Sağını solunu bilemeyen üniversite mezunu olsa ne olmasa ne Allah aşkına.!
10 soru yapıp üniversiteye girilen bir ülkede üniversiteli olsa nolurmuş olmasa nolurmuş acaba
hanımefendi 10 soru yapılıp girilen universite?
10 soru yapılıp universiteye giriliyor diye universite kurumunu ezmeniz emin olun hiyerarsik olarak lise mezununu, 10 soru bile yapamayan adam haline getirir.
insanın kendini geliştirmesi falan güzel hos da ben pek etrafımda kendini geliştirmiş insan goremiyorum. bırakın universite mezunu olunmasını belli okullar dısında okumak bile yeterli değilken tutup universite egitiminin onemi yadsınmamalı
valla kimse kusura bakmasın da egitim cidden de onemli, oyle " onemli olan insanın kendini geliştirmesi" de bence teselli cümlesinden oteye geçemiyor.
şimdi cıksam sokaga universite mezunu olmayan 10 kişiye sorsam 9 u da kendini yetiştirdiğini söyler.
her universite ne kadar o sıfatını tasımakta bu tartısmalı ancak en kotu universite bile emin olun lise bilgisinin otesine bir bilgi birikimi katar. hiç öğrenmesen, farklı sehirlerden gelmiş insanları tanırsın, farklı insanları farklı gorusleri tanırsın ki bu bile baslı basına yetmektedir diye düşünüyorum.
Merhaba hanımlar ben resmi bi kurumda çalışıyorum lise mezunuyum.Üniversiteye 2 sene hazırlandım ama şehir dışına babam yollamayınca gidemedim açıktanda devam ettiremedim yarım kaldı ama sürekli çalışıyorum hani sosyal çevre, bakım, insan ilişkileri,kendini geliştirme, kitap gazete vs hayır yani keşke bende kazanıp gitseydımde görseydim ne oluyo yani !!!!!!!!!!!
uzun süresir beni rahatsız eden bi konuydu az önce arkadaki binanın yön tarıfını anlamayan şahıs sağamı solamı sapıcam ne yapıcam diye sorunca soru okadar saçma geldiki nasıl yani dedim ama ben 2 üniversite mezunuyum siz anlatamıyosunuz diyincesigortalarım attı yine [/QUOTE
arkadaşım sen bırak böyle terbiyesizleri...ne alaka yani....2 üniversite mezunuymuş...bazı bölümlere eşeği bağlasan bitiriyo...önemlimi üniverste bitirmek.önwmli olan öğretim değil canım eğitim bence.insan kendini eğitmeli.büyüdükçe egolar küçülmeli..
15 soru yapsaydınız da giriverseydiniz en iyi üniversiteye... Şu ana kadar okuduğum en saçma yorum...
Evaris, Türkiye'de ki üniversitelerde verilen mesleki ve teknik eğitimin yeterli olduğunu düşünüyor musun? Hatta böyle bir eğitim verildiğini düşünüyor musun diye sorayım?
Ben düşünmediğim için diyorum ki, üniversite bana hiç bir şey katmadı...Bir de üstüne zamanımı aldı...2. üniversiteyi okuyorum ama tamamen uğraşacak bir şeyim olsun diye...
Bu ülkede eğitim falan verilmiyor...Eğitim verilseydi, dersanelere, özel kurumlara/kurslara v.s.. ihtiyaç olmazdı...
Üniversite mezunu insanların ne kadar donanımlı olduğuna bir bak...
Kusura bakma ama büyük bir çoğunluğu boş tenekeden hallice...
Burada bile ne kadar rastlıyoruz...Daha iki kelimeyi bir araya getirip Türkçe yazamıyor, ama üniversite mezunu!
Bu tamamen eğitim sistemimizden kaynaklanıyor...
Elmayla armutu karıştırmamak lazım ama...
Senin bahsettiğin üniversite ortamı...Evet bir çoğumuz üniversite ortamında bir çok şey öğrendik...
Üniversite ortamında ama, üniversitede değil...
Üniversitede mesleki eğitim verilir...
Üniversite ortamı insana bilgi birikimi katmaz, yeni kültürleri tanıma imkanı sunar...
Tüm bunları, üniversite olan bir şehre çalışmaya gelmiş, üniversite ortamından arkadaşları olan bir lise mezunu da yaşayabilir...
15 soru yapsaydınız da giriverseydiniz en iyi üniversiteye... Şu ana kadar okuduğum en saçma yorum...
Öfff ne saçma.... Ne gerek varmış ki tahsil durumundan bahsetmeye.....Sanırım kompleksi vardı bu konuda o yüzden dile getirmiş olmalı..... ..
narmik ama bak beni ezikledi
ben de şimdi bahsedicem tahsilimden
Aslında aynı şeyi savunuyorsunuz gibi geldi bana ama yanlış anlaşılma oldu sanırım.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?