- Konu Sahibi limonatakek21
-
erkeklerle yakınlık kurmaktan kastınız ne anlamadım tam olarak yani bir erkekle arkadaşça bir çay içmekle yakın olmazsınız ama baştan şartlı davranırsanız zaten o iş olmaz. bana da kanka niyetiyle yaklaşıp niyeti bozanlar çok oldu ama bunun yanında iyi arkadaşım olan erkekler de var. bu tamamen sizin bakışınızla alakalı. niyeti bozuk olanla zaten yolunuzu ayırırsınız.
bu saygıyla alakalı bir şey değil. siz baştan bütün erkek arkadaşlarınıza her an size asılacak potansiyel olarak bakıyorsunuz o saygısızlık olmuyor mu?
böyle arkadaşlıkların olmayacağını söylerken burada kaç kişi bilmem kaç yıllık erkek arkadaşları olduğundan bahsediyor. gayet güzel örnekler varken neye dayanarak olmaz diyorsunuz?
ayrıca insanın gayet de elinde. neden gidip kardeşine, ablasına aşık olmuyor?
çünkü elinde.
insan tabii ki yakın zamanda tanıştığı kişiye bakışı değişebilir ama 2 yıllık arkadaşına örneğin farklı bakıyorsa bu sağlıklı bir durum değildir bence. ya en başta niyeti varmış ya da o kadar da arkadaş değillermiş diye düşünürüm.
Çok güzel anlatmışsınız ya aynen bu şekilde bence de oh be rahatladım :)Bence bir tuhaflık yok. Benim aynı lojmandan tanıştığım bir dostum var, anaokuluna filan beraber gitmiştik. 20 küsur yıllık tanışıklık var arada. Farklı şehirlerde olsak da hiç kopmadık. Birbirimizi görmek için yolculuk da yaptık. Ama sevgililerimiz olduğunda internet aracılığıyla bile olsa tanıştırırdık birbirimizle. Skype'tan ya da daha eskiden Msn'den görüntülü görüşürdük. Ailelerimiz de zaten tanışıyor olduğu için birbirimize gidip kalırdık ailecek de. Kendisi benim nikah şahidim oldu. En yakın arkadaşım, dostum odur. Kardeşim diyebileceğim bir insan aslında, hiç kullanmadığım tarzda bir kelime olsa da.
Ama bir iki senelik arkadaşlıklarda bu seviyeye gelinebileceğine inanmıyorum ben. Başka arkadaşlar da güzel açıklamış, o seviyenin geçildiğini hissediyor insan bir şekilde ve rahatsızlık duyuyor. Kıskançlık hastalığı yoksa şayet kişide tavırdan anlaşılıyor böyle şeyler.
Aynı zamanda eşimin de bir arkadaşı vardı bu şekilde. İlkokul arkadaşım ne olacak derdi. O zamanlar sevgili değildik ve fotoğraflarına filan acayip acayip yorumlar yapıp, tuhaf emojiler kullanırdı. Aklıma geldikçe sinirim tepeme çıkıyor bugün bile. Uzun süreli bir beraberliğimiz vardı ama kız ümidini hiç yitirmemişse demek ki, isteme oldu kız o gün yok oldu ortalıktan. Dayanamıyorum yazıp engeli basmış. Senelerce anlatamadım adama halbuki ben bunu.
Neyse, bence sizin durumunuzda arada bir şey olmayabilir. Güvenmiyorsanız ayrılın bence, uzak mesafe ilişkisi güvensiz yürümez.
Kendi yakın arkadaşlarınızı savunmanızı anlıyorum ama hayatta bazı gerçekler var benim erkek arkadaşım olamıyor kanka modunda mümkün değil ama tabi ki erkek arkadaşlarım var o ince çizgiyi geçirmemeye dikkat ediyorum kimseye sapık yaftası yapıştırmadım duygulardan bahsettim sadece çok sık görüşünce ben de o etkileşim olmasa bile karşı tarafta oluyor yani benim başım bu geldi sizin başınıza gelmemiş olabilir arkadaşlıkla dostluk benim için çok farklı erkek arkadaşlarım tabi ki var ama kanka ve dostum olamazlar daha detaylı nasıl anlatabilirim bilmiyorum artık
Saldırgan tavrınızı kınıyorum. Saçma varsa ortada o da sizin bu anlamsız tavrınızdır konu sahibine yazdığım cevaptır, haddinizi biliniz!psikoloji bir bilimdir ve bilim yaradılış konusuna mesafeli yaklaşır. öyle kesin konuşmaz yaradılış konusunda. o yüzden kendi saçma kalıplarınızı bilime yüklemeyin.
ayrıca hangi psikoloğun bu konuda beyanı var?
ben göremedim çünkü.
erkek erkeğe gayet samimi olanlar, poz verenler de çok. nasıl saçma bir örnek bu anlamadım?
--
burada insanlar karşı cinsi hep potansiyel olarak gördükleri için anlamıyorlar bunu. iki taraf da kendini bilirse gayet güzel arkadaşlık kurulur. bazı kötü örnekler bu gerçeği değiştirmez. aynı mantıkla burada bir sürü aldatılma hikayesi var o zaman evlenmeyelim desek mantıklı olur mu?
her durum kendi içinde farklıdır.
Saldırgan tavrınızı kınıyorum. Saçma varsa ortada o da sizin bu anlamsız tavrınızdır konu sahibine yazdığım cevaptır, haddinizi biliniz!
seni ilgilendiren bir şey mi var, seni ne ilgilendiriyor?
haddini bilmeyen biri varsa şu tavrınla sen oluyorsun.
git başka yere sıçra, burdan ekmek çıkmaz sana.
Mune duruma lütfen bir el atar mısınız ? Bu ne oluyor ve buna nasıl izin veriliyor ? Şikayet etmeme rağmen hem de ?
Benim yazımı alıntılamış ve anlamsızca bana saldırmışsınız şu üsluba bir bakın aman allahımseni ilgilendiren bir şey mi var, seni ne ilgilendiriyor?
haddini bilmeyen biri varsa şu tavrınla sen oluyorsun.
git başka yere sıçra, burdan ekmek çıkmaz sana.
Hanımefendi 1. Sen dilini bana karşı lütfen kullanmayın 2. Benim üyeye cevabımı alıntılamış ve saydırmışsınız ben de size cevap verdikten sonra tekrar saydırmaya ve hatta saldırmaya devam etmişsiniz farkında mısınız?E sen bana laf söylerken iyi ben cevap verince mi sorun oluyor?
Durup dururken çatıyorsun bir de.
Hanımefendi 1. Sen dilini bana karşı lütfen kullanmayın 2. Benim üyeye cevabımı alıntılamış ve saydırmışsınız ben de size cevap verdikten sonra tekrar saydırmaya ve hatta saldırmaya devam etmişsiniz farkında mısınız?
Hanımefendi peki benim çift anadal mezunu psikoloji ve felsefe mezunu olduğumu yıllardır , rehberlik ve öğretmenlik yaptığımı biliyor musunuz? Utanmadan bana bir de psikoloji bilimdir diye saçma düşünceleriniz diye nağra atıyorsunuz? Ben o işin okulunu okudum Yani bilmem anlatabildim mi peki siz? Haddinizi biliniz lütfen cevap vermeyiniz artıkhanımefendi bilmiş bilmiş konuşmuşsunuz sanki 40 yıllık psikolog gibi. ben de buna cevap vermişim senle ne derdim olacak benim tanımam etmem. kişisel almayın.
Hanımefendi peki benim çift anadal mezunu psikoloji ve felsefe mezunu olduğumu yıllardır , rehberlik ve öğretmenlik yaptığımı biliyor musunuz? Utanmadan bana bir de psikoloji bilimdir diye saçma düşünceleriniz diye nağra atıyorsunuz? Ben o işin okulunu okudum Yani bilmem anlatabildim mi peki siz? Haddinizi biliniz lütfen cevap vermeyiniz artık
psikoloji bilseniz bu durumdaki tepkiniz bu olmaz 1.
hadi diyelim eğitimlisiniz bu sizin sözünüzü doğru kılmaz, daha düne kadar amerika'da psikologlar o kadar konuda yanılmışlardı ki misal, türkiye'de de konu din olunca mesela ya da lgbt konusu olduğunda pek çok uzman psikolog o kadar saçma konuşuyor ki anlatamam.
benim dediğim belli.
madem eğitimlisiniz buyrun ilk sorularıma cevap verin.
ayrıca benim de bu alanda eğitimim olmadığına nereden kanaat getirdin acaba?
Yazınızda soru göremedim bomboş konuşmuşsunuz, alakasız ve emperyal bilim adamı açıklamaları ile ilim içerikli bilimi karıştırarak bir sonuç elde edemezsiniz lobi çalışanı bilim adamlarının olayı ile bu başka ! kendinizi sanırım çok fazla ön planda tutma ve kabullendirme sorununuz var , size destek öneriyorum. Bir kompleks ve kızgınlık öfke var sizde ve yansıtma kontrolsüzce gerçekleşiyor bu ileri zamanlarınızda çanınızı çok daha yakar emin olun ,
hah şimdi derdin belli olduuuu...
4 yıl o ''emperyal'' bilim adam
İnan değil sana kastım cahil ile sohbeti kestim deyip sizinle bu diyaloğu sonlandırıyor , hazmedebilirseniz psikanalitikçi sigmund froud u okumanızı tavsiye ediyor ve çekiliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?