• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amaç ne

Bir rahat dursalar 'oğlumun evine de gidemiyorum komşulaaar' olayına gelmeyecek durum ama
bizim toplumda kayınvalideler gelini hizmetçi ve hiçbir şeyden anlamayan el kızı olarak gördükleri için
durumu kendileri bu noktaya getirip sonra da duygu sömürüsü yapıyorlar.
Kadının yatak odasına kadar karıştırma hadsizliğini gösteriyorsan aldığın olumsuz tepkiye de
şaşırmayacaksın o zaman. Evi sadece oğluna ait görüp kadının o evdeki otoritesini hiçe
sayarsan böyle yakınırsın.
Birine misafirliğe giderken 'müsait misiniz?' diye evin hanımı aranır çünkü kadın misafir gelecek diye
temizliğiydi, yemeğiydi tatlısıydı tuzlusuydu derken herşeyle o uğraşırken erkekler köşe yastığı gibi
otururlar.. (Eğer öyle değillerse tüm bu işleri onlar da yapıyorlarsa o zaman erkeklere sorulabilir)

Maalesef ülkedeki en büyük sorunlardan biri saygı göstermek ve empati yapmak sanırım.

Haklısınız.. Var öyle insanlar..
Ama ne olursa olsun anne..
Kendi annesi de olsa kayınvalidesi de olsa çocuklarının evine gelebilmeliler..
Evet siz de haklisiniz,keske hic kotu biseyler yasanmasa da.. inanin gelinler damatlar da durduk yere aralar acilsin kotu olunsun istemez. Ben mesela,kaynanamla gorusmuyorum. Evlenmeden once,ne hayaller kuruyodum mesela ama hic oyle olmadi. Aksamlari giderz,bayramda seyranda gezeriz vs diye dusunuyodum... ama gorusmuyoruz bile.. cunku esimin ailesi dedigim tarz insanlarmis. Beni birakin da ogullarini onemsemediler ki...
Her insan evladim var,diyebilse keske...

Benim kayinvalidem bize pek gelmez hatta hic gelmez. 3 yildir evliyiz 4 kere geldiler, 3unde bizim alacak verecek vs oldugu icin geldiler. Bu son gelisleri kurban bayramindaydi onda da yeni tasindik evi gormek, hayirli olsun demek icin geldiler... Ayni sehirde degiliz, esimi arar su tarihte gelirim belki diye ama ondan once daha onceden beni aramis olur mutlaka.
Ha bi derdi oldugunda ben esimden once o gun aramis olayim bana iyiyim sikintim yok der, o gun esim aramis olur dunya kadar sikintisini anlatir, ben esimden duyarim... Zoruma da gidiyor ama onlar uzak ben uzak en guzeli bu bence

Back
X