amar ykama hastal!

ben calısıyorum ve her aksam 2 kere acıyorum makınayı. Makınamda gunluk kıyafetler lcın 40 dk ve 30 dk programı var. Zaten bırıkmeden tek parca atmıyorum. Perdeler carsaflar havluların yıkanması 34 gunu buluyor. Normal yanı

aynen katılıyorum..çok uzun zaman değil bir 20 yıl sonra çocuklarımız içecek,yıkanacak dahi su bulamayacaklar diye üzülüyorum.

hergün kıyafetimi değiştiririm iççamaşırıma kadar
bunları haftasonuna kadar kirli sepetinde biriktiririm
haftasonu çarşaflar ve havlularla birlikte
renklere göre ayırır 4 ya da 5 makina olarak yıkarım
50 dk dan 5 makina olsa 4.5 saat yapıyo
4.5 saat elektrik saati fırıl fırıl dönüyo
su deseniz litrelerce gidiyo
deterjanlar hak getire
e tabii içççamaşırları çamaşır suyuna ya da beyazlatıcı koymadan olmaz
yumuşatıcılar, kireç çözücüler oooo
giden para bir yana bu kaynaklar başka bir yana
çevreye verilen zarar bambaşka bir yana
bir de ben sadece haftada 1 yıkıyorum
heğpimiz hergün 2-3 makine çamaşır yıkasak bu dünyada ne kaynak kalır ne çevre

BELİSS canım çok haklısınvereliniortak buna titizlik denemez. hastalık buraya konu açmakla düzelmez.gideceksiniz psikiyatrise tedavinizi olacaksınız.bu işin parayla alakasıda yok ama kaynaklarımızı hızlı tüketmenize hakkınız yok:enbuyukkk: bizede dokunuyor bu iş sonuçta

Bunun bir hastalık olduğunu düşünmüyorum ben.
Kendimde üzerimden çıkan bir kıyafeti bir daha asla giymem,direk makineye atılır.
Bu ana kadarda bunu hastalık olarak görmedim.
Gayet normal davranıyorsunuz bence sorun yok yani,sizin gibi çok insan varkaydirigubbakcemile5

bende kendime temzlik hastası derim ama hastalığında boyutları var tabii
eğer s,gara içilmiş bir ortamdaysam veya terlemişsm yıkarım tabi ama genelde 1 kere giydim mi havalandırmayı tercih ederim hem su deterjn israfı hemde giyisinin ömrü için daha iyi oluyo ayakkabılarda öle çıkarılan bi ayakkabı 12 saat giyilmemeli uzun ömür için
bebeğim var onuda hergün temiz giydiriyorum elbet ama makına tam dolmadan asla çalıştırmam buda çok önemli

Leo cum..Şimdi bekarsın canın sıkılıyo...çamaşıra vurmuşsun kendini...kaydirigubbakcemile3
Ya evlenince neeepçen...Eşinin senin,çocuklarının çamaşırları..:umursamaz:
Hayatını banyo ile balkon arasında mı geçireceksin...
Eeee bir de bunların ütüsü var..lmaz:
Giysiler temizse her giydiğini yıkamanın ne alemi var..lmaz:
aaa..lekelenir,kirlenir,kokulu bir ortamdasındır amenna..
giysilerin eminimki deforme oluyodur..2 senelik ömrü varsa sen 5 aya indiriyorsun..
Harcadığın vakite,elektiriğe,suya deterjana yazık kızım ya....
yerimseniben

eveeet cok haklısınız mafoldumben üff bi durdurabilsem kendimi

eğer bu bi hastalıksa benide dahil edin bunakaydirigubbakcemile3
çünk benimde hergün makinem çalışır.yarım saate giysem cıkarılmışsa o kıyafet derhal makinaya atılır.ama benim sadece kıyafetlere karşıdır bu durum.öğle ayakkabı cüzdan vs yıkamaya değil
ayy ne yapalımm insanın elinde değil ya.eşimde bu durumdan şikayetçidir ama kim onu dinliyo kiii:roflol:sırnaşık şey

hosgeldiniz :roflol:

arkadaşlar galiba bende sizdenim çamaşırlar giymekten değil yıkanmaktan eskiyolar komşular senin balkonunu ne zaman boş görcez diyolar :roflol:

eveeet cok haklısınız mafoldumben üff bi durdurabilsem kendimi

seni anlıyabiliyorum...insan bazı şeylerde özelikle bu gibi durumlarda kendine engel olamıyor... sende çok iyi biliyosun elektrik,su için çok enerji harcandığını,kıyafetlerinini yıprandığını felan...yani hepsinin farkında ola ola bundan vazgeçemiyorsun...yapmayınca için içini yiyor değilmi...
bunlardan kurtulamak gerçekden hiç kolay değil hele kendi başına çözümlenecek bişey değil çünkü sen ne kadar yaptıkca bunlar katlanarak artıyor...tekrarları sıklaşıyor...
imkanın varsa bi destek al psikologdan inan rahatlaman yardımcı olacaktır...sevgiler...

Bende ayrıca kendimi yıkama hastalığı var kızlar kuşlar gibi nerde su görsem illa ki değecek bana ne kalmış çamaşır yıkamayacam he ölürüm yeni alınan hiçbir kıyafeti asla yıkamadan giymem bir giydiğimi zaten kattiyen giymem misafirliğe gitmem de bunu değiştiremes herkeste çok rahat banyo yapabilirim yapamayacağım yere yatılıya gitmem zaten ama hiç şikayetçi değilim bu konudan temizlikten zarar gelmes ama etrafımdaki insanlar sıkılıyor benim titizliğimden hatırlarım yeni evlendiğimde birkaç gün halıların üstüne çıplak ayakla basmamıştım sırf yıkanmadılar diye yıkadımda canım rahat etti sonra:roflol:

evet bitanem halamda da vardı ama geçti şimdi o kadar değil.

bence başka uğraşlar bulmalısın canım bunu atlatabilmek için daha ileirisini düşünüyorsun çünkü devam ettikçe bu sefer hergün süpergeyi açmaya başlarsın falan derken uzar gider.....

KÜresel ısınmanın temel sebeplerinden biri olduğunuzun farkında mısınız acaba....

bence bi doktora gidin derim..Hastalık sizdekii

eger bu hastaliksa bende bi giydigimi bidaha giymem bende yikarim sorun nerde anlamadim??
bizdede üc gündee bir makine calisir haliyle üzerimizden cikarttigimiz giyecekleri biriktiriyoruz makine dolana kadar zaten oda 3 günü gcmiyor bile

bende sureklı bırseyler ak pak temız olsun ıstıyorum,zaten camasır sepetını bosuna almısız hıc dolu olmuyorkı hep bos.sımdı bıle gozum karsımda uful uful esen perdelerde onları mı yıkasam acaba derken bu linki gordum :lepi: evımde hersey tertemız olsun camasır suyu koksun ıstıyorum.esım de bırgun gıydıgım kıyafetı ıkıncıye gıyemeden makıneye atıyorum kopuruyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…