• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ama çokkkk kararsız kaldım deneyimli bayanlar yardımcı olurmusunuz? :/

Nikah evet,gerçekten oldu bitti oluyor biraz:)
Ama sizin kınanız da düğün gibi olacakmış nasılsa.İnsan da en çok kendi yakınlarını önemsiyor nihayetinde : ) Kınanızda gelinlik giyecekseniz bence de İstanbulda nikah yapılabilir.
Ama gündüz kına yapmaktansa, düğünle kına arasına bir gün boşluk koyun arada dinlenin ve kınayı mutlaka akşam yapın.Gündüz bu tip şeyler için hiç uygun değil bence.
Gerçekten hiç olmuyor,uymuyor ambiyans yahu...(yani bence)
İstanbulda düğün yapmanız,balayı yapamamanıza neden olacaksa birde, evet en mantıklısı düğün tadında kına + Nikah + balayı :)

Sonsuz mutluluklar dilerim.

merhaba kızlar bugun kayınvalidemle bir konuşmamız üzerine aşırı ikileme düştüm
martta düğünümüz var allahın izniyle kına gecesini büyük düşünüyoruz sakaryada düğünüde büyük düşünüyorduk düğünde istanbulda
ama kayınvalidem dediki sizin ailenizi de düşünüyorum gece düğünü olmasa gündüz 1-5 arası olsa nasıl olur dedi bana mantıklı geldi gecenin bir vakti onca insan yollara düşecek benimde içimi huzursuz ediyordu bu durum ama gündüz düğünleri nasıl olur hiç gitmedimki ben :(
birde şöyle bir durum var kayınvalidem bana kalsa nikah olsa düğüne verceğimiz paraylada sizi balayına uğurlasam dedi tabi siz bilirsiniz dedi... Bana yardımcı olun nolur kızlar nikah yapsam çokmu sade ve basit olur sanki oldu bittiye gelecek gibi :(
nikah yapan ve düğün yapan bayanlar ne gibi farklılıklar olur arada yani içimde eksik bişiler kalsın istemem bi yandan da kınada düğün gibi olacak aslında... Bide ben nikahım hep ayrı olsun isterdim özel nikah elbisesi şapka ve eldivenli kombine bir hayalim vardı:)
ama nikahta mantıklı geliyor daha doğrusu balayına gitmek:) bana yardımcı olun evlenen bayanlar yada kendi fikirleri olan bekar arkadaşlar benim için çok önemli :)

düğün önemli balayını evinizdede yaparsınız yada sonraki yıllarda tatile gidersiniz ama düğün video ve fotosu bir ömür kalıyor.hatıra oluyor.nikahı da salonda kıydır daha güzel olur

Nasipse mayısta evleniyoruz :16:
İsteme -nişan birlikte evde oldu daha yeni çok eglendik :16:hayalimdi evde yapmak oldu çok şükür..
Kına için aklımda 2 salon var bakıcam artık hangisi daha uygun gelirse ondada sonradan erkeklerde katılsın istiyorum..
Ve sonra belediyenin nikah salonunda nikahımız olacak :16:ikimizde böyle istiyoruz ortak kararımız..oynamayı cok severim fakat salonda yapılan dügünlerden hic hoslanmıyorum :19:ötesni yapmayada imkanlar el vermez :1:
Hic düşünmedim acaba sademi olur diye..
Ama burada en önemlisi sizin ne istediginiz..
Biz böyle istedigimiz için nikah oluyo dügün isteseydim eger içimde kalmasın diye yapardım..

Düğün istiyorsan içinde kalmasın kesinlikle yaptır düğününü .
Ha istanbulda da olacakmış benim için fark etmez dersen sadece istanbulda olsun düğün .

Merhaba şans eseri senin konuya geldim ve bende kendi fikrimi sana söylemek istedim senin alien ve nişanlının aile başka yerlerde anladığım kadarı ile ve kına gecen de kız tarafında olucak peki kına gecene istanbuldan yani nişanlının ailesi gelecekmi ? istanbulda düğün yaptığında senin ailen ve akrabaların ne kadar olur ilk önce bir onların listesini yap evet düğünler kına geceleri biraz masraf oluyor ama şunuda söylemeden geçemiyeceğim sonuçta takı merasimleri ve hediyeler oluyor bunlarıda düşünmeni isterim ve ona göre bir yol çizmeni isterim. Ben kendimden örnek vermek isterim benim ikiside aynı yerde oldu ama iyikide oldu diyorum ve balayınıda çok uygun bi yere gitmiştik çok eğlendim düğünümdede kına gecemde hiçte pişman değilim bence sende ikisinide yap bem kına elbisenle hemde gelinliğinde güzel güzel oynar ve kurtlarını dökersin... Şimdiden tebrik ederim...

öncelikle çok teşekkür ederim fikirlerin için canım
kına kız tarafında olacak düğün gibi olacağı için nişanlımın ailesi yakın cevreside gelecek
ama istanbulda düğün yaparsak bizden herkes kınaya gelceği için fazla kalabalık olmaz bende mantık yaptım kendimce kına gecesi düğün tadında olsun düğünde nikah olsun bitsin nişanlım düğün dernek sevmiyor zaten bakalım hayırlısı :)

Nikah evet,gerçekten oldu bitti oluyor biraz:)
Ama sizin kınanız da düğün gibi olacakmış nasılsa.İnsan da en çok kendi yakınlarını önemsiyor nihayetinde : ) Kınanızda gelinlik giyecekseniz bence de İstanbulda nikah yapılabilir.
Ama gündüz kına yapmaktansa, düğünle kına arasına bir gün boşluk koyun arada dinlenin ve kınayı mutlaka akşam yapın.Gündüz bu tip şeyler için hiç uygun değil bence.
Gerçekten hiç olmuyor,uymuyor ambiyans yahu...(yani bence)
İstanbulda düğün yapmanız,balayı yapamamanıza neden olacaksa birde, evet en mantıklısı düğün tadında kına + Nikah + balayı :)

Sonsuz mutluluklar dilerim.

kına zaten düğün gibi gece olcak canım :)
gündüz olsun dediği kayın validemin istanbulda düğün yaparsak gündüz olsun demişti bende istanbula nikaha karar verdik
nişanlım zaten sevmiyor düğün geriliyor öyle ortamlarda
kayınvalidemin önerisi nikah+balayı balayı istemezsen istediğin salonu tutarım ama bence salona vercegmz parayla gidin tatıl yapın dedi
açıkçası o bize öyle bir yol açmasa balayına çıkalım demezdim nişanlıma biraz kenara birikim yapmak istiyoruz madem kv karşılayacakmış balayını bende olur dedim

çok tesekkurler fıkırlerın ıcın canım...

Ben nikah ve kına gecesi yapıyorum sadece. Aslında bana kalsa kına gecesi de gereksiz iki şehirde de nikah isterdim ama başka şehirden gelecek yakın akrabalar var ve eğlenmek istiyorlarmış:35: Sırf o yüzden kına gecesini salonda yapıcaz, düğünümsü bir şey olacak. Onu da belki gündüz yapabiliriz, gece uçağına yetişebilmek için.
Nişanlımın memleketinde ise sadece nikah olacak, arkasından çok yakınlarla birlikte yemeğe gidicez. Yemek de olmasın istiyordum ama tek oğulları herhalde bişyler de görmek,yapmak istiyorlar.
Yani için nasıl rahat edecekse öyle yap bu işlerin artık adeti, geleneği falan kalmadı. Herkes zamanına kesesine nasıl uygunsa öyle yapıyor. He kaldı ki düğünler bana göre komple israf demek. Amaç iki insanın yuva kurması ise bu kadar dökülen saçılan para anlamsız geliyor bana. O para ile balayına gitmeniz çok daha mantıklı bence...

Son düzenleme:
merhaba kızlar bugun kayınvalidemle bir konuşmamız üzerine aşırı ikileme düştüm
martta düğünümüz var allahın izniyle kına gecesini büyük düşünüyoruz sakaryada düğünüde büyük düşünüyorduk düğünde istanbulda
ama kayınvalidem dediki sizin ailenizi de düşünüyorum gece düğünü olmasa gündüz 1-5 arası olsa nasıl olur dedi bana mantıklı geldi gecenin bir vakti onca insan yollara düşecek benimde içimi huzursuz ediyordu bu durum ama gündüz düğünleri nasıl olur hiç gitmedimki ben :(
birde şöyle bir durum var kayınvalidem bana kalsa nikah olsa düğüne verceğimiz paraylada sizi balayına uğurlasam dedi tabi siz bilirsiniz dedi... bana yardımcı olun nolur kızlar nikah yapsam çokmu sade ve basit olur sanki oldu bittiye gelecek gibi :(
nikah yapan ve düğün yapan bayanlar ne gibi farklılıklar olur arada yani içimde eksik bişiler kalsın istemem bi yandan da kınada düğün gibi olacak aslında... bide ben nikahım hep ayrı olsun isterdim özel nikah elbisesi şapka ve eldivenli kombine bir hayalim vardı:)
ama nikahta mantıklı geliyor daha doğrusu balayına gitmek:) bana yardımcı olun evlenen bayanlar yada kendi fikirleri olan bekar arkadaşlar benim için çok önemli :)

Yazını okuyunca ben olsam napardım diye düşündüm ve ben olsam; kesinlikle düğün yapardımmm ve içimde kalmaması için istediğim şeyleri acabalara bırakmazdım:)) ayrıca balayı dediğin tatil sonuçta, tatile eşinle istediğiniz her zaman gidebilirsiniz balayı gibi geçirebilirsiniz gayeeet güzel tatlımm ama düğün istesende bir daha yapamazsın :50: iyi düşün derim.. biri tatil diğeri sevdiceğinle düğününüz:16:

Nasipse mayısta evleniyoruz :16:
İsteme -nişan birlikte evde oldu daha yeni çok eglendik :16:hayalimdi evde yapmak oldu çok şükür..
Kına için aklımda 2 salon var bakıcam artık hangisi daha uygun gelirse ondada sonradan erkeklerde katılsın istiyorum..
Ve sonra belediyenin nikah salonunda nikahımız olacak :16:ikimizde böyle istiyoruz ortak kararımız..oynamayı cok severim fakat salonda yapılan dügünlerden hic hoslanmıyorum :19:ötesni yapmayada imkanlar el vermez :1:
Hic düşünmedim acaba sademi olur diye..
Ama burada en önemlisi sizin ne istediginiz..
Biz böyle istedigimiz için nikah oluyo dügün isteseydim eger içimde kalmasın diye yapardım..

allah tamamına erdirsin canımm :)bende kınada erkekli kadınlı olsun istiyorumm :) senınle hemen hemen aynı fikirdeyiz benim içinde düğün deyince otel falan olmalı şöyle lükss:Pp ama bizi de aşar tatlım salon düğünleride azıcık alaturka olmaya başladı onun için bende kına eğlenceli olsun modernde bir nikah olsun dedikk :)
inş çok mutlu oluruz herşey istediğimiz gibi olurrr:) canım gelinlik parfümü belirledinmi ne sıkmayı düşünüyorsun:)

düğün önemli balayını evinizdede yaparsınız yada sonraki yıllarda tatile gidersiniz ama düğün video ve fotosu bir ömür kalıyor.hatıra oluyor.nikahı da salonda kıydır daha güzel olur

fotoğraflar benim içinde önemli canım nikahtada kınada da özel fotografçı tutacağız inş :) nikahı salonda düşünüyoruz maltepe manolya salonu çok şık:)

canım bence düğün yap.sonra keşke olsaydı dersin.tatile nasıl olsa sonrada gidersin ama düğün 1 kere olacak bişey.gelinlik 1 kere giyilecek bişey.

Ben nikah ve kına gecesi yapıyorum sadece. Aslında bana kalsa kına gecesi de gereksiz iki şehirde de nikah isterdim ama başka şehirden gelecek yakın akrabalar var ve eğlenmek istiyorlarmış:35: Sırf o yüzden kına gecesini salonda yapıcaz, düğünümsü bir şey olacak. Onu da belki gündüz yapabiliriz, gece uçağına yetişebilmek için.
Nişanlımın memleketinde ise sadece nikah olacak, arkasından çok yakınlarla birlikte yemeğe gidicez. Yemek de olmasın istiyordum ama tek oğulları herhalde bişyler de görmek,yapmak istiyorlar.
Yani için nasıl rahat edecekse öyle yap bu işlerin artık adeti, geleneği falan kalmadı. Herkes zamanına kesesine nasıl uygunsa öyle yapıyor. He kaldı ki düğünler bana göre komple israf demek. Amaç iki insanın yuva kurması ise bu kadar dökülen saçılan para anlamsız geliyor bana. O para ile balayına gitmeniz çok daha mantıklı bence...

ayyy canım düğüne çok az kalmışşş :) çok heycanlı keşke benimde okadar az kalsa zaman geçmiyor sanki:)
allah tamamına erdirsin sonsuz mutluluklar dilerim şimdiden:)
sizin planla bizimki benziyor benimde inş kına büyük olcak düğün tarzı düğününde böyle hareketli olmasına gerek duymadım zaten nişanlımda hoşlanmıyor düğün dernek :) istanbulda düğün olacak malum salonlar çok fiyatları uçuk :) 5-6 bintl den başlıyor dediğin gibi gereksiz geldi banada allah tamamına erdirsin ikimizde inş herşey istediğimiz gibi olsun:) ve bütün evlenecek olanların
sanada sorayım gelinlik için parfüm belirledinmi :)

Yazını okuyunca ben olsam napardım diye düşündüm ve ben olsam; kesinlikle düğün yapardımmm ve içimde kalmaması için istediğim şeyleri acabalara bırakmazdım:)) ayrıca balayı dediğin tatil sonuçta, tatile eşinle istediğiniz her zaman gidebilirsiniz balayı gibi geçirebilirsiniz gayeeet güzel tatlımm ama düğün istesende bir daha yapamazsın :50: iyi düşün derim.. biri tatil diğeri sevdiceğinle düğününüz:16:

:D ahhh canım ama o sevdicek düğünden danstan oynamadan hiç hoşlanmıyor :)
gereksiz gerginlik yapıyor kınaya güç bela ikna ettim :) kına düğün gibi olacağı için içimde kalmaz diye düşünüyorum allah pişmanlık vermesin :) teşekkür ederim canım fikirlerin için:)

canım bence düğün yap.sonra keşke olsaydı dersin.tatile nasıl olsa sonrada gidersin ama düğün 1 kere olacak bişey.gelinlik 1 kere giyilecek bişey.

teşekkür ederim canımmm:) ama kına burada büyük oluyor düğün gibi gelinliğide giyeceğim bindallı ve ekstra abiye pastası içeceği falan herşeyi dahil menüyü sen hazırlıyorsun bayağı büyük olacak yani içimde kalmaz sanırım :) allah pişmanlık vermesin balayından ziyade istanbulda salonlar çok pahalı biraz acıdım aileye düğün olsa istanbulda olcaktı kına sakaryada:/

Bana kalsa ben bir kına gecesi yaparım aile,eş,dost,akrabalarla. Sade bir nikahla evlenirim. Sonra kuzen,arkadaş vs. olarak da eğlenmeye giderim. Düğün yapmam. Ama bunu anlayacak bir eş, aile gerekli bana. :40::1:
İçinden geleni yap canım. Sonra pişman olma.

allah tamamına erdirsin canımm :)bende kınada erkekli kadınlı olsun istiyorumm :) senınle hemen hemen aynı fikirdeyiz benim içinde düğün deyince otel falan olmalı şöyle lükss:Pp ama bizi de aşar tatlım salon düğünleride azıcık alaturka olmaya başladı onun için bende kına eğlenceli olsun modernde bir nikah olsun dedikk :)
inş çok mutlu oluruz herşey istediğimiz gibi olurrr:) canım gelinlik parfümü belirledinmi ne sıkmayı düşünüyorsun:)

7 de baslayan dügüne hep 8 de gelinir gec baslar takı vs derken eglenmeye vakit kalmaz :50: bilmiyorum sevmiyorum salon dügününü :1: canım inanırmısın parfüm hic aklıma bile gelmedi nişandada sıkmadım bennn :9::9:aklıma bile gelmemişti kimsede demedi :26:

7 de baslayan dügüne hep 8 de gelinir gec baslar takı vs derken eglenmeye vakit kalmaz :50: bilmiyorum sevmiyorum salon dügününü :1: canım inanırmısın parfüm hic aklıma bile gelmedi nişandada sıkmadım bennn :9::9:aklıma bile gelmemişti kimsede demedi :26:
ahhh kıyamam :) ben ince ayrıntısına kadar düşünüyorum işte canım :)

uzun araştırmalarım sonucu noa öneririm okadar soft ki tam gelinlik düşleri gibi :pp

Bana kalsa ben bir kına gecesi yaparım aile,eş,dost,akrabalarla. Sade bir nikahla evlenirim. Sonra kuzen,arkadaş vs. olarak da eğlenmeye giderim. Düğün yapmam. Ama bunu anlayacak bir eş, aile gerekli bana. :40::1:
İçinden geleni yap canım. Sonra pişman olma.

:) umarım gönlüne göre bir eş çıkar karşına ve bütün eksiklerini giderir hem aile hem eş olur sana :)

bende nikah olsundan yanayım
nikahtan sonra küçük bir kutlama banada çok sempatik gelıyor:)

aaaa ama sözlüymüşsünn :) yanlışmı anladm acaba canım k bakma:)

Son düzenleme:
ahhh kıyamam :) ben ince ayrıntısına kadar düşünüyorum işte canım :)

uzun araştırmalarım sonucu noa öneririm okadar soft ki tam gelinlik düşleri gibi :pp

bu kesinlikle aklımda olsun canım inşallah unutmam ayy ben alsamda sıkmayı unuturum :9: günlük hayatta bile genelde unuturum sıkmayı :26:

Back
X