AMAN DİKKAT DOLANDIRILMAYIN

DelyDoly

90+ Delysi Hürremgillerden Babysii
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2015
13.997
72.318
43
Bugün sosyal ağ üzerinden arkadaşım yakın arkadaşımdan gelen mesaja cevap verdim .Baktım o değil bende bir güzel dalga geçtim :KK70: :KK70: Lakin eğer az uyanık olmasaydım ayak üstü 85 tl zararım olcaktı hiç yoktan yere havaya gidecekti.Sizleri de arkadaşlarım uyarmak istedim.Umarım bu dolandırıcılara aman vermeyiz.

Sosyal ağ’da dolaşan yeni dolandırıcılık şebekesine dikkat edin. “Selam nasılsın sana bi işim düştü” diyerek başlayan ve telefonunuzdan SMS göndermenizi isteyen dolandırıcı şebekesi bu sayede sizi yüklü miktarda zarara uğratabiliyor, faturanızı bir hayli kabartabiliyor.

Şebekenin amacı Joypara satın almak. Şöyle ki dolandırıcılar ŞURADAgördüğünüz Joygame’in bir hizmeti olan Joypara satın alarak oyunlarda kullanıyorlar. Örneğin JP2 yazarsanız 3 TL, JP35 yazarsanız 51 TL, JP83 yazarsanız 100 TL bakiyenizden düşüyor veya faturanıza yansıyor ve dolandırıcı bu verdiğiniz kodla bu miktarda Joypara satın alıyor.

Dolandırıcıların Joypara SMS istekleri şöyle olacaktır.

• JP2 yaz 5685’e gönder
  • JP4 yaz 5685’e gönder
  • JP10 yaz 5685’e gönder
  • JP14 yaz 5685’e gönder
  • JP20 yaz 5685’e gönder
  • JP35 yaz 5685’e gönder
  • JP50 yaz 5685’e gönder
  • JP83 yaz 5685’e gönder
Sosyal ağ listenizdeki bir arkadaşınızın hesabını kullanarak yapılan bu dolandırıcılığa dikkat edelim, bilmeyenleri uyaralım…

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla her yerde bangır bangır bağırıyorlar.
Dolandırıcılara dikkat edin hiç bir maddi diyologlara girmeyin diye..
Bakın sizde bir kez uyardınız.Eee zahmet olmazsa dolandırılmayı verin.

Valla her yerde bangır bangır bağırıyorlar.
Dolandırıcılara dikkat edin hiç bir maddi diyologlara girmeyin diye..
Bakın sizde bir kez uyardınız.Eee zahmet olmazsa dolandırılmayı verin.
Çok şükür canım dolandırılmadım.Lakin uyanık olmayan vatandaşlarımız var.

Bana da gelmişti. Ben baktım 100 tl'yi onaylıyor musunuz diye mesaj geldi, orda uyandım ve onaylamadım. Artık çok çok dikkatli olmalıyız.

Bugün sosyal ağ üzerinden arkadaşım yakın arkadaşımdan gelen mesaja cevap verdim .Baktım o değil bende bir güzel dalga geçtim :KK70: :KK70: Lakin eğer az uyanık olmasaydım ayak üstü 85 tl zararım olcaktı hiç yoktan yere havaya gidecekti.Sizleri de arkadaşlarım uyarmak istedim.Umarım bu dolandırıcılara aman vermeyiz.

Sosyal ağ’da dolaşan yeni dolandırıcılık şebekesine dikkat edin. “Selam nasılsın sana bi işim düştü” diyerek başlayan ve telefonunuzdan SMS göndermenizi isteyen dolandırıcı şebekesi bu sayede sizi yüklü miktarda zarara uğratabiliyor, faturanızı bir hayli kabartabiliyor.

Şebekenin amacı Joypara satın almak. Şöyle ki dolandırıcılar ŞURADAgördüğünüz Joygame’in bir hizmeti olan Joypara satın alarak oyunlarda kullanıyorlar. Örneğin JP2 yazarsanız 3 TL, JP35 yazarsanız 51 TL, JP83 yazarsanız 100 TL bakiyenizden düşüyor veya faturanıza yansıyor ve dolandırıcı bu verdiğiniz kodla bu miktarda Joypara satın alıyor.

Dolandırıcıların Joypara SMS istekleri şöyle olacaktır.

• JP2 yaz 5685’e gönder
  • JP4 yaz 5685’e gönder
  • JP10 yaz 5685’e gönder
  • JP14 yaz 5685’e gönder
  • JP20 yaz 5685’e gönder
  • JP35 yaz 5685’e gönder
  • JP50 yaz 5685’e gönder
  • JP83 yaz 5685’e gönder
Sosyal ağ listenizdeki bir arkadaşınızın hesabını kullanarak yapılan bu dolandırıcılığa dikkat edelim, bilmeyenleri uyaralım…
Bunun için aslında uyanıklık bile gerekmiyor.Genelde face te uzun zamandır böyle hacleyip mesajla para isteme olayı var.İnsanlar defalarca uyarıyor.İnsan arkadaşının mesaj yoluyla para istemeyeceğini,hemde sosyal ağ üzerinden bunu yapmayacağını bilir.Yahu para mesajla verilir mi.Hesap bilgileri mesajla paylaşılır mı?Ben anlayamıyorum bu insanları.

konu sahibi mesajınızda yönlendirme var link. var bu yasaktır. ben yönetime haber verdim bunu. aayrıca konu yeri burası değil

konu sahibi mesajınızda yönlendirme var link. var bu yasaktır. ben yönetime haber verdim bunu. aayrıca konu yeri burası değil
Tesekkurler bilmiyordum arkadaslar bilgilenmesi için yardimci olmak adina yazdimdi.Linki görmedim Özür dilerim

X