olacak insanların sorunlarını dinleyebildim. Bir tarafta 10 yıldır ders notlarını değiştirmeden seslendiren hocalar da vardı, bir yanda da bizlere farklı bir perspektif kazandırmaya calısan, interdisipliner bir egitim vermeye calısan da bir kesim vardı. Ve siz yeterliyi ve yetersizi gorunce emin olun algınız inanılmaz değişiyor.

Insanların kendilerine gore maddi manevi sartları var, calısmak zorunda kalıp okuyamayanlara veya okutulmayana lafım yok. Ancak universite mezunu olmayan 10 kişiden dokuzunun " eşekliğin baki kaldıgını" vurgulaması bana sacma geliyor.

Tamam universite egitimi yetersiz, eksik, dunya gerceklerinden kopuk. Tamam pırtak gibi fakulte acılıyor. Tamam egitim kalitesi gun geçtikçe düşüyor ama yine de universite bitiren bir kimsenin okuldan birşeyler aldıgını dusunuyorum. Universite egitiminin yetersizliği bile bir farkındalıktır. sizin bunu farkedip ikinci bir okul okumanız bile aslında universitenin size ne kadar cok kazandırdıgını gostermekte.

umarım demek istediklerimi anlatabilmişimdir.

Öfff ne saçma.... Ne gerek varmış ki tahsil durumundan bahsetmeye.....Sanırım kompleksi vardı bu konuda o yüzden dile getirmiş olmalı..... ..

15 soru yapsaydınız da giriverseydiniz en iyi üniversiteye... Şu ana kadar okuduğum en saçma yorum...

Öfff ne saçma.... Ne gerek varmış ki tahsil durumundan bahsetmeye.....Sanırım kompleksi vardı bu konuda o yüzden dile getirmiş olmalı..... ..

narmik ama bak beni ezikledi
ben de şimdi bahsedicem tahsilimden

onu diyen adam bosuna okumustur bircok ilkokul mezunu varda zehir gibi zekaları var bu is biraz kendini egitmekte her universite okuyana baksaydık ohoooo yandık

Okumakla adam olunsaydııııııııı etrafta bu kadar...
ıı neyse ben susuyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Tum yorumlari okuduktan sonra vardigim kanilar:
Konu sahibi, sen ne kadar kabul etmesen de sende acaip bir universite takintisi var. Hatta asagilik kompleksine girmissin bile diyebiliriz. Cunku laf arasinda "universite bitirdim" denilince sinir oluyormussun, sonra da "benim lise mezunu oldugumu nerden biliyor?" demissin bu adam icin. Oncelikle, adam senden degil, kendinden bahsetmis. Sana lise mezunusun dememis, kendini soylemis sadece. Ama sen "universite bitirdim" lafini kendine edilen bir hakaret olarak algiladigin icin hemen sinirlenmis, uste cikmaya, o adami da sag-sol, yon meselesiyle ezmeye calismissin. Sonra kendini ne kadar gelistirdigini soylemissin, kendini uste cikarmaya calismissin. Iste bu asagilik kompleksi oluyor.

Adam iki universite bitirdim derken "bakin ben aptal degilim, iki uni bitirdigim, yol tarifi anlayacak kadar kapasitem var, ama bunda baska is var, siz anlatamiyor olabilir misiniz?" anlaminda demistir eminim. "Olmaz, ben universiteliyim,ben ne diyorsam o" dememis. Ki herkes de guzel yol tarifi veremez, bazilari zaten karisan akli daha da karistirir. Neden kendinde hata aramak yerine hemen "universite" lafina kopurdun? Bu takintini yen. Artik herkes universite mezunu. Lise mezununun okumus sayildigi yillar coktan gecti. Hayatin boyunca laf arasinda "universite mezunuyum" lafini duyacaksin.
Ayrica soylemeden gecemedim. Ne virgul, ne nokta kullanmissin. Butun kelimeler birbirine girdigi icin konu zor anlasiliyor. Onceki sayfalardan bir arkadasin konuyu anlamamasi cok normal. Iyi ki kendini gelistirmissin, masallah diyim o zaman.

Ben üniversitede iyi bir bölümde okuyorum. Sevgilim üniversitede okumuyor. En yakın arkadaşlarımdan biri açık öğretimde okuyor. Ne ben sevgilimi ve ya arkadaşımı cahil, ben daha iyi yerde okuyorum diye ezmeye kalkışırım, ne de onlar beni burnu havada- okumakla bir şey mi oluyor düşüncesiyle yargılasın isterim.. Sonuçta ben onlardan üniversitede öğrenmediğim, hayatla ilgili çok tecrübe edindim

İnsanları yaptığı meslekle, okuduğu veya okumadığı okulla belli bir kefene sokmaya hele ki bununla böbürlenmeye çok karşıyım ama konu sahibi siz de konuya verdiğiniz cevaplarda üniversite okumayı öyle bir kötülemişsiniz ki buna anlam veremedim. Galiba itiraf edemeseniz de üniversite okumamak içinizde ukte kalmış. Yol tarifi soran adam bunu şaka mahiyetiyle de demiş olabilir ayrıca
:44:.

Son düzenleme:
Adamın sağını solunu bilmediği kanısına nasıl kapıldın çok merak ediyorum.

Sana "sağa mı sola mı döneceğim" diye sormuş sen cevap verememişsin bu durumda kim sağını solunu bilmiyor acaba.

isterse 5 üniversite bitirsin insan ne anlamı kalıyor ki bu şekilde reklamını yaptıktan sonra..
önemli olan söylemekle değil işlevle bunu ile getirmek..nice mektep görmemişler var ki taş çıkarır herkese.
ve yine bir çok iyi tahsil sahibi var ki kimse bilmez onları, yaptıkları ve söyledikleri işlerle anılırlar..

Eskiden üniversite azdı.Bölümler,kontenjanlar azdı.Dolayısıyla üniversite mezunu da çok az sayıdaydı.
Fakat kimse "Ben üniversite mezunuyum" diye söze başlamazdı.
Daha önce de yazmıştım.İş ve sosyal çevremdeki çoğu kişinin nereden mezun olduğunu bilmem.Bildiklerimi,çok sonra öğrenmişimdir.

Şimdi ise büyük şehirlerde neredeyse her semtte üniversite var.Tercih listeleri katalog haline geldi,o derece bölüm açıldı.
Üniversite mezunları çoğaldı.Ama bunu dile getirenler de nedense çoğaldı.
Hatta kk'da da gördüğümüz yeni bir kıstasımız oluştu : Türkiye'nin en iyi üniversitelerinin birinden mezunum :)

Geçen gün bunu konuşuyorduk.Eğitim seviyesi yükseliyor ama neden kültür,görgü,saygı azalıyor diye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…